ovo za glavnu"dzadu" ze gadno varas., evo najblize nama sarajelijama mjesto koje ima slicnu ulicu je munchen i stisni ti lijevo mudo pa vozi 70 kada svi voze 40-50,., policija te gleda sa svih strana jos savjesni gradjani zovnu policiju,.,dado_ wrote:potpis na ovaj post od rijeci do rijeci... i da, ekipa koja kaze da je glavnom dzadom u Sarajevu normala vozit 40-50 PAPCI STE, i ja cu prvi svirat i spominjat blizu familiju svakom ko tako vozi u spici po danu, taman krenes normalno vozit 60-70 jer je zeleni val nastiman na tu brzinu ako niste primijetili (dobro treba malo i mozak ukljucit pa upratit semafore po gradu, ne kazem nije ni to za svakoga) i koci, jer lola vozi 40 "po propisima"... Pod ovim "glavna dzada" zna se na sta se odnosi, ulica sa 3 trake Zmaja od Bosne, da mi ne bi goran16v napisao nesto za Alipasinu i sl.sorcerer wrote:nekultura u saobracaju ja uveliko prisutna ,recimo od 1992 pa naovamo .govorim za sarajevo ,jer tu zivim i svaki dan se vozim.nekima je ostalo od rata ,valjda pravilo da mogu raditi sta hoce ,pa ga koriste i danas.egzodus papaka je takodjer sljegao u sarajevo,koji su prije rata sanjali ficu i stojadina,pa se poslije rata domogli dvicina i tricina ,pa niko ko oni .cim vide neki malo slabiji auto na cesti trude se po cijenu zivota da ga preteknu da dokazu svoju superiornost i nadmoc.kao sto je vec neko spomenuo,gamizu gradom 40 ,voze se na leru jer tako stede gorivo.prave nepotrebnu guzvu i stvaraju nervozu..nisam neki furac ,ali brate 60-70 voznja glavnom cestom je sasvim normalna i stigne se na svako zeleno bez kocenja i ubrzavanja.ili ako vec hoces da ides sporo ima za to desna traka pa da te svi koji se krecu 60 mogu obici.sad da spomene profesionalce s kamionima i autobusima koji se krecu srednjom i lijevom trakom ,jer nemaju osjecaja ili poznavanja osnovnih propisa ,prije rata se placala kazna za to....taxista ima i normalnih ,a ima vala i kretena,ali mislim da su ti sto ne postuju nikakve propise i misle da je cesta njihova oni iz grupe egzodusa 1992-1996.tako da to objasnjava sve...uglavnom ko nema kulture na cesti ,nema ni kucnog odgoja koji je osnova za sve u zivotu...Takvi nisu za grada i voznje po gradu. Da se nadovezem, neko je rekao nema u gradu spore trake, jest najbolje odmah u lijevu i vozit naravno 40km/h, jer ces ako Bog da na 5. raskrsnici od prebacivanja u lijevu traku skrenut lijevo? Nemoj mi reci...
a taj val na 60-70 jedva stizes,. dok je sve bilo ok sa semaforima moglo se konstantno vozit 80+,.
a lijeva traka u nasem gradu nije za najbrza auta a desn za spora sta ce onaj koji skrece lijevo il desno,. a nije ni srednja za jurcat jel tak.,.,.,.,. to za posjeljenost traka ostavimo za onaj zamisljeni autoo put 5c kako vec po sarajevu nee vezi ,.,jer je sarajevo ta "glavna dzada" jos uvjek se vodi ko naseljenomjesto i tu je limit 50km/h,., tak mozes svirat muji iza mene jedino ti mogu otorit gepek