SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
O'zone
Globalni moderator

#751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Mr. Brightside wrote:pa sta uraditi kad uhvatis provalnika na djelu?
Ubiješ ga na mrtvo ime,zavežeš odeš do ormarića sa lijekovima popiješ dva Voltarena ili Brufena pričekaš da počnu djelovati (u međuvremenu zapališ pljugu-ako pušiš i malo cipelariš provalnika) kad počne djelovati par puta udariš glavom u zid ili ivicu štoka te se baciš na komad ili dva namještaja da ostanu modrice po tjelu.
Poslije toga još malo iscipelariš provalnika zato što te natjerao na to i pozoveš policiju i kažeš da te prvi napao i da si se branio te da se izvinjavaš što si možda upotrijebi i malo više sile nego što je zakonom dozvoljeno ali ti je "pao mrak na oči" bio si privremeno neuračunjljiv.

Znam da je mao opširno ali u praksi ide puno brže.
LovableF34

#752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by LovableF34 »

O'zone wrote:
Mr. Brightside wrote:pa sta uraditi kad uhvatis provalnika na djelu?
Ubiješ ga na mrtvo ime,zavežeš odeš do ormarića sa lijekovima popiješ dva Voltarena ili Brufena pričekaš da počnu djelovati (u međuvremenu zapališ pljugu-ako pušiš i malo cipelariš provalnika) kad počne djelovati par puta udariš glavom u zid ili ivicu štoka te se baciš na komad ili dva namještaja da ostanu modrice po tjelu.
Poslije toga još malo iscipelariš provalnika zato što te natjerao na to i pozoveš policiju i kažeš da te prvi napao i da si se branio te da se izvinjavaš što si možda upotrijebi i malo više sile nego što je zakonom dozvoljeno ali ti je "pao mrak na oči" bio si privremeno neuračunjljiv.

Znam da je mao opširno ali u praksi ide puno brže.
:lol: :thumbup:
Mr. Brightside

#753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

nista, pomoc' mu da iznese stvari :lol:
plejka2

#754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

To ti je najpametnije.Jos mu napravi kakav sok i kaficu kad zavrsi da malo odmori :P
O'zone
Globalni moderator

#755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Mr. Brightside wrote:nista, pomoc' mu da iznese stvari :lol:
Jes' i plati mu kombi prevoz do njegove lokacije :mrgreen:
sheilak

#756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by sheilak »

Uz obaveznu kafu i ono ko dosh'o, ko dosh'o. :D
Troll_Happens

#757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

rodila majka svog inzinjera hahaa :-) :-)

Image

Image
O'zone
Globalni moderator

#758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Jedan001 wrote:rodila majka svog inzinjera hahaa :-) :-)

Image

Image
Lisica drive trough :mrgreen: :mrgreen:
ibizza

#759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ibizza »

Opasan udes na Otoci,hitna je bila,dali neko zna vise informacija?
Bullet Tooth Tony

#760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Bullet Tooth Tony »

neki bmw i neka alfa ...
respo

#761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by respo »

imam ja slike bmw-a al kad prebacim stavljam
alfa skretala iz pravca grada na otoku a bmw kroz izlivnu za otoku kroz crveno prosao rom neki
alternator zavrsio kod ograde od bmw-a
Comrad

#762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Comrad »

Lijepi americki zakoni, ne znam da li su isti u svim drzavama, ali brate tvoja imovina je tvoja imovina.

Divi prave mame, sacmarica u jednoj ruci, beba i flasica u drugoj. Pa se ti sine usudi sljedeci put upast u kucu ako imas muda.
http://americanvisionnews.com/1020/mama ... otect-baby

Al jok, kod nas sve obratno. Ja da se pitam, uveo bih ovaj zakon. Ako si na mom posjedu, imam pravo da pucam i da te ranim, ubijem i dovidjenja. Ne moze se neko slucajno naci u mom stanu. Ne moze neko slucajno obiti vrata, uprtiti lcd tv na ledja. Ne moze. Kod nas ga ne smijesn i udariti, nego fino moras zamoliti da izadje iz stana.

Nego fino metak u celo, jedan klosar manje, manje problema i za drzavu i za nas, jer ga ne moram placati i hraniti u zatvoru. Ok, mozda 80% ljudi ne bi bilo spremno pucati, al neka, navikla bi se raja. :D
♥ Julianna ♥

#763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

O'zone wrote:
Lisica drive trough :mrgreen: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hendrix

#764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Hendrix »

Primjetio sam novu modu kod naših krkana vozača u gradu, kada je gužva i upali se zeleno, propiče trakom za skretanje u desno i onda se ubaci naglo u glavnu džadu poslije semafora, nedavno mi je jedan tako pokušao kod remize iz pravca grada i skontam ga u retrovizoru i dam gas ja malo jači i ne gledam ga fol, on mi svira ja ništa i stade papak, sekunda mu je falila da lupi u stub od semafora, kasnije vidim nešto se probija kroz gužvu da me stigne, ali to zadovoljstvo što sam mu sjebo papanski fazon se ne može platiti ni mastercardom. :D

Čak sam pripremio i crtež ''incidenta'' da se pazite i vi jer ovo viđam svaki dan....

Žuto sam ja, rozo je putanja kojom papak treba da ide ali on profura pravo pokušava se ubaciti ispred mene, i zaustavlja se na metar od crvenog kruga tj. stuba semafora. :D

Image
♥ Julianna ♥

#765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

To radi i komercijala džonski, ali kontra. Ubaci iz trake za pravo ispred prvog u traci za skretanje.
Troll_Happens

#766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

♥ Julianna ♥ wrote:To radi i komercijala džonski, ali kontra. Ubaci iz trake za pravo ispred prvog u traci za skretanje.
komercijala ima prvenstvo vidjela si da stoji znak za ukljucenje ali to niko ne postuje niti pusta.. kao sto rekoh idiota i medju gradZanima koliko ti dusa hoce :-)
6.april

#767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by 6.april »

Možda se vozač komercijale malo zanio pa zaboravio da je u svom autu a ne komercijali.
♥ Julianna ♥

#768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

Njihovo pravo prvenstva se odnosi na pravo da ih pustiš da se uključe sa stajališta, a ne da ti oduzmu prvenstvo na semaforu i ugroze obje trake. Kad se tako uključuju, neminovno su zadnjim dijelom i u traci za pravo dok se ne upali semafor i pritom ugrožavaju sve koji se voze iza njih.
Troll_Happens

#769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Troll_Happens »

♥ Julianna ♥ wrote:Njihovo pravo prvenstva se odnosi na pravo da ih pustiš da se uključe sa stajališta, a ne da ti oduzmu prvenstvo na semaforu i ugroze obje trake. Kad se tako uključuju, neminovno su zadnjim dijelom i u traci za pravo dok se ne upali semafor i pritom ugrožavaju sve koji se voze iza njih.
aha to ok ali vjerovatno im vracaju za ovo sto im osobna vozila ne daju da se ukljuce sa stanice :oops:
♥ Julianna ♥

#770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by ♥ Julianna ♥ »

:lol: pamti, pa na semaforu vrati
djes_ba

#771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by djes_ba »

jel to nerade tramvaji ???
sta se desava sad
jel ponovo ness u kvaru
il se taksisti negdje namjerno sudarili da ostale kolege zarade love
BHF_Manijak

#772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

♥ Julianna ♥ wrote:To radi i komercijala džonski, ali kontra. Ubaci iz trake za pravo ispred prvog u traci za skretanje.
Jeste, ali komercijala u ovom slucaju ima jako male sanse da napravi neki belaj jer fakticki ne remeti nikoga i ovi iz trake za desno idu desno, samo sto ona uporedo sa njima vozi iz trake za prave, eh jedino ako se neko zafura direktno iza komercijale pa ne skonta da ce lola desno skrenuti i onda BUM! :mrgreen:
BadBoy

#773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BadBoy »

Tramvaji danas nisu radili jer se bio pokvario Centrotransov bus, pa je tramvajski saobraćaj bio obustavljen. Nego, ima li neko slike onog udesa sinoć sa Otoke? Onaj BMW i Alfa?
Mr. Brightside

#774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mr. Brightside »

BadBoy wrote:Tramvaji danas nisu radili jer se bio pokvario Centrotransov bus, pa je tramvajski saobraćaj bio obustavljen.
meni je jasno, a vama? :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by O'zone »

Mr. Brightside wrote:
BadBoy wrote:Tramvaji danas nisu radili jer se bio pokvario Centrotransov bus, pa je tramvajski saobraćaj bio obustavljen.
meni je jasno, a vama? :mrgreen:
Ma valjda crko na šinama a oni nisu žurili da ga maknu :mrgreen:
Locked