Grtalica prosla ali samo utabala snijeg, jer su joj zabranili da im zatrpava garaze i automobile
i da, lopate sa 6 skocile na 15 km
sarajevski duh, jeeeeee

Ne znadoh da ovoliko raje ima iz kruga.muha_sa wrote:evo ti ulazadadoka84 wrote:Muha_sa ja sam tu proveo najljepse godine, ukljucujuci i one ratne. odselio sam ˙97 iz kruga. Ja sam bio dole na kraju, u srednjem ulazu. Sjecam se cak i jednog zimskog dana, mi djeca smo se sankali na toj maloj padini izmedju zgrada kad je granata pogodila zgradu iznad nasih glava, srecom nikom nista nije bilo.![]()
iskren pozdrav![]()

mi imamo svoja mjestavnm wrote:moje auto je zatrpano, jedva da znam gdje je, kako ces onda ti znati.alica.k wrote:inace, nismo se salile, al svi su mislili da se salimo.
alica.k wrote:mi imamo svoja mjestavnm wrote:moje auto je zatrpano, jedva da znam gdje je, kako ces onda ti znati.alica.k wrote:inace, nismo se salile, al svi su mislili da se salimo.
btw, imal ko jutros upalu misica?
takodjer, a sad opet moram sici...casanova123 wrote:jedan sam od takvih
poznanicepoznanik wrote:Za dan-dva, veliki problem će biti smećem napunjeni kontejneri, zatrpani snijegom.
Ne samo što im je nemoguće prići i odvući do kamiona, već i što kamioni RAD-a ne mogu doći do njih, a smeće se gomila i "preljeva" preko kontejnera, i već su na pojedinim lokacijama stvorene gomile kesa pobacanih mimo njih.
griješiš valterevalterbranisarajevo wrote:Ja se sjećam da je i GRAS svojevremeno imao tramvaj za čišćenje šina. To je bio stari vašingtonac sa ralicom. On je čistio prugu pa je makar tramvajski saobraćaj bio u funkciji i po najvećem snijegu....kao da je to problem opet napraviti, ali neće, nesposobni su svi odreda...bljak...
Nikako mi nije jasno kako su mogli tramvaji ostati zaglavljeni u snijegu, ako su svakih 5-10 min. razgrtali snijeg ispred sebe vožnjom šinamavalterbranisarajevo wrote:Ja se sjećam da je i GRAS svojevremeno imao tramvaj za čišćenje šina. To je bio stari vašingtonac sa ralicom. On je čistio prugu pa je makar tramvajski saobraćaj bio u funkciji i po najvećem snijegu....kao da je to problem opet napraviti, ali neće, nesposobni su svi odreda...bljak...
valterbranisarajevo wrote:Nešto očigledno ne štima, i zato sam se ja sjetio vašingtonca....Baš zato što su tramvaji jučer bili u autu...
Ima i nešto dobro u svemu ovome. Sa ulica je nestalo 130.000 auta, pa je zrak čist..k'o na Trebeviću...
Ma ja to i nepominjem već nekoliko puta, ali ova mladež to ne zna, oni mahom misle da je ovo stanje jedino i ispravno, kao da ljudi u Sarajevu prije njih nikad nisu živjeli i nisu bili organizirani. Civilna zaštita je društvena organizacija koja mora 24 sata biti aktivna i budna, a u nas, u ovoj državi, probude se nakon 100 cm snijegamuha_sa wrote:poznanicepoznanik wrote:Za dan-dva, veliki problem će biti smećem napunjeni kontejneri, zatrpani snijegom.
Ne samo što im je nemoguće prići i odvući do kamiona, već i što kamioni RAD-a ne mogu doći do njih, a smeće se gomila i "preljeva" preko kontejnera, i već su na pojedinim lokacijama stvorene gomile kesa pobacanih mimo njih.![]()
sjecaš li se kako su to prije radilibagerima grtali i tovarili snijeg na kamione--svi kamioni morali bit na usluzi gradu--od komunalaca preko raznih firmi i autoprevoznika.
-gradjani od Mj.Z. dobijali one japanere--tovarili snijeg i vozili u miljacku--bar je tako bilo u moj vakat na čaršiji.Evo mi ocistili prilaz kontejnerima--nema šanse komunalci da dodju po smece--kako ce kad su na ulicama kamare snijega koje grtalice samo guraju sa sredine ceste ka ivicnjacima![]()
hajd da mu i sliku okacimovalterbranisarajevo wrote:Nešto očigledno ne štima, i zato sam se ja sjetio vašingtonca....Baš zato što su tramvaji jučer bili u autu...
Ima i nešto dobro u svemu ovome. Sa ulica je nestalo 130.000 auta, pa je zrak čist..k'o na Trebeviću...

tamanvalterbranisarajevo wrote:Evo sada je potvrđeno da će večeras opet "sniježiti"....![]()
Ja se sjećam i da su za vrijeme onog velikog snijega 1999 (čini mi se ili 1998.) trpali snijeg u kamione i istresali ga u Miljacku na parkingu kod nekadašnjeg Steleksa....