Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#751 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam jesam li ja u Sarajevu, ali u mojoj ulici je sarajevski duh "polozio" za sva vremena.

Grtalica prosla ali samo utabala snijeg, jer su joj zabranili da im zatrpava garaze i automobile :oops: gospoda :oops: lopate niko ne hvata, ulica je neprohodna, radije ce ono krepati ili hodati do grada da kupi obicni hljeb, ali nece lopate u ruke... lazem, lopataju, ciste prilaze garazama i bacaju snijeg na ulicu, ili pred susjednu garazu, pa ce ovaj njemu kasnije sve to vratiti nazad... legende

i da, lopate sa 6 skocile na 15 km

sarajevski duh, jeeeeee 8-)
muha_sa

#752 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

jest da bi ovo trebalo na temi slike SA. al hajd-nek se i ovdje nadje--nisam ja sliko-samo da znate :lol:

Image
Image

Image
zateznistub

#753 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:
dadoka84 wrote:Muha_sa ja sam tu proveo najljepse godine, ukljucujuci i one ratne. odselio sam ˙97 iz kruga. Ja sam bio dole na kraju, u srednjem ulazu. Sjecam se cak i jednog zimskog dana, mi djeca smo se sankali na toj maloj padini izmedju zgrada kad je granata pogodila zgradu iznad nasih glava, srecom nikom nista nije bilo.
evo ti ulaza :-D
iskren pozdrav :-D
Image
Ne znadoh da ovoliko raje ima iz kruga.
lajkujMe

#754 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by lajkujMe »

Č.Vila 1, KJKP RAD i vjerovatno Općina i CZ organizovana akcija ćišćenja trotuara i Sporednih ulica angažovan Bager i veliko ljudstvo civila :)

Image

Image

Image

Image

Od toga angažovana su dva radnika KJKP RAD jedan u bageru a drugi šefuje ovim civilima :o

Ima i novinara ovdje snimaju.
alica.k

#755 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

vnm wrote:
alica.k wrote:inace, nismo se salile, al svi su mislili da se salimo.
moje auto je zatrpano, jedva da znam gdje je, kako ces onda ti znati. :mrgreen:
mi imamo svoja mjesta

btw, imal ko jutros upalu misica?
casanova123

#756 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by casanova123 »

alica.k wrote:
vnm wrote:
alica.k wrote:inace, nismo se salile, al svi su mislili da se salimo.
moje auto je zatrpano, jedva da znam gdje je, kako ces onda ti znati. :mrgreen:
mi imamo svoja mjesta

btw, imal ko jutros upalu misica?

jedan sam od takvih :D
poznanik

#757 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

Za dan-dva, veliki problem će biti smećem napunjeni kontejneri, zatrpani snijegom.

Ne samo što im je nemoguće prići i odvući do kamiona, već i što kamioni RAD-a ne mogu doći do njih, a smeće se gomila i "preljeva" preko kontejnera, i već su na pojedinim lokacijama stvorene gomile kesa pobacanih mimo njih.
alica.k

#758 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by alica.k »

casanova123 wrote:jedan sam od takvih :D
takodjer, a sad opet moram sici...
valterbranisarajevo

#759 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Nažalost, od vanrednih mjera još nema nikakve koristi. Grtalica mojom ulicom nije prošla, „a kad će neznamo“ baš kao da čekamo da Đekna umre...

Prošla je ulicom blizu moje, ali bukvalno prošla i jedva se izvukla iz nje. Čovjek nije smio spustiti ralicu da ne ošteti zatrpane aute. Ja bih lično, kada već ovako ne ide volio da prođe mala grtalica koje RAD ima i da im još više zatrpa aute...

Hljeba nema, htio sam kupiti so da pospem po stepenicama ispred ulaza –nema ni soli. Prodavnice sve više podsjećaju na zlatna SSSR vremena.

Pojavio se još jedan problem. Kontejneri su zatrpani pa narod samo „zafrljaci“ smeće pored. Psi lutalice ga raznose. Bojim se da se, kada otopli ne pojavi neka zaraza...

S obzirom da je g. Majstorović najavio nove padavine već sutra, bojim se da nastavak apokalipse predstoji.

Nažalost, zbog nesposobne vlasti i neodgovornih „građana“ zima 2012 me neodoljivo podsjeća na zimu 1993... :oops:

A sada još malo o „građanima“. Interesantno je da su akcije čišćenja snijega sa prozora posmatrali isti oni koji: ne plaćaju naknade upravitelju, nikada ne dolaze na sastanke kućnog savjeta, koji se ponašaju kao da je kućni red napisan na gruzijskom, razvaljuju bravu na ulazu da ne bi morali „nohati“ ključ, odnosno oni koji nisu skontali da stanovanje u zajedničkim objektima stanovanja podrazumijeva i neke obaveze, odnosno civilizacijske norme ponašanja.

Uostalom načelnik Civilne zaštite je sinoć u dnevniku rekao:“ svi smo mi na ovaj ili onaj način došli sa sela“...i to je jedino pametno što je izjavio....

Volim Kanadu.... :D
dječak sa šibicama

#760 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam odusevljen kako je gospoda ocistila ulaze u garazu, do betona :lol:
muha_sa

#761 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

poznanik wrote:Za dan-dva, veliki problem će biti smećem napunjeni kontejneri, zatrpani snijegom.

Ne samo što im je nemoguće prići i odvući do kamiona, već i što kamioni RAD-a ne mogu doći do njih, a smeće se gomila i "preljeva" preko kontejnera, i već su na pojedinim lokacijama stvorene gomile kesa pobacanih mimo njih.
poznanice :-D
sjecaš li se kako su to prije radili :? bagerima grtali i tovarili snijeg na kamione--svi kamioni morali bit na usluzi gradu--od komunalaca preko raznih firmi i autoprevoznika.
-gradjani od Mj.Z. dobijali one japanere--tovarili snijeg i vozili u miljacku--bar je tako bilo u moj vakat na čaršiji.Evo mi ocistili prilaz kontejnerima--nema šanse komunalci da dodju po smece--kako ce kad su na ulicama kamare snijega koje grtalice samo guraju sa sredine ceste ka ivicnjacima :-)

sad bio na glavnoj djadi :-) tramvaj ce proradit za jedno desetak dana--moja procjena.
kokuz_sa

#762 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kokuz_sa »

voli ti kanadu koliko hoces al kod tebe nema grtalice da prodje :D
valterbranisarajevo

#763 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Ja se sjećam da je i GRAS svojevremeno imao tramvaj za čišćenje šina. To je bio stari vašingtonac sa ralicom. On je čistio prugu pa je makar tramvajski saobraćaj bio u funkciji i po najvećem snijegu....kao da je to problem opet napraviti, ali neće, nesposobni su svi odreda...bljak... :oops:
valterbranisarajevo

#764 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Sramota je da pored naše vojske koja lelemuda po kasarnama i čeka penzionianje sa 35 godina, građanima pomažu stranci..Turski bataljon u sastavu EUFOR-a je upravo poslao 40 vojnika u GRAS da pomognu... :thumbup: EUFOR je jučer čistio i KCUS...
muha_sa

#765 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

valterbranisarajevo wrote:Ja se sjećam da je i GRAS svojevremeno imao tramvaj za čišćenje šina. To je bio stari vašingtonac sa ralicom. On je čistio prugu pa je makar tramvajski saobraćaj bio u funkciji i po najvećem snijegu....kao da je to problem opet napraviti, ali neće, nesposobni su svi odreda...bljak... :oops:
griješiš valtere :) sad pricah s komšijom koji je vozac tramvaja---upravo mu pomenuh kako se ranije radilo--tramvaj fura s ralicom naprijed i nema šanse da se snijeg na šinama zadrži.On veli da su tako i radili al se taj tramvaj s ralicom pokvario :-) ode sljedeci po njega i on se pokvari :-) crkli im motori :-)

eh--održavanje istih i zašto se to desilo je druga i dugacka tema :-) :lol:
poznanik

#766 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

valterbranisarajevo wrote:Ja se sjećam da je i GRAS svojevremeno imao tramvaj za čišćenje šina. To je bio stari vašingtonac sa ralicom. On je čistio prugu pa je makar tramvajski saobraćaj bio u funkciji i po najvećem snijegu....kao da je to problem opet napraviti, ali neće, nesposobni su svi odreda...bljak... :oops:
Nikako mi nije jasno kako su mogli tramvaji ostati zaglavljeni u snijegu, ako su svakih 5-10 min. razgrtali snijeg ispred sebe vožnjom šinama :? Zar je u tih 10-tak minuta snijeg mogao napadati u tolikoj količini da blokira put teškom tramvaju, i to ne jednom...? :?
valterbranisarajevo

#767 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Nešto očigledno ne štima, i zato sam se ja sjetio vašingtonca.... :) Baš zato što su tramvaji jučer bili u autu...

Ima i nešto dobro u svemu ovome. Sa ulica je nestalo 130.000 auta, pa je zrak čist..k'o na Trebeviću... :lol:
valterbranisarajevo

#768 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

EUFOR još uvijek održava KCUS.... :thumbup:

Gledam vijesti na TVSA. Kažu: treba očistiti prugu i odvući pokvarene tramvaje u remizu. Kada će tramvaj profunkcionisati ne znaju. Sada će se u akciju uključiti i TURKBAT. Voze autobusi od Vijećnice do Dobrinje i Stupa....
Last edited by valterbranisarajevo on 05/02/2012 13:10, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#769 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Chmoljo »

valterbranisarajevo wrote:Nešto očigledno ne štima, i zato sam se ja sjetio vašingtonca.... :) Baš zato što su tramvaji jučer bili u autu...

Ima i nešto dobro u svemu ovome. Sa ulica je nestalo 130.000 auta, pa je zrak čist..k'o na Trebeviću... :lol:
:thumbup: :D :D :D

kad ne bi bilo problema sa dostavljanjem hrane u prodavnice, i pristupa hitnoj onima kojima je potrebna, što se mene tiče, ja bih volio da ovo malo potraje :-D

jučer sam uživao u šetnji :-D
poznanik

#770 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

muha_sa wrote:
poznanik wrote:Za dan-dva, veliki problem će biti smećem napunjeni kontejneri, zatrpani snijegom.

poznanice :-D
sjecaš li se kako su to prije radili :? bagerima grtali i tovarili snijeg na kamione--svi kamioni morali bit na usluzi gradu--od komunalaca preko raznih firmi i autoprevoznika.
-gradjani od Mj.Z. dobijali one japanere--tovarili snijeg i vozili u miljacku--bar je tako bilo u moj vakat na čaršiji.Evo mi ocistili prilaz kontejnerima--nema šanse komunalci da dodju po smece--kako ce kad su na ulicama kamare snijega koje grtalice samo guraju sa sredine ceste ka ivicnjacima :-)
Ma ja to i nepominjem već nekoliko puta, ali ova mladež to ne zna, oni mahom misle da je ovo stanje jedino i ispravno, kao da ljudi u Sarajevu prije njih nikad nisu živjeli i nisu bili organizirani. Civilna zaštita je društvena organizacija koja mora 24 sata biti aktivna i budna, a u nas, u ovoj državi, probude se nakon 100 cm snijega :-) :(

Cijelo jutro čistim prilaz kontejnerima, polomio se sam, i očistio, ali je problem prilaska kamiona do njih. A komšije samo priđu na 5 m. i iz daleka "zafrljace" kese, neka pogodi i upadne unutra, ali ostale popadaju mimo kontejnera :(
valterbranisarajevo

#771 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Alipašina i Titova su postala veliki korzo. kao u vrijeme naših starih...
muha_sa

#772 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

valterbranisarajevo wrote:Nešto očigledno ne štima, i zato sam se ja sjetio vašingtonca.... :) Baš zato što su tramvaji jučer bili u autu...

hajd da mu i sliku okacimo :lol: nek omladina vidi tramvaj koji se kvario nije :D

Image
valterbranisarajevo

#773 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Evo sada je potvrđeno da će večeras opet "sniježiti".... :oops:

Ja se sjećam i da su za vrijeme onog velikog snijega 1999 (čini mi se ili 1998. :? ) trpali snijeg u kamione i istresali ga u Miljacku na parkingu kod nekadašnjeg Steleksa....
graue_maus

#774 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by graue_maus »

kod nas je samo -21°C...neznam sta je gore ...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#775 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Chmoljo »

valterbranisarajevo wrote:Evo sada je potvrđeno da će večeras opet "sniježiti".... :oops:

Ja se sjećam i da su za vrijeme onog velikog snijega 1999 (čini mi se ili 1998. :? ) trpali snijeg u kamione i istresali ga u Miljacku na parkingu kod nekadašnjeg Steleksa....
taman :oops: da sutra izađem na lopatanje :D juče prespavo :D pa me sad sramota komšiluka :-D
Post Reply