GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- medjutim
#751 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
@2407 slazem se,mi mozemo diskutovati i slagati neke nase taktike na forumu,a iza svake reprezentacije (i klubova) stoje mnogo strucniji ljudi koji vide neke stvari puno bolje od nas.Eto npr. moje misljenje je samo da mozda treba malo ofanzivnije zaigrati tacnije sa pravim,klasicnim napadacem,boske bira druge opcije i osvaja titule,a ja sam samo jedan maleni forumas
. Btw Tores je po meni dobar igrac,a Navas mi nekakav ko nehljeb izgleda 
- Korisnicko ime
#752 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
LSD, pusti statistiku...nije ona jedino mjerilo kvalitete jednog igraca...LSD wrote:Tako dakle...pa dobroKorisnicko ime wrote:Joj tebe...sta je to Boga ti do sad Del Bosque osvojio sa repkom i Realom da bi bio kvalifikovaniji od LSD-a da ocjenjuje kvalitete igraca u reprezentaciji koju vodi?2407 wrote:Jebiga, forumas s sa-xa LSD zna i vidi da je Torres flop a strucnjak poput Del Bosque-a ne zna i ne vidi to
Pogotovo to vazi za reprezentacije, a jos vise za reprezentacije na evropskim i svjetskim prvenstvima...tu veliku ulogu igra i iskustvo, poznavanje saigraca, uklapanje u zamisljeni sistem selektora, i jos puno drugih faktora...
- 2407
#753 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ne mislim na Torresa, Del Bosque vidi nesto sto svi mi ne, ne zamara se on transfermarktom i youtubom, on to gleda uzivo i vidi sta mu treba. On donosi odluke i za njih odgovara.LSD wrote: Pa vidimo na terenu koliko je uspješan u svom poslu...mislim na Torresa....6 golova u 32 tekme, fulanje zicera, po pola godine postovi golgeterski i tako to.
A to potezanje prica da sam ja bolji strucnjak od Del Bosqea je...
Ako forum služi da mi amateri forumamo i nešto pišemo, ne vidim razlog za takva spuštanja![]()
Ma dobro nema problema, pamti pa vrati- nema druge....naleticete i vi meni na volej kad budete kritikovali neke igrace, takva ce prica potegnuti....da ne bude iznenađenja.
I nemoj ovo licno shvatati, forum je jebat ga(mada bih ti isto ovako odgovorio i da sjedimo jedan preko puta drugog
p.s.
Meni je Patrick Swayze
Last edited by 2407 on 12/06/2012 11:47, edited 1 time in total.
- ganjeta
#754 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Kako kažu za statistiku : Statistika je kao bikini, otkriva mnogo, ali sakriva najvažnije detalje.
To mi je neki dan na kafi pričao Del Boske
.
To mi je neki dan na kafi pričao Del Boske
- and
#755 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
tores je vrhunski igrač.nije bio u formi i nije ga išlo u čelziju,a bio je pod strašnim pritiskom.niko ne može napraviti takav pritisak na igrača kao englezi.medjutim wrote:@2407 slazem se,mi mozemo diskutovati i slagati neke nase taktike na forumu,a iza svake reprezentacije (i klubova) stoje mnogo strucniji ljudi koji vide neke stvari puno bolje od nas.Eto npr. moje misljenje je samo da mozda treba malo ofanzivnije zaigrati tacnije sa pravim,klasicnim napadacem,boske bira druge opcije i osvaja titule,a ja sam samo jedan maleni forumas. Btw Tores je po meni dobar igrac,a Navas mi nekakav ko nehljeb izgleda
navas je ekstra igrač,brz,prodoran sa vrlo dobrim loptama u 16.nadam se da će ga brko više koristiti sa klasičnim špicem u napadu.
-
LSD
#756 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ma naravno, ništa licno...necete ni vi licno shvatati kad je potegnem takve price kad vi budete kritikovali nekog igraca, a ja se sjetim price tipa "jesi li to ti bolji strucnjak od Contea"2407 wrote:Ne mislim na Torresa, Del Bosque vidi nesto sto svi mi ne, ne zamara se on transfermarktom i youtubom, on to gleda uzivo i vidi sta mu treba. On donosi odluke i za njih odgovara.LSD wrote: Pa vidimo na terenu koliko je uspješan u svom poslu...mislim na Torresa....6 golova u 32 tekme, fulanje zicera, po pola godine postovi golgeterski i tako to.
A to potezanje prica da sam ja bolji strucnjak od Del Bosqea je...
Ako forum služi da mi amateri forumamo i nešto pišemo, ne vidim razlog za takva spuštanja![]()
Ma dobro nema problema, pamti pa vrati- nema druge....naleticete i vi meni na volej kad budete kritikovali neke igrace, takva ce prica potegnuti....da ne bude iznenađenja.
I nemoj ovo licno shvatati, forum je jebat ga(mada bih ti isto ovako odgovorio i da sjedimo jedan preko puta drugog)
Ima vremena, jel
- 2407
#757 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Au contraire, au contraire(sto bi rekao Del BoyLSD wrote:
Ma naravno, ništa licno...necete ni vi licno shvatati kad je potegnem takve price kad vi budete kritikovali nekog igraca, a ja se sjetim price tipa "jesi li to ti bolji strucnjak od Contea"siguran sam da neces licno shvatiti jer to nije nikako preskakanje kolega forumaša (koji su laici za fudbalsku taktiku) na jedan jeftin fol.
Ima vremena, jel
Ma osipaj no frke, forum je, meni je ovo usputno
- ascari
#758 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Del Bosque: "Cesc played against ITA because he had done excellent as centre forward on training. He did a good job in the game. Cesc played as forward many times at Barça. He knows the position, and is surrounded by players he links up well with."
- 2407
#759 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Imam osjecaj da Navas, kad ga niko ne gleda, cucla prstmedjutim wrote:@2407 slazem se,mi mozemo diskutovati i slagati neke nase taktike na forumu,a iza svake reprezentacije (i klubova) stoje mnogo strucniji ljudi koji vide neke stvari puno bolje od nas.Eto npr. moje misljenje je samo da mozda treba malo ofanzivnije zaigrati tacnije sa pravim,klasicnim napadacem,boske bira druge opcije i osvaja titule,a ja sam samo jedan maleni forumas. Btw Tores je po meni dobar igrac,a Navas mi nekakav ko nehljeb izgleda
- skenderija04
#760 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ne vidim cemu ta diskusija oko napadaca u Spaniji. Svi su znali da ce Italija igrati sa tri centralna u odbrani. Bilo koji centarfor bi bio izgubljen medju ovom trojicom. Ideja je bila vise nego logicna a to je da se stvori visak igraca na sredini i da se dodje do gola iz drugog plana. Problem Spanije je da su odigrali bez i jedne pripremne utakmice u tom sistemu. Logicno je da prvi put nece dobro izgledati. Jedina greska (naravno po meni) koju je Del Bosque napravio je sljedeca: Ako vec igras sa pojacanom sredinom bez centarfora, zasto su zajedno igrali Busquets i X.Alonso. Tal dupli pivot nije imao smisla jer niti su napadali niti su branili. Prakticno su jedan drugoga potiskivali sa prirodnih pozicija.
- Muhamed Đakmić
#761 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
A evo sad par pitanja od mene. Jel to hoćete reći da fudbalski treneri ne mogu napraviti grešku koju amaterski ljubitelji fudbala i entuzijasti kao što je LSD ne mogu primijetiti? Nisu ni treneri svete krave da sve pogađaju sto posto, nemojte šuplju valjati. Uostalom, del Bosque je pozvao Torresa zato što želi praviti minimalne izmjene u ekipi, ne zbog tog što je u dobroj formi. del Bosque vjeruje u koheziju ekipe više nego u bilo šta drugo, zato na spisku nema ni Adriana ni Soldada, iako su svojim igrama to više zaslužili od Torresa. Za Adriana je rekao da ne može novi igrač u ekipi putovati na prvenstvo, iako je u prethodnom meču strašno odigrao, a Soldada je nezvanično otjerao jer je dernekli tip i jer bi mogao napraviti razdor u ekipi. I druga stvar, kad je Torresu toliko vjerovao, što ne dobi Fernando priliku od prve minute? Mislim, meni je nelogično, pored tolikih klasa u napadu staviti Cesca na tu poziciju. del Bosque je promašio sa početnim sastavom, a to se najbolje vidjelo ulaskom Torresa i Navasa. Samo, da je uveo Negreda vjerujem da bi sad na kontu imali tri boda, a ja par stotina maraka više.
I Torres ih je i u Južnoj Africi gušio maksimalno, gola ne dade. Mislim, koja je uloga špica ako neće golove davati? Samo ne vadite otvaranje prostora i neke nebuloze, isto kao da slušam objašnjenje uloge Lazara Popovića ili Alena Avdića.
I Torres ih je i u Južnoj Africi gušio maksimalno, gola ne dade. Mislim, koja je uloga špica ako neće golove davati? Samo ne vadite otvaranje prostora i neke nebuloze, isto kao da slušam objašnjenje uloge Lazara Popovića ili Alena Avdića.
-
LSD
#762 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Sarajevo1946 wrote:A evo sad par pitanja od mene. Jel to hoćete reći da fudbalski treneri ne mogu napraviti grešku koju amaterski ljubitelji fudbala i entuzijasti kao što je LSD ne mogu primijetiti? Nisu ni treneri svete krave da sve pogađaju sto posto, nemojte šuplju valjati. Uostalom, del Bosque je pozvao Torresa zato što želi praviti minimalne izmjene u ekipi, ne zbog tog što je u dobroj formi. del Bosque vjeruje u koheziju ekipe više nego u bilo šta drugo, zato na spisku nema ni Adriana ni Soldada, iako su svojim igrama to više zaslužili od Torresa. Za Adriana je rekao da ne može novi igrač u ekipi putovati na prvenstvo, iako je u prethodnom meču strašno odigrao, a Soldada je nezvanično otjerao jer je dernekli tip i jer bi mogao napraviti razdor u ekipi. I druga stvar, kad je Torresu toliko vjerovao, što ne dobi Fernando priliku od prve minute? Mislim, meni je nelogično, pored tolikih klasa u napadu staviti Cesca na tu poziciju. del Bosque je promašio sa početnim sastavom, a to se najbolje vidjelo ulaskom Torresa i Navasa. Samo, da je uveo Negreda vjerujem da bi sad na kontu imali tri boda, a ja par stotina maraka više.
- 2407
#763 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Uglavnom tebe su oborli na kladari pa si sad kivan i na Toressa i na del BosqueaSarajevo1946 wrote:A evo sad par pitanja od mene. Jel to hoćete reći da fudbalski treneri ne mogu napraviti grešku koju amaterski ljubitelji fudbala i entuzijasti kao što je LSD ne mogu primijetiti? Nisu ni treneri svete krave da sve pogađaju sto posto, nemojte šuplju valjati. Uostalom, del Bosque je pozvao Torresa zato što želi praviti minimalne izmjene u ekipi, ne zbog tog što je u dobroj formi. del Bosque vjeruje u koheziju ekipe više nego u bilo šta drugo, zato na spisku nema ni Adriana ni Soldada, iako su svojim igrama to više zaslužili od Torresa. Za Adriana je rekao da ne može novi igrač u ekipi putovati na prvenstvo, iako je u prethodnom meču strašno odigrao, a Soldada je nezvanično otjerao jer je dernekli tip i jer bi mogao napraviti razdor u ekipi. I druga stvar, kad je Torresu toliko vjerovao, što ne dobi Fernando priliku od prve minute? Mislim, meni je nelogično, pored tolikih klasa u napadu staviti Cesca na tu poziciju. del Bosque je promašio sa početnim sastavom, a to se najbolje vidjelo ulaskom Torresa i Navasa. Samo, da je uveo Negreda vjerujem da bi sad na kontu imali tri boda, a ja par stotina maraka više.
- skenderija04
#764 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Samo jedno pitanje,kakva le uloga spica ako nemas otvorena krila a protivnik igra sa tri centralna u odbrani? Znaci,da je poceo Torres to ne bi bila jedina izmjena, morao bi desno igrati Navas a na drugoj strani ili Alba pa da mu neko cuva ledja, ili neko drugi. Znaci trebao je da pretumba citavu koncepciju. Ideja je bila dobra,ali realizacija ideje nije bila najbolja.
- Muhamed Đakmić
#765 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ideja je bila loša, jer Italiju kroz sredinu u onakvoj konstelaciji igre nije moguće napasti. Iz kog razloga je izveo šest playmakera? Jel mu to stvarno trebalo toliko igrača da ostvari premoć na sredini? Koja je bila uloga Busquetsa, a koja je bila uloga Silve? Zar nije bolje bilo njih dvojicu zamijeniti drugačijim igračima, ili recimo Fabregasa zamijeniti klasičnim napadačem, a Silvu krilom? Čitao sam i analizu na zonalmarkingu, i prije prvenstva su najavili da će Špancima faliti širine jer del Bosque tvrdoglavo forsira Silvu koji ulazi unutra, i nakon utakmice imaju isto mišljenje. Isti je problem Španija imala i u Južnoj Africi dok Silva nije pedalu ka klupi dobio.
2407: Ma kivan sam zato, ali samo iz razloga što del Bosque zahvaljujući vlastitim greškama nije dobio utakmicu.
2407: Ma kivan sam zato, ali samo iz razloga što del Bosque zahvaljujući vlastitim greškama nije dobio utakmicu.
- medjutim
#766 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Odlicno,kao i tvoj prethodni post!skenderija04 wrote:Samo jedno pitanje,kakva le uloga spica ako nemas otvorena krila a protivnik igra sa tri centralna u odbrani? Znaci,da je poceo Torres to ne bi bila jedina izmjena, morao bi desno igrati Navas a na drugoj strani ili Alba pa da mu neko cuva ledja, ili neko drugi. Znaci trebao je da pretumba citavu koncepciju. Ideja je bila dobra,ali realizacija ideje nije bila najbolja.
@ sarajevo1946 i mene su oborili na kladari pa zato valjda ovdje sad cvilim za kojekakvim napadacima u nadi da me nece u narednim tekmama povaljivat i da ce imat bolju realizaciju svojih napada cije trajanje je u skladu sa njihovim cuvenim sapunicama
- 2407
#767 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Sarajevo1946 wrote: 2407: Ma kivan sam zato, ali samo iz razloga što del Bosque zahvaljujući vlastitim greškama nije dobio utakmicu.
Sacekaj, fulam nesto, oni su to igrali s Luxemburgom ili Lihtenstajnom? Pobjeda nije ni u kom slucaju dolazila u pitanju protiv omalenog protivnika?
Ma sta god neki od vas mislili i koliko god podcjenjivali Azzure oni su igrali s Italijom, cetverostrukim svjetskim prvakom
-
LSD
#768 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Sarajevo1946 wrote:Ideja je bila loša, jer Italiju kroz sredinu u onakvoj konstelaciji igre nije moguće napasti. Iz kog razloga je izveo šest playmakera? Jel mu to stvarno trebalo toliko igrača da ostvari premoć na sredini? Koja je bila uloga Busquetsa, a koja je bila uloga Silve? Zar nije bolje bilo njih dvojicu zamijeniti drugačijim igračima, ili recimo Fabregasa zamijeniti klasičnim napadačem, a Silvu krilom? Čitao sam i analizu na zonalmarkingu, i prije prvenstva su najavili da će Špancima faliti širine jer del Bosque tvrdoglavo forsira Silvu koji ulazi unutra, i nakon utakmice imaju isto mišljenje. Isti je problem Španija imala i u Južnoj Africi dok Silva nije pedalu ka klupi dobio.
- Muhamed Đakmić
#769 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ne potcjenjujem ja Italiju, Bože sačuvaj, Italija se predstavila u dobrom svjetlu, ali to ne znači da Španija nije bolja ekipa i da je mogla sa drugačijim pristupom ostvariti bolji rezultat.
- skenderija04
#770 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Mozemo da se ne slozimo, ali nikada jedan trener nece staviti pod upitnik ono gdje je najjaci, ovom slucaju sredina terena. Na ovom prvenstvu Spanija nema centarfora koji garantuje gol i zato je pokusao posjedom da se zastiti i da pokusa stvoriti visak igraca na sredini i osigurati zadnji pas. Na kraju krajeva tako je i postignut gol. Jedina greska dvojac Busquets-X.Alonso ispred odbrane. Jedan bi bio dovoljan.
- ganjeta
#771 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ispade da su Španci razbili Talijane, da su se šanse redale kao na traci
. Jesu al' u qrcu! U prvom Italija imala bolje šanse, u drugom ako nisu bili bara-bara nisu bili ni lošiji.
Valjda u tom razbijanju
se gleda famozni posjed lopte gdje je bio čini mi se 58 % - 42% i to da je Čavi imao najviše dodavanja do sad.
Valjda u tom razbijanju
- 2407
#772 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Pa pricate kao da je to trebala biti sigurna pobjedaSarajevo1946 wrote:Ne potcjenjujem ja Italiju, Bože sačuvaj, Italija se predstavila u dobrom svjetlu, ali to ne znači da Španija nije bolja ekipa i da je mogla sa drugačijim pristupom ostvariti bolji rezultat.
Ne pobjedjuje uvijek bolji. Ko ti moze garantovat da sa tim drugim pristupom Spanija ne bi otisla na poluvrijeme s tri komada u mrezi? Il ko ti moze garantovat da bi s drugacijim pristupom Spanija razvalila Italiju?
Evo ja cu se krenut voditi vasim analizama pa reci da je Spanija igrala s manje ljudi u sredini Pirlo bi imao 2-3 asistencije na svom kontu.
-
LSD
#773 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Budimo realni....Španija je za Italiju posebna galaksija kad je fudbal u pitanju, apsolutni favoriti naspram dizel boysa kojima je glavni igrac Pirlo...uostalom pokazali su se na SP, gdje završiše kao zadnju grupi iza velesila poput Paragvaja, Slovacke i Novog Zelanda
...Španija uze titulu prvaka svijeta...ali yebo to, ima ona : klasa je permanentna, a forma je trenutna
....samo pogledajmo igrace jedne i druge ekipe...ovi drugi izgledaju kao kakvi amateri naspram ovih prvih...nekakav Markizio ili Nocerino...a vamo Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas itd...pa to su space shuttle-ovi za ove krompiraše....ali Torres je syebo Španiju sa svojim fulama.... to što je taktika bila glupa i sterilna, to je sad druga prica....da je neki drugi špic ušao , bila bi druga prica i tri boda na kontu furije.
- 2407
#774 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ovo isto ja i svako drugi moze reci za Italiju, da su Balo, di Natale i Marchisio bili prisebniji Spanije ne bi bilo ni na mapiLSD wrote:Budimo realni....Španija je za Italiju posebna galaksija kad je fudbal u pitanju, apsolutni favoriti naspram dizel boysa kojima je glavni igrac Pirlo...uostalom pokazali su se na SP, gdje završiše kao zadnju grupi iza velesila poput Paragvaja, Slovacke i Novog Zelanda...Španija uze titulu prvaka svijeta...a yebo to, ima ona : klasa je permanentna, a forma je trenutna
![]()
....samo pogledajmo igrace jedne i druge ekipe...ovi drugi izgledaju kao kakvi amateri naspram ovih prvih...nekakav Markizio ili Nocerino...a vamo Xavi, Iniesta, Busquets, Fabregas itd...pa to su space shuttle -ovi za ove krompiraše....ali Torres je syebo Španiju sa svojim fulama.... to što je taktika bila glupa i sterilna, to je sad druga prica....da je neki drugi špic ušao , bila bi druga prica i tri boda na kontu furije.
A vidjeli smo te space suttlove, zaustavise ih suha trava i zlatice
- skenderija04
#775 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Upravo to. Ja pratim fudbal dugo vremena ali nikada nisam vidio ovakvu Italiju. Nesto najbolje u zadnjih 20-30 godina. Ne govorim o rezultatu, govorim o igri. Ovo je bilo pravo osvjezenje prvenstva. Italija je odigrala 1-1 ali i da je pobijedila Spaniju niko ne bi mogao reci da je bilo nezasluzeno. Odlicna utakmica Italije. Sad da vidimo kako ce igrati protiv dvije,na papiru inferiornije reprezentacije.2407 wrote:Pa pricate kao da je to trebala biti sigurna pobjedaSarajevo1946 wrote:Ne potcjenjujem ja Italiju, Bože sačuvaj, Italija se predstavila u dobrom svjetlu, ali to ne znači da Španija nije bolja ekipa i da je mogla sa drugačijim pristupom ostvariti bolji rezultat.![]()
Ne pobjedjuje uvijek bolji. Ko ti moze garantovat da sa tim drugim pristupom Spanija ne bi otisla na poluvrijeme s tri komada u mrezi? Il ko ti moze garantovat da bi s drugacijim pristupom Spanija razvalila Italiju?
Evo ja cu se krenut voditi vasim analizama pa reci da je Spanija igrala s manje ljudi u sredini Pirlo bi imao 2-3 asistencije na svom kontu.