snijeg do koljena :r
Snijeg sirom BiH
- Janjicar
#751 Re: Snijeg sirom BiH
Juce setnja divljina s psom
- Hemel
#752 Re: Snijeg sirom BiH
nije problem snijeg bacati, gurati ali imas li gdje...žulijan asanž wrote:'vako:
1 čovjek, muškarac u najboljim godinama
1 lopata srednja (50 cm širine)
60 m2 x 1m visine snijega = 60 kubika snijega
- jazzer
#753 Re: Snijeg sirom BiH
Bas. Ja sam mislio da kod nas tesko da neko moze umrijeti od hladnoce kao stoplain vanilla wrote:pretuznoTRAGEDIJA U ŽEPČU: Sedamnaestogodišnji Ejub Nadžak pronađen smrznut
Sedamnaestogodišnji Ejub Nadžak iz Željeznog Polja kod Žepča, koji je nestao u četvrtak, 2. ferbuara, pronađen je mrtav jutros u 09,45 sati
Njega su na koti 803, u smrznutom stanju pronašli pripadnici Gorske službe spasavanja iz Zenice i Sporskog i naučno istraživačkog kuba "Atom“ iz Zavidovića koji su se jutros zajedno s pripadnicima Uprave civilne zaštite ZDK i mještanima Željeznog Polja uključili u potragu.
se to desava u drugim zemljama. Padalo je prije i vise snijega i bilo hladnije ali nije bilo zrtava koliko se sjecam.
- azurna_obala
#756 Re: Snijeg sirom BiH
Ne znam gdje da stavim ovo:
Hitno potrebna 0 krvna grupa RH negativna
Crveni križ Novi Grad
EVO GAA
062 385 216
Hitno potrebna 0 krvna grupa RH negativna
Crveni križ Novi Grad
EVO GAA
062 385 216
Last edited by azurna_obala on 05/02/2012 12:31, edited 2 times in total.
- karanana
#757 Re: Snijeg sirom BiH
gdje ima kupit lopata u novom sarajevu?
vjerovatno nigdje, ali reko da upitam.
- kokuz_sa
#758 Re: Snijeg sirom BiH
trebalo bi da ima u Marsu kod zeljinog stadiona,unipromet(uniekspert kako li se zove) to je ono pored merkatora lijevokaranana wrote:gdje ima kupit lopata u novom sarajevu?
- Faraday
#759 Re: Snijeg sirom BiH
Dobrinja 5

Last edited by Faraday on 05/02/2012 12:28, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#760 Re: Snijeg sirom BiH
Janjicar wrote:Juce setnja divljina s psom![]()
-
nihil_
#762 Re: Snijeg sirom BiH
Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam 
Ima l' to jos?
Ima l' to jos?
- Asana
#763 Re: Snijeg sirom BiH
Mozda mi je promaklo, pa molim forumase da me upute
- gdje se na nasim internet portalima mogu naci kontakt podaci civilne zastite i drugih interventnih sluzbi? Vidim sao galerije slika ove "vesele" situacije
- da li su slucajno organizirali neku "vrucu liniju" za informacije gradjanima, kako postupati, kome se u svom neposrednom okruzenju javiti, ako jesu, koji je to broj?
- da li je mozda objavljen gedjegod kakav apel gradjanima na koje lokacije treba otici i pruziti fizicku pomoc u ortkopavanju prilaza ... (bolnicama, na pr)
- da li su mozda negdje izdate upute gradjanima kako da se ponasaju u ovoj situaciji ( tipa, molimo da ne bacate smece tu i tu... da ne zatrpavate to i to .. snijeg s krova mozete ukloniti tako i tako... lopate mozete naci tu... cizme tu... informaciju o nekom nemocnom kojemu treba odredjena vrsta pomoci mozete dati na te i te telefone... da li su humanitarna udruzenja organizirala volontere za raznovrsnu pomoc starima... gdje sa djecom koja nece u skolu i vrtic, a vi morate na posao u ponedjeljak... )
Ocigledno niko nije na ovo odreagirao sa nekim konstruktivnim planom, pa eto ni mediji ...
- gdje se na nasim internet portalima mogu naci kontakt podaci civilne zastite i drugih interventnih sluzbi? Vidim sao galerije slika ove "vesele" situacije
- da li su slucajno organizirali neku "vrucu liniju" za informacije gradjanima, kako postupati, kome se u svom neposrednom okruzenju javiti, ako jesu, koji je to broj?
- da li je mozda objavljen gedjegod kakav apel gradjanima na koje lokacije treba otici i pruziti fizicku pomoc u ortkopavanju prilaza ... (bolnicama, na pr)
- da li su mozda negdje izdate upute gradjanima kako da se ponasaju u ovoj situaciji ( tipa, molimo da ne bacate smece tu i tu... da ne zatrpavate to i to .. snijeg s krova mozete ukloniti tako i tako... lopate mozete naci tu... cizme tu... informaciju o nekom nemocnom kojemu treba odredjena vrsta pomoci mozete dati na te i te telefone... da li su humanitarna udruzenja organizirala volontere za raznovrsnu pomoc starima... gdje sa djecom koja nece u skolu i vrtic, a vi morate na posao u ponedjeljak... )
Ocigledno niko nije na ovo odreagirao sa nekim konstruktivnim planom, pa eto ni mediji ...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#764 Re: Snijeg sirom BiH
Ma jok ba to je valjda samo jucer bilo, naglasak na valjda jer sam vidjela hejbet ljudi da lopata dzabe.nihil_ wrote:Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam
Ima l' to jos?
Evo i kod mene ciste mahalu vec 2,3 sata, sto je najjace dosle i komsije iz susjednih mahala i ciste.
- Asana
- neuočljiva
#766 Re: Snijeg sirom BiH
[img]<script%20src='http://img688.imageshack.us/shareable/? ... ><noscript>[IMG]http://img688.imageshack.us/img688/6488/dsc00690pr.jpg[/img]</noscript>[/img]
snijeg na području općine Olovo
snijeg na području općine Olovo
-
kojeime
#767 Re: Snijeg sirom BiH
Nesto od juce razmisljam o ovoj situaciji u Sarajevu. Gdje je sada Centrotrans pa da izadje sa 10-ak autobusa? Lako je praviti konkurenciju po lijepom vremenu, na muci se poznaju junaci.
- Kinaski
#768 Re: Snijeg sirom BiH
nmea dozvolu od ministarstvakojeime wrote:Nesto od juce razmisljam o ovoj situaciji u Sarajevu. Gdje je sada Centrotrans pa da izadje sa 10-ak autobusa? Lako je praviti konkurenciju po lijepom vremenu, na muci se poznaju junaci.
-
kojeime
#769 Re: Snijeg sirom BiH
Moguce, ali proglasavanjem stanja elementarne nepogode je moguce upotrijebiti sve ljudske i materijalne resurse za prevladavanje stanja. U tom slucaju neki "uobicajeni" zakoni prestaju da vaze i aktiviraju se neki drugi.187 wrote:nmea dozvolu od ministarstvakojeime wrote:Nesto od juce razmisljam o ovoj situaciji u Sarajevu. Gdje je sada Centrotrans pa da izadje sa 10-ak autobusa? Lako je praviti konkurenciju po lijepom vremenu, na muci se poznaju junaci.
Ali, nije mi to nesto posebno vazno da bih nastavio pricu, samo rekoh da mi pade na pamet.
Ja zavrsio sa ovim izletom.
-
mumy
#770 Re: Snijeg sirom BiH
ispred merkurakaranana wrote:gdje ima kupit lopata u novom sarajevu?
-
nihil_
#771 Re: Snijeg sirom BiH
Evo kod mene nekih 10 ljudi ciste, kazu da im je radno vrijeme do 2 pa ide smjena i vidim da je sa svakom ekipom neko iz "cistoce". Bezveze mi bilo ispitivati punoladyblue18 wrote:Ma jok ba to je valjda samo jucer bilo, naglasak na valjda jer sam vidjela hejbet ljudi da lopata dzabe.nihil_ wrote:Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam
Ima l' to jos?![]()
Evo i kod mene ciste mahalu vec 2,3 sata, sto je najjace dosle i komsije iz susjednih mahala i ciste.Ako se susjednom mahalom moze zvati onaj cenat koji inace dijeli mahale u SG-u.
- AdNaN88
#772 Re: Snijeg sirom BiH
Daba si onda ljudima zakljucala temu, nije samo za juce nego do 12 februara a kasnije mogu produziti nekoliko dana ukoliko bude potrebno. Nihil ne vjerujem da se mozes prijaviti jer je 04.02 trebalo doci do 10h u opcinu stari grad i prijaviti se tako da ti je sve popunjeno.ladyblue18 wrote:Ma jok ba to je valjda samo jucer bilo, naglasak na valjda jer sam vidjela hejbet ljudi da lopata dzabe.nihil_ wrote:Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam
Ima l' to jos?![]()
Evo i kod mene ciste mahalu vec 2,3 sata, sto je najjace dosle i komsije iz susjednih mahala i ciste.Ako se susjednom mahalom moze zvati onaj cenat koji inace dijeli mahale u SG-u.
-
nihil_
#773 Re: Snijeg sirom BiH
Shiiiit.AdNaN88 wrote:
Daba si onda ljudima zakljucala temu, nije samo za juce nego do 12 februara a kasnije mogu produziti nekoliko dana ukoliko bude potrebno. Nihil ne vjerujem da se mozes prijaviti jer je 04.02 trebalo doci do 10h u opcinu stari grad i prijaviti se tako da ti je sve popunjeno.
Pa mogli su produziti jos za danas, haj odoh im makar caja iznjeti da se ne smrznu
- Janjicar
#774 Re: Snijeg sirom BiH
Upravo tako (Y)dječak sa šibicama wrote:Janjicar wrote:Juce setnja divljina s psom![]()
niko sretniji od njega
Budem s njim ovako dva sata i kaada se vratim kuci nece u boks hoce i po aviliji da se ganja
- Sasvim_Obican
#775 Re: Snijeg sirom BiH
Gledam prognozu za sutra. U toku poslijepodneva nove padavine ( još 30-40 cm snijega u većem dijelu BiH). S tim da bi se padavine mogle zaustaviti u većem dijelu BiH do utorka poslijepodne, a u Krajini bi mogle trajati čak i do srijede ujutro. Temperatura ( prema hrvatskim meteorolozima ) oko -17°C.
Ako ništa Hercegovcima će biti najmanje snijega sutra.
Ako ništa Hercegovcima će biti najmanje snijega sutra.