Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
palermo wrote:Nego ljudi nešto razmišljam, nekako u tom prolasku na svjetsko prvenstvo kao prvi, bez baraža nema one draži koju smo osjećali ovih dana. Vrlo vjerovatno ne bi bilo i ndočeka, niti slavlja na ulicama od ponoći do jutra,niti ove euforije, nekako mi se čini da bi bilo šturo, ne toliko emocionalno kao ovo sad. Čak pomalo i tužno otići na svjketsko bez baraža
jeza u ledja wrote:U odnosu na Slovacku smo favoriti, u odnosu na Grcku nismo.
Ali Grcka je talasika u odnosu na Portugal ili Francusku.
Valjda su najbolje mjerilo klubovi u kojim igraju naši i njihovi reprezentativci. Definitivno smo jači od Grčke i na golu, i u vezi i u napadu, samo im je zadnja linija jača od naše. Znam, ne igraju imena nego kolektiv, al od šabana ne možeš napraviti kolektiv nikako.
Igrali smo prijateljske u zadnjih godinu dana protiv i Slovačke i Grčke i vidjeli na čemu smo. Pustite se priče, nije prijateljska ozbiljno mjerilo. Možda i nije, ali koliko su oni bili neozbiljni, toliko smo i mi. Grke smo izdominirali samo tako bez pola prvog tima, a Slovake smo pojeli ono baš momački, mogli smo im i pet komada dati.
Ima jedna stvar koju posjeduju Grci a nema je niti jedna reprezentacija u evropi. To je kontinuitet. Otto Rehhagel je bio selektor 10 godina i uspio je da izgradi stil grcke reprezentacije.Stil je odvratan, ali oni su ga prihvatili i vjeruju u njega. I Fernando Santos je ista skola,nastavlja tamo gdje je Rehhagel stao. Kad pogledas, svaki put se kvalifikuju , nikom bas nije jasno zasto i kako, ali tu su. Moze se sa Grcima ali da mi sami sebi dodjelimo ulogu favorita bi bilo glupo sa nase strane. Slovacka , zavisno od kalendara, moze biti opasan rival. Svi se slazemo da je grupa jedna od laksih ali samo da ne umislimo da smo mi neki veliki favoriti.
palermo wrote:Nego ljudi nešto razmišljam, nekako u tom prolasku na svjetsko prvenstvo kao prvi, bez baraža nema one draži koju smo osjećali ovih dana. Vrlo vjerovatno ne bi bilo i ndočeka, niti slavlja na ulicama od ponoći do jutra,niti ove euforije, nekako mi se čini da bi bilo šturo, ne toliko emocionalno kao ovo sad. Čak pomalo i tužno otići na svjketsko bez baraža
Nemoj zajebavat majketi.
Ja bih ruku dao da bas tako odemo negdje.
Ja bih se bubrega odrekao za neki plasman. Nije bitno dal` kroz baraž dal` direktno.
Nemoj zajebavat majketi.
Mi kroz baraz nikad i ne mozemo proci. Ovo sam i rekao prije Pariza, tamo nam je bila jedina sansa za plasman. Zbog (pola) te utakmice Safetu palac gore jer smo tamo krenuli na pobjedu, ali eto ne dade se. Jednostavno nas mentalitet nije dobar za baraz utakmica ali nikako.
p.s. Asmira najvise handri to sto nikad nije bio na rostilju ili na plejki, a mozda i na ping pongu u kuci Hasanbegovica. To je ono malo sto mu nedostaje da bude vrhunski golman.
Nadam se da necemo ponavljati praksu odnosno greske iz proslosti te da cemo maksimalno ozbiljno se angazovati pri pronalazenju protivnika za prijateljske meceve, sad treba odmah ganjati februarski termin, martovski, itd, te u tim terminima pokusati pronci bar jos 3-4 mlada igraca koji ce se polahko uigravati za prvi tim, mi moramo vec sad pronalaziti alternative Spahicu, Rahimicu, Papcu i tako dalje, treba vidjeti sa ovim momcima iz mlade repke kako bi se uklapali u prvi tim, Visca, Zakaric, Stevanovic su igraci koji bi unijeli svjezinu sigurno! Podhitno trebamo i moramo pronaci igrace za poziciju zadnjeg veznog, nekog ko moze trcati i samo trcati, neki ce reci pa nije atletika, tacno, ali nije ni partija saha pa da kao protiv Portugala imamo od 5 veznjaka trojicu koji zajedno ne pretrce kao jedan npr Meireles ili Moutinho a to su Medunjanin, Pjanic i Miske, mi sa tim trojcem mozemo igrati protiv Albanije, Luksa, i slicnih ekipa koje cemo pasovima razoriti, ali nikako protiv 3 puta trkacki jacih reprezentacija, jednostavno smijesno izgledamo na terenu, dok se nasi Medo, Pjana i Miske okrenu, protivnicki centri su vec presli 30 metara, to ne funkcionise i nadam se da je to i Safetu vidio u ove bar dvije tekme!
Druga stvar u kojoj smo jako losi jeste presing protivnika, to nam se u tri tekme jako obilo o glavu(Rumunija u gostima, te Portugal 2x) te jednom zamalo(Francuska), u sve te 4. utakmice, kada je protivnik iole ozbiljnije zaganjao nas vezni red, izvrsio pritisak, igrac na igraca, da ne mozes lopte primiti, mi smo se pogubili ko abdest, jednostavno nismo vise mogli pasa sastavit, a eto kao slovimo za tehnicki potkovanu ekipu, a nismo uspjeli dva pasa sastavit, na tome se treba poradit...Ne znam, mozda je i do straha, odsjekle se noge i slicno, ali bas u toliko utakmice da se to dogadja, cudna koincidencija!
Ultima meni se cini spomenu da je cudno da mi trazimo po Evropi nove nade te da je logicno da bi se oni trebali sami kroz mlade selekcije nametnuti, jeste, to je tacno, oni bi trebali vec kroz mladje kategorije da se uigraju i spremni dodju u A selekciju, ali kod nase specificna situacija, u 90% zemalja te mlade nade su u domacim ligama i na oku selektorima, tako da im je sve pred nosom, njihovo je samo da ih pozivaju i uigravaju, a nasi su ipak rasuti diljem Evrope, pa moras u svakoj haman zemlji po 3-4 skauta imati, sabirati te bisere i slicno, eno drago mi je da je vec sad Jagodic najavio da ce pogledati i prosiriti spisak mlade repke jer nije ranije vremen imao, tek je dosao na kormilo, nadam se da ce to i ispostovati, za nas je bitan svaki mladi igrac koji vani igra a ima potencijala! Pocevati dakle bazu igraca, sto vise pronaci kvalitetnih alternativa, jer ponavljam se vec nekoliko puta, klupa odnosno alternative prvom timu su nam u najmanju ruku ispodprosjecne, a sa takvim timom ti ne mozes ozbiljno konkurisati za neke takmicenje, mi imamo haman pa samo jednu prvu postavu, tih 11-12 igraca i to je to, tako si jako ranjiv i lahak za procitati kod protivnickog selektora, Bentu je skoro pa dovoljno vilo da vidi jednu eventualno dvije nase utakmice da uvidi kako funkcionisemo jer upravo nemamo adekvatnu zamjenu i odgovor za "procitanu taktiku", i na tome bi trebali poraditi!
Nemoj zajebavat majketi.
Ja bih se bubrega odrekao za neki plasman. Nije bitno dal` kroz baraž dal` direktno.
Paa haj,slažem se ja sa vama ,ali ovo iskreno, još uvijek me ne prolazi tuga zbog ovog neodlaska na prvenstvo. Ne toliko zog prvenstva, koliko zbog toga što je sve, apsolutno sve bilo spremno za slavlje. I ne znam hoće li se ovaj i ovakav momentum ponovno uhvatiti.......čak i onda kada prođemo kao prvi u grupi
Interesantno da smo mi popljuvali ovog Benta, a frajer je Portugalcima spasio kvalifikacije. Nije on počeo kritično loše, nego je došao nakon što su u prva dva kola osvojili samo bod. Pobijedio 5 mečeva u kvalifikacijama i izgubio od Danske na strani. Pored poraza od Danske, ima poraz od Argentine od 2-1 i to je to. Ostalo su sve uzeli hladno.
Dead Man Walking wrote:
Mi kroz baraz nikad i ne mozemo proci. Ovo sam i rekao prije Pariza, tamo nam je bila jedina sansa za plasman. Zbog (pola) te utakmice Safetu palac gore jer smo tamo krenuli na pobjedu, ali eto ne dade se. Jednostavno nas mentalitet nije dobar za baraz utakmica ali nikako.
Naravno da mozemo proci kroz baraz. Samo za pocetak trebamo dobiti jednakog ili slabijeg protivnika od nas.
Zalosna cinjenica je da smo mi oba puta bili nenosioci i oba puta dobili Portugal, najtezu ekipu.
Jos zalosnija cinjenica je da smo se prosli puta svrstali u grupu nenosioca na osnovu FIFA liste, na osnovu koje bi ovaj puta bili nosioci (odmah iza Portugala i Hrvatske, a ispred Irske, Tuske, Ceske...). U stvari, jos zalosnije je da smo mi jedina ekipa koja bi na osnovu FIFA liste bila nosioc, a na osnovu UEFA liste bila nenosioc (Por, Hrv i Irs bi bili nosioci i ovako i onako).
Pogresno je vjerovanje da mi ne mozemo pobjediti u kljucnim utakmicama, jer su sve nase kljucne utakmice bile protiv tezih protivnika.
Ja odmah da vam ovako kazem iskreno - mi u zadnja dva kruga kvalifikacija nismo imali srece.
p.s. Asmira najvise handri to sto nikad nije bio na rostilju ili na plejki, a mozda i na ping pongu u kuci Hasanbegovica. To je ono malo sto mu nedostaje da bude vrhunski golman.
Wtf?
Jel to hoces reci da ga neki od nas kritikuju zato sto nije raja sa Spahicem, Mahirom ili sta ja znam kako vec kruze te price??
palermo wrote:
Paa haj,slažem se ja sa vama ,ali ovo iskreno, još uvijek me ne prolazi tuga zbog ovog neodlaska na prvenstvo. Ne toliko zog prvenstva, koliko zbog toga što je sve, apsolutno sve bilo spremno za slavlje. I ne znam hoće li se ovaj i ovakav momentum ponovno uhvatiti.......čak i onda kada prođemo kao prvi u grupi
Pa svaki put je sve bilo spremno za slavlje.
Ja bih rekao da se sve, apsolutno sve, poslozilo protiv nas, u ovih zadnjih mjesec dana.
Koliki sam ja mazohista. I nakon sinoćnje i današnje tuge, opet jedva čekam kvalifikacije pa da gledam reprezentaciju. To što postoji velika vjeorvatnoća da ću se opet razočarati, nije bitno. Nije bitno ni ko će biti selektor, ni ko će igrati, ni ko će suditi...bitno je da ja ne mogu da ne pratim reprezentaciju ma kako i protiv koga igrala.
juan wrote:Jos nesto, ko dade repki ovaj glupi Nadimak "ZMAJEVI??"
Pa normalno da gubimo, kad na kraju svake bajke/price biva Zmajevi budu pobjedjeni!!
Zelim citirati index.hr: Papini lavovi opasniji od cirinih zmajeva!
Stime bih ja umjesto Zmajeva Lavovi koristio. (Iako nakon sinocne partije i nisu bas ko lavovi
Zmajevi ime, potice iz sevdaha (izraz Zmaj od Bosne), sto je vrlo dolicno. Zmajevi kao i sevdah su Bosansko Hercegovacki, i totalno imaju smisao.
Meni se nesvidjaju "Bosna je Sampion", i "Bosnom behar.. zivot razocarao" navijanje. Jer bas nemaju puno veze. Zeljini navijaci imaju puno bolje pjesme.
Kad manijaci navijaju najezim se:
Last edited by noiserr on 16/11/2011 23:15, edited 2 times in total.
@jez
Ovo za baraz govorim zbog kombinacije naseg mentaliteta i rezultata sa ekipama koje su u gornjem domu evropskog fudbala. Cisto sumnjam da bismo protiv Turske, Ceske, ili Irske proslo puno bolje. Ne bi dozivjeli katastrofu, ali sumnjam da bi prosli kroz baraz.
Ovo za Begovica... Neki od nas, tacnije jedan od nas, Begovica kritikuje iskljucivo zbog razloga koji sam naveo. Nema veze sa Spahicem, Mahirom i ekipom, iako ima sa cevapima i pjekom.
Mobile_Disco wrote:Ja mislim da je Begovic kriv za sve golove na utakmici, odnosno svih 8
ozbiljno ono sto jeste jeste 2 slobodna je on 40% kriv
zalijepio se uz suprotnu stativu za oba slobodnjaka, gdje nece uci
mada sam danas procitao negdje da je primio samo 6 golova iz slobodnjaka od kako je dosao u Englesku
da se bolje postavio lahko bi je skinuo, vidjelo se u Parizu kada je skidao Nasriju slobodnjake da moze
Ja sam pratio komentatora na engleskom i on krivi Begovica za ove golove. Dakle nije frajer Hasagicev ljubimac. Cak je i spomenuo da se Begovic nije proslavio na nekoj utakmici u Engleskoj nekoliko dana prije ovih gdje je valjda Stoke primio petardu (nisam upratio protiv koga). Siguran sam da ako potrazimo par novinskih clanaka iz inostranstva o ovoj utakmici da ce biti slicni komentari.
Ali jebavat ga, djaba prica kad ljudi stave sljem na glavu pa navali.
5 sto je primio, samo je bio polu-odgovoran za 2 (penal i iz otvorene igre)
sto se tice njegovog kvalieta to je glupo uopste sumnjati, i dalje je bolji golman, Hasagic ne bi odbranio ni Ronaldove niti Nanijev, niti Postigine, ili Velosov gol(ove), ako ista mozda bi i onaj sto je Begovic odbranio slobodni od Ronalda primio
juan wrote:Jos nesto, ko dade repki ovaj glupi Nadimak "ZMAJEVI??"
Pa normalno da gubimo, kad na kraju svake bajke/price biva Zmajevi budu pobjedjeni!!
Zelim citirati index.hr: Papini lavovi opasniji od cirinih zmajeva!
Stime bih ja umjesto Zmajeva Lavovi koristio. (Iako nakon sinocne partije i nisu bas ko lavovi
Zmajevi ime, potice iz sevdaha (izraz Zmaj od Bosne), sto je vrlo dolicno. Zmajevi kao i sevdah su Bosansko Hercegovacki, i totalno imaju smisao.
Meni se nesvidjaju "Bosna je Sampion", i "Bosnom behar.. zivot razocarao" navijanje. Jer bas nemaju puno veze. Zeljini navijaci imaju puno bolje pjesme.
pratiti od 2.15, mislim da je tu prvi put upotrijebljeno i da se otad koristi. Marjan je u ovoj utakmici prikačio i Edinu nadimak "Dijamant" i reprezentaciji "Zmajevi", a ne vjerujem da je mnogo mislio na sevdah pri tome:))
Dead Man Walking wrote:@jez
Ovo za baraz govorim zbog kombinacije naseg mentaliteta i rezultata sa ekipama koje su u gornjem domu evropskog fudbala. Cisto sumnjam da bismo protiv Turske, Ceske, ili Irske proslo puno bolje. Ne bi dozivjeli katastrofu, ali sumnjam da bi prosli kroz baraz.
Ma ne bi bolan. Zasto sumnjas?
Nije Turska, vec Hrvatska.
A mogli smo dobiti Estoniju ili Crnu Goru da smo bili nosioci...
Ovo za Begovica... Neki od nas, tacnije jedan od nas, Begovica kritikuje iskljucivo zbog razloga koji sam naveo. Nema veze sa Spahicem, Mahirom i ekipom, iako ima sa cevapima i pjekom.
jeza u ledja wrote:U odnosu na Slovacku smo favoriti, u odnosu na Grcku nismo.
Ali Grcka je talasika u odnosu na Portugal ili Francusku.
Valjda su najbolje mjerilo klubovi u kojim igraju naši i njihovi reprezentativci. Definitivno smo jači od Grčke na golu, i u vezi i u napadu, samo im je zadnja linija jača od naše. Znam, ne igraju imena nego kolektiv, al od šabana ne možeš napraviti kolektiv nikako.
Igrali smo prijateljske u zadnjih godinu dana protiv i Slovačke i Grčke i vidjeli na čemu smo. Pustite se priče, nije prijateljska ozbiljno mjerilo. Možda i nije, ali koliko su oni bili neozbiljni, toliko smo i mi. Grke smo izdominirali samo tako bez pola prvog tima, a Slovake smo pojeli ono baš momački, mogli smo im i pet komada dati.
Naizgled smo dobili lošu grupu. Gledajući ovako grupe naša stvarno djeluje najlakša. Međutim, zaboravljaš da Bosna i Hercegovina uopšte nije fudbalska zemlja. Naši klubovi, naša škola fudbala....ne proizvode igrače koji će biti ravnopravni Ronaldu, Pepeu, Naniju....
Trenutno imamo vrlo solidnu reprezentaciju potpunom igrom slučaja. Velika većina igrača koji čine kostur reprezentacije iz BiH su otišli kao bebe, dječaci...a neki nisu čak ni rođeni u Bosni (Jahić, Spahić, Misimović).
Eh sad, neki od ovih igrača (Papac, Misimović, Spahić, Rahimić, Hasagić, Jahić, Maletić, Muslimović) su u krajnje ozbiljnim godinama. Njihove godine su u fudbalu prelomni period u kojem kvalitet igrača rapidno opada....te se karijera lagano bliži kraju.
Pojedinačno ovi igrači možda i nisu toliko važni. Ali najvjerovatnije ćemo izgubiti skoro sve pobrojane maltene istovremeno. Postavlja se pitanje ko će ih zamijeniti? Kao što sam već rekao, naša škola fudbala nije vrijedna pomena. Imamo solidnu reprezentaciju sticajem određenih okolnosti. Zato je svaki put velika šteta kad nam propadne prilika da se kvalifikujemo. Ako se postojeći tim uskoro počne raspadati iz navedenih razloga borit ćemo se za treće mjesto. Ili eventualno četvrto.
Mi smo mala zemlja i samo jedan plasman u budućnosti bio bi ogroman uspjeh.
alphonse kauders wrote:
pratiti od 2.15, mislim da je tu prvi put upotrijebljeno i da se otad koristi. Marjan je u ovoj utakmici prikačio i Edinu nadimak "Dijamant" i reprezentaciji "Zmajevi", a ne vjerujem da je mnogo mislio na sevdah pri tome:))
Konekciju sa Zmajevima (od Bosne) i Bosansko-Hercegovackim sevdahom svi znaju. Pitaj Marjan-a ako hoces ali sam ubjedjen da je to inspiracija.
Dead Man Walking wrote:@jez
Ma ne bi bolan. Zasto sumnjas?
Nije Turska, vec Hrvatska.
Ne nabrajam nosioce, nego onako ekipe iz baraza koje nisu nama bliske mentalno. A sumnjam jer smo do sad sa svakom jacom ekipom i kroz kvalifikacije u negativnom omjeru, i osim Rumuna (ako se mogu nazvati jacim) u zadnjih par godina nismo pobjedili nikog.
alphonse kauders wrote:
On je na SportKlubu prenosio utakmice Hoffenheima i Wolfsburga cesto i u to vrijeme je Vedad Ibisevic bio najbolji strijelac Bundeslige, pa je njega cesto hvalio i govorio da je on 'Zmaj od Bosne' itd... pa jedan od razloga sto je dobio otkaz tamo je sto je previse gotivio nase igrace...
Ma Grčka je propala k'o Grčka. Ali bukvalno. Njima će se oprostiti sve što imaju u ekipi, a nova generacija je žali Bože. Imaju 3 klasna igrača. Oni su u goroj situaciji od nas u ovom momentu. A kako mogu popuniti ekipu? Da uzimaju iz U-21, od koje je naša U-21 jača? Mislim da smo u ovom momentu iznad njih, a Slovaci su ionako izborili Svjetsko kroz jednu od najlakših kvalifikacionih grupa ikad. Nešto nalik na ovu našu sadašnju, samo bih ja rekao još slabiju. Dakle, itekako se može, rekao bih čak i mora osvojiti ova grupa i izboriti plasman u Brazil.
Konačno da u jedne kvalifikacije ulazimo s ciljem osvajanje grupe.
Ovaj put je to sigurno i moguće, ali valja bogme do prvog mjesta dotrčati, nadavati se golova, izmijeniti hiljade pasova, dodati novih imena u rooster, zadržati pozitivnu atmosferu i malo popustiti ove naše igrače.
Mi u svemu zaostajemo za Europom, i evo u fudbalu bismo da budemo uz bok. Ne tražimo od političara da se uozbilje konačno, da tu barem budemo pred pragom, makar do članaka EU, da se poradi nešto na pitanjima koja tište obična čovjeka, na ekonomiji, sigurnosti, stabilnosti... Ali eto možemo od fudbalera zahtijevati da se plasiraju na EP.
Sušića možete ovdje blatiti, postavio pogrešnu taktiku čovjek... osramotio nas je, opet ćemo gledati EP bez naše reprezentacije. Da, nama je preče to, na igrače se možemo izgalamiti, a političari su ionako premoćni da im se spominje familija na svakom koraku, da im se fizički pojasni količina bijesa koju ima obični bh. građanin. Oni nas sramote i egzistencijalno ugrožavaju svaki dan.
To projiciranje problema sa ekonomsko-političke situacije u neuspjeh reprezentacije... Jah, Ozrenka daj dvije pive i reci muzici malo tiše...
Baudelaire wrote:Ma Grčka je propala k'o Grčka. Ali bukvalno. Njima će se oprostiti sve što imaju u ekipi, a nova generacija je žali Bože. Imaju 3 klasna igrača. Oni su u goroj situaciji od nas u ovom momentu. A kako mogu popuniti ekipu? Da uzimaju iz U-21, od koje je naša U-21 jača? Mislim da smo u ovom momentu iznad njih, a Slovaci su ionako izborili Svjetsko kroz jednu od najlakših kvalifikacionih grupa ikad. Nešto nalik na ovu našu sadašnju, samo bih ja rekao još slabiju. Dakle, itekako se može, rekao bih čak i mora osvojiti ova grupa i izboriti plasman u Brazil.
Jest, ali zar im nije onaj klinjo neki najbolji igrac?
Cocalić, Mahmutović, Stevanović, Višća, eventualno Zakarić da dobiju pozive. Eh sad, problem je koga izbaciti iz ekipe da bi njh uklopio. Cocalić će zamijeniti Mravca, Mahmutović bi trebao zamijeniti Muslimovića kao dodatna opcija sa klupe ( opet nam fali zamjena za Zeca ), Stevanović Maletića, Višća Štilića ili Ibričića, A Zakarić također nekog od njih.
Rahimić nek ostane. Nije sporno da je on star, međutim ne vidim koji je razlog da navaljujemo na to da se oprosti takva igračina. I da je profesor većini naših fudbalera, čak i u fizičkom smislu. Jedino ako on misli da treba da se oprosti, onda mu to dozvoliti.
@ježa u leđa: Najbolji igrač, tj. taj klinjo na kojeg misliš je neopravdano ponio nadimak grčki Messi. Sotiris Ninis. Ja bih rekao da su ga pretjerano nahvalili, po onom što sam vidio, jedno prosječno krilo. A nedavno je imao tešku povredu, još se nije oporavio i upitno je kakav će se vratiti.