Logosoft
Moderator: Benq
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#751 Re: Logosoft ALL ABOUT
Brate, on skida samo filmove od 30 giga, ostali mu ne odgovaraju ni pod razno.
-
TRANCE
#752 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja imam i solidan monitor i plazmu, ali mislim da bih u oba slučaja morao gledati film sa udaljenosti od 10 cm da primijetim razliku u odnosu na rip od 8 giga.leet wrote:Brate, on skida samo filmove od 30 giga, ostali mu ne odgovaraju ni pod razno.
Uz to, 30 giga čeka vječnost da skine, prvo zbog veličine, a drugo zbog smiješnog broja seedera. Evo baš sam pretražio neke popularne filmove i nijedan nema više od 10 seedera u slučaju ripova preko 10 giga.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#753 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mah, doticni mi je na drugoj temi rekao kako on vidi razliku izmedju 30 giga i ~8 npr. na obicnom monitoru od 15''. 
-
TRANCE
#754 Re: Logosoft ALL ABOUT
How yes noleet wrote:Mah, doticni mi je na drugoj temi rekao kako on vidi razliku izmedju 30 giga i ~8 npr. na obicnom monitoru od 15''.
-
IcedFlame
#755 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na pravim mjestima ti je dovoljan JEDAN seeder, i da u narednih 5 godina sa konekcijama u BiH neces moci ni 20% da ga opteretis. Zato je bezveze da ismijavas nekoga, a pricas o stvarima u koje nisi bas upucen.TRANCE wrote: Uz to, 30 giga čeka vječnost da skine, prvo zbog veličine, a drugo zbog smiješnog broja seedera. Evo baš sam pretražio neke popularne filmove i nijedan nema više od 10 seedera u slučaju ripova preko 10 giga.
Ne znam kakve si ti popularne filmove trazio, da nisu domaci?
I ja sam nekad mislio da mi nece nijedan album trebati u boljem formatu od MP3 192kbit, ili film u boljem formatu od AVI DVDRip-a u XviD-u. Pa sad skidam FLAC albume i 720p BluRay onih stvari koje vec imam, jer mi je to optimum za obicni LCD monitor od 24". Da imam kakvu LCD mrcinu od >42", sigurno bi i ja skidao 1080p filmove od cca 10GB, ko da je to neka cifra. Ne mogu stici pregledati, koliko se toga moze skinuti preko noci i dok sam na poslu
A sto se razlike tice, ja recimo mogu cuti razliku izmedju 192kbps i 320kbps MP3 fajla (za sta ipak trebaju malo bolji zvucnici ili slusalice), tako mozda i ovaj co'jek ima neki super izostren vid ili napredan 15" monitor
- novi.dan.nova.nafaka
#756 Re: Logosoft ALL ABOUT
'ta znaš, možda je lik glavom i bradom:IcedFlame wrote:A sto se razlike tice, ja recimo mogu cuti razliku izmedju 192kbps i 320kbps MP3 fajla (za sta ipak trebaju malo bolji zvucnici ili slusalice), tako mozda i ovaj co'jek ima neki super izostren vid ili napredan 15" monitor
Oko sokolovo....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#757 Re: Logosoft ALL ABOUT
Muzika je druga stvar 
-
IcedFlame
#758 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma znam druze, ali nije ni ovo sa slikom neko nemoguce poredjenje.leet wrote:Muzika je druga stvar
Nedavno skidoh DVDRip na 2 CD-a, Scene rip poznate release grupe, dakle od ljudi koji znaju kako se to radi, kontam bice dovoljno. Cim sam sample pogledao, vec mi je pokvarilo cejf. Izbrisem bezveze skinutih 1,4 GB i odmah skinem 720p rip. Razliku ne trebam ni spominjati. Sto je najgore, kako se vise navikavam, sve vise mi smeta ova razlika
Neku vece sam, saltajuci kanale, uhvatio sebe kako gledam hebeni KRIKET - samo zato sto je bio u HD-u
-
TRANCE
#759 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja i nisam govorio o razlici između dvd ripa od jedne gige i blu-ray ripa od 8. Tu se primijeti razlika i na monitoru od 15 inča. Govorio sam o razlici između blu-ray ripa od 8 GB i diska od 50. Za primjećivanje te razlike treba profesionalni monitor ili plazma od 3000 KM i oko sokolovoIcedFlame wrote:Ma znam druze, ali nije ni ovo sa slikom neko nemoguce poredjenje.leet wrote:Muzika je druga stvar
Nedavno skidoh DVDRip na 2 CD-a, Scene rip poznate release grupe, dakle od ljudi koji znaju kako se to radi, kontam bice dovoljno. Cim sam sample pogledao, vec mi je pokvarilo cejf. Izbrisem bezveze skinutih 1,4 GB i odmah skinem 720p rip. Razliku ne trebam ni spominjati. Sto je najgore, kako se vise navikavam, sve vise mi smeta ova razlika
Neku vece sam, saltajuci kanale, uhvatio sebe kako gledam hebeni KRIKET - samo zato sto je bio u HD-u![]()
-
TRANCE
#760 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa i ja skidam ripove od 8-10 GB. Ovdje se radi o likovima kojima ni to nije dovoljno, već bi da skidaju full diskove od 50 giga. Poštujem ja svačiji ćeif, ali bolje je da imamo veće brzine i limit zbog takvih likova, nego manje brzine bez limita, jer bi u tom slučaju bez limita njih 1% "deralo" vanjski link 24h svaki dan.IcedFlame wrote:Na pravim mjestima ti je dovoljan JEDAN seeder, i da u narednih 5 godina sa konekcijama u BiH neces moci ni 20% da ga opteretis. Zato je bezveze da ismijavas nekoga, a pricas o stvarima u koje nisi bas upucen.TRANCE wrote: Uz to, 30 giga čeka vječnost da skine, prvo zbog veličine, a drugo zbog smiješnog broja seedera. Evo baš sam pretražio neke popularne filmove i nijedan nema više od 10 seedera u slučaju ripova preko 10 giga.
Ne znam kakve si ti popularne filmove trazio, da nisu domaci?
I ja sam nekad mislio da mi nece nijedan album trebati u boljem formatu od MP3 192kbit, ili film u boljem formatu od AVI DVDRip-a u XviD-u. Pa sad skidam FLAC albume i 720p BluRay onih stvari koje vec imam, jer mi je to optimum za obicni LCD monitor od 24". Da imam kakvu LCD mrcinu od >42", sigurno bi i ja skidao 1080p filmove od cca 10GB, ko da je to neka cifra. Ne mogu stici pregledati, koliko se toga moze skinuti preko noci i dok sam na poslu
A sto se razlike tice, ja recimo mogu cuti razliku izmedju 192kbps i 320kbps MP3 fajla (za sta ipak trebaju malo bolji zvucnici ili slusalice), tako mozda i ovaj co'jek ima neki super izostren vid ili napredan 15" monitor
-
vnm
#761 Re: Logosoft ALL ABOUT
stari i ja samo se uzivili u kriket totalno. nedavno je bilo neko prvenstvo klubova na eurosportu, prejak sport.IcedFlame wrote:Neku vece sam, saltajuci kanale, uhvatio sebe kako gledam hebeni KRIKET - samo zato sto je bio u HD-u![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#762 Re: Logosoft ALL ABOUT
kad smo već kod toga, meni je snooker top. to uvijek mogu gledati. al' baš uvijek. nije da ganjam, nego kad listam, ako je snooker na ES, ostavljam. 
- plejka2
#763 Re: Logosoft ALL ABOUT
steta je onda ne imat satelitsku i hd resiver ko voli hd kanale....
od sporta muzike crtanih za odrasle i sl.....
ja sam zaboravio kako je gledat obicne kanale(nije da se qrcim)
od sporta muzike crtanih za odrasle i sl.....
ja sam zaboravio kako je gledat obicne kanale(nije da se qrcim)
-
lider
#764 Re: Logosoft ALL ABOUT
Fino.Od 1.1.2012. do 30.6.2012. Arena Sport paket besplatan za sve korisnike!
U duhu pretprazničkog raspoloženja koje nas i dalje drži, odlučili smo da vam, uz veće pristupne brzine Interneta, novu 2012. godinu učinimo još zabavnijom. Od 1. januara do 30.juna 2012. godine svi korisnici Super TV servisa imat će priliku da uživaju u najkompletnijoj ponudi sportskih kanala u BiH.
Od 1.1.2012. godine u osnovnom paketu moći ćete gledati: Eurosport, Eurosport 2, Motors TV, ESPN America, Golf Klub, Sport Klub, Sport Klub+ i Premium paket Arena Sport (1, 2, 3, 4) bez ikakvih dodatnih troškova. Logosoft je jedini operater koji vam nudi Sport Klub paket i Arena Sport paket u osnovnoj ponudi.
Tokom punih sedam mjeseci gledat ćete završnice najzanimljivijih fudbalskih, košarkaških, rukometnih i odbojkaških liga. Vjerujemo da ćete uživati u utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope na četiri kanala istovremeno i to u vrhunskoj kvaliteti slike. Želimo da vam najveći problem bude to što se ne možete odlučiti koju utakmicu želite gledati.
Priča o novitetima u okviru Super TV-a još uvijek nije završena. Nova godina će donijeti i nove kanale, ali o tome drugi put – dok se malo naviknete.
- novi.dan.nova.nafaka
#765 Re: Logosoft ALL ABOUT
O Bože, baš lijepo od LOL-a....lider wrote:Fino.Od 1.1.2012. do 30.6.2012. Arena Sport paket besplatan za sve korisnike!
U duhu pretprazničkog raspoloženja koje nas i dalje drži, odlučili smo da vam, uz veće pristupne brzine Interneta, novu 2012. godinu učinimo još zabavnijom. Od 1. januara do 30.juna 2012. godine svi korisnici Super TV servisa imat će priliku da uživaju u najkompletnijoj ponudi sportskih kanala u BiH.
Od 1.1.2012. godine u osnovnom paketu moći ćete gledati: Eurosport, Eurosport 2, Motors TV, ESPN America, Golf Klub, Sport Klub, Sport Klub+ i Premium paket Arena Sport (1, 2, 3, 4) bez ikakvih dodatnih troškova. Logosoft je jedini operater koji vam nudi Sport Klub paket i Arena Sport paket u osnovnoj ponudi.
Tokom punih sedam mjeseci gledat ćete završnice najzanimljivijih fudbalskih, košarkaških, rukometnih i odbojkaških liga. Vjerujemo da ćete uživati u utakmicama Lige šampiona i Lige Evrope na četiri kanala istovremeno i to u vrhunskoj kvaliteti slike. Želimo da vam najveći problem bude to što se ne možete odlučiti koju utakmicu želite gledati.
Priča o novitetima u okviru Super TV-a još uvijek nije završena. Nova godina će donijeti i nove kanale, ali o tome drugi put – dok se malo naviknete.
ipak su prepravili sa 7 na 6 mjeseci, hehehe...
- bankok
#766 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bit ce fino samo ako uvedu jos nekih novih kanala ali kvalitetnih kanala a ne neke kulinarske i slicne.
Sto se tice Arene nisam bas previse odusevljen sa tim,sporta i ovako ima sasvim dovoljno,
sve sto je aktuelno i sto treba da se vidi se vec moglo gledati i na ovim do sada kanalima,
nista mi ne znaci sto cu jednu utakmicu moc gledat na 2 ili 3 kanala.
Da su bar Arenu uveli dok je bila kvalifikaciona Liga Prvaka pa hajd i nekako al ovako
I sta taman se naviknes na tu Arenu a ono nakon 6 mj. klik nema vise
mislim da im je ovo bezveze skroz al eto.
Sto se tice Arene nisam bas previse odusevljen sa tim,sporta i ovako ima sasvim dovoljno,
sve sto je aktuelno i sto treba da se vidi se vec moglo gledati i na ovim do sada kanalima,
nista mi ne znaci sto cu jednu utakmicu moc gledat na 2 ili 3 kanala.
Da su bar Arenu uveli dok je bila kvalifikaciona Liga Prvaka pa hajd i nekako al ovako
I sta taman se naviknes na tu Arenu a ono nakon 6 mj. klik nema vise
mislim da im je ovo bezveze skroz al eto.
- World of Basketball
#767 Re: Logosoft ALL ABOUT
Odlican potez sa Arena Sport kanalima. Pogotovo za nas ljubitelje kosarke, ovo je odlican potez. ABA Adriatic liga cesto idu prenosi i na ostalim kanalima a ne samo na Arena Sport 1.
Bice dobro ako ubace jos nekoliko kvalitetnih kanala.
Bice dobro ako ubace jos nekoliko kvalitetnih kanala.
-
misisi
#768 Re: Logosoft ALL ABOUT
bankok ziv bio, sta je za tebe pojam kvalitetni kanal? Bas me interesuje.
-
clarion_
#769 Re: Logosoft ALL ABOUT
šta će biti s nama koji već plaćaju ovaj paket??? jel se mora intervenisati nešt ili...
-
misisi
#770 Re: Logosoft ALL ABOUT
od 01.01.2012 svi za dž
a telemach ce dati sport klub 3,4 i 5 da gledaju crnilo i sk prime da vam zatamne jer nema para za BiH
Bravo LoL
Bravo LoL
- bankok
#771 Re: Logosoft ALL ABOUT
A zar bi ti trebao ja objasnjavati sta je kvalitetan kanal ziv mi bio.misisi wrote:bankok ziv bio, sta je za tebe pojam kvalitetni kanal? Bas me interesuje.
Ako je tebi kvalitet to sto imas deset sportskih kanala i ako ti je ta Arena vrh vrhova u ponudi onda
nemam komentara.
Pogledaj malo kakvih sve kanala ima na dunjaluku pa ces shvatiti da nije sve u toj famoznoj Areni.
Last edited by bankok on 09/12/2011 16:41, edited 1 time in total.
- Ljuska_u_BaklaFi
#772 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mislim, ali cu da provjerim, da nece biti potrebno nikakvo posebno odjavljivanje i prijavljivanje, nego da ce po automatizmu biti ukinuto tarifiranje onima koji trenutno placaju kao i pusteno svima onima koji te kanale trenutno nemaju (mislim na Arena kanale).clarion_ wrote:šta će biti s nama koji već plaćaju ovaj paket??? jel se mora intervenisati nešt ili...
Svakako cete o svemu biti blagovremeno obavijesteni.
- chuchumbamayumbe
#773 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja mislim da bi trebali ubaciti više sadržaja za djecu, tj dječijih kanala.
Trenutno je podjednak broj jeba*ina i crtanih, mislim da nije fer.
Crtani - Nickelodeon, Cartoon Network, Boomerang, JimJam, Minimax, Happy TV, TV Ultra.
Filmski - Cinemax, paket Cinestar, paket HBO, TCM
Dokumentarci - History Channel, Crime and Investigation.
News - CNN int, FOX
I naravno, napraviti dostupnim ona dva kanala koja su u ponudi i na spisku, a mi sa Amino110 ne možemo da ih pratimo - KlasikTV i Kanal1.
Mislim da se ljubiteljima sporta izlazi u susret u svakom aspektu, dok nama kojima su krajnji dometi u sportu domine i šah treba nešto drugo.
LP!
Trenutno je podjednak broj jeba*ina i crtanih, mislim da nije fer.
Crtani - Nickelodeon, Cartoon Network, Boomerang, JimJam, Minimax, Happy TV, TV Ultra.
Filmski - Cinemax, paket Cinestar, paket HBO, TCM
Dokumentarci - History Channel, Crime and Investigation.
News - CNN int, FOX
I naravno, napraviti dostupnim ona dva kanala koja su u ponudi i na spisku, a mi sa Amino110 ne možemo da ih pratimo - KlasikTV i Kanal1.
Mislim da se ljubiteljima sporta izlazi u susret u svakom aspektu, dok nama kojima su krajnji dometi u sportu domine i šah treba nešto drugo.
LP!
-
The Realist
#774 Re: Logosoft ALL ABOUT
Znači li ovo sa Arenama da će i ovdje nastati problema sa Sportklubom?
HS je odavno pustio Arena i kako stvari stoje, planira ih ostaviti slobodne, ali ja vjerujem da su to samo uradili, jer ne mogu dobiti više Sportklub.
HS je odavno pustio Arena i kako stvari stoje, planira ih ostaviti slobodne, ali ja vjerujem da su to samo uradili, jer ne mogu dobiti više Sportklub.
- Ljuska_u_BaklaFi
#775 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na stranici prije je vec odgovoreno da necete imati problema sa SK i SK+ 
Last edited by Ljuska_u_BaklaFi on 09/12/2011 19:23, edited 1 time in total.