BH klubovi u Evropi 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
tech10

#751 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by tech10 »

Jes ovo bio fin osjecaj, ne navijash ni za Borac ni Macabi. Koja indiferencija. :-)
junkers

#752 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by junkers »

sad vidjeh rez. :thumbup:
titula im ne treba...
ni evropa
BHF_Manijak

#753 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Gdje nestadose oni likovi unazad 3-4 stranice sto su pitali koga moze dobit Borac u sljedecem kolu?! :lol: :lol: :mrgreen: Lafo se i o prolazu kontalo, jako duhovito, razmontirase ih ljudi ko beba zvecku! :mrgreen:

Neka neka pogancerima tako i treba "njima titula ne treba jer Bosna nije njihova drzava".. :evil: 8-)
dobar,ti?

#754 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by dobar,ti? »

digla su im braca jevreji parolu podrske ;-)
cyprus

#755 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Borac se držo super do 70. minute... Ali 3 gola u 3 minute :shock: :shock: :shock: e to prvi put vidim... Nažalost, još jedan debakl BH fudbala... A ova izraelska liga nije baš toliko jača, jebo ga ja... Naši klubovi su se znali nositi protiv protivnika i iz jačih liga od izraela, nego što su Široki, Željo i Borac protiv ovih... :-) :-)
Edin H.

#756 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Edin H. »

dobar,ti? wrote:digla su im braca jevreji parolu podrske ;-)
Kakvu parolu?
Jack Be Nimble

#757 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

BHF_Manijak wrote: Neka neka pogancerima tako i treba "njima titula ne treba jer Bosna nije njihova drzava".. :evil: 8-)
sigurno kada izgube onda su bosanski tim :D
Last edited by Jack Be Nimble on 13/07/2011 23:57, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#758 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:Borac se držo super do 70. minute... Ali 3 gola u 3 minute :shock: :shock: :shock: e to prvi put vidim... Nažalost, još jedan debakl BH fudbala... A ova izraelska liga nije baš toliko jača, jebo ga ja... Naši klubovi su se znali nositi protiv protivnika i iz jačih liga od izraela, nego što su Široki, Željo i Borac protiv ovih... :-) :-)
Da, ali kada? Prije 10tak godina. A liga nam je svake godine sve slabija.
dobar,ti?

#759 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by dobar,ti? »

Edin H. wrote:
dobar,ti? wrote:digla su im braca jevreji parolu podrske ;-)
Kakvu parolu?
a standardna kosovo je srce bla bla bla :zzzz:
jeza u ledja

#760 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:Borac se držo super do 70. minute... Ali 3 gola u 3 minute :shock: :shock: :shock: e to prvi put vidim... Nažalost, još jedan debakl BH fudbala... A ova izraelska liga nije baš toliko jača, jebo ga ja... Naši klubovi su se znali nositi protiv protivnika i iz jačih liga od izraela, nego što su Široki, Željo i Borac protiv ovih... :-) :-)
Nije nam liga sve slabija. Ne znam na osnovu cega to zakljucujete?

I ne znam koji su klubovi jaci od Maccabija. Mozda Genk?? Lillestrom? Helsingborg? Cisto sumnjam. Svi su oni slabiji.
Vjerovatno je Aalborg najjaci tim kojeg je neka nasa ekipa prosla. (nakon rata naravno)

Podsjetite me imal jos koji? :-?
cyprus

#761 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:
A nikad bolje nismo stajali na UEFA-inoj listi koeficijenata (29.). Paradox :D

Btw, ne mislim da nam je sve slabija liga, ali očito je da stagnira, tj. da ne napreduje... Naravno, to su trendovi koji se stalno mjenjaju. Ipak, očito je da se mora mjenjati vizija u vođenju naših klubova i fudbala generalno (haj vidjećemo dokle će ove promjene u savezu dogurati i kakve će rezultate dat)... Uz viziju svakako mora doć i novac, jer bez njega ništa nema...

Dokle se god iz klubova na kraju sezone rasprše ponajbolji igrači i to u lige tipa Kazahstana, Azerbejdžana i sl. (koji kako vidim postaju glavne nove destinacije za naše ''zvijezde'') i sastav krpi par dana prije igranja u Evropi, jal potrošenim, jal još nedokazanim igračima, nema šanse da se mi nešto izdignemo iz sadašnje situacije, nego nam ostaje da osciliramo iz sezone u sezonu između 30. i 35. mjesta u Evropi :oops:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#762 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by bordo gandalf »

Izraelci pogubni za nase timove ne pucaju ispod 5 komada
ultima_palabra

#763 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Nije nam liga sve slabija. Ne znam na osnovu cega to zakljucujete?

I ne znam koji su klubovi jaci od Maccabija. Mozda Genk?? Lillestrom? Helsingborg? Cisto sumnjam. Svi su oni slabiji.
Vjerovatno je Aalborg najjaci tim kojeg je neka nasa ekipa prosla. (nakon rata naravno)

Izraz je bio "nositi se", ne proći :) Pa Željo se nosio sa Malagom, Sarajevo sa Maritimom, Zrinjski sa Bragom, Široki sa Baselom čini mi se... Samo pogledaj putanju Želje i Anorthosisa od susreta u kupu UEFA :oops:

A liga jeste slabija... ekipe od prije deset godina bi ovim sadašnjim pandanima hladno strpale tricu :-D
cyprus

#764 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:I ne znam koji su klubovi jaci od Maccabija. Mozda Genk?? Lillestrom? Helsingborg? Cisto sumnjam. Svi su oni slabiji.

Pa ja nisam mislio da su se kvalitetniji protivnici nužno prolazili, nego da se znalo uspješnije nosit sa njima, tj. da se nije doživljavala ovolika blamaža
jeza u ledja

#765 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Nije nam liga sve slabija. Ne znam na osnovu cega to zakljucujete?

Izraz je bio "nositi se", ne proći :) Pa Željo se nosio sa Malagom, Sarajevo sa Maritimom, Zrinjski sa Bragom, Široki sa Baselom čini mi se... Samo pogledaj putanju Želje i Anorthosisa od susreta u kupu UEFA :oops:

A liga jeste slabija... ekipe od prije deset godina bi ovim sadašnjim pandanima hladno strpale tricu :-D
Ma to ti samo nako odokativno.

Po meni, problem je kad imate ekipu koja nema iskustva u Evropi i posaljete je da igra sa ozbiljnim protivnikom. To je automatski zijan.

Sto se tice blamaza, pa zar Besiktas, Litex, Dude Lagane nisu blamaze? Ko je jos bio, Basel, Wisla, Ekeren, Sparta, sve po 4-5 golova razlike.

S druge strane, Sarajevo dva puta umalo nije proslo Rumune, to je prije samo par godina. Tako da ne bih rekao da nazadujemo.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#766 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by -LIBERO- »

Ljudi,ovi izraelci nemaju budjet manii od 15 miliona eura,ako ne i veci (skoro sigurno veci ,al' eto..)
To je odprilike proporcijonalno sa budjetima cijele nase PL.

Sve jasno. :thumbup:

A to sto se desi poneki (pozitivni) "incident",pa neka nasa ekipa izbaci neku jacu ekipu ili barem odigra onako neizvjesno u tom dvomecu..e to je "pozitivni incident",kao sto rekoh vec :mrgreen:

Treba samo biti realan,nista vise... ;-)
cyprus

#767 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote:Ma to ti samo nako odokativno.

Po meni, problem je kad imate ekipu koja nema iskustva u Evropi i posaljete je da igra sa ozbiljnim protivnikom. To je automatski zijan.

Sto se tice blamaza, pa zar Besiktas, Litex, Dude Lagane nisu blamaze? Ko je jos bio, Basel, Wisla, Ekeren, Sparta, sve po 4-5 golova razlike.

S druge strane, Sarajevo dva puta umalo nije proslo Rumune, to je prije samo par godina. Tako da ne bih rekao da nazadujemo.
Ja Bešiktaš ne smatram blamažom. Ako se uzme u obzir i podvig u Istanbulu i katastrofalan poraz kući, prosjek tog duela je častan poraz :-D

A slažem se da se ne može reći da baš nazadujemo. Prava riječ bi bila oscilacija u zadnjih 10 godina

PS Umalo da zaboravim. Ubijte me, ali ne mislim da je Genk puno, ako je i uopšte slabiji od ovih izraelaca. Doduše, ona sezona mu nije bila baš za pohvalit
jeza u ledja

#768 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by jeza u ledja »

-LIBERO- wrote:Ljudi,ovi izraelci nemaju budjet manii od 15 miliona eura,ako ne i veci (skoro sigurno veci ,al' eto..)
To je odprilike proporcijonalno sa budjetima cijele nase PL.

Sve jasno. :thumbup:

A to sto se desi poneki (pozitivni) "incident",pa neka nasa ekipa izbaci neku jacu ekipu ili barem odigra onako neizvjesno u tom dvomecu..e to je "pozitivni incident",kao sto rekoh vec :mrgreen:

Treba samo biti realan,nista vise... ;-)
Pa problem je kad sve ekipe svake sezone grade ekipu maltene nanovo. Nijedna ekipa nema stabilnost osvajanja lige i odlaska u Evropu. Najbolji igraci se prodaju u sekundi. Para se nema, ali mislim da je pameti i organizacije da bi se moglo vise , cak i sa ovakvom ekonomijom kakvu imamo, pogotovo sa talentom koji imamo.
Richard Wagner

#769 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by Richard Wagner »

Ja znam da će Manijaci kolektivno staviti dvice na Sarajevo i Konjevića.
ganjeta

#770 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ganjeta »

Genk je druga klasa fudbala za Hapoel.Oni su trpali Benfiku,sa Shalkeom igrali 0-0 sa Lyonom 2-2 .
Dok belgijanci te godine ispali u 3 pretkolu Lil ih natrpao.
Nebuloza je da je Genk jaci od Hapoela :-)
ultima_palabra

#771 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:

Ma to ti samo nako odokativno.

To prvo... pa tempom kojim se rasipaju ekipe, svaka naša ekipa biće neiskusna :roll: Koliko Sarajevo ima igrača sa evropskim iskustvom? A Cluj je bio samo prije 2 godine.

Litex i Basel su igranke iza kulisa, Wisla nije sramota (ukupan rez. 3:1), Ekeren je razumljiv poraz obzirom da je to bio prvi nastup iza rata.

Sarajevo zna nekad odigrati u Evropi iznad svojih mogućnosti, kao u tim mečevima protiv Rumuna. Ali ako gledaš ekipu koju je Sartid razbio sa 3:0, na papiru je jača od one koja je tijesno ispala od Cluja.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#772 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by -LIBERO- »

Besiktas je te godine izbacio u nokaut fazi (osminafinala mislim ali nisam siguran?) i Lacio..toliko o njegovoj snazi te godine.
Istina je,nas su debelo podcijenili u Istambulu..ali realno tada je Sarajevo imala jako mladu i potentnu ekipu,koja je trcala ko drogirana i borila se isto tako.

Sartid je te godine bila ekipa koja je redovno uzimala i Zvezdu i Partizan,jer je neki prebogati rus koji je kupio celicanu u Smederevu uvalio dobar novac u Sartid,cak im je godinu prije i stadion napravio..tako da je ona ekipa bila jako dobra,ni blizu recimo danasnjem Smederevu (ne zovu se vise sartid jer ta tvornica i taj rus im nisu vise sponzori)

Ona ekipa Zeljeznicara sto je ispala od NCY,je jedna od jacih ekipa poslije rata u BH fudbalu uopste. Velika vecina onih igraca je zapravo produkt prijeratnih starih skola,sto samog Zeljeznicara sto drugih ekipa..iz perioda kada je jos "Bog zemljom hodao" (na ova podrucija mislim)

Ovi drugi solidni,cak i dobri ,rezultati su vise splet okolnosti ,velike borbenosti i duha pojedinih ekipa..zejednistvo ,individualni kvalitet i slicni razlozi.

Realno je tako.. ;-)
Last edited by -LIBERO- on 14/07/2011 01:08, edited 1 time in total.
cyprus

#773 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Po meni najjaču ekipu poslije rata je imo Zrinjski pred Dudelange... al sve rasprodaše, odmah po završetku sezone :oops: Epilog znamo
plejka2

#774 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by plejka2 »

Slabo se icemu mozemo nadat.Dabogda iko prodje ovaj krug..
netreba nas pustat dalje od premijer lige :D
cyprus

#775 Re: BH klubovi u Evropi 2011/12

Post by cyprus »

Odoh spavat. Uglavnom, Sarajevu i Želji sutra puno sreće u nadi da će bar neko proći u treće pretkolo. Neću ponavljat koliki sam skeptik u pogledu Sarajeva, već samo da se nadam najboljem. Al eto bio bih zadovoljan i minimalnim porazom, pa da ovdje bude drama standardno :D
Locked