Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Janjicar

#751 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Janjicar »

Juce setnja divljina s psom :)
snijeg do koljena :r

Hemel

#752 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Hemel »

žulijan asanž wrote:'vako:

1 čovjek, muškarac u najboljim godinama
1 lopata srednja (50 cm širine)
60 m2 x 1m visine snijega = 60 kubika snijega

koliko vremena u satima će bit potrebno da napravi prostor u avliji od cca 60m2

ozbiljno pitam šta mislite? :)
nije problem snijeg bacati, gurati ali imas li gdje...

ako sacekas do cetvrtka mozda ti i priroda smanji kolicinu... :wink: :D
jazzer

#753 Re: Snijeg sirom BiH

Post by jazzer »

plain vanilla wrote:
TRAGEDIJA U ŽEPČU: Sedamnaestogodišnji Ejub Nadžak pronađen smrznut

Sedamnaestogodišnji Ejub Nadžak iz Željeznog Polja kod Žepča, koji je nestao u četvrtak, 2. ferbuara, pronađen je mrtav jutros u 09,45 sati
Njega su na koti 803, u smrznutom stanju pronašli pripadnici Gorske službe spasavanja iz Zenice i Sporskog i naučno istraživačkog kuba "Atom“ iz Zavidovića koji su se jutros zajedno s pripadnicima Uprave civilne zaštite ZDK i mještanima Željeznog Polja uključili u potragu.
pretuzno :(
Bas. Ja sam mislio da kod nas tesko da neko moze umrijeti od hladnoce kao sto
se to desava u drugim zemljama. Padalo je prije i vise snijega i bilo hladnije ali nije bilo zrtava koliko se sjecam.
:( :(
beco

#754 Re: Snijeg sirom BiH

Post by beco »

Image
Image
Image
Sarajevo pogled sa Ciglana
Kralj Tvrtko I.

#755 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Kralj Tvrtko I. »

Image
azurna_obala

#756 Re: Snijeg sirom BiH

Post by azurna_obala »

Ne znam gdje da stavim ovo:

Hitno potrebna 0 krvna grupa RH negativna
Crveni križ Novi Grad
EVO GAA

062 385 216
Last edited by azurna_obala on 05/02/2012 12:31, edited 2 times in total.
karanana

#757 Re: Snijeg sirom BiH

Post by karanana »

gdje ima kupit lopata u novom sarajevu?
vjerovatno nigdje, ali reko da upitam.
kokuz_sa

#758 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kokuz_sa »

karanana wrote:gdje ima kupit lopata u novom sarajevu?
trebalo bi da ima u Marsu kod zeljinog stadiona,unipromet(uniekspert kako li se zove) to je ono pored merkatora lijevo
Faraday

#759 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Faraday »

Dobrinja 5

Image

Image

:D
Last edited by Faraday on 05/02/2012 12:28, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#760 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dječak sa šibicama »

Janjicar wrote:Juce setnja divljina s psom :)

:thumbup: niko sretniji od njega :)
amer_k95

#761 Re: Snijeg sirom BiH

Post by amer_k95 »

nihil_

#762 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam :D
Ima l' to jos?
Asana

#763 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Asana »

Mozda mi je promaklo, pa molim forumase da me upute

- gdje se na nasim internet portalima mogu naci kontakt podaci civilne zastite i drugih interventnih sluzbi? Vidim sao galerije slika ove "vesele" situacije
- da li su slucajno organizirali neku "vrucu liniju" za informacije gradjanima, kako postupati, kome se u svom neposrednom okruzenju javiti, ako jesu, koji je to broj?
- da li je mozda objavljen gedjegod kakav apel gradjanima na koje lokacije treba otici i pruziti fizicku pomoc u ortkopavanju prilaza ... (bolnicama, na pr)
- da li su mozda negdje izdate upute gradjanima kako da se ponasaju u ovoj situaciji ( tipa, molimo da ne bacate smece tu i tu... da ne zatrpavate to i to .. snijeg s krova mozete ukloniti tako i tako... lopate mozete naci tu... cizme tu... informaciju o nekom nemocnom kojemu treba odredjena vrsta pomoci mozete dati na te i te telefone... da li su humanitarna udruzenja organizirala volontere za raznovrsnu pomoc starima... gdje sa djecom koja nece u skolu i vrtic, a vi morate na posao u ponedjeljak... )

Ocigledno niko nije na ovo odreagirao sa nekim konstruktivnim planom, pa eto ni mediji ...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#764 Re: Snijeg sirom BiH

Post by ladyblue18 »

nihil_ wrote:Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam :D
Ima l' to jos?
Ma jok ba to je valjda samo jucer bilo, naglasak na valjda jer sam vidjela hejbet ljudi da lopata dzabe. :mrgreen:

Evo i kod mene ciste mahalu vec 2,3 sata, sto je najjace dosle i komsije iz susjednih mahala i ciste. :D Ako se susjednom mahalom moze zvati onaj cenat koji inace dijeli mahale u SG-u. :D
Asana

#765 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Asana »

Pogle "aktuelnosti" na stranici Civilne zastite... :-)

http://www.fucz.gov.ba/fucz/bosanski/index.php
neuočljiva

#766 Re: Snijeg sirom BiH

Post by neuočljiva »

kojeime

#767 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kojeime »

Nesto od juce razmisljam o ovoj situaciji u Sarajevu. Gdje je sada Centrotrans pa da izadje sa 10-ak autobusa? Lako je praviti konkurenciju po lijepom vremenu, na muci se poznaju junaci.
Kinaski

#768 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Kinaski »

kojeime wrote:Nesto od juce razmisljam o ovoj situaciji u Sarajevu. Gdje je sada Centrotrans pa da izadje sa 10-ak autobusa? Lako je praviti konkurenciju po lijepom vremenu, na muci se poznaju junaci.
nmea dozvolu od ministarstva
kojeime

#769 Re: Snijeg sirom BiH

Post by kojeime »

187 wrote:
kojeime wrote:Nesto od juce razmisljam o ovoj situaciji u Sarajevu. Gdje je sada Centrotrans pa da izadje sa 10-ak autobusa? Lako je praviti konkurenciju po lijepom vremenu, na muci se poznaju junaci.
nmea dozvolu od ministarstva
Moguce, ali proglasavanjem stanja elementarne nepogode je moguce upotrijebiti sve ljudske i materijalne resurse za prevladavanje stanja. U tom slucaju neki "uobicajeni" zakoni prestaju da vaze i aktiviraju se neki drugi.

Ali, nije mi to nesto posebno vazno da bih nastavio pricu, samo rekoh da mi pade na pamet.

Ja zavrsio sa ovim izletom.
mumy

#770 Re: Snijeg sirom BiH

Post by mumy »

karanana wrote:gdje ima kupit lopata u novom sarajevu?
ispred merkura
nihil_

#771 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

ladyblue18 wrote:
nihil_ wrote:Evo radna akcija po cijelom starom gradu, ciste ljudi, lopataju. Zaheba se sto se nisam prijavio da ubijem tu dnevnicu i mal se razgibam :D
Ima l' to jos?
Ma jok ba to je valjda samo jucer bilo, naglasak na valjda jer sam vidjela hejbet ljudi da lopata dzabe. :mrgreen:

Evo i kod mene ciste mahalu vec 2,3 sata, sto je najjace dosle i komsije iz susjednih mahala i ciste. :D Ako se susjednom mahalom moze zvati onaj cenat koji inace dijeli mahale u SG-u. :D
Evo kod mene nekih 10 ljudi ciste, kazu da im je radno vrijeme do 2 pa ide smjena i vidim da je sa svakom ekipom neko iz "cistoce". Bezveze mi bilo ispitivati puno :D
AdNaN88

#772 Re: Snijeg sirom BiH

Post by AdNaN88 »

ladyblue18 wrote:
Ima l' to jos?

Daba si onda ljudima zakljucala temu, nije samo za juce nego do 12 februara a kasnije mogu produziti nekoliko dana ukoliko bude potrebno. Nihil ne vjerujem da se mozes prijaviti jer je 04.02 trebalo doci do 10h u opcinu stari grad i prijaviti se tako da ti je sve popunjeno. :)
nihil_

#773 Re: Snijeg sirom BiH

Post by nihil_ »

AdNaN88 wrote:
Daba si onda ljudima zakljucala temu, nije samo za juce nego do 12 februara a kasnije mogu produziti nekoliko dana ukoliko bude potrebno. Nihil ne vjerujem da se mozes prijaviti jer je 04.02 trebalo doci do 10h u opcinu stari grad i prijaviti se tako da ti je sve popunjeno. :)
Shiiiit.
Pa mogli su produziti jos za danas, haj odoh im makar caja iznjeti da se ne smrznu :D
Janjicar

#774 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Janjicar »

dječak sa šibicama wrote:
Janjicar wrote:Juce setnja divljina s psom :)

:thumbup: niko sretniji od njega :)
Upravo tako (Y)
Budem s njim ovako dva sata i kaada se vratim kuci nece u boks hoce i po aviliji da se ganja :D
Sasvim_Obican

#775 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Sasvim_Obican »

Gledam prognozu za sutra. U toku poslijepodneva nove padavine ( još 30-40 cm snijega u većem dijelu BiH). S tim da bi se padavine mogle zaustaviti u većem dijelu BiH do utorka poslijepodne, a u Krajini bi mogle trajati čak i do srijede ujutro. Temperatura ( prema hrvatskim meteorolozima ) oko -17°C.

Ako ništa Hercegovcima će biti najmanje snijega sutra.
Post Reply