BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija nikada neće postati članice EU.CSKA wrote:Nemoj mi tih pesimistickih izjava,ima da udjemo makar se sastajala od Bugarske i Rumunije tada.
N-I-K-A-D-A.
BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija nikada neće postati članice EU.CSKA wrote:Nemoj mi tih pesimistickih izjava,ima da udjemo makar se sastajala od Bugarske i Rumunije tada.
E ti jos gori,sto su svi neki pesimisti.Challenger__ wrote:BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija nikada neće postati članice EU.CSKA wrote:Nemoj mi tih pesimistickih izjava,ima da udjemo makar se sastajala od Bugarske i Rumunije tada.
N-I-K-A-D-A.
Zahvaljujem za dobrodoslicu.radostan dan wrote:dobro došla, kao prvo...
kao drugo, da sam ja napisao ovo o zaokretu vlasti ka spc-u, kao što si ti napisala, komentari bi bili - šta je četo, sanjaš, evo opet vlažnih snova, itd, itd...
treće, istina je to što si napisala.
naravno, ali kad to radiš radi vlasti, uvijek si na klackalici...Ne radi ovo DPS zato sto zeli, vec radi ocuvanja vlasti.
Takodje zelim sretne praznike. Ne pricam ovo kao neko sa strane, vec kao "polutanka" koja je osjetila devedesete u CG, i znam sta pricam, znam matricu. Otac mi je Bosanac, rodjena u Sarajevu, i studirala tu, ali sam zivjela sa majkom u CG, gdje sam i dalje. Dakle, ne informisem se sa strane, samo iz medija, vec i iz realnog zivota. Osjeca se ta atmosfera u vazduhu, kako god da je to slab za neke argument, no i nije jedini i najvazniji. I kao Bosnjakinja, ako je uopste i vazno. Najveca budalastina koju su Bosnjaci, i Muslimani, u CG napravili jeste da pomisle da imaju vece i prece brace od onih iz Bosne. Ne bih da zvucim shovinisticki, ili kao neko ko trazi zatvaranje u torove, ali, "stani-pani", zna se kakva ce biti situacija. I osjecam da kad dodje do nekog sravnavanja racuna, bice opet samo i jedino "Njegoseve poturice" krive i za referendum, i za sve ostale muke. Eto, od mene toliko, na ovu temu.radostan dan wrote:ja ću se dalje isključiti iz diskusije na ovu temu zaokreta, da malo seirim sa strane, ne zbog zaokreta, nego zbog nekih forumskih stručnjaka sa foruma koji su se javljali na ooj temi, a u istu se razumiju taman ko mara u nešto...
tebi sretna nova godina i sve najbolje...
Nije to stvar optimizma/pesimizma već spoznaje: tvorci EU ni pod razno ove državice ne žele u EU.CSKA wrote:E ti jos gori,sto su svi neki pesimisti.Challenger__ wrote:
BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija nikada neće postati članice EU.
N-I-K-A-D-A.
NE.sempeRFidel1s wrote: Najveca budalastina koju su Bosnjaci, i Muslimani, u CG napravili jeste da pomisle da imaju vece i prece brace od onih iz Bosne. Ne bih da zvucim shovinisticki, ili kao neko ko trazi zatvaranje u torove, ali, "stani-pani", zna se kakva ce biti situacija. I osjecam da kad dodje do nekog sravnavanja racuna, bice opet samo i jedino "Njegoseve poturice" krive i za referendum, i za sve ostale muke. Eto, od mene toliko, na ovu temu.
dijelim tvoje mišljenje, sem boldirane...ona možda, možda upadne, ali to zavisi od mase geopol. faktora... do crne gore je samo trka sa vremenom, a u vezi ovoga što ja i ova gošća iz cg diskutujemo. ako ne stignu na vrijeme , ide ponovno miješanje karata.Challenger__ wrote:
BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija nikada neće postati članice EU.
Nije to stvar optimizma/pesimizma već spoznaje: tvorci EU ni pod razno ove državice ne žele u EU.
Ispravno,šta će sv.Sava u kalendaru MUP-a CGParanoid wrote:

area51 wrote:Ispravno,šta će sv.Sava u kalendaru MUP-a CGParanoid wrote:
Umjesto sv.Save sad je sv.velikomučenik RankoCSKA wrote:area51 wrote:Ispravno,šta će sv.Sava u kalendaru MUP-a CGParanoid wrote:
![]()
Jedina dobra stvar koju je uradila CPC,da se ne bruka ime sv.Save u njihovom kalendaru.
loMiradostan dan wrote:odakle im pare, treba odštampati 500 novih kalendara...

Možda nemaju elemenata posebnog naroda, ali imaju elemenata nacije...i to one gradjanske, najviše od svih ostalih republika bivše SFRJ.ultima_palabra wrote:Realno, po meni Crnogorci nemaju dovoljno elemenata naroda... nešto kao mediteranski Srbi, kao što su Dalmatinci mediteranski Hrvati... geografske i istorijske specifičnosti su tu, ali srpsko i crnogorsko nasljeđe su toliko isprepleteni da je teško to odijeliti.
Ja ne znam sta ce inace ovakvi siromasni narodi i drzave Balkana u clanstvo kluba EU bogatih naroda i drzava? ovi siromasni narodi i drzave balkana ovim bogatim drzavama evrope mogu biti samo jeftina fizicka radna snaga i usput im dati skoro besplatno sve svoje prirodne i druge resurse.Challenger__ wrote:BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Albanija nikada neće postati članice EU.CSKA wrote:Nemoj mi tih pesimistickih izjava,ima da udjemo makar se sastajala od Bugarske i Rumunije tada.
N-I-K-A-D-A.