S obzirom da je to jasno meni, koji nisam SDA glasač, pretpostavljam da je njima još jasnije.Chata87 wrote:Ja fakat ne kontam, jel ovi SDA glasaci vjeruju u ove gluposti koje se plasiraju po portalima, tipa da SDP urusava drzavu, da se oni bore za nju, kako su sve radili za dobrobit gradjana, itd itd![]()
![]()
SDA-All about
- Corto Maltese
#751 Re: SDA-All about
-
rajvosa1
#752 Re: SDA-All about
Potpisujem! Ali ima samo jedan Trhulj, a stotinu Kaplana, Sarajlića... Hajd' budi pametan, pa na izborima zaokruži stranku na kojoj je Sarajlić nosilac listeultima_palabra wrote:Šteta bi bilo jedino da ode Trhulj, možda i najbolji ministar u federalnoj Vladi.
- ChataDodajStaHoces
#753 Re: SDA-All about
SDA sve cinila kako bi nama bolje bilo i za "dobrobit drzave"? HahahCorto Maltese wrote:S obzirom da je to jasno meni, koji nisam SDA glasač, pretpostavljam da je njima još jasnije.
- kokuz_sa
#754 Re: SDA-All about
hocel ovoga sada smijeniti?
i on je SDA ako se ne varam

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#755 Re: SDA-All about
SDA je još u subotu naručio telefonsku anketu.... i danas kaže kako neće izaći iz vlasti.... jer su ih tu birali građani... što nam znači provesi bar 6 mjeseci bez vlade i čekati odluku Ustavnog suda....
-
pionir.ju
#756 Re: SDA-All about
Bas su kullkokuz_sa wrote:hocelvoga sada smijeniti?
[img]http://www.expressmag..ba/thumb.php?src=files/slike/fotomontaza_901784353.jpg&size=rticle_medium&w=650&h=400&zc=1[/img]
-
MUNAFIK
#757 Re: SDA-All about
Kao sto neko na nekoj temi rece, narod danas zivi puno gore nego prije. SDP je preko svojih NVO-a filovao narod svim i svacim, a FTV i 60 minuta nije ni potrebno spominjati, dosli su na vlast i uradili su??? NISTA... Lazem lazem... Zlatko je smjenio sve zivo i mrtvo i postavio svoje poltrone gdje je god mogao, nepotizam na ocigled svih itd... Sada smo opet u blokadi, znaci nigdje nas nema... Tako ti je to u drzavi za covjeka... Trazili ste gledajte, Ako mislim da ce tebi od navijanja po forumu za ove ili one biti bolje, misli, ali u govnima smo svi druze...Chata87 wrote:SDA sve cinila kako bi nama bolje bilo i za "dobrobit drzave"? HahahCorto Maltese wrote:S obzirom da je to jasno meni, koji nisam SDA glasač, pretpostavljam da je njima još jasnije.ova sjajna evropska BiH je cisti dokaz za to - zar ne?
- poznanik
#758 Re: SDA-All about
To je onaj ministar koji je posredovao u davanju ekskluzivnih prava Shellu na istraživanju i eksploataciji nafte u Federaciji BiH?ultima_palabra wrote:Šteta bi bilo jedino da ode Trhulj, možda i najbolji ministar u federalnoj Vladi.
- snaga_znanja
#759 Re: SDA-All about
SDA na sljedecim izborima nece preci prag....
-
MUNAFIK
#760 Re: SDA-All about
Mislis?snaga_znanja wrote:SDA na sljedecim izborima nece preci prag....
-
sorted
#761 Re: SDA-All about
Jel ovo u Paint-u radjeno?kokuz_sa wrote:hocel ovoga sada smijeniti?
-
Nebitan32
#762 Re: SDA-All about
Dvije stvari :p206 wrote:Da vam nešto otvoreno kažem... i vi valjate gluposti![]()
Dan poslije izbora, odem ja na fax... onako iz znatiželje poznanike pitam za koga su glasali... desetak ih daje isti odgovor "za Komšu" pa reko on se kandidovao za hrvatskog člana predsjedništva. Onda oni onako zbunjani pitaju "Stvarno?!", reko pa ja... kažu ma hajd nema veze Komšo je car... Komšo je dobar čovjek itd.
da naglasim da su svi "ispitani" bili Bošnjaci
običan čovjek, koji ne prati svaki dan politiku, pojma nema ko je za šta kandidovan, niti razumije ovo naše komplikovano uređenje... a kamoli da želi da izabere podobnog Hrvata, tako da tu priču možete mačku o rep
- Tako je skorom iskljucivo u Sarajevu jer se forisra "jalijaski mentalitet" (putem medija, okoline, itd...) i to stvara politicke analfabete. Ne moras ici daleko. Otidi na neke hrvatske forume i uocit ces vecu politicku pismenost od one koja se moze naci u Sarajevu. Svijet razlike. A Sarajevo treba upravo biti suprotno od toga. Tu se ne radi o nekoj sporednoj mahali vec o mjestu gdje se kreira buducnost drzave i nacije. Mjesto gdje se kreiraju tokovi, razmisljanja i odreduju smjerovi.
- To govori i o neozbiljenosti sarajevskog Univerziteta da kreira razumnu elitu koja bi bila vodilja cjelokupnog drustva. Poznajem prilicno puno osoba koja su studirale u Sarajevu i zapanjujuci je djetinjast pristup koji imaju kada je rijec o politickom i drustvenom uredenju. A to sam uocio i putem internet pricaonica.
Kao sto rekoh, dovoljno je otici na neki hrvatski forum i uocit cete razliku.
-
Nebitan32
#763 Re: SDA-All about
Tacno. Dvije osobe koje treba penzionirati/smaci s politicke scene i to ne samo radi SDA vec radi drzave a to su :Banksy wrote:Sasvim suprotno. SDA je propala kad je, dolaskom Tihića, izgubila taj bošnjački nastup.Skijaš wrote:
SDA da bi opstala, treba rebranding i više bosanskohercegovačkog nastupa a manje bošnjačkog.
SDP je uzeo izbore tek nakon što se pozicionirao na njihovo mjesto i uzeo im bošnjačke glasove. Ne zaboravimo simbolički važan bajram i Kovače. SDA je odlutao ulijevo, SDP udesno.
Zato, ribrending da, ali na stare pozicije - stožerne nacionalne stranke Bošnjaka.
Imaju izvrsnu priliku, ali budu li im marketing radili ovi koji su im smislili 10 najtežih godina, Narod zna i slične budalaštine, mogu se pozdraviti ...
- Tihic
- Kebo
I na srednji period i sam Izetbegovic
- kiky
#764 Re: SDA-All about
redovno pratim hrvatske forume ...
nacizam je u evropi davno vojno slomljen ...
aparthejd se polako iskorjenjuje ( nema ga više u južnoj africi ) ...
pljačka, otimačina i sl. su kažnjiva djela u bilo kojoj državi civilizovanog svijeta ...
ostali su samo ...
hrvatski forumi ...
nacizam je u evropi davno vojno slomljen ...
aparthejd se polako iskorjenjuje ( nema ga više u južnoj africi ) ...
pljačka, otimačina i sl. su kažnjiva djela u bilo kojoj državi civilizovanog svijeta ...
ostali su samo ...
hrvatski forumi ...
-
Chuckie
#765 SDA-All about
Mali od skandala pogresnom nosao kisobran hahaha
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- v33
#766 Re: SDA-All about
pa dobro ali cuj, meni nije sta je bolje za sdp i sda nego za narod. ne treba desnica nikome. nek budu konzerve, mislim moraju biti jer vise na sisama nekih lobi grupacija kojima narod nije ni u znj-planu. ali sta god se desilo sa sda, tihic mora nastaviti sa reformama u stranci (osim ako i on nije jedan od glavnihBanksy wrote:''Centar'' je vrlo širok i rastezljiv pojam, a može biti bilo štO.v33 wrote:pa zar nije bolje da SDA bude stranka desnog centra a ne stranka desnice? a SDP stranka lijevog centra.Banksy wrote:
Sasvim suprotno. SDA je propala kad je, dolaskom Tihića, izgubila taj bošnjački nastup.
SDP je uzeo izbore tek nakon što se pozicionirao na njihovo mjesto i uzeo im bošnjačke glasove. Ne zaboravimo simbolički važan bajram i Kovače. SDA je odlutao ulijevo, SDP udesno.
Zato, ribrending da, ali na stare pozicije - stožerne nacionalne stranke Bošnjaka.
Imaju izvrsnu priliku, ali budu li im marketing radili ovi koji su im smislili 10 najtežih godina, Narod zna i slične budalaštine, mogu se pozdraviti ...
SDA je bila stranka desnice, SDP ljevice. SDA je otišao ulijevo, SDP udesno, pa su se našli negdje na ničijoj zemlji, na istom biračkom tijelu. Imajući u vidu trenutno društveno-političko ozračje i raspoloženje birača, ne zaboravljajući i izvana i iznutra nametnute tendencije disolucije, a znajući iz iskustva da su politički procesi u nas ireverzibilni, te da se SDP (ovakva) neće vratiti ulijevo, bilo bi dobro i preporučljivo za SDA da se vrate udesno, u svoj prirodni porođajni položaj. Ako misle opstati, kamoli vratiti izgubljene glasove.
- Man of steel
#767 Re: SDA-All about
Ako SDA u nekom doglednom vremenu ne izvrši duboke reforme ne piše im se dobro.
Dugo su na vlasti, 20 godina nije malo, i da je čitavo vrijeme teklo med i mlijeko ljudi bi ih se opet zasitili i tražili promjene.
U današnjoj SDA je mnogo toga lošeg,pogrešnog i truhlog, da je rahmetli Alija živ mislim da bi se sramio gledati ovakvu stranku.
Treba razbiti struje i podjele u stranci, osvježiti stranku novim ozbiljnim licima, karijeriste i plaćenici će svakako sami otići kod Fahre,pod hitno rastjerati razne Kaplane i druge kriminalne ličnosti koje kaljaju obraz ove stranke.
Obavezno poraditi na medijskom oglašavanju jer pored SDP-ovog FTV-a i Fahrinog Dnevnog Avaza nemaju nikakvih šansi da dopru do glasača i običnih ljudi. Ovo im je najslabija tačka.
I kao najvažniju stavku bih naveo promjenu političkog kursa i mnogo agresivniji nastup od ovog tihićevskog. To što je Alija izabrao Tihića kao svog nasljednika je i više nego očito. Smirenost,strpljivost i staloženost nekad i jesu pozitivne osobine, ali mislim da SDA stranci u ovom trenutku treba ipak nešta drugo....
Dugo su na vlasti, 20 godina nije malo, i da je čitavo vrijeme teklo med i mlijeko ljudi bi ih se opet zasitili i tražili promjene.
U današnjoj SDA je mnogo toga lošeg,pogrešnog i truhlog, da je rahmetli Alija živ mislim da bi se sramio gledati ovakvu stranku.
Treba razbiti struje i podjele u stranci, osvježiti stranku novim ozbiljnim licima, karijeriste i plaćenici će svakako sami otići kod Fahre,pod hitno rastjerati razne Kaplane i druge kriminalne ličnosti koje kaljaju obraz ove stranke.
Obavezno poraditi na medijskom oglašavanju jer pored SDP-ovog FTV-a i Fahrinog Dnevnog Avaza nemaju nikakvih šansi da dopru do glasača i običnih ljudi. Ovo im je najslabija tačka.
I kao najvažniju stavku bih naveo promjenu političkog kursa i mnogo agresivniji nastup od ovog tihićevskog. To što je Alija izabrao Tihića kao svog nasljednika je i više nego očito. Smirenost,strpljivost i staloženost nekad i jesu pozitivne osobine, ali mislim da SDA stranci u ovom trenutku treba ipak nešta drugo....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- ultima_palabra
#769 Re: SDA-All about
Vidjećeš ti kad Akademija počne davati plodove 
- Chisum
#770 Re: SDA-All about
Niko da mi kaze, sta se u ovakvim vanrednim situacijama desava sa THE Akademijom?
Ko ce sada udomiti 404 mala kucica?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#771 Re: SDA-All about
Chisum wrote:Niko da mi kaze, sta se u ovakvim vanrednim situacijama desava sa THE Akademijom?![]()
Sad' ce je rasformirati. Cemu akademija kada nema fotelja i ministarstava.
- vivaldi
#772 Re: SDA-All about
SDA moze doziviti odredjeni pad na narendim izborima, ali brzo ce se vratiti.Man of steel wrote:Ako SDA u nekom doglednom vremenu ne izvrši duboke reforme ne piše im se dobro.
- Chisum
#773 Re: SDA-All about
Ne ide... jebiga, ako iz gradiva izbace lekcije "kako do fotelje" i "kako do ministarstva", ostace im samo predgovor i sadrzaj...-LIBERO- wrote:Chisum wrote:Niko da mi kaze, sta se u ovakvim vanrednim situacijama desava sa THE Akademijom?![]()
Sad' ce je rasformirati. Cemu akademija kada nema fotelja i ministarstava.
Ja predlazem Akademiju u egzilu. Ili ilegalu, uz konspirativna imena, sto je mnogo romanticnije. Tihog vec imaju...
- snaga_znanja
#774 Re: SDA-All about
Ako ode Kebo ko ce izrazavati zabrinutost u ime Bosnjaka?Nebitan32 wrote:
Tacno. Dvije osobe koje treba penzionirati/smaci s politicke scene i to ne samo radi SDA vec radi drzave a to su :
- Tihic
- Kebo
I na srednji period i sam Izetbegovic
- poznanik
#775 Re: SDA-All about
Možda će opet stupiti u štrajk glađusnaga_znanja wrote:Ako ode Kebo ko ce izrazavati zabrinutost u ime Bosnjaka?Nema tuznije face u Bosnjaka definitivno.