Vrlo smisleno napisano, samo pobija jedna stvar, a to je realnost. Realnost je da se za Kazane vežu cifre veće čak i od onih u Srebrenici, da se tvrdi, prepričava i piše kako je tamo svaki sarajevski srbin završio, i ta priča svake godine postaje napuhanije, veća, maštovitija, tako da od tvrdnje da smo, eto, procesuirali, ništaCorto Maltese wrote:A to rade samo iz jednog razloga- niko nije osuđen. Caco i Cacini su likvidirali najmanje 27 civila (toliko je do sada tijela pronađeno u Kazanima), a niko iz RS tim povodom ne pravi nikakve procesije, ne dovodi narikače. Zašto? Zato što smo se još tokom rata obračunali sa počiniocima, koji su pohvatani i osuđeni. Neki, bogme, i likvidirani. To je završena priča, koja ne ostavlja prostor za muljanje. U slučaju likvidacije 6 osoba iz JNA kolone, tog epiloga nema. A nedovršene situacije su bogom date za manipulacije.
Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#751 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
-
cindrlimindrli
#752 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Pa dobro koliko medjunarodnih sudova treba da se izjasni o ovom dogadjaju i donese presudu kako nema elemenataopptimista7 wrote:"Moja mi govna najmanje smrde, moje me rane najviše bole".
Svako brani svoju istinu a tuđu naziva lažima i propagandom, svakome su njegove žrtve svete a tuđe kolateralna šteta i neprijatnost koja se prećutkuje. Ukratko, na Balkanu ništa novo.
Kopirano sa foruma B92 na istu temu.
zlocina? U Hagu, Londonu i Becu rekli tvom drzavnom tuzilastvu fuck off, i sta sad ocekujes da prihvatimo lupetanje
nekog tvog zlonamijernog Vekarica i tvoje kao relevantno?
- tvrtko 1. kotromanić
#753 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Ovim putem pozdravljam SDA koji toliko puta voli da kaže kako nas je odbranila
I njeni vajni stratezi
koji su dozvolili da tzv JNA izlazi iz kasarni sa svim borbenim sredstvima i municijom.
za razliku u Hrvatskoj gdje su kasarne mogli napustiti samo ljudstvo sa ličnim naoružanjem.
Zenica. Toliko se naoružanja skupilo u kasarnoj nakon povlačenja iz Slovenije da je to čudo jedno. Kad je bilo stani pani da ex JNA napusti tu kasarnu, nisu htjeli bez tog silnog naoružanja da napuste kasarnu a nisu imali ni blizu transportnih sredstava da to izvedu. Zenica je našla riješenje i dala im tridesetak najnovijih šlepera DAF-ova firme Zenicatrans (još se sjećam crvene boje) da se pomogne taj transport i fol da se kamioni vrate
Izvukli su sve što valja (ostavili jedan pokvareni tenk T-34) i otišli put Pala. Ova sredstva su naravno 4 godine bombardovala najviše Sarajevo, a šleperi se čuda li čuda nisu vratili
Hvala ti SDA, hvala ti na tvojim liderima
Bog vas dragi nagradio prema zasluzi a i ja ću čim mi se ukaže prilika.
U svemu ovome, povlačenju JNA iz kasarni, primjer SArajevo-Dobrovoljačka i druge kasarne, Zenica, čini mi se da je Tuzla jedina uradila pravu stvar i zadržala veliki dio naoružanja, a time je možda u stvari ona odbranila Bosnu u najgorim momentima, iako je Sarajevo kao glavni grad i simbol naravno bilo najvažnije.
I njeni vajni stratezi
za razliku u Hrvatskoj gdje su kasarne mogli napustiti samo ljudstvo sa ličnim naoružanjem.
Zenica. Toliko se naoružanja skupilo u kasarnoj nakon povlačenja iz Slovenije da je to čudo jedno. Kad je bilo stani pani da ex JNA napusti tu kasarnu, nisu htjeli bez tog silnog naoružanja da napuste kasarnu a nisu imali ni blizu transportnih sredstava da to izvedu. Zenica je našla riješenje i dala im tridesetak najnovijih šlepera DAF-ova firme Zenicatrans (još se sjećam crvene boje) da se pomogne taj transport i fol da se kamioni vrate
Izvukli su sve što valja (ostavili jedan pokvareni tenk T-34) i otišli put Pala. Ova sredstva su naravno 4 godine bombardovala najviše Sarajevo, a šleperi se čuda li čuda nisu vratili
Hvala ti SDA, hvala ti na tvojim liderima
Bog vas dragi nagradio prema zasluzi a i ja ću čim mi se ukaže prilika.
U svemu ovome, povlačenju JNA iz kasarni, primjer SArajevo-Dobrovoljačka i druge kasarne, Zenica, čini mi se da je Tuzla jedina uradila pravu stvar i zadržala veliki dio naoružanja, a time je možda u stvari ona odbranila Bosnu u najgorim momentima, iako je Sarajevo kao glavni grad i simbol naravno bilo najvažnije.
-
obmana
#754 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Tacan broj ce da se utvrdi,tek kada opet pokusaju to sto su pokusali..
- karanana
#755 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
tvrtko 1. kotromanić wrote:Ovim putem pozdravljam SDA koji toliko puta voli da kaže kako nas je odbranila![]()
I njeni vajni stratezikoji su dozvolili da tzv JNA izlazi iz kasarni sa svim borbenim sredstvima i municijom.
![]()
Zenica. Toliko se naoružanja skupilo u kasarnoj nakon povlačenja iz Slovenije da je to čudo jedno. Kad je bilo stani pani da ex JNA napusti tu kasarnu, nisu htjeli bez tog silnog naoružanja da napuste kasarnu a nisu imali ni blizu transportnih sredstava da to izvedu. Zenica je našla riješenje i dala im tridesetak najnovijih šlepera DAF-ova firme Zenicatrans (još se sjećam crvene boje) da se pomogne taj transport i fol da se kamioni vrate![]()
Izvukli su sve što valja (ostavili jedan pokvareni tenk T-34) i otišli put Pala. Ova sredstva su naravno 4 godine bombardovala najviše Sarajevo, a šleperi se čuda li čuda nisu vratili![]()
Hvala ti SDA, hvala ti na tvojim liderima![]()
Bog vas dragi nagradio prema zasluzi a i ja ću čim mi se ukaže prilika.![]()
i razmjene kako oruzja i tehnike tako i davanja zlocinaca, razbojnika, palikuca, diverzanata, komandosa, generala, pukovnika za bosnjacke smradove oficircice jna, koji nisu skontali sta je jna nego su u njoj ostali do maja, a mozda i duze nakon razmjene i sa zadatkom.
-
opptimista7
#756 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Ako je oko Dobrovoljačke sve čisto, zašto se u Tužilaštvu BiH vodi istoimeni predmet.cindrlimindrli wrote:Pa dobro koliko medjunarodnih sudova treba da se izjasni o ovom dogadjaju i donese presudu kako nema elemenataopptimista7 wrote:"Moja mi govna najmanje smrde, moje me rane najviše bole".
Svako brani svoju istinu a tuđu naziva lažima i propagandom, svakome su njegove žrtve svete a tuđe kolateralna šteta i neprijatnost koja se prećutkuje. Ukratko, na Balkanu ništa novo.
Kopirano sa foruma B92 na istu temu.
zlocina? U Hagu, Londonu i Becu rekli tvom drzavnom tuzilastvu fuck off, i sta sad ocekujes da prihvatimo lupetanje
nekog tvog zlonamijernog Vekarica i tvoje kao relevantno?
- smasma
#757 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
"gađat ću prvu zgradu"
koliko se sjecam, ovog tipa su zarobili, i jednom sam gledao video oko toga. Ako ima neko link, nek postavi, ako nije problem
koliko se sjecam, ovog tipa su zarobili, i jednom sam gledao video oko toga. Ako ima neko link, nek postavi, ako nije problem
- karanana
#758 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
bogoljub pelemis.
od 40. sekunde je u zarobljenistvu.
cini mi se da je opet kasnije chetnikovo nakon razmjene, kao da sam cuo da je pogino mada nisam siguran.
od 40. sekunde je u zarobljenistvu.
cini mi se da je opet kasnije chetnikovo nakon razmjene, kao da sam cuo da je pogino mada nisam siguran.
- tvrtko 1. kotromanić
#759 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
smasma wrote:"gađat ću prvu zgradu"
Hvala ti na podsjećanju ovog lika.
Obratite pažnju. Lik je U Transporteru, a kada kaže "Gađati ću ovu zgradu" pokazuje rukama, kao da ubacuje granatu u minobacač nesvjesno. Što znači da je već gađao zgrade ranije iz minobacača.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#760 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
12.11.1991. su u JNA nekakvim cirkularom/okružnicom naredili skidanje petokraka svima. Prema tome nije bilo zločina prema JNA vojnicima, nego prema nepoznatoj vojsci koja je prevarom uhapsila predsjednika Predsjedništva i počela ucjenjivati branioce. Da su to uradili u USA, atomsku bombu na Beograd poslali, a ne 7 vojnika ubili.gereb_stari wrote:
Ne slazem se. Eno ti onog naseg komadanta koji kaze da se slaze da je ubijeno 5 ljudi. Slaze se i da je bilo zlocina.
-
cindrlimindrli
#761 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Pa sta kazu u Tuzilastvu BiH? Ne rece mi, jesu li za tebe validne presude iz Haga, Londona i Beca?opptimista7 wrote:Ako je oko Dobrovoljačke sve čisto, zašto se u Tužilaštvu BiH vodi istoimeni predmet.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#762 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Pukovnik Vukašinović je bio zarobljen u tadašnjoj Dobrovoljačkoj i pušten (valjda razmijenjen, ovo ne znam). Kasnije se on spominje u audio snimku Mladića koji mu naređuje da tuče topovima ''VelUšiće''.karanana wrote:da.
i razmjene kako oruzja i tehnike tako i davanja zlocinaca, razbojnika, palikuca, diverzanata, komandosa, generala, pukovnika za bosnjacke smradove oficircice jna, koji nisu skontali sta je jna nego su u njoj ostali do maja, a mozda i duze nakon razmjene i sa zadatkom.
- Man of steel
#763 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Iduće godine treba istovariti pun kamion govana po Dobrovoljačkoj kada se ekipa sa Pala bude kanila spustiti u Sarajevo.
Neka govna vide šta građani Sarajeva misle o njihovom prisustvu i njihovim nevinim žrtvama.
Neka govna vide šta građani Sarajeva misle o njihovom prisustvu i njihovim nevinim žrtvama.
- karanana
#764 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
pukovnik milan suput i oni diverzanti iz poste, razmijenjeni bezvrijedno za ajnadzica i jos par drugih oficircica koji se nisu udostojili napustiti jna ranije, nego vjerovatno javili srpskim jna oficirima da zele otici odnosno biti razmijenjeni. a da su htjeli mogli su otici bez razmjene.
- Corto Maltese
#765 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Slabo čujem te priče. Procesija 3. maja je već ušla u tradiciju, a Kazane tek s vremena na vrijeme neko spomene. Ne sjećam se da je iko iz RS pokrenuo neku inicijativu da se Kazani obilježe i sl., čak ni krst na Zlatištu, koji svečano otvaraju svake godine, nisu nikada pomjerili u tom smjeru. Jednostavno, u priči o Kazanima nema tolikog kuveta, koliko u ovim nedovršenim, to jest, neosuđenim.KatarinaKosaca wrote:Vrlo smisleno napisano, samo pobija jedna stvar, a to je realnost. Realnost je da se za Kazane vežu cifre veće čak i od onih u Srebrenici, da se tvrdi, prepričava i piše kako je tamo svaki sarajevski srbin završio, i ta priča svake godine postaje napuhanije, veća, maštovitija, tako da od tvrdnje da smo, eto, procesuirali, ništaCorto Maltese wrote:A to rade samo iz jednog razloga- niko nije osuđen. Caco i Cacini su likvidirali najmanje 27 civila (toliko je do sada tijela pronađeno u Kazanima), a niko iz RS tim povodom ne pravi nikakve procesije, ne dovodi narikače. Zašto? Zato što smo se još tokom rata obračunali sa počiniocima, koji su pohvatani i osuđeni. Neki, bogme, i likvidirani. To je završena priča, koja ne ostavlja prostor za muljanje. U slučaju likvidacije 6 osoba iz JNA kolone, tog epiloga nema. A nedovršene situacije su bogom date za manipulacije.
- and
#766 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
a jesi navalio.Corto Maltese wrote:Slabo čujem te priče. Procesija 3. maja je već ušla u tradiciju, a Kazane tek s vremena na vrijeme neko spomene. Ne sjećam se da je iko iz RS pokrenuo neku inicijativu da se Kazani obilježe i sl., čak ni krst na Zlatištu, koji svečano otvaraju svake godine, nisu nikada pomjerili u tom smjeru. Jednostavno, u priči o Kazanima nema tolikog kuveta, koliko u ovim nedovršenim, to jest, neosuđenim.KatarinaKosaca wrote:Vrlo smisleno napisano, samo pobija jedna stvar, a to je realnost. Realnost je da se za Kazane vežu cifre veće čak i od onih u Srebrenici, da se tvrdi, prepričava i piše kako je tamo svaki sarajevski srbin završio, i ta priča svake godine postaje napuhanije, veća, maštovitija, tako da od tvrdnje da smo, eto, procesuirali, ništaCorto Maltese wrote:A to rade samo iz jednog razloga- niko nije osuđen. Caco i Cacini su likvidirali najmanje 27 civila (toliko je do sada tijela pronađeno u Kazanima), a niko iz RS tim povodom ne pravi nikakve procesije, ne dovodi narikače. Zašto? Zato što smo se još tokom rata obračunali sa počiniocima, koji su pohvatani i osuđeni. Neki, bogme, i likvidirani. To je završena priča, koja ne ostavlja prostor za muljanje. U slučaju likvidacije 6 osoba iz JNA kolone, tog epiloga nema. A nedovršene situacije su bogom date za manipulacije.
тужилац Џуд Романо послије трогодишње истраге донио је одлуку да у нападу на колону ЈНА нису садржана обиљежја кривичног дјела и да је она била легитимна војна мета.
- smasma
#767 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
e hvala karanana. Tu sam i gledao, al nisam mogao da se sjetim.
Prigodna muzicka numera za miševe.
Prigodna muzicka numera za miševe.
- tvrtko 1. kotromanić
#768 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Ovaj trenutak istine, gen, Kukanjac je dao u intervjuu Risti Đogi poslije rata, u seriji intervjua koji je ovaj pokrenuo sa akterima rata.
Ova serija trenutaka istine je nažalost prekinuta jer je jadnog Đogu (a toliko smo ga voljeli u Sarajevu gledati, ko je imao struje
) progutala hladna Drina.
Čudi me da niko ne ide na obilježavanje godišnjice njegove smrti, i da se niko od njegovih sunarodnjaka dušebrižnika ne pita "A kako se to Risto Đogo okliznuo na bananu?"
Ova serija trenutaka istine je nažalost prekinuta jer je jadnog Đogu (a toliko smo ga voljeli u Sarajevu gledati, ko je imao struje
Čudi me da niko ne ide na obilježavanje godišnjice njegove smrti, i da se niko od njegovih sunarodnjaka dušebrižnika ne pita "A kako se to Risto Đogo okliznuo na bananu?"
-
opptimista7
#769 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Očekivano kilave.cindrlimindrli wrote:Pa sta kazu u Tuzilastvu BiH? Ne rece mi, jesu li za tebe validne presude iz Haga, Londona i Beca?opptimista7 wrote:Ako je oko Dobrovoljačke sve čisto, zašto se u Tužilaštvu BiH vodi istoimeni predmet.
-
cindrlimindrli
#770 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Kilave, pa sta bi ti htio da oni sude po zeljama iz Beograda? Kako tako niste docekali presudu od medjunarodnogopptimista7 wrote:Očekivano kilave.cindrlimindrli wrote:Pa sta kazu u Tuzilastvu BiH? Ne rece mi, jesu li za tebe validne presude iz Haga, Londona i Beca?opptimista7 wrote:Ako je oko Dobrovoljačke sve čisto, zašto se u Tužilaštvu BiH vodi istoimeni predmet.
suda pravde kad su vas oslobodili optuzbe za genocid i agresiju?
- Man of steel
#771 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Nije li zanimljivo kako su napadači, koji su uzgred mimo naređenja otvorili vatru na konvoj JNA, pucali na sanitetsko vozilo gdje su se skrivali tri pukovnika i jedan potpukovnik.
Nije li baš zanimljivo da od tolikog konvoja sa preko 200 ljudi i 20 vozila oni baš naciljaju vozilo sa visokorangiranim činovnicima?
Baš se pitam koja im je ptičica to dojavila.
Nije li baš zanimljivo da od tolikog konvoja sa preko 200 ljudi i 20 vozila oni baš naciljaju vozilo sa visokorangiranim činovnicima?
- PipiDugaDevetka
#772 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Čini mi se da je nekome veoma važna priča jer su Bosna i Sarajevo prvi put u svojoj historiji odbranjeni sopstvenim snagama iznutra. Posljedice po agresora su porazne. Čuj 4. svjetska vojna sila nije pobijedila TO BiH i ostale ZB, PL,..civile, policiju koja je praktično u tenama bila.KatarinaKosaca wrote:Vrlo smisleno napisano, samo pobija jedna stvar, a to je realnost. Realnost je da se za Kazane vežu cifre veće čak i od onih u Srebrenici, da se tvrdi, prepričava i piše kako je tamo svaki sarajevski srbin završio, i ta priča svake godine postaje napuhanije, veća, maštovitija, tako da od tvrdnje da smo, eto, procesuirali, ništaCorto Maltese wrote:A to rade samo iz jednog razloga- niko nije osuđen. Caco i Cacini su likvidirali najmanje 27 civila (toliko je do sada tijela pronađeno u Kazanima), a niko iz RS tim povodom ne pravi nikakve procesije, ne dovodi narikače. Zašto? Zato što smo se još tokom rata obračunali sa počiniocima, koji su pohvatani i osuđeni. Neki, bogme, i likvidirani. To je završena priča, koja ne ostavlja prostor za muljanje. U slučaju likvidacije 6 osoba iz JNA kolone, tog epiloga nema. A nedovršene situacije su bogom date za manipulacije.![]()
Poraznost i važnost za agresora da nije uspio su takve da i danas ima problema zbog toga što nije uspio da u akciji kodnog naziva KAMELEON porazi odbranu u Sarajevu. Simptomatično je to da ne oplakuju Kazane, nema narikača, a Dobrovoljačku svim silam žele da prikažu kao zločin.
Kasniji tok rata je bio takav da skoro da nisu ratovali HV vs. VJ/VRS - time je omogućen predah HV da se naoruža i obuči ljude, a kasnije krene u odlučne bitke Bljesak i Oluja.
Uz pomoć CNN TV-a i ostali svjetskih medija ovo je bio rat prenošen praktično uživo. Time smo pokazali, zapravo, zgadili međunarodno mnijenje i načinili od velikosrba ''bad guys'', a od njihovih političara ''unfair gamers'' kojim niko ništa ne vjeruje ni danas.
Dakle, omogućili smo nestanak RSK, kasnije, 1999. tokom drugog rata oduzeta im je južna pokrajina (srce Srbije). LaHko se Klinton odlučio da otkoči vijetnamsku kočnicu u svojoj glavi i da naredi bombardovanje Srbije kada je imao iskustvo iz Bosne.
Još nešto kasnije bošnjački glasovi su na Lajčakovom referendumu omogućili odlazak ''drugog oka u glavi''.
Sadašnji silni problemi su produkt što ih tzv. MZ poznaje da su ''unfair gamers'' još od rata u Bosni.
Ništa im ne vjeruju, a vrijedi pravilo ''taknuto-maknuto''. Potipisano, ode Kosovo na pazar.
Praktično neosvajanje Sarajeva prema akciji KAMELEON je bio koban po Srbiju, RSK, Cg, Kosovo, a za dalje ćemo vidjeti.
Zato je važna ova bitka da je prikažu kao zločinačku akciju.
Poginuli, svi u Bosni, i civili, i vojnici, imaju malu satisfakciju ako ostvarimo koliko-toliko normalnu Bosnu i Hercegovinu.
-
opptimista7
#773 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Kilave, pa sta bi ti htio da oni sude po zeljama iz Beograda? Kako tako niste docekali presudu od medjunarodnog
suda pravde kad su vas oslobodili optuzbe za genocid i agresiju?[/quote]
Ma pusti Beograd.
Nek samo utvrde ko je streljao četiri oficira, vojnika na odsluženju vojnog roka i medicinsku sestru u
toj nesrećnoj ulici.
No, koliko vidim teško će to ići.
suda pravde kad su vas oslobodili optuzbe za genocid i agresiju?[/quote]
Ma pusti Beograd.
Nek samo utvrde ko je streljao četiri oficira, vojnika na odsluženju vojnog roka i medicinsku sestru u
toj nesrećnoj ulici.
No, koliko vidim teško će to ići.
- tvrtko 1. kotromanić
#774 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Koliko se ja sjećam sanitetsko vozilo se izdvojilo i bez najave krenulo mimo najavljene rute (mislim da su imali ranjenika i da su krenuli u vojnu bolnicu) i dobilo rafal na raskrsnici kod kina Radnik. Sa strane ovoga ko je pucao ne može se reći da je pogriješio a još manje da je to smišljeni ratni zločin.Man of steel wrote:Nije li zanimljivo kako su napadači, koji su uzgred mimo naređenja otvorili vatru na konvoj JNA, pucali na sanitetsko vozilo gdje su se skrivali tri pukovnika i jedan potpukovnik.
O upotrebi raznih vozila od strane četnika sjetimo se Srebrenice, otetog transportera UNPROFORA i najmanje desetak četnika obučenih u uniforme UN i kako su na taj način dozivali narod iz šume koji je vjerovao u UN.
Neka me neko ispravi ako griješim.
-
opptimista7
#775 Re: Tacan broj poginulih 3. maja 1992 u Dobrovoljackoj
Na ovom linku http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... a#COMMENTS Zoran Čegar, bivši zamenik komandanta Specijalne jedinice MUP-a RBiH tvrdi drugačije. Neko je očigledno u krivu.tvrtko 1. kotromanić wrote:Man of steel wrote:
Koliko se ja sjećam sanitetsko vozilo se izdvojilo i bez najave krenulo mimo najavljene rute (mislim da su imali ranjenika i da su krenuli u vojnu bolnicu) i dobilo rafal na raskrsnici kod kina Radnik. Sa strane ovoga ko je pucao ne može se reći da je pogriješio a još manje da je to smišljeni ratni zločin.
O upotrebi raznih vozila od strane četnika sjetimo se Srebrenice, otetog transportera UNPROFORA i najmanje desetak četnika obučenih u uniforme UN i kako su na taj način dozivali narod iz šume koji je vjerovao u UN.
Neka me neko ispravi ako griješim.