Ceda odlican,kad je shvatio s kakvim fasistom i krkanom ima posla,jednostavno pustao dodika da se sam sramoti...
Glavna stvar je sto je krkan popustio sa zivcima i rekao da ne voli BIH,da ce se ista raspast i da on radi na secesiji malog ausvica...pa je spomenuo nekih 9 potencijalnih drzava koje ce priznati mali ausvic...pa je konstantno povezivao nezavisnost Kosova sa mogucom nezavisnosti malog ausvica..
.sve u svemu,dodik je samo sebi skocio u stomak,jer je salonsko cetnikovanje i polutajnu secesiju malog ausvica predstavio kao otvoren strateski cilj...e sad na nama je da zauzmemo stav prema svemu,to jest da se prekine sa dodikom razgovarat ,nego da se isti proglasi drzavnim neprijeteljem no.1....
druga stvar....dodik je izmedju redova sam priznao da ne postoji sansa da ovakav manji entitet ostane u BIH dugorocno i najavio raspad BIH,a sto je najgori scenario za zapad i EU...
treca stvar..dodik ocito pokazuje znake i srdzbu zbog toga sto istog srbija pusta niz vodu ,nespretno je rekao da u srbiji vlada atmosfera da bi se odrekli Kosova a ne bi trazili kompezaciju za manji entitet ..
Cetvrta stvar..Jovanovic je dokazao i dodiku i mnogim drugim da je manji entitet i njegova politika disolucije BIH cin protiv interesa srbije i srpskog naroda u srbiji i BIH,sto dodiku jako smeta jer se otvorio javni front u srbiji koji je protiv manjeg entiteta i dodikove politike...
Sve u svemu potpuni debakal dodika...Ceda je jasno porucio dodiku da srbija na kraju krajeva ce radi svoje politicke i ekonomske stabilnosti piutiti dodika i manji entitet niz vodu kao i srbe u hrvatskoj,kosovu,CG ..zato je dodik i izgledao blijed ,smijesan,zastrasen i nemocan...koliki je krkan i seljak da je na kraju rekao" ja nista nisam razumio sta vi Jovanovicu svo vrijeme govorite"..pametnim dosta..