Imam ja, javi se na PM za detalje.janje_ wrote:ima li ko iskustva sa ovom bankom kad je integracija online placanja u pitanju (ono, ja imam neki shop, pa mi treba jednostavno rjesenje da mi ljudi mogu placati karticama iz shopa)..
Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
Saka
#751 Re: Raiffeisen banka
- iceman ze
#752 Re: Raiffeisen banka
MrShadow wrote:Imam u RF banci devizni i racun u Km, s obzirom da kada sam ih otvarao zbog posla sam imao ceste uplate pa mi je trebalo interet bankarstvo i sms bankarstvo sto sam uzeo i to me kosta 4,5 Km mjesecno.
Sad mi to ne treba vise, ali bi i dalje da zadrzim svoje racune i nesto novca na njima kao stednju, ali uz minimalnu proviziju. Kolika je minimalna mjesecna provizija koju moram placati banci da bi imao racun na kojem cu drzati nesto novca ali bez ovih gluposti tipa sms bankarstvo isl ?
hvala
Mislim da su cak naplacivali prelazak na nizi paket 10 KM.
- iceman ze
#753 Re: Raiffeisen banka
Danas u poslovnici na Ilidzi udjoh da uplatim, kad uveli sistem brojeva umjesto redova kao sto je u opstinama. 
-
Saka
#754 Re: Raiffeisen banka
Dobro su se sjetili. Samo da ne bude ko u opštini Centar, radilo par dana i onda niko ne jebe brojeve. Sad kad pritisneš da uzmeš broj gledaju te svi ko debila.
- PILJA
#755 Re: Raiffeisen banka
Imali ko upucen u XXL kredite,prije par dana su me pozvali iz banke za mogucnost kredita sad me zanima kako to ide,sta je potrebno od papirologije,ako treba da papire ovjeri firma, nista od toga gazda hadzija i nezeli da sudjeluje u haramu-kamatama
- dinooh
#756 Re: Raiffeisen banka
Ja mislim da ce samo traziti iznose plata za zadnjih par mjeseci da vide ima li osnove za kredit i da li imas vec neki kredit pa da ga zamjene drugim. Otidi kod njih i vidi. Ali kamate su im nesto visoke tek sada vidio. Pogledaj konkurenciju sta nudi i po kojim uslovima.PILJA wrote:Imali ko upucen u XXL kredite,prije par dana su me pozvali iz banke za mogucnost kredita sad me zanima kako to ide,sta je potrebno od papirologije,ako treba da papire ovjeri firma, nista od toga gazda hadzija i nezeli da sudjeluje u haramu-kamatama
- drndalo
#757 Re: Raiffeisen banka
Pa pitaj gazdu onda da ti on posudi bez harama, nek ti ne naplacuje kamatu, nego samo glavnicu da mu vracas, a ti ces mu biti sretan zaposlenik...?PILJA wrote:Imali ko upucen u XXL kredite,prije par dana su me pozvali iz banke za mogucnost kredita sad me zanima kako to ide,sta je potrebno od papirologije,ako treba da papire ovjeri firma, nista od toga gazda hadzija i nezeli da sudjeluje u haramu-kamatama
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#758 Re: Raiffeisen banka
drndalo wrote:Pa pitaj gazdu onda da ti on posudi bez harama, nek ti ne naplacuje kamatu, nego samo glavnicu da mu vracas, a ti ces mu biti sretan zaposlenik...?PILJA wrote:Imali ko upucen u XXL kredite,prije par dana su me pozvali iz banke za mogucnost kredita sad me zanima kako to ide,sta je potrebno od papirologije,ako treba da papire ovjeri firma, nista od toga gazda hadzija i nezeli da sudjeluje u haramu-kamatama
- dinooh
#759 Re: Raiffeisen banka
ma neka halali odmah taj iznos sta ti dadne, jos jedno dobro djelo vise.drndalo wrote:Pa pitaj gazdu onda da ti on posudi bez harama, nek ti ne naplacuje kamatu, nego samo glavnicu da mu vracas, a ti ces mu biti sretan zaposlenik...?PILJA wrote:Imali ko upucen u XXL kredite,prije par dana su me pozvali iz banke za mogucnost kredita sad me zanima kako to ide,sta je potrebno od papirologije,ako treba da papire ovjeri firma, nista od toga gazda hadzija i nezeli da sudjeluje u haramu-kamatama
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#760 Re: Raiffeisen banka
Jel' to dobro?iceman ze wrote:Danas u poslovnici na Ilidzi udjoh da uplatim, kad uveli sistem brojeva umjesto redova kao sto je u opstinama.
- Afanasi_94
#761 Re: Raiffeisen banka
Moj prijedlog je da izvještaj pošalju na adresu za 7 dana kao što su rekli, a ne da čekaš po mjesec da ti odobre račun.JOINT_1921 wrote:Jel' to dobro?iceman ze wrote:Danas u poslovnici na Ilidzi udjoh da uplatim, kad uveli sistem brojeva umjesto redova kao sto je u opstinama.Koji su vasi prijedlozi za tu banku jos, sta ne valja? Slucajno bih mogao predloziti da bude bolje...
- JOINT_1921
#762 Re: Raiffeisen banka
Mozda i posalju, mozda je do poste, mozda je do centrale u koju idu zahtjevi, itd. a mozda i ne posalju...
Znaci, cekanje izvjestaja da je odobren racun?
- Afanasi_94
#763 Re: Raiffeisen banka
Jeste, izvještaj o tome da mi je odobren račun. Dobila sam samo SMS poruku, a na adresu trebam dobti šifru. Rečeno mi je da će doći za nekih 7 dana, a već je prošlo oko 15 
- mrtva kokoš
#764 Re: Raiffeisen banka
zbog prelaska na chip kartice kasne i izvjestaji..Afanasi_94 wrote:Jeste, izvještaj o tome da mi je odobren račun. Dobila sam samo SMS poruku, a na adresu trebam dobti šifru. Rečeno mi je da će doći za nekih 7 dana, a već je prošlo oko 15
- JOINT_1921
#765 Re: Raiffeisen banka
Ok, reci cu ovom drugu... Moze tu biti svasta, do nekih individualnih gresaka, gresaka u sistemu, u posti isto tako, itd.
P.S. Eto kokoš rece zasto je tako...
P.S. Eto kokoš rece zasto je tako...
- Afanasi_94
#766 Re: Raiffeisen banka
Moguće da je to. Nije da mi se nešto žuri ali me zanimalo o čemu je riječ. Hvala vam u svakom slučaju. 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#767 Re: Raiffeisen banka
Ako mozes poslati kritiku onda te molim da ovo posaljes. Sekunda mi fali da napustim RFF ali zbog toga sto imaju najsiru mrezu bankomata i dalje sam tu. Apsurdno je da su ustvari i problem ti bankomati! Nije mi se desilo jednom da dodjem na bankomat a on nema para. Posebno je rijec o onom na autobuskoj, pa pobogu, je li problem kada vidis da je doslo do 1.000KM u bankomatu poslati ljude da dopune !?JOINT_1921 wrote:Mozda i posalju, mozda je do poste, mozda je do centrale u koju idu zahtjevi, itd. a mozda i ne posalju...
- JOINT_1921
#768 Re: Raiffeisen banka
Iskreno meni se to ama bas nikad nije desilo, kod katedrale, Begove, skenderija, kod sumarskog, wilsonovo, u tuzli svi koji imaju, bas redovno koristim... To je vise stvar operativnosti i vjerovatno veceg prometa... Ne cini mi se logicnim da na tom uvijek nestane a na ostalim da ima, mozda se javlja neka greska... Probaj i ti prijaviti to...
- un1ted
#769 Re: Raiffeisen banka
Ne spominjem jedan uzorak, ne govorim samo u svoje ime
Desilo m ise na sljedeicm bankomatima:
-otoka merkur
-otoka RFF banka
-mojimlo merkator (XX puta)
-autobuska (xx puta) pa svaki put molim boga da radi jer ne stignem negdje drugo da dignem
-zmaja od bosne, ona plava zgrada, jedan radio drugi ne.
Upravo suprotno, na najprometnijm bankomatima se NE SMJE DESITI da vise od pola sata ne bude novca.
-otoka merkur
-otoka RFF banka
-autobuska (xx puta) pa svaki put molim boga da radi jer ne stignem negdje drugo da dignem
Upravo suprotno, na najprometnijm bankomatima se NE SMJE DESITI da vise od pola sata ne bude novca.
Last edited by un1ted on 14/10/2013 15:51, edited 1 time in total.
-
caffeinefreak
#770 Re: Raiffeisen banka
Jedno blitz pitanje, ne znam je li odgovoreno u ovih 30tak strana; ono sms stanje racuna kako iskljuciti? Bezveze placam vodjenje +taj sms a ne koristim ga nikako vec poodavno
hvala
- mrtva kokoš
#771 Re: Raiffeisen banka
jednostavno, odes do bilo koje poslovnice i podneses zahtjev za odjavu sms usluge, uz kopiju LK..caffeinefreak wrote:Jedno blitz pitanje, ne znam je li odgovoreno u ovih 30tak strana; ono sms stanje racuna kako iskljuciti? Bezveze placam vodjenje +taj sms a ne koristim ga nikako vec poodavnohvala
-
caffeinefreak
#772 Re: Raiffeisen banka
Ok hvala,mislio sam da slucajno ima neka druga caka,slicno kao prijavi preko sms-a,ali izgleda da nema.Uostalom sreca pa ima rf poslovnica na svakom korakumrtva kokoš wrote:jednostavno, odes do bilo koje poslovnice i podneses zahtjev za odjavu sms usluge, uz kopiju LK..caffeinefreak wrote:Jedno blitz pitanje, ne znam je li odgovoreno u ovih 30tak strana; ono sms stanje racuna kako iskljuciti? Bezveze placam vodjenje +taj sms a ne koristim ga nikako vec poodavnohvala
- JOINT_1921
#773 Re: Raiffeisen banka
OK, izvini onda... treba uputiti kritiku, sugestiju, pa da se to proba ispraviti...un1ted wrote:Ne spominjem jedan uzorak, ne govorim samo u svoje imeDesilo m ise na sljedeicm bankomatima:
-otoka merkur
-otoka RFF banka
Inace ja sam mislio vise konkretno na ovu poslovnicu na Ilidzi, posto vidim da se raja zali, pa za tu poslovnicu i saljite sugestije...
- van helsing
#774 Re: Raiffeisen banka
Jel jos uvijek sef/direktor onaj fini covjek ,ime mu je nekako kao Rašid,Rešid,tako nekako ? Odusevio me covjek svojim pristupom,jednostavan,bez komplikovanja,ljubazan. A ja obicni klijent banke,koja nece osjetiti desetine ovakvih kao ja kada bi napustili istu.
Tapatalk 2
Tapatalk 2
- JOINT_1921
#775 Re: Raiffeisen banka
Mislim da je sada nova osoba tu...