FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#751 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Visočanstvo wrote:Ko može, nek šibne ovo dole na [email protected] ili neka ga doradi po želji, ako mu nije mrsko ili nek napiše sve iznova.

Dear UEFA,

Football tickets for the Champions League qualifying match in Slovenia where Maribor meets Željezničar, are ONLY available for the Slovenian passport holders! (except the 5 % capacity for the guests)
This means that ONLY Slovenians can support Maribor and that no neutral spectators are allowed in stadium!
It is an unprescedented discrimination in the world of football!
Here is the article on the official website of the home team, NK Maribor, proving aforementioned:

http://www.nkmaribor.com/novice/?id=4447

STOP DISCRIMINATION!!!

Best regards!

:thumbup:

Poslao sa 3 mail adrese :D ...jos treba dodati 1-2 recenice o krsenju ljudskih prava, pokretanju kolektivne tuzbe, obavjestavanju medija o diskriminciji itd. 8)
am2804

#752 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

Dželo i Žujo se upravo vraćaju iz Slovenije, nadam se da su uspjeli dogovoriti nešto povoljnije uvjete za nas. Bili su gore par dana, pa se nadajmo da su pored drugih obaveza (smještaja igrača, rukovodstva kluba i slično) više energije potrošili na pregovore oko karata.
zeljocDogroba

#753 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by zeljocDogroba »

Evo ovdje pise da je Muharemovic trazio vise karata pa mozda u bude nesto od toga al jedno maksimalno 150-200 :D LINK - http://sportsport.ba/bh_fudbal/muharemo ... nema/83583
vryzas

#754 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by vryzas »

Ma tesko da cemo i to dobiti. Ovo treba dici na veci novo i traziti od UEFE da se oglasi po pitanju diskriminacije!
Zna li se cifra koliko ce biti nasih ljudi sa slovenackim dokumentima na stadionu?
Znaci u najboljoj varijanti 800 ljudi na tribini za goste...malo brate, bas malo s obzirom na interesovanje :-?
Elme

#755 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Elme »

Blagoje Bratić wrote:Šta nas onaj Zlatko Zahović prati kao da je urota nekakva šta hoće on od nas. :D
pokusava se zaposliti kod nas :D :D :D
hypko_nurko

#756 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

fakat je dosadan, treba mu nekog poslati da ga malo izlema
zipoo

#757 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by zipoo »

Da je barem nas direktor ovako dosadan.
frontline

#758 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by frontline »

svi serete oko karti a zivi bili pa vidjeli klko ce vas otic mislim na vas forumase
LunaLati

#759 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

frontline wrote:svi serete oko karti a zivi bili pa vidjeli klko ce vas otic mislim na vas forumase
Otići će svi oni koji budu mogli otići i obrnuto, u čemu je problem ?
frontline

#760 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by frontline »

LunaLati wrote:
frontline wrote:svi serete oko karti a zivi bili pa vidjeli klko ce vas otic mislim na vas forumase
ko hoce da ide naci ce nacina da ode nemoze ga nista sprijecit u tome je problem nego malo se vise angazujte na organizaciji da odete a manje serite po forumima
am2804

#761 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

Javila se vidovita Džemila..........ovdje se daju komentari, a sigurno je da većina forumaša ganja kartu i planira već put za Maribor.
Nadam se samo da svi koji su rezervisali karte kod udruženja neće odustati pa da na kraju neke od karata propadnu.
Sancho_de_Sancho

#762 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Sancho_de_Sancho »

Milanič jučer pratio Želju, Osim danas prati Maribor

Nogometaši Maribora igrat će danas s ljubljanskom Olimpijom Superkup Slovenije, a susret će pratiti i menadžer Željezničara Amar Osim.

Mariborčani su protivnik Plavih s Grbavice u 2. pretkolu Lige prvaka, pa tako iz slovenačkog prvaka u stopu prate Željezničar na pripremama. No, i Osim će se na djelu uvjeriti u kvalitet prvaka Slovenije i osvajača Kupa te zemlje u prošloj sezoni.

Tako će menadžer Željezničara na Ljudskom vrtu pratiti igrače Maribora, te pokušati uočiti nedostatke najjače momčadi u Sloveniji.

Podsjetimo da je trener Maribora Darko Milanič pratio jučer susret Želje i Mattersburga (1:0).

"Potrefilo se da smo blizu i da imamo priliku pratiti Maribor, ali i oni nas. Vidjet ćemo kome će to više pomoći", rekao je menadžer Plavih Amar Osim.

Inače, susret Maribora i Olimpije sudit će najbolji slovenački sudac Damir Skomina, koji je sudio i na Euru u Poljskoj i Ukrajini.
Visočanstvo

#763 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Visočanstvo »

am2804 wrote:
Javila se vidovita Džemila..........ovdje se daju komentari, a sigurno je da većina forumaša ganja kartu i planira već put za Maribor.
Nadam se samo da svi koji su rezervisali karte kod udruženja neće odustati pa da na kraju neke od karata propadnu.
Kakve ba rezervacije? Zar se može išta prije ponedjeljka? :shock:
Charuga
Globalni moderator

#764 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

frontline wrote:
LunaLati wrote:
ko hoce da ide naci ce nacina da ode nemoze ga nista sprijecit u tome je problem nego malo se vise angazujte na organizaciji da odete a manje serite po forumima
Ako Udruzenje dobije 550 karata a zahtjeva za kartama ima skoro pa duplo vise od toga, kako ce oni koji ne budu u tih 550 naci nacina da udju na stadion kad su slovenci vec ogranicili prodaju? Mozes li ti naci nacina ljudima da im obezbjedis karte ako ne uspiju preko Udruzenja doci do istih? Ako mozes, daj da se dogovorimo.
hypko_nurko

#765 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

dobra utakmica maribor-olimpija. opasni su iz kontri i iz dalekometnih suteva al moze se igrati sa njima. imaju i oni svojih mana. a nadam se da ih je brko dobro analizirao za ovo prvo poluvrijeme
hypko_nurko

#766 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

hypko_nurko wrote:dobra utakmica maribor-olimpija. opasni su iz kontri i iz dalekometnih suteva al moze se igrati sa njima. imaju i oni svojih mana. a nadam se da ih je brko dobro analizirao za ovo prvo poluvrijeme
izjednaci olimpija
hypko_nurko

#767 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by hypko_nurko »

na kraju 2-1 za maribor. pobijedise sa dva gola iz dalekometnih suteva filipovica i ibraimija. imali su nekoliko sto postotnih prilika u prvom poluvremenu. pogodili i stativu. u drugom olimpija ih totalno izdominirala. maribor prijetio iz kontri i tako su zabili drugi gol. sve u svemu maribor ima dobru ekipu. posebno treba obratiti paznju na tavaresa, cvijanovica i ibraimija. njiihov najbolji strijelac velikonja nije se pokazao danas pa je zamijenjen. mislim da imamo svoje prilike u mecevima protiv maribora, da li cemo ih iskoristiti ostaje da se vidi. vjerovatno ce brko dobro da nas pripremi za tekmu. sve je na nama.
am2804

#768 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by am2804 »

Mislio sam na zahtjeve kod udruženja, pogrešno se odrazio :D , kao što plavi reče, mnogo zahtjeva, a malo karata........
cvrčak_na_hedonizmu

#769 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Gledao sam Maribor večeras. Ljudi sasvim sigurno imaju bolji napad od nas, mi imamo bolju odbranu.

Ostalo prepuštam Amaru :D Bez prognoza da ne pehiram. Može se igrati sa njima, to je sigurno.

Atmosfera na stadionu blago rečeno tragična :run:
Sancho_de_Sancho

#770 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Sancho_de_Sancho »

Ko je gledao Maribor veceras sve mu je jasno, golman im nesiguran samo tako, odbrana katastrofa, visinske lopte u šesnaesterac igraci se gube tu su najslabiji i prilikom izvodjenja prekida ista stvar, jedino napad sto se izdvaja i tu nemam sta reci bit ce gutavo našoj odbrani, atmosfera i posječenost ko kod nas na utakmicama Vrbanjuše i Vratnika samo sto je kod ovih nasih bolja atmosfera :D ako je protiv najljuceg rivala takva atmosfera onda mi je sve jasno, obične k... Gay Viole :D sramota za navijačku scenu uopste, na tribini im 80% balavci od 15.-20. godina :D smiješni uglavnom do bola ...
zipoo

#771 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by zipoo »

Sancho_de_Sancho wrote:Ko je gledao Maribor veceras sve mu je jasno, golman im nesiguran samo tako, odbrana katastrofa, visinske lopte u šesnaesterac igraci se gube tu su najslabiji i prilikom izvodjenja prekida ista stvar, jedino napad sto se izdvaja i tu nemam sta reci bit ce gutavo našoj odbrani, atmosfera i posječenost ko kod nas na utakmicama Vrbanjuše i Vratnika samo sto je kod ovih nasih bolja atmosfera :D ako je protiv najljuceg rivala takva atmosfera onda mi je sve jasno, obične k... Gay Viole :D sramota za navijačku scenu uopste, na tribini im 80% balavci od 15.-20. godina :D smiješni uglavnom do bola ...
To kod nas drugacije stanje ? :D
Visočanstvo

#772 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Visočanstvo »

Plavih_11 wrote: Ako Udruzenje dobije 550 karata a zahtjeva za kartama ima skoro pa duplo vise od toga, kako ce oni koji ne budu u tih 550 naci nacina da udju na stadion kad su slovenci vec ogranicili prodaju? Mozes li ti naci nacina ljudima da im obezbjedis karte ako ne uspiju preko Udruzenja doci do istih? Ako mozes, daj da se dogovorimo.
Trebalo bi da neki stranac proba kupiti kartu u Sloveniji, pa da vidimo jesu li i u stvarnosti ograničili prodaju. Imaju i oni navijača koji nemaju slovenačko državljanstvo i sumnjam da će ići do kraja sa ovim idiotizmom. Karte su tamo već u prodaji, pa ako ima neko da testira najavljenu diskriminaciju i podijeli sa ostalima doživljaje, bilo bi fino. Ako mu odbiju prodati kartu, odmah nek ih tuži. Eto sad će zabranit nekim Bosancima da baš na toj utakmici počnu navijati za Maribor, recimo. Smiješno.
UnKnownBA

#773 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by UnKnownBA »

Ne znam, ja sam se žalio na Uefinoj (UEFA) oficielnoj stranici (kad već neće niko drugi...), pa ako prođe - prođe! Nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti! Žalio sam se na nezapamćenu diskriminaciju prilikom kupovine ulaznica, a žalio sam se i za stadion, jer stadion Ljudski vrt u Mariboru ima tribinu koja ima stolice bez naslonjača, Image i oni je godinama sasvim normalno koriste.
Zašto sam se žalio, pa zato što nama već par godina brane da koristimo zapadnu tribinu (koja prima više nego cijeli stadion Ljudski vrt) gradskog Olimpijskog stadiona Koševo (Asim Ferhatović-Hase) zato što stolice nemaju glupi naslonjač,
Image
i zbog toga se neće moći koristiti za uzvratnu utakmicu!
Ćista diskriminacija od strane UEFA!
Možda se ovdje (ako već nije) može ugrabiti neka karta viška!
http://putujmo.ba/index.php/18-ponude/1 ... tours#info
Last edited by UnKnownBA on 09/07/2012 04:18, edited 5 times in total.
luckylaka

#774 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by luckylaka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Gledao sam Maribor večeras. Ljudi sasvim sigurno imaju bolji napad od nas, mi imamo bolju odbranu.

Ostalo prepuštam Amaru :D Bez prognoza da ne pehiram. Može se igrati sa njima, to je sigurno.

Jebi ga kad ja napisem da je Maribor karina od ekipe ljudi kazu pa igrali sta ja znam ligu sampiona ili kvalifikacije.Oni su obicna truba s tim sto ni Zeljo nije daleko bolji ali sa njima bar ne bi trebali imati nikakvih problema.Nego ko je sledeci poslije ovih tarabica.P.S.Jebote prepali se Maribora :-)
UnKnownBA

#775 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by UnKnownBA »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Gledao sam Maribor večeras. Ljudi sasvim sigurno imaju bolji napad od nas, mi imamo bolju odbranu.

Gledao sam i ja! Utakmica je bila prava uspavanka u prvom poluvremenu. Levat zatego sa 30 m i posrecilo mu se, za vodstvo od 1:0! Sve lopte idu desno na Agima Ibraimija (po meni on im je glavni igrac) i ako lopta ne dodje do njega onda nema ni napada za Maribor, a na toj strani je odlicni Josip Kvesić, tako da se nadam da se taj nece puno naigrati (sa flasterom na njemu bi pola posla bilo uradjeno). Vrijedan pomena je jos i napadac brazilac Marcos Magno Morales Tavares i još par njih uz golmana Jasmina Handanovića. Ostali su prosjecni igraci i uopste ne odskacu od igraca Željezničara! Uz naseg velikog strucnjaka Amara Osima, Maribor ce morati da se dobro namuci. Samo da uspijemo izvuci pozitivan rezultat u Mariboru i Željo je 70% u trecem predkolu! Jedina sansa Mariboru je u Mariboru, jer oni u Sarajevu nemaju sta traziti!
Last edited by UnKnownBA on 09/07/2012 18:19, edited 1 time in total.
Post Reply