armin071 wrote:
Ako si se bas zalijepio za ovaj bolje ga se kloni. Prvo auto je "austrijanac". Ovako od oka tamo negdje Tirol (puno snijega, puno soli). Znaci i da ga ne gledam ovaj je odozdo sav protruhao. Auta su im otpad samo takav. Pogotovo ovaj model on truhne i da ga u garazi drzis. A i kilometri su mu masala. Nije vrijedan ovih para. Najbolje ti je trazi njemacko auto prvi vlasnik i servisna. Obavezno provjeriti servisnu to ce ti svaka auto kuca uraditi ako su servisi radjeni kod ovlastenog servisa. Takvo auto vrijedi platiti milju vise ali onda imas auto. Ovako kontas uzeo sam jeftino i onda krene, pumpa, dizne, truho tamo truho vamo. Jer ne zaboravi auto mora i dole kod nas proci homologaciju i tehnicki znaci auto mora biti ispravan.
Sta naprica? Vise gluposti u jednom postu vidio nisam.. Glavu smijem dati da mercedesa u zivotu imao nisi. Stari mi vozi w203ku 270 2.2 cdi kupljen nekad 2005/6 u njemackoj, auto nigdje truhlo nije, nit ce. Kod mercedesa generalno ne dolazi do velikih kvarova i skupih zamjena na manjim kilometrima, a i da dodje oko motora sigurno nece. ( oko 250-300k +- km). Motori su im pouzdani, ko iz sale prevale kilometrazu od 500-700k. Ako si zagrijan da uzimas w203ku, gledaj 220+ modele, poznato im je da 200tka ima problema sa elektronikom a 180ka ipak ima premalo konja, pogotovo ako gledas dizelasa. Eh sad, sto se tice ove kilometraze, racunaj da bi, ukoliko vlasnik nije, morao mijenjati pakne i obavezno razraditi kocione celjusti na oba zadnja tocka. Izgleda da im je to generalni problem, kocioni mehanizam zna zaribati pa i kad pustis kocnicu osjetis da nije popustio i trlja se od disk plocu.. isti problem sam imao i na svom auto, c63'ca 2008 model, masno ga platio ali sam nakon 2god koristenja jednostavno morao zamijeniti celjust, nije im bilo spasa. Ako se uzme u obzir sta mu radim, nije ni cudo
Preporuka od mene za ovaj model, dizel, manual mjenjac, 125+130+ konja(dakle 220 motori pa nadalje), cista i redovna servisna knjiga, prije kupovine pregled u ovlastenom mercedesovom salonu i bez brige. Tamo kad ga prikljucis na komp u ovlastenom servisu, izbaci ti svaki dio koji je mijenjan, koji je dotrajo itd itd.. A sto se tice tehnickih pregleda, pa covjece dragi, mercedes je, nije reno seat i te lijeve marke. Ispravniji je mercedes star 10godina nego nov reno.. svasta