Marilyn wrote:Bošnjaci će sami raz*ebati BiH. Nisu nama potrebni neprijatelji.
Bosnjaci su najveci faktor i garant opstanka i odbrane BiH,svakakao skupa sa svima koje BiH smatraju i dozivlajvaju svojom domovinom,Da nije bilo prije svega bosnjacke oblucnosti jos 1991 da brane BiH skupa sa probosanskim snagama, BiH nakon referendumskog izjasnjavanja RBiH ne bi prezivjela zdruzenu velikosrpsku i Tudzmanovu HDZ-ovsku agresiju,......
Bosnjaci ce uvijek imati respekta,uvaziti i zastiti svoje komsije nebosnjake u zajednickoj politickoj i svakom obliku odbrane i opstojnosti BiH,....
Ali isto tako bez jakih ujedinjenih,edukovanih i osvijescenih Bosnjaka BiH ce uvijek biti uz pomoc unutrasnjih anti BH elemenata predmet i plijen velikosrpskih nasrtaja agresija,progona i genocida kao sto se to desavalo i ponavljalo kroz generacije zadnjih 150 godina,.....
Jaki Bosnjaci nece nikada raditi protiv interesa drugih naroda,...Ja Bosjnastvo i Bosanstvo dozivljavam na gotovo isti nacin,jedno je etnicko a drugo nacionalno ali mi je BiH iznad svega....Respektujem,uvazavam i branim sebe ali isto tako respektujem i one ko su mi komsije i nikada ne bih dozvoli da neko uradi komsiji ono sto ne bih dozvolio da neko uradi meni,.....
Zadnji dogadaji masovnih cetomitinga podrske zlikovcu Mladicu je poziv na uzbunu politickog,ideoloskog i strateskog organizovanja prije Bosanjka i svih probosanskih snaga,....Nama ne treba Reis kreirati i voditi politiku i to je najveca sramota i samar probosanskim i probosnjackim politickim elitama iako je to bila obaveza probosanskih politickih snaga da to cina na celi sa ANUBIH koja gotovo da i ne postoji prateci njihova neoglasavanja svih ovih godina.Ja nikada nisam cuo njihovo oglasavanje svih ovih godina u vezi odbrane i opstojnosti BiH,pa ti clanovi ANUBIH su uticajni na politicka dogadanja koliko i folklorna drustva ili klubovi penzionera
http://www.anubih.ba/
Pogledajte im tema na Web Sajtu dok na Bosnu nasrecu i rasturaju
UPRAVLJANJE ANIMALNIM OTPADOM I ODRŽIVI RAZVOJ
27. juna/lipnja 2011. Akademija nauka i umjetnosti BiH, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Početak skupa: 9.30 sati (registracija učesnika od 8.30 )
Kontakt mail:
[email protected]
Ako njih nema ili su inertni i ne reaguju na velikosrpske i HDZ nastrtaje rusenja BiH i prijetnje koje se upucuju gotovo svakodnevno,onda svako politicko organizovanje ciji je cilj zastita i odbrana BiH i njenih interesa je ono sto treba podrzati i prihvatiti,bez obzira od koga dolazili,volio bih da mi neko nade njihovu reakciju na formiranje velikosrpskog SANU
http://www.sanu.ac.rs/ i njihov ogranak za BiH tzv.ANU RS
http://www.anurs.org/
Predpostacvljam da ce ima zasmetati BANU,...

Onda se zapitajmo za koga radi i cije ciljeve i ideje promovisu ako ne rade nista sve godine na afirmacijam,proklamacijama i vizijama odbrane i zastite nacionalnih interesa drzave BiH i njenih gradana,.....Svojim neradom i nereagovanjem su upravo dali legitimitet i prostor i opravdanu potrebu za formiranje BANU,......
Ideja o formiranju PLRBiH je bila dvadesetogodisnjica juce 10.6.1991 godine
http://www.plbih.info/cms/Vijesti-detal ... news]=1607 Ona je formirana kao posljedica pracenja onog sto su velikosrbske cetnicke horde uz pomoc JNA radile od Slovenije potom Hrvatske,kada je jedan mali broj svijesnih BH rodoljuba pokrenuo pitanje odgovora na nadolazece prijetnje i potrebu za organizovanjem pripreme za odbranu od velikosrpske agresije koja je gomilala korpuse JNA u RBiH iz Slovenije i Hrvatske a potom iz Srbije i Crne Gore,......
Da smo tada vodili demagoske razgovore i glumili yugonostalgicare u vrijeme kada je ta ista jugocetnicka armada razarala hrvatske gradove danas ne bih imali neovisne BiH,........
Onaj ko nista nije naucio iz proslosti on je osuden da mu se ona ponovi,.......
Dovoljno je procitati raekciju nasih dokazanih neprietelja na vijest o fromiranju BANU i time otkloniti sve dileme,kome smeta jako uvezivanje Bosnjaka u BiH,regiji i Svijetu,......
Bosnjaci su sacuvali svoje obraz i dostojanstvo kada im je bilo najteze i kada su dozivljavali najveca zvijestva ukljucujuci genocid,pa nisu ukaljali svoju cast, niti se svetili,.....Stoga upravo zbog onog sto platise devedesetih ne smiju sebi dozvliti da dozive ponovo da ih iz iste rupe ujede ista zmija,.......