La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fixer

#751 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

respo wrote:
fixer wrote: Kako ti znas sta se od njega ocekivalo? Jesi to citao novine sedamdesetih u Spaniji?
isto kao sto ti znas sta je real radio 50-ih
nikad ne logicnije pitanje nisam procitao u mom zivotu
Gdje sam ja napisao da ja znam sta je Real radio 50ih?
respo

#752 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

@vito
da ostali su "omrsili brk" samo jednom?
a inace barsa nijednom nije bila ostecena ekipa
prva utakmica protiv intera kad ih je onaj vulkan malo zajebao al ok necemo vulkan uzimati u obzir da ne bude sad pokrenuta i ta prica pa recimo prva utakmica protiv celzija u toj godini kad se pominje taj famozni viking overbo ili kako vec

kao sto navedoh utakmicu protiv mance manco bi samo sanjao titulu na nou campu protiv bajerna da oni recimo nisu omastili brk da ne trazimo ostale utakmice mance gdje su omastili brk ili bilo kojeg drugog kluba
nemoj boga ti pricati nesto sto ne znas ili bar racionalno i objektivno ne sagledas stvari

ajde ti i fixer se malo dogovorite sami sa sobom pa cemo pricati
respo

#753 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

fixer wrote:
respo wrote:
fixer wrote: Kako ti znas sta se od njega ocekivalo? Jesi to citao novine sedamdesetih u Spaniji?
isto kao sto ti znas sta je real radio 50-ih
nikad ne logicnije pitanje nisam procitao u mom zivotu
Gdje sam ja napisao da ja znam sta je Real radio 50ih?
jao bukvalca gdje je ona palmina faca
fixer

#754 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

respo wrote:koliko ti imas godina al ozbiljno?

kakvo guranje tog fudbala 71-75 kad je to jos bilo u povojima imao jednog igraca koji se uklapao u taj sistem njegov zamisljeni a to je bio krojf

je li iko gurao internet 70-ih kad je bio u povojima razvitka a gledaj sta je danas internet
dovoljno ti je vidjeti recimo internet pocetkom 90-ih i danas

necu vise s tobom je sasvim nepotrebno pisati kad ne kontas uopste o cemu govorim
kad se presaberes onda pisemo
A 88 se pocela provoditi njegova politika i 90-91 se vec vidio rezultat? :D Smijesan si respo, smijesan. :D
ultima_palabra

#755 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:Hvala na detaljnom objasnjenju. :D
Ne kazem ja da je vrhunac Rinusove karijere u Barceloni, niti da je vrhunac Joseove u Realu, ali kazem da kad prvom vrijeme provedeno u Barci nije posmatrano kao debakl, ne bi se trebalo to ciniti ni drugom.

Unai Emery je veci inovator i od Pepa i Josea. Je li bolji trener? To sto je Rinus bio inovator, ne znaci da nije bio i neko ko je znao osvajat trofeje. Osvojio je ligu 66. 67. 68. 70., 69. izgubio finale EC kojeg je osvojio godinu poslije. Nakon svega toga dolazi u Barcelonu, kad ono kapak. Mane trofeja. Zasto su ga doveli? Da inovira u Barceloni kako bi na kraju karijere mogao da osvoji individualno priznanje?
Jačina Barcelone tad je bila u rangu današnjeg Atletica.

Michelsova najveća zasluga u Barceloni je što je doveo Cruyffa... dobri dani za njih su počeli sa Cruyffom kao trenerom a ne sa njim.

Emery nije ni blizu Pepa kao inovator.
dinty2

#756 Re: Real Madrid C.F.

Post by dinty2 »

@fixer barcelona je barem oduvijek imala prepoznatljiv stil igre a sta to real ima ?
..izgubili se u 50-tim,,
fixer

#757 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

dinty2 wrote:,,treba napraviti skalu da mozemo izmjeriti koliko gluposti @vito napise u toku dana... @fixer opet s druge strane ne moze prihvatiti cinjenicu da je mourinho aka por que napustio madrid kao prosjecan trener, gledano po broju titula, igri i onome u kakvom je stanju ostavio ekipu ancellotiju.
madrid ima pereza a barcelona crujffa, dovoljno govori,..
I Jordan je napustio NBA kao prosjecan igrac, pa hocemo ga suditi samo po zadnjoj godini?
Ja samo kazem da su oni koji Josea mrze jedva docekali ovaj period sa manje titula. Odjednom se covjeku zaboravilo sve sto je prije napravio. Proglasava ga se haman smijesnim.
fixer

#758 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

respo wrote: jao bukvalca gdje je ona palmina faca
Nisam ja bukvalac, nego si ti lazov. Sluzis se svime samo da ne bi morao govno pojest.
fixer

#759 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Jačina Barcelone tad je bila u rangu današnjeg Atletica.

Michelsova najveća zasluga u Barceloni je što je doveo Cruyffa... dobri dani za njih su počeli sa Cruyffom kao trenerom a ne sa njim.

A Porto inace sila od kluba? Inter je najbolji klub Italije svih vremena?
P.S. Slobodno nekad elaboriraj nesto. Nije ovo SMS da ce ti neko naplacivati slova.
Po cemu je Pep inovator?
DonVito

#760 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

respo wrote:@vito
da ostali su "omrsili brk" samo jednom?
a inace barsa nijednom nije bila ostecena ekipa
prva utakmica protiv intera kad ih je onaj vulkan malo zajebao al ok necemo vulkan uzimati u obzir da ne bude sad pokrenuta i ta prica pa recimo prva utakmica protiv celzija u toj godini kad se pominje taj famozni viking overbo ili kako vec

kao sto navedoh utakmicu protiv mance manco bi samo sanjao titulu na nou campu protiv bajerna da oni recimo nisu omastili brk da ne trazimo ostale utakmice mance gdje su omastili brk ili bilo kojeg drugog kluba
nemoj boga ti pricati nesto sto ne znas ili bar racionalno i objektivno ne sagledas stvari

ajde ti i fixer se malo dogovorite sami sa sobom pa cemo pricati
Pa priznaj da je Barsa omrsila brk vise puta tj. kljuc osvj. kantica LP.

Objetivno.
fixer

#761 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

dinty2 wrote:@fixer barcelona je barem oduvijek imala prepoznatljiv stil igre a sta to real ima ?
..izgubili se u 50-tim,,
Slazem se. Cinjenica je to.
Real je imao i ima trofeje. Real je najbolji klub proslog stoljeca. Fudbal se igra zbog trofeja.
LSD

#762 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote: Poredbe su ti niđe veze zbog mnogo stvari... prvo onaj fudbal i ovaj sad, Barcelona tad i Madrid sad.

Drugo, Michels nije to priznanje dobio zbog vremena u Barci... Mourinho možda nekad osvoji priznanje za najbolje u istoriji ali to neće biti zbog vremena u Madridu.

Treće, poredbu praviš na Mourinhovom terenu... po trofejima. Mourinho je trophy coach, Michels je inovator... Michels je uspio zato što je inspirisao promjenu načina razmišljanja u Barceloni, makar se ista nije primila još mnogo godina. Mourinho je propao zato što nije osvojio dovoljno trofeja u Madridu.
Hvala na detaljnom objasnjenju. :D
Ne kazem ja da je vrhunac Rinusove karijere u Barceloni, niti da je vrhunac Joseove u Realu, ali kazem da kad prvom vrijeme provedeno u Barci nije posmatrano kao debakl, ne bi se trebalo to ciniti ni drugom.

Unai Emery je veci inovator i od Pepa i Josea. Je li bolji trener? To sto je Rinus bio inovator, ne znaci da nije bio i neko ko je znao osvajat trofeje. Osvojio je ligu 66. 67. 68. 70., 69. izgubio finale EC kojeg je osvojio godinu poslije. Nakon svega toga dolazi u Barcelonu, kad ono kapak. Mane trofeja. Zasto su ga doveli? Da inovira u Barceloni kako bi na kraju karijere mogao da osvoji individualno priznanje?
de ba Fixer, uozbilji se
respo

#763 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

fixer wrote:

P.S. Slobodno nekad elaboriraj nesto. Nije ovo SMS da ce ti neko naplacivati slova.
Po cemu je Pep inovator?
pa po tome je i jenei trenercina petkovic trener nad trenerima de samp je onda po toj logici veci trener od murinja itd
fixer

#764 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

respo wrote: A Porto inace sila od kluba? Inter je najbolji klub Italije svih vremena?
Po cemu je Pep inovator?
pa po tome je i jenei trenercina petkovic trener nad trenerima de samp je onda po toj logici veci trener od murinja itd[/quote]
Ovo ne mogu desifrirat. Nepismeno do bola. :-)
fixer

#765 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

LSD wrote: de ba Fixer, uozbilji se
Unai Emery je pronasao manu Pepovoj Barci i Joseovom Realu. U dva ili tri sedmice je pokazao kako da se igra sa tim ekipama. Od tad niti jedna niti druga ekipa nisu dobile neku ozbiljniju utakmicu. Izvini, ali meni ne treba sportsport da napise da bih znao cijeniti genijalnost Unaia. Druga je stvar sto nema ono drugo sto je potrebno za dobrog menagera.
Last edited by fixer on 09/07/2013 18:10, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#766 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:

Po cemu je Pep inovator?
Kad ih je trenirao Mourinho bili su finansijski i igrački najjači u svojim ligama.

Elaboriram ja, samo mi je mrsko objašnjavati stvari koje bi trebalo da su poznate i maloj djeci :)
fixer

#767 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote: Kad ih je trenirao Mourinho bili su finansijski i igrački najjači u svojim ligama.

Elaboriram ja, samo mi je mrsko objašnjavati stvari koje bi trebalo da su poznate i maloj djeci :)
I Dinamo je najjaci u svojoj ligi, pa znaci li to da je LP njihova?
Covjece, portugalski tim je osvojio LP. Osvojio je i Inter, klub vjecitih luzera je postao prvak. Vidi sad Intera.
LSD

#768 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

fixer wrote:
Unai Emery je pronasao manu Pepovoj Barci i Joseovom Realu. U dva ili tri sedmice je pokazao kako da se igra sa tim ekipama. Od tad niti jedna niti druga ekipa nisu dobile neku ozbiljniju utakmicu. Izvini, ali meni ne treba sportsport da napise da bih znao cijeniti genijalnost Unaia. Druga je stvar sto nema ono drugo sto je potrebno za dobrog menagera.
Emery nikad nije pobjedio Barcu (ni kao trener Valencije, ni kao trener Spartaka, ni sad kao trener Seville i tu je izgubio jednu tekmu)....možda je jednom izvukao remi, ne drži me za rijec.
Za Josea ne znam, ali cini mi se da ni protiv Reala nije briljirao.

I šta je to zapravo Unai Emery inovirao u fudbalu, pa da bude bolji od Pepa i Josea :?
Last edited by LSD on 09/07/2013 18:15, edited 1 time in total.
respo

#769 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

fixer wrote:
respo wrote: A Porto inace sila od kluba? Inter je najbolji klub Italije svih vremena?
Po cemu je Pep inovator?
pa po tome je i jenei trenercina petkovic trener nad trenerima de samp je onda po toj logici veci trener od murinja itd
Ovo ne mogu desifrirat. Nepismeno do bola. :-)[/quote]
kako ide ono kad nemas argumenata fataj se za pravopis :)
DonVito

#770 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

fixer wrote:
Jeli to onaj sto je primao po 6 komada od Reala sa Higuainom i Kakom za 60 min. :lol: kod kuce.
fixer

#771 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

LSD wrote: Emery nikad nije pobjedio Barcu (ni kao trener Valencije, ni kao trener Spartaka, ni sad kao trener Seville i tu je izgubio jednu tekmu)....možda je jednom izvukao remi, ne rži me za rijec.
Za Josea ne znam, ali cini mi se da ni protiv Reala nije briljirao.

I šta je to zapravo Unai Emery inovirao u fudbalu, pa da bude bolji od Pepa i Josea :?
Nije on sa onim kadrom ni mogao, ali kad su drugi treneri kopirali ono sto je Unai zamislio, bez problema su dobili obje ekipe.
Nisam ja rekao da je bolji, ali da je veci inovator, to moze da stoji. Unai je kita od menager za obojicu. Ali biti inovator nije dovoljno da neko bude proglasen najboljim trenerom 20. stoljeca.
fixer

#772 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

respo wrote: kako ide ono kad nemas argumenata fataj se za pravopis :)
Covjek napise na grckom i kaze da mu necu odg. :D
fixer

#773 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

DonVito wrote: Jeli to onaj sto je primao po 6 komada od Reala sa Higuainom i Kakom za 60 min. :lol: kod kuce.
Gubio je on. Derali su ga, ali jednom je pronasao kako se treba igrati sa obje ekipe.
LSD

#774 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

fixer wrote:
DonVito wrote: Jeli to onaj sto je primao po 6 komada od Reala sa Higuainom i Kakom za 60 min. :lol: kod kuce.
Gubio je on. Derali su ga, ali jednom je pronasao kako se treba igrati sa obje ekipe.
Možeš li reci kad je to bilo i koji tim je vodio tad :?
DonVito

#775 Re: Real Madrid C.F.

Post by DonVito »

Unai je prodao Isca za 7 mill eura Malagi :thumbup: inovator.

I corava koka zrno ubode koliko je puta samo dobio plesku.
Pa pleskali inovatora i u Spartaku :lol:
Post Reply