Zukorlić je nedavno bio kandidat za predsjednika Srbije, dakle - i političar jeBHCluster wrote:Pa zar se neporazumjeva kada se govori o vjerskim sluzbenicima
Dešavanja u Sandžaku
- akcid
#751 Re: Dešavanja u Sandžaku
-
Eöl Mornedhel
#752 Re: Dešavanja u Sandžaku
Meni ortak objašnjavao onomad da svaka frakcija ima svoju TV (u to vreme su bili aktuelni samo Laki i Ugi), pa je onda na tim lokalnim TV bilo "nuklearni udari na mrskog neprijatelja" 24/7. Kapiram da sada situacija nije drugačija (koliko mi se čini ovaj sandžaklive je pro-Ugijev a sandžakpress pro-Zukijev).Maverick78 wrote: ... Neki dan su neki mediji...
- Maverick78
#753 Re: Dešavanja u Sandžaku
Tako nekako... regionalna drzavna TV je pod kontrolom Ljajica, a ovih par sajtova Ugljanin ili Zukorlic.
Nego nesto bih drugo. Nije taj Zukorlic cvijecka i bilo je vremena kad je cutao i nije puno pricao o problemima koji su postojali i tada ovdje u Sandzaku. On kaze zelio je da to rjesavaju politicari. Helem, mogao je po meni i tada vise da je htio, ali sad sta je tu je, nebitno. Odjednom je prije par godina pokrenuo to pitanje Sandzaka i polozaja Bosnjaka, a s obzirom na autoritet, to jeste imalo odjeka i stao je na zulj politicatima u Beogradu. Da li je sve radio i radi iskreno ili ne, to ja ne mogu da tvrdim. Ali, od tada krece maksimalno satanizacija na sve moguce nacine. Kroz sve medije... i nije da on ne daje bas ni povoda nekad, ali cesto se sve svodi na insinuacije i senzacionalisticke naslove. Mada ja opet kazem ni on nije cvijece. Ono sto je bitnije je to, da je ovo oko njega pokazatelj kako ce proci svako ko pokusa da uradi nesto za polozaj Bosnjaka u Sanzdaku. Sutra nek se pojavi i neko sasvim nov, moze biti totalno posten covjek iz naroda... istva stvar ga ceka. Mada meni nije toliko za srbijanske medije, tako je kako je i nas to tu ne iznenadjuje, vec sto ce im se prikljuciti i mediji iz BiH i Sandzaka. Tako da, sto se tice ostvarivanja nekih prava za nas tu, meni to sve vise postaje utopija... a najvise krivicom nas samih.
Nego nesto bih drugo. Nije taj Zukorlic cvijecka i bilo je vremena kad je cutao i nije puno pricao o problemima koji su postojali i tada ovdje u Sandzaku. On kaze zelio je da to rjesavaju politicari. Helem, mogao je po meni i tada vise da je htio, ali sad sta je tu je, nebitno. Odjednom je prije par godina pokrenuo to pitanje Sandzaka i polozaja Bosnjaka, a s obzirom na autoritet, to jeste imalo odjeka i stao je na zulj politicatima u Beogradu. Da li je sve radio i radi iskreno ili ne, to ja ne mogu da tvrdim. Ali, od tada krece maksimalno satanizacija na sve moguce nacine. Kroz sve medije... i nije da on ne daje bas ni povoda nekad, ali cesto se sve svodi na insinuacije i senzacionalisticke naslove. Mada ja opet kazem ni on nije cvijece. Ono sto je bitnije je to, da je ovo oko njega pokazatelj kako ce proci svako ko pokusa da uradi nesto za polozaj Bosnjaka u Sanzdaku. Sutra nek se pojavi i neko sasvim nov, moze biti totalno posten covjek iz naroda... istva stvar ga ceka. Mada meni nije toliko za srbijanske medije, tako je kako je i nas to tu ne iznenadjuje, vec sto ce im se prikljuciti i mediji iz BiH i Sandzaka. Tako da, sto se tice ostvarivanja nekih prava za nas tu, meni to sve vise postaje utopija... a najvise krivicom nas samih.
- It_is_a_Leclerc
#754 Re: Dešavanja u Sandžaku
Meni se čini kako se svi sandžački lideri od rata na ovamo trude iz petnih žila ko će u gorem svjetlu prikazati Bošnjake... Da sam ja neko sa strane, i da na osnovu svakodnevnih muftijinih, Rasimovih, Ugljaninovih, Zilkićevih, da prostite, nadjebavanja, moram suditi o tome kakav su Bošnjaci narod stekao bih dojam nekog primitivnog plemena kojim upravlja hodžica koji voli lovu, koji ima gorile koje mlate u njegove ime, i nekog tamo fragmentiranog svijeta u kojem nekih milion grupica, formacija...
Možda pojedinci i imaju pravo kad kažu da iza svega stoji DB.
Možda pojedinci i imaju pravo kad kažu da iza svega stoji DB.
-
theTruePath
#755 Re: Dešavanja u Sandžaku
Muftija pokrece kontroverzna pitanja i normalno da nece mediji biti na njegovoj strani kad znamo da su oni vecinom prosrpski,u ostalom BIH ne treba da te brine,njeni mediji ne mogu da skinu s vlasti vlastite lopove a kamol neke tudje,srbijanski mediji su opasniji(t.j ako je muftija nevinMaverick78 wrote:Tako nekako... regionalna drzavna TV je pod kontrolom Ljajica, a ovih par sajtova Ugljanin ili Zukorlic.
Ono sto je bitno jeste sto ja vidim budjenje bosnjacke omladine,prije 10 godina sam (iskreno) medju bosnjacima Bosne vecinom samo cuo vrijedjanje sandzaklija i obrnuto,danas cujem uglavnom druge stavove..mislim da se nas narod budi bez obzira gdje je i da satanizacija postize kontraefekat.A autonomiju ili neka veca prava Sandzak nece dobiti u ovih 10-15 godina,a kasnije Bog zna
I ako se to dogodi,muftija ce ostati zapamcen kao onaj koji je pokrenuo pitanje
-
Eöl Mornedhel
#756 Re: Dešavanja u Sandžaku
Prva stvar, jebo poštenje. Jedna bitna stvar koju u Srbiji ne kapiraju i dan danas u vezi Đinđića - a posebno njegovi današnji poštovaoci koji malne hoće da ga kanonizuju - je da nije bila fora da je on bio najpošteniji, a nije, da je on bio najmiroljubiviji, a nije, da je on bio najevropejskiji, a nije, već da je bio za nekoliko redova veličine najsposobniji. To ti je onaj neprevodivi engleski izraz "can-do", caka koju balkanjerosi uglavnom ne kapiraju je da politika nije "imam mišljenje" ili "imam ideju" već je "znam kako nešto da sprovedem". Stoga moja najveća zamerka Zukorliću, posebno u zadnjih godinu dve kada je bio vrlo politički aktivan, je da je totalni politički amater, na momente tragi-komičan.Maverick78 wrote: ... ali cesto se sve svodi na insinuacije i senzacionalisticke naslove.
... Sutra nek se pojavi i neko sasvim nov, moze biti totalno posten covjek iz naroda ...
U tom smislu je zanimljivo da uporediš situaciju sa Čedomirom Jovanovićem, koji je uspeo da u poslednje 2-3 godine alijenizuje jezgro svoje stranke i biračkog tela, ne privuče pritom ni jednog novog glasača, podrži neke vrlo štetne stvari poput zakona o informisanju i na kraju se pokaže kao tajkunoidna drtina. I na njega su vršeni medijski napadi posebno od 2003. i to i ljući i obimniji nego na Zukorlića, ali je na kraju on lično kumovao tome da mu podrška opadne u poslednje 4 godine, moraš biti maher da u njegovoj poziciji dođeš do toga da ti jebu mater Vesna Pešić, Petar Luković, Nikola Samardžić i Biljana Srbljanović. Ja ga poznajem od mitske 96. i lično nisam gajio iluzije u pogledu njegovih kapaciteta i stremljenja, ali čak i ljudi koje je duboko razočarao danas i dalje imaju na njega etičke zamerke pre svega, a ne zbog nesposobnosti ili nesprovođenja obećanog.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#757 Re: Dešavanja u Sandžaku
akcid wrote:Zukorlić je nedavno bio kandidat za predsjednika Srbije, dakle - i političar jeBHCluster wrote:Pa zar se neporazumjeva kada se govori o vjerskim sluzbenicima![]()

Međutim partijarh i etnarh Makarios - III se mogao staviti na čelo kiparskih Grka, baviti se politikom i biti vjerski vođa?
Muftija - musliman se eto ne može staviti na čelo svog naroda, baviti se politikom i vjerom istovremeno.
-
theTruePath
#758 Re: Dešavanja u Sandžaku
PipiDugaDevetka wrote:akcid wrote:Zukorlić je nedavno bio kandidat za predsjednika Srbije, dakle - i političar jeBHCluster wrote:Pa zar se neporazumjeva kada se govori o vjerskim sluzbenicima![]()
Međutim partijarh i etnarh Makarios - III se mogao staviti na čelo kiparskih Grka, baviti se politikom i biti vjerski vođa?
Muftija - musliman se eto ne može staviti na čelo svog naroda, baviti se politikom i vjerom istovremeno.
- It_is_a_Leclerc
#759 Re: Dešavanja u Sandžaku
Činjenica da postoje ljudi kojima je normalno, eto i ok je, da postoje vjerski dužnosnici koji se aktivno i bez imalo ustručavanja bave politikom, uzrok su stanja u ovoj zemlji koje, dok takvi ljudi tako misle, neće i ne može biti bolje.
Zamislite - Muftija kandidat za evropski parlament..Vanderful !
-
Eöl Mornedhel
#760 Re: Dešavanja u Sandžaku
Idi begaj. Zamisli, Ruža Tomašić kandidat za EP. I nema šta da zamišljaš, eno je zavalila svoju guzicu u klupe briselske da se tamo bavi okultnim radnjama. A Zukorlić jedno 10000 puta bolji i čovek i političar od te male pogane šovenke. Drugo, Martin Luter King je bio i ostao do smrti sveštenik, a istorija ga pamti i pamtiće ga kao jednog od najznačajnijih političkih figura XX veka.It_is_a_Leclerc wrote: Zamislite - Muftija kandidat za evropski parlament..Vanderful !
Ne postoji ni jedan apriori argument kontra Zukorlićevog bavljenja politikom, ne znam da li postoji neki formalni problem u islamu sa time da muftija bude političar, ali to nije moj ebeni problem.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#761 Re: Dešavanja u Sandžaku
Šta fali da nas Muftija Zukorlić predstavlja u EU Parlamentu u ime neke stranke?It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da postoje ljudi kojima je normalno, eto i ok je, da postoje vjerski dužnosnici koji se aktivno i bez imalo ustručavanja bave politikom, uzrok su stanja u ovoj zemlji koje, dok takvi ljudi tako misle, neće i ne može biti bolje.
Kad pastor može biti predsjednik Njemačke, može i Muftija biti EU parlamentarac.
Usporedbe sa šovenkom Tomšić su neprilične. BMK što ona predstavlja Hrvatsku u EU parlametnu i što će oštetiti Hrvatsku ako se upusti u bilo kakvu diskusiju u tom Parlamentu.
-
theTruePath
#762 Re: Dešavanja u Sandžaku
Martin Luther King je bio popIt_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da postoje ljudi kojima je normalno, eto i ok je, da postoje vjerski dužnosnici koji se aktivno i bez imalo ustručavanja bave politikom, uzrok su stanja u ovoj zemlji koje, dok takvi ljudi tako misle, neće i ne može biti bolje.
-
theTruePath
#763 Re: Dešavanja u Sandžaku
Ne znam jel ovo bilo ovdje,ja sad nasao
-
theTruePath
#764 Re: Dešavanja u Sandžaku
theTruePath wrote:Ne znam jel ovo bilo ovdje,ja sad nasao
-
theTruePath
#765 Re: Dešavanja u Sandžaku
Mislis li Sandzaklije? jesi li ti sandzaklija?PipiDugaDevetka wrote:Šta fali da nas Muftija Zukorlić predstavlja u EU Parlamentu u ime neke stranke?It_is_a_Leclerc wrote:Činjenica da postoje ljudi kojima je normalno, eto i ok je, da postoje vjerski dužnosnici koji se aktivno i bez imalo ustručavanja bave politikom, uzrok su stanja u ovoj zemlji koje, dok takvi ljudi tako misle, neće i ne može biti bolje.
Kad pastor može biti predsjednik Njemačke, može i Muftija biti EU parlamentarac.
Usporedbe sa šovenkom Tomšić su neprilične. BMK što ona predstavlja Hrvatsku u EU parlametnu i što će oštetiti Hrvatsku ako se upusti u bilo kakvu diskusiju u tom Parlamentu.
-
theTruePath
- PipiDugaDevetka
#767 Re: Dešavanja u Sandžaku
Fantastična samoodbrana Muftije Zukorlića putem tv-1.
Dobrano iskritikova FTV, bogami i ostale sarajevske medije i u pravu je ''Zmaj od Sandžaka''!
Čuj muftija da ne plaća struju, da prikuplja dobrovoljne priloge po Luxemburgu?
Čim mu pošalju račun na adresu Univerziteta, istog momenta će sve biti plaćeno!
To, ko biva po crkvama ne skupljaju dobrovoljne priloge-svašta?
-
theTruePath
#768 Re: Dešavanja u Sandžaku
Mediji kao i obicno prave hajkuPipiDugaDevetka wrote:
Fantastična samoodbrana Muftije Zukorlića putem tv-1.
Dobrano iskritikova FTV, bogami i ostale sarajevske medije i u pravu je ''Zmaj od Sandžaka''!
Čuj muftija da ne plaća struju, da prikuplja dobrovoljne priloge po Luxemburgu?
Čim mu pošalju račun na adresu Univerziteta, istog momenta će sve biti plaćeno!
To, ko biva po crkvama ne skupljaju dobrovoljne priloge-svašta?
- CSKA
#769 Re: Dešavanja u Sandžaku
Navijaci Pazara skandiraju Stojkovicu Mustafa,Mustafa 
-
radostan dan
#770 Re: Dešavanja u Sandžaku
CSKA wrote:Navijaci Pazara skandiraju Stojkovicu Mustafa,Mustafa
- Maverick78
#771 Re: Dešavanja u Sandžaku
Par incidenata prije utakmice Novi Pazar - Partizan
Pretučen navijač Partizana u Novom Pazaru
Novi Pazar – Kako saznaje sportklik.rs u Novom Pazaru je došlo do manjeg incidenta izmedju grupe navijača Novog Pazara i za sad nepoznatog navijača Partizana iz Raške.
Negde oko 14;45 u centru Novog Pazara, gde se okupilo nekoliko stotina navijača domaćih, došlo je do incidenta koji je izazvao navijač Partizana koji je u Pazar stigao sam, van organizovanog prevoza. Kako saznajemo, nepoznati navijač, inače, Raščanin, je pored grupe navijača plavih prošao nekoliko puta u obeležjima Partizana i provocirao domaće navijače, koji nisu imali strpljenja za takve ludorije. Nekoliko navijača domaćih je uhvatilo grobara iz Raške, nanevši mu lakše telesne povrede. Brzo je intervenisala policija.
(Sportklik)
http://sandzakpress.net/pretucen-navija ... vom-pazaru
Partizanovi navijači psovali i prijetili pokrivenoj muslimanki da će je zaklati
Novi Pazar – Danas u popodnevnim satima, u blizini stadiona u Novom Pazaru, pred početak fudbalske utakmice između FK Novi Pazar i FK Partizan, veća grupa razjarenih navijača Partizana je uputila niz pogrdnih riječi, uvreda i prijetnji muslimanki A.N., odjevenoj po islamskim propisima. Nekoliko njih su, uz psovke, gestikulacijom prijetili “da će je zaklati” psujući “tursku majku”.
.
Incident se desio na očigled jakih policijskih snaga, koji su prolaznike preusmjeravali da pješače alternativnim pravcima ka centru grada.
http://sandzakpress.net/partuzanski-nav ... je-zaklati
- PipiDugaDevetka
#772 Re: Dešavanja u Sandžaku
Samo da priheftam i na ovu stranicu fantastičnu samoodbranu Muftije Zukorlića, ''Zmaja od Sandžaka'':
-
Krushna mrva
#773 Re: Dešavanja u Sandžaku
cemu se ti divis. cuj Zmaj od SandzakaPipiDugaDevetka wrote:Samo da priheftam i na ovu stranicu fantastičnu samoodbranu Muftije Zukorlića, ''Zmaja od Sandžaka'':
divis li se i ovom sto se vabi na reisu-l-ulema emeritus!
- PipiDugaDevetka
#774 Re: Dešavanja u Sandžaku
Šab te gabri čemu se ja divim. Divim se ovom čovjeku Muftiji Zukorliću i njegovom svrsishodnom govorništvu. Kada sam vidio na FTV prilog o prikupljanju dobrovoljnih priloga, jasno mi je bilo da je i FTV okupirana od strane domaćih izdajnika u vlasti UDBAŠA/BIA-ovaca.Krushna mrva wrote:cemu se ti divis. cuj Zmaj od SandzakaPipiDugaDevetka wrote:Samo da priheftam i na ovu stranicu fantastičnu samoodbranu Muftije Zukorlića, ''Zmaja od Sandžaka'':
divis li se i ovom sto se vabi na reisu-l-ulema emeritus!![]()
- CSKA
#775 Re: Dešavanja u Sandžaku
radostan dan wrote:CSKA wrote:Navijaci Pazara skandiraju Stojkovicu Mustafa,Mustafa![]()
![]()
![]()
Samo da se zahvalim Pazarcima na borbi i na dva boda