Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
pemanapemani

#7501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Corto Maltese wrote:
Tri narodne mudrosti za gospodina Lagumdžiju
subota, 28 Decembar 2013 09:30

Uvaženi gospodine Lagumdžija,

Zahvaljujemo Vam se na tome što ste još jednom dokazali mudrost našeg naroda i što ste potvrdili kako su U STRAHU UISTINU OČI VELIKE!

Izgleda da se Vama iz tog straha zbog onoga što će se desiti 2014. na izborima Demokratska fronta priviđa na svakom koraku pa Vas je napustila Vaša britkost i racionalnost po kojoj ste, izgleda nekada davno, bili poznati. Dokaz tome jeste i Vaša izjava da je partija koje je formirana 07.04.2013. godine, i koja još nije zvanično niti izašla na izbore, a kamoli, učestvovala u bilo kojem nivou vlasti, največi krivac za sve ono što se događa u Bosni i Hercegovini.

Izgleda da se i sada vodite tezom koju je osmislio jedan drugi spin majstor koji se također volio zvati socijalistom, preciznije, nacionalsocijalistom, da TRI PUTA PONOVLJENA LAŽ POSTAJE ISTINA i da se nadate da će ljudi na ovim prostorima povjerovati da je za sve ono što ste Vi sa Vašim koalicionim partnerima uradili u proteklom periodu odgovoran neko drugi. Ako Vam je ova izjava i intencija zasnovana na savjetu Alastaira Campbela onda se stvarno trebate zapitati da li bacate novac kojim ga plaćate.

Ipak, u jednom imate potpunu podršku Demokratske fronte uz manju korekciju. Naime, podržavamo Vas da nadležni sudski organi (a ne neka neefikasna parlamentarna komisija) utvrde porijeklo imovine I PRIMANJA svakog političara u proteklom periodu, ali nemojte stati samo na zadnjih SEDAM godina - neka to bude barem od 1995. godine pa do današnjeg dana.

Ohrabrujemo Vas da baš Vi budete prva osoba koja će proći kroz ovaj proces! Gospodine Lagumdžija, nije sramota imati polovan „Stojadin“ i dvosoban stan na Grbavici te živjeti od plaće asistenta ili profesora. Sve do ulaska u politiku! Sramota je ne znati objasniti šta se desilo nakon toga. Otkuda toliko novca i nekretnina? A kažete da Vam plaća nije ni za spisak „prvih 500“! Kako, profesore?

Na kraju, u potpunosti Vas razumijemo jer neće Vam biti lako 2014. godine, nakon 20-ak godina političkoga spletkarenja otići sa političke scene i to kao osoba koja je u potpunosti degradirala i ponizila socijal-demokratiju na ovim prostorima.

Na kraju i mi Vama želimo sretnu 2014. godinu uz još jednu narodnu mudrost - U LAŽI SU KRATKE NOGE!!!
Željko je proveo uz Zlaju sve te godine od 1995-te na ovamo. A tek sad je uzmogao snage da mu postavi pitanje imovine? Valjalo se, ipak, žrtvovati za viši cilj, skrušeno prihvatiti kandidature svoje partije, i zatvarati oči i uši pred onim što cijela čaršija priča. Jadan Željko, mogu mislit kako mu je bilo u duši, sve te godine, u ambasadorskim, načelničkim i predsjedničkim foteljama.
Kolika je to žrtva, koliki stres, koliki hemoroidi?
Sve je to OK, samo, ako je baš takav, imao je hiljadu puta bolje opcije.

Mogao je ostati u SDP-u. Nešto kao rovariti iznutra i kao ne slagati se sa Lagumdžijinim shizofrenim političkim potezima. Imao je taj kapital da je kao od šale mogao namaknuti kakav poslanički mandat, ambasadorsko mjesto i sl.

Isto tako, mogao je preći u bilo koju partiju. Vjerujem da bi mu ponudili kule i gradove.

Mogao je osnovati NVO i mlatiti pare na šupljim pričama o zviždačima, BiH USKOK-u, miru, toleranciji i inim pizdama materinama koje još uvijek pale kod donatora, naravno, ako se isti mogu ugraditi, a na takvim nebulozama uvijek mogu.

Takav parazit, kakvim ga ti predstavljaš, izabere baš "najtrnovitiji put do zvijezda". Nema logike, kako god da okreneš.

Slažem se da je skoro dva desetljeća titrao muda Lagumdžiji, ali zaboravljamo da je SDP do 2010. godine bio samo nepune 2 godine na vlasti. Niko nije mogao predvidjeti političke nebuloze i najogavniju besprincipjelnu koalicionu prostituciju Zlatka Lagumdžije.

Mislim, pođimo od sebe. Koliko godina smo mi podržavali SDP na čelu sa Lagumdžijom?
Željko živčani tokmak, a mi promućurni intelektualci. :-)
McMoy

#7502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by McMoy »

ultima_palabra wrote:Ma po meni priča oko DF-a nikad i nije bila toliko priča Željka Komšića... trenutne velike političke stranke u BiH su sve odreda kriminalne reket organizacije. Nezadovoljni ljudi su imali (i još uvijek imaju) priliku da jednu stranku načine drugačijom. A zahvaljujući političkom kapitalu Željka Komšića ta stranka ne mora bolovati dječije bolesti već odmah nakon prvih izbora može biti značajan faktor u vlasti.

Od Željka dosta, ostalo je do građana.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
McMoy

#7503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by McMoy »

weredsf wrote:
Basvod wrote:
-LIBERO- wrote:Sve bi to bilo super. Svaka kritika, svaka kriticka analiza Komsica i DF. Ali da poslije svega toga, onako posteno bez skrivenih karata i namjera, svi ovi kriticaru i pljuvaci napisu..DFne valja zbog toga i toga, ni Zeljko isto tako...moj favorit je, i podrzavam ih zbog toga i toga, recimo, SDA,SDP,SBB...karte na hastal pa da vidimo te spasioce i pozitivne politike i kapacitete u tim strankama koje nas mogu vaditi iz ovog stanja poslije oktobra.
Kriv je sto je za sitne novce pristao da bude marioneta u Lagumdzijinom projektu majorizacije Hrvata.
Kriv je sto politicku scenu u BiH truje populistickim i zapaljivim izjavama.
Kriv je sto se skoro 8 godina na mjestu clana Predsjednistva sunca i skija umjesto da radi posao za koji je placen.
Dovoljno?
Kriv je jer je pristao da bude nosioc ideje "drzave za covjeka"koja se pokazala kao najveca ubleha u zadnjih 20 godina
Kriv je jer je u izvrsnoj vlasti od kraja proslog stoljeca a sada on nudi nesto novo.
Kriv je jer je do juce i sam bio sve ono za sta danas krivi SDP.
Kriv je sto suti o svemu onome sto zna (autoceste), jer je predugo bio sudionik u svemu tome
Ma kratko i jasno: Kriv je jer nije priznao samo i jedno sud svoje bivše partije!! :mrgreen:
kakonako

#7504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

webby-x wrote:Kako ga Fahro spusti "Tako svi ti komunisti vole lupati šakom od stol.".
Da Fahro ima malo širu nacionalnu politiku, možda bi se za njega moglo i glasovati.

:D
Rece Fahrudin ,bivsi sekretar Gradskog komiteta Saveza komunista Crne Gore - Podgorica.
Corto Maltese

#7505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

kakonako wrote:
webby-x wrote:Kako ga Fahro spusti "Tako svi ti komunisti vole lupati šakom od stol.".
Da Fahro ima malo širu nacionalnu politiku, možda bi se za njega moglo i glasovati.

:D
Rece Fahrudin ,bivsi sekretar Gradskog komiteta Saveza komunista Crne Gore - Podgorica.
Za ovu priču je bitnije što to reče Fahrudin koga već treći put, u dva gostovanja na Fejsu, Komšić okova u zvijezde. Valjda će se nakon ovoga količina Željkovog uvlačenja u Fahru smanjiti.
Uprkos brojnim pokušajima, ta vrata, taj otvor, šta god da je... za njega je, očito, zatvoren.
shiljak

#7506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Nije ništa negativno rekao za komšića, ovo je izvučeno iz konteksta.
MVeis

#7507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MVeis »

dream team

Image

*ode da povrati*
weredsf

#7508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

OBRAČUN NA ČARŠIJSKOJ LJEVICI: Odbjegli Komšić Željko okomio se na bivšeg parijskog druga Lagumdžiju Zlatka
Subota | 28.12.2013.

Demokratska fronta BH (DF) uputila je otvoreno pismo predsjedniku Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH), a kao odgovor na jučerašnje Lagumdžijine izjave o DF-u izrečene tokom novogodišnje konferencije za medije SDP-a BiH.

Demokratska fronta BH (DF) uputila je otvoreno pismo predsjedniku Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH), a kao odgovor na jučerašnje Lagumdžijine izjave o DF-u izrečene tokom novogodišnje konferencije za medije SDP-a BiH.

- Izgleda da se Vama iz tog straha zbog onoga što će se desiti 2014. na izborima Demokratska fronta priviđa na svakom koraku pa Vas je napustila Vaša britkost i racionalnost po kojoj ste, izgleda nekada davno, bili poznati. Dokaz tome jeste i Vaša izjava da je partija koje je formirana 7. aprila 2013. godine, i koja još nije zvanično niti izašla na izbore, a kamoli, učestvovala u bilo kojem nivou vlasti, najveći krivac za sve ono što se događa u BiH - navedeno je u pismu.

Također, u DF-u kažu da se Lagumdžija "vodi tezom koju je osmislio jedan drugi spin majstor, a koji se također volio zvati socijalistom, preciznije, nacionalsocijalistom, a to je da tri puta ponvljena laž postaje istina"

- Vi se nadate da će ljudi na ovim prostorima povjerovati da je za sve ono što ste Vi s Vašim koalicionim partnerima uradili u proteklom periodu odgovoran neko drugi. Ako Vam je ova izjava i intencija zasnovana na savjetu Alastaira Campbela onda se stvarno trebate zapitati da li bacate novac kojim ga plaćate - poručili su iz DF-a.

- Ali, nemojte stati samo na zadnjih sedam godina. Neka to bude barem od 1995. pa do danas. Ohrabrujemo Vas da baš Vi budete prva osoba koja će proći kroz ovaj proces! Gospodine Lagumdžija, nije sramota imati polovan "stojadin" i dvosoban stan na Grbavici te živjeti od plaće asistenta ili profesora. Sve do ulaska u politiku! Sramota je ne znati objasniti šta se desilo nakon toga. Otkuda toliko novca i nekretnina? A kažete da Vam plaća nije ni za spisak "prvih 500"!

Kako, profesore? Na kraju, u potpunosti Vas razumijemo jer neće Vam biti lako 2014., a nakon 20-ak godina političkoga spletkarenja, otići sa političke scene i to kao osoba koja je u potpunosti degradirala i ponizila socijaldemokratiju na ovim prostorima. Na kraju i mi Vama želimo sretnu 2014. uz još jednu narodnu mudrost - u laži su kratke noge - stoji u ljutitom pismu Demokratske fronte BH. (** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN)
oakville

#7509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

Basvod wrote:
-LIBERO- wrote:Sve bi to bilo super. Svaka kritika, svaka kriticka analiza Komsica i DF. Ali da poslije svega toga, onako posteno bez skrivenih karata i namjera, svi ovi kriticaru i pljuvaci napisu..DFne valja zbog toga i toga, ni Zeljko isto tako...moj favorit je, i podrzavam ih zbog toga i toga, recimo, SDA,SDP,SBB...karte na hastal pa da vidimo te spasioce i pozitivne politike i kapacitete u tim strankama koje nas mogu vaditi iz ovog stanja poslije oktobra.
Kriv je sto je za sitne novce pristao da bude marioneta u Lagumdzijinom projektu majorizacije Hrvata.
Kriv je sto se skoro 8 godina na mjestu clana Predsjednistva sunca i skija umjesto da radi posao za koji je placen.
Dovoljno?
Sudija, jesi to ti, nisam te prepoznao?
weredsf

#7510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Ma kratko i jasno: Kriv je jer nije priznao samo i jedno sud svoje bivše partije!!
Duze od 20 godina :D :D :D :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

weredsf wrote:
Basvod wrote:
Dovoljno?
Kriv je jer je pristao da bude nosioc ideje "drzave za covjeka"koja se pokazala kao najveca ubleha u zadnjih 20 godina
Kriv je jer je u izvrsnoj vlasti od kraja proslog stoljeca a sada on nudi nesto novo.
Kriv je jer je do juce i sam bio sve ono za sta danas krivi SDP.
Kriv je sto suti o svemu onome sto zna (autoceste), jer je predugo bio sudionik u svemu tome
Super, divno.

E hajmo sada vas dvojica, otvorenih karti, vasi favoriti od trenutne ponude, pojedinci- politicke partije, pa da krenemo tacku po tacku sta su oni krivi.

Je*be*S imaginarnu napadacku pricu, hajmo na vagu...pa da posteno odvagamo. Je l' posteno? :D

Imena i politicke opcije gospodo???? :wink:
StupskaBitanga

#7512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Politicko komuniciranje nivo mahale, frizeraja i pijaca. Nista gori nego SDPov a u nivou SBBa.
L u c i f e r

#7513 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by L u c i f e r »

bogme mu ovi izabrani na lokalnom nivou tankosava teška :cry:
Basvod

#7514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

-LIBERO- wrote:
Super, divno.

E hajmo sada vas dvojica, otvorenih karti, vasi favoriti od trenutne ponude, pojedinci- politicke partije, pa da krenemo tacku po tacku sta su oni krivi.

Je*be*S imaginarnu napadacku pricu, hajmo na vagu...pa da posteno odvagamo. Je l' posteno? :D

A sto to? Mislis, nije bitno sta se govori nego ko govori.
Sve negativno sto se moze pripisati slucaju zvanom Zeljko Komsic su opstepoznate cinjenice i nebitno je da li ih je napisao Mujo, Stipe ili Pero.
rajvosa1

#7515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Basvod wrote:
-LIBERO- wrote:
Super, divno.

A sto to? Mislis, nije bitno sta se govori nego ko govori.
Sve negativno sto se moze pripisati slucaju zvanom Zeljko Komsic su opstepoznate cinjenice i nebitno je da li ih je napisao Mujo, Stipe ili Pero.
Iskreno, jako je tesko glasati za bilo koga trenutno. Ono sto mi se sada cini sigurno je da necu glasati za DF. Previse losa kopija SDP-a iz najgorih momenata. DRAGI VODJA pokazuje da mu je jedino stalo na svrgne VELIKOG VODJU i zaposjedne njegov tron. Drugo, nemoguce mi je da glasam za stranku koja ima Hanku za potpredsjednicu... Na lokalnim sam glasao za Nasu stranku, ali sada ne bih zbog njihove podrske psima protiv ljudi. Mozda na kraju ubacim bijeli listic ili dam glas nekoj maloj stranci tipa GDS.
ultima_palabra

#7516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Meni Komšić uopšte ne djeluje kao neko ko želi biti bilo kakav vođa... čak bi bilo bolje za njega da je malo više lider.
webby-x

#7517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

ultima_palabra wrote:Meni Komšić uopšte ne djeluje kao neko ko želi biti bilo kakav vođa... čak bi bilo bolje za njega da je malo više lider.
Djeluje li ti kao netko kome bi povjerio vođenje
osobnih financija ili kao netko tko bi te zastupao na sudu?
armin071

#7518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by armin071 »

ultima_palabra wrote:Meni Komšić uopšte ne djeluje kao neko ko želi biti bilo kakav vođa... čak bi bilo bolje za njega da je malo više lider.
On meni iako je jedan od postenijih politicara na BH sceni i nema kapaciteta da bude ikakav vodja. Da je njegovo postenje i Lagumdzijin nastup bio bi idealan vodja.
Basvod

#7519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

armin071 wrote:
On meni iako je jedan od postenijih politicara na BH sceni i nema kapaciteta da bude ikakav vodja. Da je njegovo postenje i Lagumdzijin nastup bio bi idealan vodja.
O kakvom mi postenju mozemo pricati kod lika koji svaki mjesec primi platu od 5.000 km? Pa da svi mi imamo platu od 5.000 km u BiH ne bi bilo ni jednog krivicnog djela. Samo neko ekstremno pohlepan moze pozeliti vise.
miki.ba

#7520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by miki.ba »

Dajte ba ljudi coek je clan predsjednista, sta ste zinuli na njegovu platu, pa nece raditi za 800 KM i voziti se na biciklu.
webby-x

#7521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

miki.ba wrote:Dajte ba ljudi coek je clan predsjednista, sta ste zinuli na njegovu platu, pa nece raditi za 800 KM i voziti se na biciklu.
Zapravo, u kakvom je stanju BiH, trebali bi raditi za 1KM barem
jedan mandat. Da malo prodišemo. Kako sam Komšić stalno govori
da su mu ovlasti nikakve i da ništa ne može uraditi i tih 800 KM se
čini puno.
Basvod

#7522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

miki.ba wrote:Dajte ba ljudi coek je clan predsjednista, sta ste zinuli na njegovu platu, pa nece raditi za 800 KM i voziti se na biciklu.
Ma ok, nek ima al glupa je prica. Postan pa posten... vidio bi kako bi bio posten da mu je plata 500 KM.
shiljak

#7523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

webby-x wrote:
Djeluje li ti kao netko kome bi povjerio vođenje
osobnih financija ili kao netko tko bi te zastupao na sudu?
Pa ne bi on mogao nekog zastupat na sudu ili da vodi finansije, jer on nije školovan za to niti se bavi tim. Da li bi mu ti dao da te nauči svirat klavir?

Ali svakako bi uzeo njegovu preporuku, da mi kaže nekog ko je dobar.
webby-x

#7524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

shiljak wrote:Pa ne bi on mogao nekog zastupat na sudu ili da vodi finansije, jer on nije školovan za to niti se bavi tim.
Čovjek je pravnik.

:roll:

Pa ako mu ne bi dao osobne financije i da te zastupa,
kako bi mu dao državu? Nema to veze ni sa školovanjem.
Reagan nije imao neke škole, ali je znao okupiti stručnjake
oko sebe i imaju je jasnu ideju što želi. Ovaj još ne zna ni
što želi.
Control panel

#7525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Control panel »

weredsf wrote:OBRAČUN NA ČARŠIJSKOJ LJEVICI: Odbjegli Komšić Željko okomio se na bivšeg parijskog druga Lagumdžiju Zlatka
Subota | 28.12.2013.

- Izgleda da se Vama iz tog straha zbog onoga što će se desiti 2014. na izborima Demokratska fronta priviđa na svakom koraku pa Vas je napustila Vaša britkost i racionalnost po kojoj ste, izgleda nekada davno, bili poznati. Dokaz tome jeste i Vaša izjava da je partija koje je formirana 7. aprila 2013. godine, i koja još nije zvanično niti izašla na izbore, a kamoli, učestvovala u bilo kojem nivou vlasti, najveći krivac za sve ono što se događa u BiH - navedeno je u pismu.

Također, u DF-u kažu da se Lagumdžija "vodi tezom koju je osmislio jedan drugi spin majstor, a koji se također volio zvati socijalistom, preciznije, nacionalsocijalistom, a to je da tri puta ponvljena laž postaje istina"

- Vi se nadate da će ljudi na ovim prostorima povjerovati da je za sve ono što ste Vi s Vašim koalicionim partnerima uradili u proteklom periodu odgovoran neko drugi. Ako Vam je ova izjava i intencija zasnovana na savjetu Alastaira Campbela onda se stvarno trebate zapitati da li bacate novac kojim ga plaćate - poručili su iz DF-a.

- Ali, nemojte stati samo na zadnjih sedam godina. Neka to bude barem od 1995. pa do danas. Ohrabrujemo Vas da baš Vi budete prva osoba koja će proći kroz ovaj proces! Gospodine Lagumdžija, nije sramota imati polovan "stojadin" i dvosoban stan na Grbavici te živjeti od plaće asistenta ili profesora. Sve do ulaska u politiku! Sramota je ne znati objasniti šta se desilo nakon toga. Otkuda toliko novca i nekretnina? A kažete da Vam plaća nije ni za spisak "prvih 500"!

Kako, profesore? Na kraju, u potpunosti Vas razumijemo jer neće Vam biti lako 2014., a nakon 20-ak godina političkoga spletkarenja, otići sa političke scene i to kao osoba koja je u potpunosti degradirala i ponizila socijaldemokratiju na ovim prostorima. Na kraju i mi Vama želimo sretnu 2014. uz još jednu narodnu mudrost - u laži su kratke noge - stoji u ljutitom pismu Demokratske fronte BH. (** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN)
Tacno je da DF nije bio na izborima, ali je i cinjenica da ucestvuje u vlasti. zar ovaj DF misli da smo mi bas toliko glupi da ne vidimo sta se desava.

Pa Hanka je vasa potpredsjednica koja je SDA dovela ponovo na vlast u KS. i jos uvijek gorljivo podrzava istu i u njoj participira i glasa onako kako joj Dino kaze. Blokirala kroz klub Bosnjaka sve sto se moglo blokirati u F BiH pokretanjem vitalnog nacionalnog interesa Bosnjaka.

zar stvarno mislite da je narod toliko glup. veceg bezobrazluka odavno nisam vidio.
Post Reply