Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ambasador.ba

#751 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by ambasador.ba »

Dejo, Fahro, Hasan... prolaze svaki dan bas tim putem i sve to vide ali sumnjam da mogu nesto po tom pitanju uraditi.

I ja bih samo da koju kazem o iskustvima zivljenja vec 5-6 mjeseci u jednom od stanova. Do sada sam imao 2 problema (balkonska vrata i vodokotlic) koja su nakon tel poziva otklonjena zaista vrlo brzo i uspjesno.
Komsije u stanovima do moga ne cujem a nadam se ni oni mene. Dok je bilo hladno grijanje sam redovno palio i sve je radilo u najboljem redu. Bojler su mi kao i ostalim stanarima ugradili tako da tople vode imam onda kada ga upalim :lol:

Izolacije mi djeluju potpuno ok. Kad su bile velike vrucine, u stanu je bilo sasvim uredu i bez paljenja klime. Mirise iz kuhinja komsija ne osjetim ni u stanu ni stubistu a i ni na balkonu, tako je i po tom pitanju ok.

HS je kablovskom, digitalnom i internetom pokrio izgleda sve zgrade (ja sam prizeljkivao Telemah) i to sve radi bez ikakvih problema. Nema kablova koji ulaze u stan sa stubista, na sve su ranije mislili i to je skroz ok.

Liftovi rade bez problema i hodnici i stubista se redovno ciste. Svaki dan je sve vise poslovnih prostora koji se otvaraju tako da na vrlo malom prostoru mogu kupiti i obaviti dosta toga.

Ja sam do sada potpuno zadovoljan i nije mi nimalo zao para koje sam dao za stan. Nista u stanu mi ne djeluje lohotno, sve je uradjeno kvalitetno.

Jos samo nesto vrlo, vrlo vazno za kraj. Moram spomenuti ogroman broj pismenih faca koje srecem u liftu, stubistu i oko zgrada. Moram priznati da sam se plasio papanluka i seljakluka po zgradama ali na srecu toga nisam vidio, barem ne u B1 zgradi.
johntra

#752 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by johntra »

Ima li iko kakvih detalja oko one Penny zgrade dole u Nedžarićima?
duboka_misao

#753 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

GarfieldLover wrote:Ima li iko kakve 'unutrašnje' informacije - da li će Ans Drive praviti zgradu na Dolac Malti (treću 'kiflu') i ako da - kada bi se to moglo desiti? Nezvanično sam čula da se spore sa stanarima kifle2 koji se žale na zaklanjanje pogleda i oduzimanje parkinga... Na web stranici im uredno stoji najava, ali već odavno ništa ne dodaju.
Fali im jos 600 hiljada da pla opstini rentu za zemlju i onda grade.
GarfieldLover

#754 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by GarfieldLover »

duboka_misao wrote:
GarfieldLover wrote:Ima li iko kakve 'unutrašnje' informacije - da li će Ans Drive praviti zgradu na Dolac Malti (treću 'kiflu') i ako da - kada bi se to moglo desiti? Nezvanično sam čula da se spore sa stanarima kifle2 koji se žale na zaklanjanje pogleda i oduzimanje parkinga... Na web stranici im uredno stoji najava, ali već odavno ništa ne dodaju.
Fali im jos 600 hiljada da pla opstini rentu za zemlju i onda grade.

Super, thx.
Da pritisnem muža da skupljamo lovu dok postane aktuelno :razz:
Qler

#755 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

Vala ondje nije nikako mjesto za zgradu. I onda pricaju kako tibra nabija zgrade. Stanari i trebaju da se bune i brane bilo kakvu gradnju ondje. Ja sam odrastao na malti, i najvise bih volio stan tamo da kupim, ali brate, treba imati i malo ukusa i nekog urbanistickog planiranja...
GarfieldLover

#756 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by GarfieldLover »

Sta da ti kazem, osim da jesi u pravu? :) Ali zgrada ce se praviti (ako vec hoce) i u tom slucaju - meni lokacija jako odgovara. Da sam u kifli2 i da mi nova zgrada zaklanja pogleda i uzima parking, bila bih bijesna. Ovako...
GarfieldLover

#757 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by GarfieldLover »

Ja mislim da se ni ono ruglo od 20 spratova (ili koliko vec) nije trebalo napraviti na raskrscu na Otoci, a povrh svega jos zjapi prazno :?
I ja sam dijete tog dijela grada, tako i danas samo stanove gledam na potezu Otoka-Pofalici, i to uz glavnu dzadu ili sto blize njoj :)
duboka_misao

#758 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

GarfieldLover wrote:Sta da ti kazem, osim da jesi u pravu? :) Ali zgrada ce se praviti (ako vec hoce) i u tom slucaju - meni lokacija jako odgovara. Da sam u kifli2 i da mi nova zgrada zaklanja pogleda i uzima parking, bila bih bijesna. Ovako...
za njih ce ostati vanjski otvoreni parking ali malo cca 30 mjesta koliko se sjecam projekta
hoćeli_ko_rasol

#759 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by hoćeli_ko_rasol »

Tibra 2 - Stup

Image

Image

Image

sa SCC foruma
hoćeli_ko_rasol

#760 Re: Novogradnja u Sarajevu?

... Tibra 2 - Stup

Image

Image

Image

Image

sa SCC foruma
Last edited by hoćeli_ko_rasol on 11/07/2013 18:40, edited 2 times in total.
hoćeli_ko_rasol

#761 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Gore postavljene fotografije su uslikane jučer (10.07.), vidi se da je završena (zidanje) zgrada (SPO) "C2". Da li je planirana gradnja porede ove zgrade i SPO "C3"?

Imal' prostora uopše za tako nešto između SPO "C2" i stupske petlje (okolnih kuća)?

Jesul' krenuli sa iskopavanjem temelja i gradnjom SPO "C3" (ima dosta kranova i opreme ispred SPO "C2" gdje je planirana izgradnja SPO "C3")? Jer se na gore pomenutim fotografijma nevidi zbog zelenog rastinja i ove kuće. :)

Ako je ko od vas u mogućnsoti da ode na 'teren' i fotografise iz blizine novoizgrađeni SPO "C2" i moguću izgradnju SPO "C3". :thumbup:
iceman2010

#762 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by iceman2010 »

hoćeli_ko_rasol wrote:Gore postavljene fotografije su uslikane jučer (10.07.), vidi se da je završena (zidanje) zgrada (SPO) "C2". Da li je planirana gradnja porede ove zgrade i SPO "C3"?

Imal' prostora uopše za tako nešto između SPO "C2" i stupske petlje (okolnih kuća)?

Jesul' krenuli sa iskopavanjem temelja i gradnjom SPO "C3" (ima dosta kranova i opreme ispred SPO "C2" gdje je planirana izgradnja SPO "C3")? Jer se na gore pomenutim fotografijma nevidi zbog zelenog rastinja i ove kuće. :)

Ako je ko od vas u mogućnsoti da ode na 'teren' i fotografise iz blizine novoizgrađeni SPO "C2" i moguću izgradnju SPO "C3". :thumbup:
Ako se sjetim ja cu sutra fotografisati. Temelji za C3 su vec izliveni ako sam dobro upratio posljednji put kada sam tuda prolazio.
hoćeli_ko_rasol

#763 Re: Novogradnja u Sarajevu?

iceman2010 wrote:
hoćeli_ko_rasol wrote:Gore postavljene fotografije su uslikane jučer (10.07.), vidi se da je završena (zidanje) zgrada (SPO) "C2". Da li je planirana gradnja porede ove zgrade i SPO "C3"?

Ako se sjetim ja cu sutra fotografisati. Temelji za C3 su vec izliveni ako sam dobro upratio posljednji put kada sam tuda prolazio.
Uredu, opali par fotki. :thumbup:

Zaista je čudno da na onom prostoru (između SPO "C2" i stupske petlje - okolnih kuća) ima odvoljno prostora za vikendicu, a kamoli zgradurinu kakva bi trebala biti SPO "C3". Treba odati priznanje ovim Tibrašima' vezano za maksimalno iskorištenje prostora. :-D
Svicko

#764 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Svicko »

ambasador.ba wrote:Dejo, Fahro, Hasan... prolaze svaki dan bas tim putem i sve to vide ali sumnjam da mogu nesto po tom pitanju uraditi.

I ja bih samo da koju kazem o iskustvima zivljenja vec 5-6 mjeseci u jednom od stanova. Do sada sam imao 2 problema (balkonska vrata i vodokotlic) koja su nakon tel poziva otklonjena zaista vrlo brzo i uspjesno.
Komsije u stanovima do moga ne cujem a nadam se ni oni mene. Dok je bilo hladno grijanje sam redovno palio i sve je radilo u najboljem redu. Bojler su mi kao i ostalim stanarima ugradili tako da tople vode imam onda kada ga upalim :lol:

Izolacije mi djeluju potpuno ok. Kad su bile velike vrucine, u stanu je bilo sasvim uredu i bez paljenja klime. Mirise iz kuhinja komsija ne osjetim ni u stanu ni stubistu a i ni na balkonu, tako je i po tom pitanju ok.

HS je kablovskom, digitalnom i internetom pokrio izgleda sve zgrade (ja sam prizeljkivao Telemah) i to sve radi bez ikakvih problema. Nema kablova koji ulaze u stan sa stubista, na sve su ranije mislili i to je skroz ok.

Liftovi rade bez problema i hodnici i stubista se redovno ciste. Svaki dan je sve vise poslovnih prostora koji se otvaraju tako da na vrlo malom prostoru mogu kupiti i obaviti dosta toga.

Ja sam do sada potpuno zadovoljan i nije mi nimalo zao para koje sam dao za stan. Nista u stanu mi ne djeluje lohotno, sve je uradjeno kvalitetno.

Jos samo nesto vrlo, vrlo vazno za kraj. Moram spomenuti ogroman broj pismenih faca koje srecem u liftu, stubistu i oko zgrada. Moram priznati da sam se plasio papanluka i seljakluka po zgradama ali na srecu toga nisam vidio, barem ne u B1 zgradi.

Stari, i ja sam u B1 zgradi i drago mi je da manje više dijelimo impresije. Jedino lift i nije baš najpouzdaniji zna se ugasiti sam od sebe pa moraš se pomjeriti sprat niže/više da izađeš.

A izborio sam se za Telemach, ako nisi znao evo ti ekskluziva, prošao je Telemach, vjerovatno meni prvom u ovoj zgradi jer sam potezao za to evo mjesec dana. :) :bih:
LUCK IS HERE

#765 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by LUCK IS HERE »

NA FOTOGRAFIJAMA GORE ..... Kakva Tibra počeli radovi oko Stupske petlje .. :tooo: :tooo: :tooo:
jalle

#766 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by jalle »

drndalo wrote: Inace na opstini Ilidza nije bas bilo 14-katnica, ne zato sto ih niko nije znao praviti, nego je spratnost bila uslov zbog blizine aerodroma, ali sta znaju ti tamo neki urbanisti od prije 40-30-20-10 godina, kad su ovi pokupili svu pamet svijeta...
Taj aerodrom je davno trebalo odjebati iz grada.
Više štete nego koristi, pas mater ko ga ondje postavi.
Qler

#767 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Qler »

Ma ja samo Sarajevo ima aerodrom na periferiji grada, niko drugi.. daj, kao nije problem sto sad ako imas para, mozes i preko piste zgradu napraviti...
jalle

#768 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by jalle »

Qler wrote:Ma ja samo Sarajevo ima aerodrom na periferiji grada, niko drugi.. daj, kao nije problem sto sad ako imas para, mozes i preko piste zgradu napraviti...
O čemu ti to pričaš?
StupskaBitanga

#769 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Zaista je čudno da na onom prostoru (između SPO "C2" i stupske petlje - okolnih kuća) ima odvoljno prostora za vikendicu, a kamoli zgradurinu kakva bi trebala biti SPO "C3". Treba odati priznanje ovim Tibrašima' vezano za maksimalno iskorištenje prostora. :-D
Treba im odati prizanje što im zahvaljujući raznim maalverzacijama prolazi da nastave graditi džunglu u Sarajevu
drndalo

#770 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

jalle wrote:
Qler wrote:Ma ja samo Sarajevo ima aerodrom na periferiji grada, niko drugi.. daj, kao nije problem sto sad ako imas para, mozes i preko piste zgradu napraviti...
O čemu ti to pričaš?
A o cemu ti pricas ? Znas li koliko kosta gradnja aerodroma, pa jos novog npr. ili izmjestanje? Da ti pomognem, da ga nije Tito napravio za onih nedemokratskih doba, letjeli bismo samo u zrak... Za pare potrebne za 1 medjunarodni aerodrom, sto jedna zemlja mora imati, moze se napraviti cca. 3300 Tibri 1-2-3-4-xxxx... Aerodrom je infrastrukturni objekt velike vaznosti za cijelu zemlju, Tibra (ili bilo cije druge zgrade) nije... Tacka....
staradis

#771 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by staradis »

Fuj pravi zvjerinjak

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
jalle

#772 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by jalle »

drndalo wrote:
jalle wrote:
O čemu ti to pričaš?
A o cemu ti pricas ? Znas li koliko kosta gradnja aerodroma, pa jos novog npr. ili izmjestanje? Da ti pomognem, da ga nije Tito napravio za onih nedemokratskih doba, letjeli bismo samo u zrak... Za pare potrebne za 1 medjunarodni aerodrom, sto jedna zemlja mora imati, moze se napraviti cca. 3300 Tibri 1-2-3-4-xxxx... Aerodrom je infrastrukturni objekt velike vaznosti za cijelu zemlju, Tibra (ili bilo cije druge zgrade) nije... Tacka....

Izmještanje aerodroma to jedina prava stvar za ovaj grad, vjeruj mi .
I desit će se kad tad.
drndalo

#773 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

To se nikada nece desiti, i vrijeme je da se pomirite s tim, te da nastavak Tibra lokacija koje ste tamo zamislili zaboravite... Zasto ? Zato sto da imamo stampariju para ne mozemo toliko da ih odstampamo koliko bi takav sex kostao... Pitaj Visocake dokle je stigao Visocki aerodrom ? Sa sve parama koje su Cengici skupili od ratnih donacija/trgovine... A nije da nisu htjeli... Nego kada su nakon godina pokusaja po sistemu:"Kako mali Djokica zamislja pravljenje medjunarodne zracne luke" vidjeli da pare nestaju, a da dalje od ledine jos odmakli nisu, manili se corava posla...

Da ti ponovim, sarajevski aerodrom je prije svega nastao kao rezervni aerodrom bivse JNA da Migovi imaju gdje slijetati ako zatreba zbog problema na drugim primarnim avio bazama, i tada je i asfaltiran, napravljena zgrada da se i civili mogu sluziti njima, kaponiri u Butiru, spojna cesta od kaponira do piste... Prije toga je aerodrom bio travnata ledina, na koju su i tada slijetali avioni, kada se krave rastjeraju sa ledine... A to sve znaci da je taj aerodrom pravila "ona" drzava, sa onom vojskom, sa onim parama, sa onom privredom, a od toga sada imamo samo iste koordinate na GPS-u... Ups. pardon, tada GPS-a nije bilo ali se aerodrom mogao praviti i rucno, kada ostale stvari imas... A sad osim GPS-a i nemamo nista... Ni ljudi, ni volje, ni znanja, ni para... Ne obavezno ovim redosljedom... :thumbup:
Hajvan

#774 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

jalle wrote:
Izmještanje aerodroma to jedina prava stvar za ovaj grad, vjeruj mi .
I desit će se kad tad.
Samo ljudi s vizijom to vide.
Ovdje ih je malo ili nikako.
Valjda ove planine i brda uzrokuju uskogrudost i nedostatak vizije.
Limitirajući faktor.

Ja ovom gradu dajem do 2015. fore, ako se ne promjeni na bolje- odoh :)
drndalo

#775 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by drndalo »

Ako mislis na grad do 2015, idi odmah, nista se promijeniti nece... Ako mislis na aerodrom, idi jucer, jer se do 2135 nece promijeniti lokacija, osim ako izmisle avione koji mogu pred BBI direkt sletjeti...

Vi bogami ko da ste u Londonu rasli, za koje trziste ti treba veci aerodrom, kad ni ovaj nije blizu kapaciteta? Na koju to rezervnu lokaciju mislite, i za koje pare, tj. od koje privrede ce se te pare namaci ?

Iskljucite ruzicaste naocale, i malo pogledajte da London, Berlin, Pariz imaju problema sa svojim aerodromima, koje ne znaju kako da rjesavaju, i o kojim se pustim milijardama radi... A oni u odnosu na nas i imaju para, pameti, znanja...
Post Reply