Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

todd_smith

#751 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by todd_smith »

Edin H. wrote:
todd_smith wrote:Ne znam ko je napisao, mislim da sam citao jucer, ali neko je spomenuo da nam Medunjanin treba biti taj covjek za golove protiv Bjelorusije i genijalan bi bio potez Susica da tako prilazi igri

Dzeku ce cuvati najmanje 3 igraca, i Pjanica/Misimovica ce takodjer priklijestiti da mu ne salju lopte, tako da ce Medunjanin ili cak Lulic/Salihovic imati dosta prostora da pokazu sta znaju
Ja imam osjecaj da ce ga Salihovic zabiti :dance:
jos jedan slobodnjak, kao protiv Turske, da ga onaj komentator sa BHT-a opet osjeti :lol: :lol: :lol: :lol:
Sasvim_Obican

#752 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

- Stvara se atmosfera u kojoj podcjenjujemo Bjelorusiju, a to nam se odbilo o glavu protiv Rumunije u Bukureštu. Moramo biti realni i razmišljati objektivno. Realnost je i da je naša reprezentacija kvalitetnija od bjeloruske, ali ništa to ne vrijedi ukoliko od početka utakmice u Minsku ne damo svoj maksimum i pokažemo maksimalno zalaganje. Sigurno je da svi u timu žele savladati Bjeloruse, ali ponavljam, samo će borba na terenu pokazati ko je kvalitetniji i ko zaslužuje pobjedu. - govori Edin Džeko.
:thumbup: :thumbup:

Pogotovo za prve tri rečenice !
BHF_Manijak

#753 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHF_Manijak »

Nevezano sad za sve, ali za usi mi zapade intervju na ss.ba sa mladim Zahirovicem i mogu slodobno i mirne duse reci da je jedna od najprofesionalnijih izjava u posljednjih nekoliko godina i "najpravilnije" datih, bar sto se jezika tice, ruku na srce svugdje u svijetu fudbaleri ne slove za najpismenije, to je tako, pa tako mnogo ne odskacu ni nasi sto se izjava tice, ali Zahirovic fakat na nivou, kazem nebitna i banalna stvar ali me nesto eto pozitivno iznenadi i sto mi bilo jako drago cuti jeste da je neko nakon godina i godina izgovaranja onog seljackog "repr'z'tacija" neko konacno to lijepo rekao "reprezentacija", to je nesto sto mi fakat godinama para usi i 99% ljudi koji u intervjuu bilo sta govore, da li igraci, selektori, kosarkasi, fudbaleri, peti deseti, uvijek je to ono sugavo i kroz zube provuceno "repr'z'tacija"
harisaga

#754 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by harisaga »

Upravo sam htio naci temu gdje mogu to napisati.Momak je ,cini mi se,prva liga.
shalla

#755 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shalla »

Fin intervju, elokventan momak :thumbup:

Podsjeća li koga na Nadala :mrgreen:
Sasvim_Obican

#756 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

trcicu trceci wrote:
harisaga wrote:Upravo sam htio naci temu gdje mogu to napisati.Momak je ,cini mi se,prva liga.
a sta bi s onim maleticem?...kako ljudi lako zaboravljaju, meni je on bio sjajan u zenici...bojim se da tako ne bude i sa zahirovicem
Maletić je i dalje vrlo dobar i koristan igrač. Biće pravo osvježenje u ofanzivi u narednim utakmicama. Treba računati na njega
Bosanski_kralj

#757 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosanski_kralj »

Sasvim_Obican wrote:
Maletić je i dalje vrlo dobar i koristan igrač. Biće pravo osvježenje u ofanzivi u narednim utakmicama. Treba računati na njega
Ma kakav Maltić. :oops: To je tip igrača koji na trenutak bljesne i onda narednih 10 utakmica odigra katastrofalno. Nema od njega ništa , ne treba ga ni zvati.
Kinaski

#758 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Kinaski »

Da ih ne zeznu ove bajramske baklave :-?
al_neri

#759 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by al_neri »

Zahirovic ko da je blizanac onome Tiagu iz Portugala :D
solo2

#760 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by solo2 »

al_neri wrote:Zahirovic ko da je blizanac onome Tiagu iz Portugala :D
Bravo - k'o da mu je brat :thumbup:
BTW - gledam ove komentare i kontam, koji smo mi ludaci i koliko volimo ovu zemlju i ovu reprezentaciju :bih:
Sasvim_Obican

#761 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Bosanski_kralj wrote:
Sasvim_Obican wrote:
Ma kakav Maltić. :oops: To je tip igrača koji na trenutak bljesne i onda narednih 10 utakmica odigra katastrofalno. Nema od njega ništa , ne treba ga ni zvati.
Kad bude boljih neće ga zvati :)
libertyBiH

#762 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by libertyBiH »

Benzama vrijedi kao cio tim Bjelorusa pa nista ne ucinise,lopta je okrugla......
kokuz_sa

#763 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

Corola wrote:
kokuz_sa wrote:
pirmin wrote:Kako trenutno stanje izgleda uvalicemo im sigurno par komada(Dzeko, Medunjanin, Pjanic, Salihovic...). :bih:

Ono sto brine je da li ce to biti dovoljno, da li ce Spahic i kompanija nazad pristojno odigrati.
Od Begovica ne ocekujem cuda i nikako ne kontam ovoliku hampu koja se digla oko njegovog imena.
Kao da se radi o Casillasu ili Buffonu a ne o jos jednom prosjecnom goldziji.

Vec sam sad nervozan kad se sjetim nekih propuha u odbrani a gdje je petak. :roll:
taj tvoj prosjecni goldzija je prvi trenutno u engleskoj po odbranama(zvanicna statistika njihove lige)
dzeko prvi napadac lige,beg prvi golman lige..trenutno
Gdje to,nebih rekao.Po bas tim zvanicnim statistikama i ocjenama je sesti.
Kvalitetan je ali je to daleko od vrhunskog.Prosjecan sta je drugo,nije Buffon.
potrazi statistiku toga bar ima na netu..ima do sada 14 odbrana koliko ima i onaj al-habri(vako nesto )al begovic ima 1 primljen samo gol
vise od njega odbrana ima de gea(17) al ima i 3 gola vise primljena tako da je begovic prvi po njihovim statistikama
kokuz_sa

#764 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

Ozil wrote:Boljih od maletica sigurno ima, klub u kojem igra je dovoljan pokazatelj njegove kvalitete. Znamo svi zasto je pozvan, sreca pa barem onog hrgovica nema, kad se sjetim njegovih izjava samo...pu
a koje to imamo desno krilo ofanzivno i onako brzo da ga mozemo sada zvati u repku?
shillen

#765 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by shillen »

kokuz_sa wrote:
Ozil wrote:Boljih od maletica sigurno ima, klub u kojem igra je dovoljan pokazatelj njegove kvalitete. Znamo svi zasto je pozvan, sreca pa barem onog hrgovica nema, kad se sjetim njegovih izjava samo...pu
a koje to imamo desno krilo ofanzivno i onako brzo da ga mozemo sada zvati u repku?
kroz par godina Suljic aBd :thumbup:
kokuz_sa

#766 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

DrizzT wrote:
kokuz_sa wrote:
kroz par godina Suljic aBd :thumbup:
:D
kroz par godina ko ziv ko mrtav..trenutno nema niko bolji da se moze zvat sem Darka
a Suljica ni u mladoj repki nema :sad: stvarno steta jel zasluzio je svojim igrama..
kokuz_sa

#767 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

Ozil wrote:
kokuz_sa wrote:
Kad se nema igrac za te pozicije bolje eksperimentisati sa pjanicem, ibricicem ili nekim drugim kao sto se i radi a ne nekog poluigraca zvati samo radi reda.
cuj radi reda..i cuj treba eksperimentisat..nadj mi igraca koji je zvat reda radi a onoliko je trcao i borio se i dao jos i gol..
mogu stavit i pjanica na gol umjesto begovica da se malo eksperimentise a begovica ne treba pozvat jer mu je to trenutno prirodna pozicija..a zvali ga reda radi

pa hajde mi kazi eto
sjecas se tekme kad je usao Darko..
pjanic i sva kompanija je igrala na svojim pozicijama a darko je zaigrao desno
trebalo je jel de tad stavit pjanica desno a u sredinu hmm koga li bi mogli svjezeg ubaciti u sredinu :roll:

sto lijepo ne kazes ne svidja ti se sto igra srbin u repki iz Borca..
a ne ovako reda radi i kao ima boljih igraca..
ja musliman pa ne smeta mi,cak sta vise drago mi da ga zovnu hem sto je iz nase lige igrac a posebno jer je kvalitetani brz i sto trenutno nema boljeg radi reprezentacije..
a to ako skuceno misljenje ne treba nam Darko jer je iz Borca i "anamo onih" pa brate mili nemoj onda ni navijat za BIH..eno ima UAE-tamo su svi "nasi" pa navijat za njih kome smeta Darko u repki
rajv0sa

#768 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by rajv0sa »

kokuz_sa wrote:
Ozil wrote:
kokuz_sa wrote:
Kad se nema igrac za te pozicije bolje eksperimentisati sa pjanicem, ibricicem ili nekim drugim kao sto se i radi a ne nekog poluigraca zvati samo radi reda.
cuj radi reda..i cuj treba eksperimentisat..nadj mi igraca koji je zvat reda radi a onoliko je trcao i borio se i dao jos i gol..
mogu stavit i pjanica na gol umjesto begovica da se malo eksperimentise a begovica ne treba pozvat jer mu je to trenutno prirodna pozicija..a zvali ga reda radi

pa hajde mi kazi eto
sjecas se tekme kad je usao Darko..
pjanic i sva kompanija je igrala na svojim pozicijama a darko je zaigrao desno
trebalo je jel de tad stavit pjanica desno a u sredinu hmm koga li bi mogli svjezeg ubaciti u sredinu :roll:

sto lijepo ne kazes ne svidja ti se sto igra srbin u repki iz Borca..
a ne ovako reda radi i kao ima boljih igraca..
ja musliman pa ne smeta mi,cak sta vise drago mi da ga zovnu hem sto je iz nase lige igrac a posebno jer je kvalitetani brz i sto trenutno nema boljeg radi reprezentacije..
a to ako skuceno misljenje ne treba nam Darko jer je iz Borca i "anamo onih" pa brate mili nemoj onda ni navijat za BIH..eno ima UAE-tamo su svi "nasi" pa navijat za njih kome smeta Darko u repki
:thumbup:
So What!

#769 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by So What! »

Evo i Bjelorusi se boje Džeke, ovo je njihov najtiražinji list.

http://translate.google.com/translate?h ... F120534%2F
Last edited by So What! on 31/08/2011 01:48, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#770 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

So What! wrote:Evo i Bjelorusi se boje Džeke, ovo je njihov najtiražinji list.

Image
http://translate.google.com/translate?h ... F120534%2F

ovak je bolje..nije IMG nego URL :skoljka:
BHanibal

#771 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by BHanibal »

So What! wrote:Evo i Bjelorusi se boje Džeke, ovo je njihov najtiražinji list.

Image
i gdje je link?
kokuz_sa

#772 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

Ozil wrote:E moj kokuze, ja kako znam ljubimac ti ne igra u borcu.
A pogledaj malo veliki Real i Mourinha koji ima po 2 igraca za svaku poziciju kako eksperimentise.
btw eto koliko mi je ljubimac da ne znam ni gdje igra,uglavnom znam sta je potrebno a to da je on kvalitetan igrac..

a o tebi i tvom poznavanju fudbala doboljan ti je ovaj komentar o murinju i realu i usporedbi s nasom repkom.. ;-)
Bosna nit ima igrace kao real(univerzalce) niti ima trenera kao real
i usporedjivat nekli klub s repkom je malo je kazat glupo jer trener kluba(ozbiljnog) ima sedmicno 10 treninga sa igacima i moze ih dovoljno upoznat i na treningu eksperimentisat da vidi gdje ko moze igrat..
a trener repke ima srece ako godisnje ima sa reprezentativcima 15 treninga

pametnom dosta ;-)
JThomas

#773 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by JThomas »

normalno da maletić ne igra u borcu, kad je otišao iz borca.

hej on poredi real i našu državnu reprezentaciju po konceptu...
kokuz_sa

#774 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by kokuz_sa »

Ozil wrote:MI zato imamo 15-20 igraca, ostalo su poluigraci, kao i maletic.
to MI se odnosi na real ili na repku??

BIh repka i kvaliteta igraca po meni

Prva klasa igraca-igraci koji igraju u vrhunskoj formi
Begovic, Dzeko,Spahic,Salihovic

Druga klasa igraca-igraju vazne uloge u svojim timovima i koji mogu do klase br 1
Pjanic(u klasi br 2 je samo jer nije standardan u prvih 11),Lulic,Medunjanin,Mujdza

Treca klasa-igraci koji su standardni u prvih 11 il su igraci iz prve 2 kategorije al nemaju kluba il griju klupu
svi ostali iz repke
SaPnA

#775 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by SaPnA »

Ozil wrote:MI zato imamo 15-20 igraca, ostalo su poluigraci, kao i maletic.
ne seri vise maletic je dobar igrac i svakako ce nam posluzit a tebi je ocigledno poznavanje fudbala na minimumu
Locked