Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#7501 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

brazzo19 wrote:Fakat ba kakvo je ovo smece klasik , jel mislite da sa ovim mozete nesto parirati pinku , i jel fakat svi mislite da ce te na ovaj nacin "natjerat" ljude da predju na digitalu , previse se vi z.....e sa ovim korisnicima analogne televizije , a obice vam se o glavu vidjecete , mjesto da pustite prvu tv , b92 i rtl hrvatsku u analogni paket niko ne bi spominjao pink kanale ovako samo navlacite bijes raje jos vise sa nekim polu kanalima kao sto su klasik tv i ostali , izgleda da su vam analogni korsnici na zadnjem mjestu a sigurno preko 60% platisa vam oni cine , glupo vam je to , veoma glupo sto radite . Zapamtite nikad vam tamo neki dedo i nana ili neki ljudi koji imaju obicnu kablovsku nikad vam nece preci na digitalu ma sta god im vi nudlili , njih ne zanima d3go oni nemaju androide i smart telefone niti nabudjene laptope i kompove da im dajete hard diskove za snimanje i wireles rutere , njih zanima da pogledaju dnevnik po neku seriju film i to je to , ne zanimaju ih 15 megabitni interneti , uploadi , downloadi ni nista , zato bi vam bilo bolje da poboljsate analognu ponudu nego da svaki dan ukidate kanal po kanal ;-) ;-)
Kontradiktoran si buraz! Dedama i nanama ionako nisu bitni ni strani kanali, kamo li neke b92, rtl-ovi i sl. tako da ni sec. nisu "interesantni" ovim CaTV/ISP operaterima. Dedi i nani je bitno da imaju FTV, HAYAT, TV Sa i sl. domaće kanale, i to max 15 njih, dok stignu do prvog' stranog' ili regionalnog' - vraćaju ponovo na keca - znam po svojima :mrgreen: , gdje sam im domaće morao poredati na tih prvih 15-ak mjesta (pošto koriste HS gdje levati ne mogu uzeti vremena pa da ljudima poredaju kanale po regijama kao u nas) pa je opšti haos kada šaltaš, ide npr. tv sa, pa discovery pa BiR radio! :lol:

A iskreno mislim da ti ipak malo previše tražiš za tih 15KM buraz! Da svi ovi kanali imaju u osnovnoj ponudi kao u digitali, vjeruj da bi ja prvi radije koristio kombinaciju analogna tv + internet paket koje bi odvojeno plaćao nego uvodio mix paket gdje je sve na jednom' računu! ;-)
Tiger 033

#7502 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Maharadza wrote:Kontradiktoran si buraz! Dedama i nanama ionako nisu bitni ni strani kanali, kamo li neke b92, rtl-ovi i sl. tako da ni sec. nisu "interesantni" ovim CaTV/ISP operaterima. Dedi i nani je bitno da imaju FTV, HAYAT, TV Sa i sl. domaće kanale, i to max 15 njih, dok stignu do prvog' stranog' ili regionalnog' - vraćaju ponovo na keca - znam po svojima , gdje sam im domaće morao poredati na tih prvih 15-ak mjesta (pošto koriste HS gdje levati ne mogu uzeti vremena pa da ljudima poredaju kanale po regijama kao u nas) pa je opšti haos kada šaltaš, ide npr. tv sa, pa discovery pa BiR radio!

A iskreno mislim da ti ipak malo previše tražiš za tih 15KM buraz! Da svi ovi kanali imaju u osnovnoj ponudi kao u digitali, vjeruj da bi ja prvi radije koristio kombinaciju analogna tv + internet paket koje bi odvojeno plaćao nego uvodio mix paket gdje je sve na jednom' računu!
Image

Image
Maharadza

#7503 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Tiger 033 wrote:
Maharadza wrote:Kontradiktoran si buraz! Dedama i nanama ionako nisu bitni ni strani kanali, kamo li neke b92, rtl-ovi i sl. tako da ni sec. nisu "interesantni" ovim CaTV/ISP operaterima. Dedi i nani je bitno da imaju FTV, HAYAT, TV Sa i sl. domaće kanale, i to max 15 njih, dok stignu do prvog' stranog' ili regionalnog' - vraćaju ponovo na keca - znam po svojima , gdje sam im domaće morao poredati na tih prvih 15-ak mjesta (pošto koriste HS gdje levati ne mogu uzeti vremena pa da ljudima poredaju kanale po regijama kao u nas) pa je opšti haos kada šaltaš, ide npr. tv sa, pa discovery pa BiR radio!

A iskreno mislim da ti ipak malo previše tražiš za tih 15KM buraz! Da svi ovi kanali imaju u osnovnoj ponudi kao u digitali, vjeruj da bi ja prvi radije koristio kombinaciju analogna tv + internet paket koje bi odvojeno plaćao nego uvodio mix paket gdje je sve na jednom' računu!
Image

Image
Image

Image
brazzo19

#7504 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Evo covjek ti je objasnio sve sa ova dva gif.a da ti ja ne ponavljam , ja samo hocu da kazem da nikad nece uspijeti da raju prebace sa analogije na digitalnu zbog 1001 razloga i sto ne mozes ti prosjecnom bosnjaku objasnit sto mu treba resiver zasto mu treba resiver sto je bolje kako se reda kako se slaze kako stoji , znam to po 1000 primjera daj ljudima kabal u televiziju , poredaj mu 70 kanala i nek gleda i salta , hajd objasni mojoj materi i jos takvim ljudima kojih ima na hiljade da mu ukljucis resiver pa mu jos i objasnjavas na tom novom daljinskom sta ide kako ide kako treba itd itd , ne moramo se slagati samo cu ti reci da mnogo zapostavljaju korisnike koji nisu na digitali i to je to , svaki put neka akcija za digitalnu akcija za internet neki popusti novi kanali , uvijek nesto novo , sta je sa ljudima koji su prvi prikljucili kablovsku koja je bila samo analogna i nista vise , njih ko j... jelde uzmi levatima 15 km mjesecno i to je to , i zaista je bezobrazno reci hocete puno za 15 km ??? sta puno jedan ne bio ovih 15 km vrijedi samo sport kluba i nista vise , sreca pa imam dreambox i ne moram zavisit od njihovog programa i sheme jer da zavisim od njih nikad ne bi pogledao neku utakmicu kvalifikacija , italijansku ligu , domacu ligu ili nesto drugo , ovo cisto pisem zbog drugih ljudi , uzeli su vecinu nemas alternativu imas opciju ukljuci ili nemoj nikako i to je to , da je logosoft malo jaci i veci ( ko sto nije :D ) i da pokriva malo vise od par ulica , sve bi ovo pomeli ;-) pogledaj samo njihovu programsku shemu ( i sport klub i arena skupa ) znaci sve se moze kad se hoce , hs ima pink , moja tv ima pink , sta mi imamo osim exuzivnog sport kluba sta ??? nista eto sta imamo i ti kazes da hocu puno za 15 km , pa i ovo je previse sto im placamo za smece koje nam nude na analognoj kablovskoj , pa jesi li ti uopste pogledao sta smo dobili u analogiju ??? ono smece od klasik tv kanala , a u digitalu ide komotno i prva , i rtl , i b 92 a nas ko jebe jel tako , il uzmi digitalu i klosarski resiver koji se resetuje sam od sebe ledi , prilikom nestanka struje mijesa kanale koje si poredao i sta sve vec il ostani i umri na analognoj , bezobrazno , jako bezobrazno ...
Maharadza

#7505 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ne paše ti?! Odjavi buraz! Dreambox ionako "šiša" uzduž i poprijeko sve ove CaTV operatere u državi zajedno! :thumbup:

Elem, nije valjda da ne ideš na tekme i gledaš FKS na TV-u?! :mrgreen:
brazzo19

#7506 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ma jok , sto se tice FKS.a imam godisnju ;-) , na dreamboxu gledam sve od sporta ( pa sama al jazzera 10 kanala sto prenose sve vrijedi nego komplet kabl operateri skupa a gdje je jos sky calcio , sky njemacki , sky uk , d+ , c+ itd itd ) a sto se tice telemacha prijavio sam zvog interneta ( koji je najbolji u drzavi i za to skidam kapu ) a kablovsku zbog staraca u dnevnom boravku da gledaju ja svakako gledam u svojoj sobi na dreambox.u sta hocu , al eto pisem cisto jer nije fer prema ostalima prevenstveno koji su na telemachu a i ostalih :)
Maharadza

#7507 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

brazzo19 wrote:Ma jok , sto se tice FKS.a imam godisnju ;-) , na dreamboxu gledam sve od sporta ( pa sama al jazzera 10 kanala sto prenose sve vrijedi nego komplet kabl operateri skupa a gdje je jos sky calcio , sky njemacki , sky uk , d+ , c+ itd itd ) a sto se tice telemacha prijavio sam zvog interneta ( koji je najbolji u drzavi i za to skidam kapu ) a kablovsku zbog staraca u dnevnom boravku da gledaju ja svakako gledam u svojoj sobi na dreambox.u sta hocu , al eto pisem cisto jer nije fer prema ostalima prevenstveno koji su na telemachu a i ostalih :)
Heh, koji je to privatnik fer?! Svima je njima samo jedno na umu: profit! Ostalo ih ne tangira, na žalost! Elem, na kojem to kanalu preko dreambox-a gledaš "domaću ligu" kako gore veliš?! :shock:
brazzo19

#7508 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ako imas neki od HD resivera onda mozes pratit arena sport kanale i na dreamboxu , ali ja mislim da u ponudi na satelitu nema arenasport BH koja prenosi nasu ligu samo ove 4 regularne arene i hrvatska dok bh arena ide na mojoj tv i hs.u ja mislim , ma da dosta domacih tekmi bude i na ovim arenama ;-)
motorola01

#7509 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

mumi80 wrote:
motorola01 wrote:@Telemach, zasto nemam Al Jazeeru Balkan na D3 danima (redni broj kanala u semi je 10)???

Ima li jos neko od zenicana problem sa emitovanjem ovog kanala na digitali?
Kod mene nema na drugom resiveru
Al Jazire, al nema ni Tv Zenice ni jos nekih kanala. Al to mi je samo na dodatnom resiveru dok na prvom sve u redu.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Ja imam samo jedan resiver i nema par dana tog kanala. Dole EPG uredno radi, ali slika crna, tona nema :roll: . Resetovao resiver i opet isto. Stvarno ne znam sta bi moglo biti, osim da su taj kanala ukinuli u digitali i prebacili ga na neki "visi"paket.
van helsing

#7510 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Bas me zanima,al ono vise me kopka,ako se promijene vlasnici,da li ce biti nekih noviteta?
Npr.da ne bude praksa kao do sada,kupe Art net u Kiseljaku,i samo preuzmu korisnike i mrezu kakvu su zatekli na terenu. Da li ce recimo staviti neko drugo,bolje,skuplje linijsko pojacalo,pa da nema "snijega" na slici i sl.
Ovo koliko sam ja skontao,samo preuzmu vlasnistvo,a u mrezu ne diraju,osim ako je neki prekid,kvar,itd.

Tapatalk 2
brazzo19

#7511 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

van helsing wrote:Bas me zanima,al ono vise me kopka,ako se promijene vlasnici,da li ce biti nekih noviteta?
Npr.da ne bude praksa kao do sada,kupe Art net u Kiseljaku,i samo preuzmu korisnike i mrezu kakvu su zatekli na terenu. Da li ce recimo staviti neko drugo,bolje,skuplje linijsko pojacalo,pa da nema "snijega" na slici i sl.
Ovo koliko sam ja skontao,samo preuzmu vlasnistvo,a u mrezu ne diraju,osim ako je neki prekid,kvar,itd.

Tapatalk 2
i malo ti izmjenjaju programsku shemu ( naravno " na gore" ) i to je to :D
doff

#7512 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

motorola01 wrote:Ja imam samo jedan resiver i nema par dana tog kanala. Dole EPG uredno radi, ali slika crna, tona nema :roll: . Resetovao resiver i opet isto. Stvarno ne znam sta bi moglo biti, osim da su taj kanala ukinuli u digitali i prebacili ga na neki "visi"paket.
Nije ukinut, kod mene ok. Nazovi podršku i vidi s njima, ovako ga nećeš riješiti.
Maharadza

#7513 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

van helsing wrote:Bas me zanima,al ono vise me kopka,ako se promijene vlasnici,da li ce biti nekih noviteta?

Tapatalk 2
Eto već znaš odgovor! Ako budu opet neki "investicioni" fondovi/banke "za razvoj" i sl. ulagači kao što je trenutno slučaj, piši propalo od poboljšanja infrastrukture, dok ako uzme neka "domaća" firma Boga mi će morati uložiti, pogotovu u Zenici i drugim gradovima gdje korisnici imaju učestalih problema! :-?
nuki_cika

#7514 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nuki_cika »

Ako je novi D3 resiver - dugme FAV je ono koje tražiš! Za ostalo imaš te strelice na daljincu za "navigaciju" kroz meni, samo gdje piše "Jezik Titla" opališ desno(ili lijevo) i za određene kanale će se pojaviti prevod koji je trenutno raspoloživ! I obavezno potvrdi izbor sa OK tipkom! :thumbup:

Ovo gore je bilo za D3 digitalnu (mali-crni resiver), dok za MMDS stvarno ne znam![/quote][/quote][/quote]

Hvala svima na pomoći,namjestio sam preko opcije FAV kako si i rekao :thumbup:
typeOnegative

#7515 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

nuki_cika wrote:Ako je novi D3 resiver - dugme FAV je ono koje tražiš! Za ostalo imaš te strelice na daljincu za "navigaciju" kroz meni, samo gdje piše "Jezik Titla" opališ desno(ili lijevo) i za određene kanale će se pojaviti prevod koji je trenutno raspoloživ! I obavezno potvrdi izbor sa OK tipkom! :thumbup:

Ovo gore je bilo za D3 digitalnu (mali-crni resiver), dok za MMDS stvarno ne znam!
[/quote][/quote]

Hvala svima na pomoći,namjestio sam preko opcije FAV kako si i rekao :thumbup:[/quote]

Preporucujem ti da titlove ustimas na drugi nacin....na daljinskom stisni dugme MENU i kad ti se otvori idi tipkom strelica prema gore 2x i onda stisni OK isto 2x i otvorice ti se meni korisnicka podesavanja...i tu postimaj...po defaultu titlovi dodju na bosanskom,promijeni jezik titlova na HR ili SRB(jer iz nekog razloga BH titlovi nisu podrzani), i obavezno potvrdi sa OK.Tako ces trajno ustimati titlove i neces morati svaki put kad budes gledao TV ulaziti u FAV meni i stimati.Na ovaj nacin se titlovi automatski ucitavaju....I jos jedna bitna stvar,poslje svakog resetovanja uredjaja(ne vazi za gasenje na daljinskom) ,nestanka struje isl. moras ponoviti ovaj postupak jer titlovi nece biti prikazani.LP
dowydyenya

#7516 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

I jos jedna bitna stvar,poslje svakog resetovanja uredjaja(ne vazi za gasenje na daljinskom) ,nestanka struje isl. moras ponoviti ovaj postupak jer titlovi nece biti prikazani

Meni je to tako prije bilo no medjutim ima par mijeseci podesavanja ostaju nepromijenjena
typeOnegative

#7517 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

dowydyenya wrote:I jos jedna bitna stvar,poslje svakog resetovanja uredjaja(ne vazi za gasenje na daljinskom) ,nestanka struje isl. moras ponoviti ovaj postupak jer titlovi nece biti prikazani

Meni je to tako prije bilo no medjutim ima par mijeseci podesavanja ostaju nepromijenjena
Nezz, kod mene kad reseujem receiver ne ostaju podesavanja pa moram ponovo...
Telemach

#7518 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

typeOnegative wrote:
dowydyenya wrote:I jos jedna bitna stvar,poslje svakog resetovanja uredjaja(ne vazi za gasenje na daljinskom) ,nestanka struje isl. moras ponoviti ovaj postupak jer titlovi nece biti prikazani

Titlove postavite na prvi srpski drugi hrvatski, tako i zvuk.
Podešavanje titla:
Meni
Podešavanja
Korsnička podešavanja
Jezici (opcije jezik menija, zvuka i titla)
agent_zero

#7519 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:
typeOnegative wrote:

Podešavanje titla:
Meni
Podešavanja
Korsnička podešavanja
Nije to problem, nego što se isti VRAĆAJU na početne postavke prilikom reseta risivera ili nestanka struje. Na starom d3 risiveru toga nije bilo, uvijek bi sve ostalo memorisano i poslije restarta.

Riješite to konačno, zar je toliki problem?
brazzo19

#7520 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Telemach wrote:
typeOnegative wrote:

Podešavanje titla:
Meni
Podešavanja
Korsnička podešavanja
dajte nam prvu tv i b92 u analogiju lihvari jedni :D
acer5101

#7521 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

Podešavanje titla:
Meni
Podešavanja
Korsnička podešavanja
Jezici (opcije jezik menija, zvuka i titla)[/quote]

Nije to problem, nego što se isti VRAĆAJU na početne postavke prilikom reseta risivera ili nestanka struje. Na starom d3 risiveru toga nije bilo, uvijek bi sve ostalo memorisano i poslije restarta.

Riješite to konačno, zar je toliki problem?[/quote]

Isti slučaj i kod mene :twisted: :twisted: :twisted:
van helsing

#7522 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

brazzo19 wrote:dajte nam prvu tv i b92 u analogiju lihvari jedni :D
dajte nam prvu tv i b92 u mmds platformu lihvari jedni :D

Tapatalk 2
brazzo19

#7523 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

van helsing wrote:

Tapatalk 2

:D :D :D
Mehemed
Vozim: automobil

#7524 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Pa stvarno @Telemach, pa je li moguce da niste smanjili racune interneta bivsim VI-NET korisnicima za mjesec Maj, bez obzira sto je bilo prekida, usporenja i sto ste smanjili upload za 2/3, i opet na kraju dobijem racun kao da je SVE bilo u najboljem redu, pa je li to fer?
Smanjiti brzine iako u ugovoru pisu vece brzine i na kraju opet dostaviti ISTI racun kao da nije nista ni bilo, pa koji ste Vi... ne znam kako bih Vas nazvao...
Tiger 033

#7525 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

brazzo19 wrote:
van helsing wrote:

Tapatalk 2

:D :D :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Maharadza wrote:
Image