EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jurgen

#751 Re: EuroBasket 2011

Post by jurgen »

[/quote]Jarane kakvo ti je ovo poredjenje?Pa FO su ti k'o da se skupi raja iz mahale i pokuša pružiti što jači otpor nekoj sportskoj velesili(i ja bih bio presretan da se uopšte sa rajom iz ulice mogu suprostaviti jednoj Holandiji,Italiji,Njemačkoj..itd) rezultat mi ne bi bio tol'ko bitan,dok su kod nas lafo profesionalni igrači i ostale pm.I jeste bruka je izgubiti od Finske,koja je rinaka u košarci(doduše rinaka za sve osim za nas,jer smo se pokazali maloprije).[/quote]

Samo ću te pitati s koje strane ovo komentarišeš, sa uobičajene bosanske strane (pametovanje o svemu) ili ipak imaš malo pojma o košarci. Da malo pratiš dalje od kladioničarskih rezultata razvoj ekipa općenito u zadnjih deset godina, sigurno bi ti bilo jasno o čemu govorim. Ovo što se nama događa (mislim na ambijent u kojem mi njegujemo košarku i iz nje se rađaju igrači) može se i poistovjetiti sa FO. Rekao sam također da ima i trenerskog masla, ali da nisi možda kontao da možemo i uzeti prvenstvo sa ovakvom ekipom??? Mi nemamo ekipu, čak je i čudo da smo se i kvalifikovali na prvenstvo.

Opet kažem, ne osuđujem ih ali nemamo nažalost izbora, a najmanje što možemo uraditi jeste navijati za našu državnu selekciju kakva god da je. Naprijed momci[/quote]

Aha,ti znači pratiš razvoj Finske košarke u zadnjih 10 godina :-) :lol: Dobro svaka čast stručnjak,vidjećemo dokle će dogurati ta Finska košarkaška reprezentacija.Mi jesmo kanta,što se tiče k. klubova i domaće košarke,ali to je sve do uhljupa koji je uništavaju,i sve to mi opet ne može biti nikakva utjeha da nas razvali,ali pazi RAZVALI;RASTURI;UNIŠTI.... jedna Finska u košarci,znači to nije obična pobjeda nego karanje u svim pozama,isto bi se osjećao k'o kad bi nas npr. u fubalu tako RAZVALILA sinošnja Bjelorusija sa nekih 5-0,a moraš priznati da su i u fudbalu uhljupi i da nam je kvalitet lige i klubova katastrofa,pa opet se reprezentacija u fudbalu manje bruka nego u košarci.[/quote]

A dobro gdje sam ja to spominjao Finsku i da su bolji od nas. Ja sam se bavio košarkom i neke od tih ljudi i znam ili sam imao prilike igrati sa njima. Nažalost nemamo kvalitet, a mi ne možemo živjeti na staroj slavi pa nažalost nekad moraš i gubiti, što je sa ovakvom ekipom izvjesno.

A za taj fudbal bi ti imao šta reći, ali nije tema fudbal
medvjed23

#752 Re: EuroBasket 2011

Post by medvjed23 »

sad nešto kontam... možda je mogo defanzivni skok zatvoriti... bez zajebancije :D
vinnie_jones

#753 Re: EuroBasket 2011

Post by vinnie_jones »

Makedo +3 na poluvremenu 30:27

Odakle vadite ove duplerice od lepog Ede :lol: :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#754 Re: EuroBasket 2011

Post by Admir_1984 »

Ona petorka koja je zavrsila tekmu ne bi nikome na ovom prvenstvu dala ni 40 kosheva, garantujem. Kako li samo onakvi igraci mogu igrati na prvenstvu evrope, bavcic, milosevic, jazvin, nesovic :roll:
Wolfenstein

#755 Re: EuroBasket 2011

Post by Wolfenstein »

uopste nije sramota izgubit od finske,oni su uz brazil glavni kandidati za naslov...samo zamjeram sabitu hadzicu sto nije zvao doborca... :?
ufo

#756 Re: EuroBasket 2011

Post by ufo »

Bez srkleta i nervoze. Finska je samo pokazala gdje nam je mjesto!

Ima i pluseva: Sabit je skont'o mladog perspektivnog centra za sljedece kvalifikacije...cirkus colorado!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#757 Re: EuroBasket 2011

Post by Chmoljo »

dječak sa šibicama wrote:
Razlika izmedju CG i Finske je ko nebo i zemlja, FAP igra CG vise lezi BiH reprezentaciji nego run and gun Finske.

Finska svakoga moze pobijediti, ako joj se ponudi, ljudi ih podcjenjuju ali njihovi igraci igraju po Rusiji, Italiji, cak imaju i NBA draftovanih igraca (ima li BiH ijednog?) nisu neke klupske velesile ali igraju u pristojnim klubovima.

Sabit im se ponudio, ljudi uzeli ponudjeno.
run and gun, i uzeše nam skokove :oops:
udrch

#758 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

Uhh brate..zanijemio sam na dva sahata..pokvariše mi jednu divnu sportsku nedjekju, ali popraviće se protiv Hrvatske, ne zato što smo bolji, već zato što će se i oni večeras raspasti..
udrch

#759 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

Makedonci vode u 4-toj trećini 7 razlike trenutno..
Ledenko

#760 Re: EuroBasket 2011

Post by Ledenko »

Kako samo Bo gura Makedoniju do pobjede :thumbup:
smijesni_ste

#761 Re: EuroBasket 2011

Post by smijesni_ste »

Naša grupa (uz D) je najslabija...cirkus gdje svako svakoga može dobiti i gdje očigledno niko ne odskače(u ovom trenutku) toliko da sve pobijedi....ali eto i u takvim okolnostima smo uspjeli "iznenaditi" :-) :-)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#762 Re: EuroBasket 2011

Post by anthraxQ »

Image

mahune oni trebaju brati... sezona je!

košarka? možda malo na PS.
dječak sa šibicama

#763 Re: EuroBasket 2011

Post by dječak sa šibicama »

Makedonija dere guzove Grcima.

Po svemu vidjenom, Makedonija pa Hrvatska, u ovoj grupi, najbolje. S tim da Hrvatska ima tuduma za selektora, pa je moguce da popuse i sve preostale utakmice. A i ostali su bez Tomasa.

Ko bi rekao da ce Makedonija biti ovako dobra... ali jebiga, oni imaju ovog crnca, koji vrijedi ko pola nase reprezentacije. Igra covjek ko da je NBA liga u pitanju.
vinnie_jones

#764 Re: EuroBasket 2011

Post by vinnie_jones »

Središe Makedonci bez pardona ove bankrotaše sa +14 :thumbup:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#765 Re: EuroBasket 2011

Post by anthraxQ »

ova grupa je preluda... potpuno!

Večeras Crna Gora pobjeđuje Hrvatsku!
mgogic

#766 Re: EuroBasket 2011

Post by mgogic »

Pitanje od milion dolara: Kako srediti stanje u KS BiH??? Kako istjerati ove grobare koji nam unistise kosarku nepovratno? Mi smo na prvenstvu dali maximum, uzeli 3X jacu reprezentaciju, osramotili se na 3X slabijoj (opet nominalno) ali dugorocno, ukopace nas!

Protiv stanja u KS se niko ni ne buni, kao sto je bilo u N/FS, tako da ovi mogu da rade sto im je volja! Ubice nas ovaj BEOBASKET!!!
Murat Sabanovic

#767 Re: EuroBasket 2011

Post by Murat Sabanovic »

na ovom EP navijam za makedoniju ...

Magarece_godine

#768 Re: EuroBasket 2011

Post by Magarece_godine »

Image
samo_ti

#769 Re: EuroBasket 2011

Post by samo_ti »

Dajte nama Bo Mccaleba a eto im i Nesovic, Vasiljevic, Gordic, Jazvin, Bavcic, Milosevic i Bajramovic :D

ja ne znam da li kod nas i jedan play ima muda da sam krene i zavrsi neku akciju a ne samo da nam sluze da prenesu loptu na njihovu stranu terena ( to i ja znam matere mi ) :-D ?
udrch

#770 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

Hrvati gube sigurno..mislim da će završiti kao peti u grupi, raspašće se večeras u prvom poluvremenu..ista smo mi bagra..
udrch

#771 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

samo_ti wrote:Dajte nama Bo Mccaleba a eto im i Nesovic, Vasiljevic, Gordic, Jazvin, Bavcic, Milosevic i Bajramovic :D

ja ne znam da li kod nas i jedan play ima muda da sam krene i zavrsi neku akciju a ne samo da nam sluze da prenesu loptu na njihovu stranu terena ( to i ja znam matere mi ) :-D ?
Gordić je dobio nezgodan udarac i u ruku, nije više ni igrao poslije, nije pokušavao ni da šutira..
A ove ostale ja bih dao sve za Diega Kapelana..
LSD

#772 Re: EuroBasket 2011

Post by LSD »

udrch wrote:Hrvati gube sigurno..mislim da će završiti kao peti u grupi, raspašće se večeras u prvom poluvremenu..ista smo mi bagra..
Hrvati ce se nad nama iživljavati ;-) jer imaju kakvu takvu smišljenu igru i taktiku...tek cemo sad fasovati po guzovima i od njih i od makedonaca.
Pa da je imalo pametan Sabit ,poselije orgije od strane finaca sa 30 razlike - veceras bi se odmah pokupio sa EP, da se ne brukamo dalje....nemamo šta tražiti na tim takmicenjima dok ne postanemo koliko-toliko ozbiljna selekcija, a putujuci amaterski cirkus.
Last edited by LSD on 03/09/2011 19:10, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#773 Re: EuroBasket 2011

Post by smijesni_ste »

Čitam na ss forumu o nekom pijančenju pojedinaca povodom Kikanovićevog rođendana... :-) :-) ...sad je li istina ili nečija zajebancija ne znam....ali nakon pobjede nad CG i euforije...ovo prvo mi djeluje kao tačno.... :-)
law2

#774 Re: EuroBasket 2011

Post by law2 »

smijesni_ste wrote:Čitam na ss forumu o nekom pijančenju pojedinaca povodom Kikanovićevog rođendana... :-) :-) ...sad je li istina ili nečija zajebancija ne znam....ali nakon pobjede nad CG i euforije...ovo prvo mi djeluje kao tačno.... :-)

Nema sta, odnos prema reprezentaciji za svaku pohvalu !!! :x :x :x
Sasvim_Obican

#775 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

smijesni_ste wrote:Čitam na ss forumu o nekom pijančenju pojedinaca povodom Kikanovićevog rođendana... :-) :-) ...sad je li istina ili nečija zajebancija ne znam....ali nakon pobjede nad CG i euforije...ovo prvo mi djeluje kao tačno.... :-)
Bilo bi fenomenalno da se pomajkanje kvalitetnih igrača, pomankanje ozbiljne taktike i ideje igre, te u konačnici - mutni poslovi i marifetluci u savezu koji za poslijedicu imaju dugogodišnje mrcvarenje bh. košarke može opravdati bilo kakvim pijančenjem. Protiv Crne Gore su šuteri imali svoj dan i tu smo dobili utakmicu. Igra je ostala patetična, spora i jadna !
Post Reply