Novi filmovi na koje jedva čekate

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
shin

#751 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by shin »

Brkooo wrote:

:o

Plinkett se vratio

dale cooper

#752 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Ne da ga baš jedva čekam, ali me je malo iznenadilo da će relativno brzo izaći (juni 2015), jer mi se
učinilo da sam tek nedavno čuo da je u razvoju i pripremi. Ne znam kako ovo može da bude išta
osim zajeba gledajući prethodna dva filma. :zoka:

I da...matori Terminator! :lol:
lajkujMe

#753 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by lajkujMe »

dale cooper wrote:

Ne da ga baš jedva čekam, ali me je malo iznenadilo da će relativno brzo izaći (juni 2015), jer mi se
učinilo da sam tek nedavno čuo da je u razvoju i pripremi. Ne znam kako ovo može da bude išta

Ne raduje me ovaj film nikako. Jesi vidio trailer ba u biti film je totalni reboot ucinivsi prijasnje filmove beskorisnim jer prema ovom filmu sve se mijenja.
_mufljuz_

#754 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by _mufljuz_ »

izlizana prica vec - Judgment Day je neponovljiv i danas, izbor glumaca, akcija, malo komedije ma sve....
irac300

#755 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by irac300 »

dale cooper wrote:

Ono što sam vidio u traileru, očito kopiraju stvari iz T2 koji je najjači film iz ovog serijala, kojim će zas.rati i ono malo pozitivnog što su nisu pokvarili ostalim dijelovima nakon T2.
Ovo za matorog terminatora, pročitao sam negdje da su to objasnili starenjem živog tkiva kao i kod ljudi, jer je ovaj model bio ''spavač'' u prošlosti.
dale cooper

#756 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

irac300 wrote:
dale cooper wrote:

Ono što sam vidio u traileru, očito kopiraju stvari iz T2 koji je najjači film iz ovog serijala, kojim će zas.rati i ono malo pozitivnog što su nisu pokvarili ostalim dijelovima nakon T2.
Ovo za matorog terminatora, pročitao sam negdje da su to objasnili starenjem živog tkiva kao i kod ljudi, jer je ovaj model bio ''spavač'' u prošlosti.
Ma razumijem ja kako će to eventualno objasniti u samom filmu, ali je smiješno gledati matorog Arnija ponovo kao
terminatora i kako govori "I'll be back". :lol:

Ja koliko sam čitao na raznim forumima, ovaj film će biti ujedno nastavak i reboot/reset franšize.
zecko_kupuz

#757 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by zecko_kupuz »

Ovogodišnji X-men je izgleda započeo eru hibridnih filmova (reboot/remake/nastavak). Šta god treba ispravljati, uzmi temu putovanja kroz vrijeme i imaš novu-novcatu franšizu. :P
Ja odgledah ovaj trailer i ne znam šta reć '. :D Specijalni efekti postaju problem za nove trailere, jer se uglavnom dobro "poliraju" u post-produkciji (nedavni primjer je i Jurassic world trailer - efekti grozota živa), tako da ne zna čovjek šta će dobiti na kraju.

Glumačka ekipa mi je dijelom klimava, vidim da forsiraju fraze iz prijašnjih filmova nostalgije radi, a iskreno, Alan Taylor mi nije neki garant dobrog filma. Nakon posla u GoT-u, uhvatio se drugog Thora i napravio možda i najtanji Marvelov film do sada. Šta onda očekivati od ovog bućkuriša. :-?

Ali bumo vidili. :-D
lajkujMe

#758 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by lajkujMe »

Najgore sto se desilo hollywoodskim filmovima u posljednih 10 godina je putovanje natrag u vrijeme gdje su oskrvnarili desetine legendarnih filmova najvise iz sci fi kategorije. Masovan nedostatak imaginacije, kratkovidnost filmskih studija u zelji uzimanja novca sakom i kapom i strah od propasti doveli su nas u najgoru eru hollywoodskih filmova ikada. Danas je uspjeh naci film koji nije reboot, sequel ili prequel starijih uspjesnih filmova.
dale cooper

#759 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

lajkujMe wrote:Najgore sto se desilo hollywoodskim filmovima u posljednih 10 godina je putovanje natrag u vrijeme gdje su oskrvnarili desetine legendarnih filmova najvise iz sci fi kategorije. Masovan nedostatak imaginacije, kratkovidnost filmskih studija u zelji uzimanja novca sakom i kapom i strah od propasti doveli su nas u najgoru eru hollywoodskih filmova ikada. Danas je uspjeh naci film koji nije reboot, sequel ili prequel starijih uspjesnih filmova.
Jebiga, kao što kažeš nedostatak mašte i originalnih ideja. A ovamo imaš čitavo jedno netaknuto bogatstvo nikada
ekraniziranih romana od Clarkea, Asimova ili Bradburya.

zecko gore spomenu Marvel, pa da kažem da je Benedict Cumberbatch dobio glavnu ulogu u predstojećem
filmu od Dr. Strange-u, jednom od manje poznatih, ali zanimljivih Marvel likova.
lajkujMe

#760 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by lajkujMe »

dale cooper wrote:
lajkujMe wrote:Najgore sto se desilo hollywoodskim filmovima u posljednih 10 godina je putovanje natrag u vrijeme gdje su oskrvnarili desetine legendarnih filmova najvise iz sci fi kategorije. Masovan nedostatak imaginacije, kratkovidnost filmskih studija u zelji uzimanja novca sakom i kapom i strah od propasti doveli su nas u najgoru eru hollywoodskih filmova ikada. Danas je uspjeh naci film koji nije reboot, sequel ili prequel starijih uspjesnih filmova.
Jebiga, kao što kažeš nedostatak mašte i originalnih ideja. A ovamo imaš čitavo jedno netaknuto bogatstvo nikada

zecko gore spomenu Marvel, pa da kažem da je Benedict Cumberbatch dobio glavnu ulogu u predstojećem
filmu od Dr. Strange-u, jednom od manje poznatih, ali zanimljivih Marvel likova.
Da masa je knjiga koje su nevjerovatne i itekako zasluzuju ekranizaciju.

S druge strane iako su ima filmovi postali poprilicno dosadni i nemastoviti moram reci da su im serije na vrhuncu ima svega i svacega za svakoga.
dale cooper

#761 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

lajkujMe wrote:
dale cooper wrote:

Da masa je knjiga koje su nevjerovatne i itekako zasluzuju ekranizaciju.

S druge strane iako su ima filmovi postali poprilicno dosadni i nemastoviti moram reci da su im serije na vrhuncu ima svega i svacega za svakoga.
Da, serije su definitvno postale bolji i kreativniji medij. :thumbup:
shin

#762 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by shin »

Ovaj terminator je presmješan, kao i čitavo silovanje franšize.

Jeftini CGI festival profuljenih glumaca. Ko je ova ženska što glumi Saru Connor?

Image

Ne znam da li je smiješno ili žalosno.
Brkooo

#763 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Brkooo »

jel to bgt ne znas da je to Kalissiiiii :o
shin

#764 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by shin »

Ne gledam Game of Thrones, jebe mi se ko je Emilia Clarke (lako je provjeriti na imdb-u). Poenta je koja je fula od uloge, i kakvi likovi rade na filmu i ne poznaju materiju.
dječak sa šibicama

#765 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dječak sa šibicama »

shin wrote:Jeftini CGI festival profuljenih glumaca.
U pravu si... gledam trailer za Jurasic Park, pa ko je sad ovaj glavni glumac, covjek ima vostanu facu, u svakoj sceni isti, a tek je trailer izasao.

Valjda ce Mad Max na nesto liciti, mislim kao film, prica ovo ono, nebi volio da i od tog naprave CGI paradu.
dale cooper

#766 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dale cooper »

Ja sam što se tiče Game Of Thronesa pogledao samo honest trailer, i znam da ova glumica tamo voli zmajeve. :D
irac300

#767 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by irac300 »

dale cooper wrote:Ja sam što se tiče Game Of Thronesa pogledao samo honest trailer, i znam da ova glumica tamo voli zmajeve. :D
Ne samo da ih voli, ona im je mama. :D Iskreno, kada sam čitao da će glumica iz GoT igrati Sarah Connor, prva asocijacija mi je bila Lena Headey, koja je igrala istu ulogu u seriji. Kalisi mi je totalno iznenađenje, nekako mi nije za te uloge.
Tyke

#768 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Tyke »

dale cooper wrote:
irac300 wrote:
dale cooper wrote:

Ma razumijem ja kako će to eventualno objasniti u samom filmu, ali je smiješno gledati matorog Arnija ponovo kao
terminatora i kako govori "I'll be back". :lol:

Ja koliko sam čitao na raznim forumima, ovaj film će biti ujedno nastavak i reboot/reset franšize.
Mozda ce ovaj put reci: "I am done" 8-)

Ja se nacekat ne mogu Furious 7 (2015) i da vidim kako ce namacati Stathama. :D

http://www.imdb.com/title/tt2820852/?ref_=nm_flmg_act_3

A i Taken 3 takodjer.
Cracked

#769 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by Cracked »

Neki se zale na slabe CGI efekteu u star wars 7. Sta bi dao da ovo bude maksimum CGI-a u filmu. Ko zna mozda se fokus okrene na radnju. Meni je bas drago da nema puno efekata u traileru.
Nakon sto se interstelar pokazao kao jako glupav film nemam nade u filmove. Ostajem kod serija koje brat bratu vec najmanje 14 godina cjepaju filmove.
The BEN10

#770 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by The BEN10 »

Ne znam, to što se Bale uopšte neće pojavljivati u Terminatoru mi ne vuče na dobro. A i tek sad pogledah šta se događalo na snimanju Salvation-a - valjda je zakuhao sa nekim na setu. :roll:
Mislim da će i Batman i Terminator bez njega grohnuti itekako. Odličan glumac, ali eto izgleda da ima i svojih mušica.
boogy

#771 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by boogy »

seln

#772 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by seln »

Novi 007 i Christoph Waltz kao Bondov protivnik.
dječak sa šibicama

#773 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by dječak sa šibicama »

Ne znam ni sta imaju vise snimati na temu Terminatora, sve je receno, sve moguce varijacije na temu su snimljene, ovo je sad samo mamuzanje mrtvog magarca.

Mad Max vec pruza brojne opcije, nadam se samo da ce biti nesto bolje od onog pokusaja sa Tinom Turner.

Inace, ova dva filma, uz Aliena sto mi trenutno pada na pamet, spaja jedna zajednicka osobina, 2. nastavak je daleko bolji od prvog i opcenito najbolji u serijalu.
cassius

#774 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by cassius »

aux

#775 Re: Novi filmovi na koje jedva cekate

Post by aux »

Hvala na videu Knight of Cups djeluje jako zanimljivo i nekako "umjetnicki" a i Christian Bale je tu tako da se ovo mora gledati
Post Reply