Dino Merlin 2011

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
hary

#751 Re: Dino Merlin 2011

Post by hary »

ladyada wrote:

U ponedjeljak navečer na BHT 1 premijerno je izvedena pjesma "Love in rewind", s kojom će nas Dino Merlin predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu u Dizeldorfu.

** No links ** PORTAL-u su se javili čitatelji koji su doveli u pitanje originalnost Merlinove pjesme. Naime, pjesma s kojom upoređuju bh. pjesmu predstavnicu na Eurosongu zove se 'Boat on the River' američke grupe Styx, koja je na vrhuncu slave bila 1970-ih i 1980-ih.

Poslušajte i uporedite pjesme 'Boat on the River' i Merlinovu ' Love in Rewind'.

Podsjećamo da je ** No links ** PORTAL svojevremeno objavio tekst 'Kako krade Dino Merlin', u kojem možete poslušati sve pjesme koje je dosad 'pođonio', no u slučaju Dinine pjesme za Eurosong prije će biti da je riječ o zlobnim čaršijskim špekulacijama nego o plagijatu.

Uostalom, nije na nama da sudimo, stoga tu ulogu prepuštamo svojim čitaocima. Poslušajte i jednu i drugu pjesmu - i prosudite sami!
Ma nema, ista.
Kakva glupost :lol:
nino90

#752 Re: Dino Merlin 2011

Post by nino90 »

ladyada wrote:

U ponedjeljak navečer na BHT 1 premijerno je izvedena pjesma "Love in rewind", s kojom će nas Dino Merlin predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu u Dizeldorfu.

** No links ** PORTAL-u su se javili čitatelji koji su doveli u pitanje originalnost Merlinove pjesme. Naime, pjesma s kojom upoređuju bh. pjesmu predstavnicu na Eurosongu zove se 'Boat on the River' američke grupe Styx, koja je na vrhuncu slave bila 1970-ih i 1980-ih.

Poslušajte i uporedite pjesme 'Boat on the River' i Merlinovu ' Love in Rewind'.

Podsjećamo da je ** No links ** PORTAL svojevremeno objavio tekst 'Kako krade Dino Merlin', u kojem možete poslušati sve pjesme koje je dosad 'pođonio', no u slučaju Dinine pjesme za Eurosong prije će biti da je riječ o zlobnim čaršijskim špekulacijama nego o plagijatu.

Uostalom, nije na nama da sudimo, stoga tu ulogu prepuštamo svojim čitaocima. Poslušajte i jednu i drugu pjesmu - i prosudite sami!
jedina slicnost u tome sto i jedan i drugi kad izvode imaju onaj instrument i sviraju i ovaj pored njih sa svojim instrumentom stoji i svira (ne znam kako se zovu intrumenti xD)
muzika, text ni nalik
alienalf

#753 Re: Dino Merlin 2011

Post by alienalf »

ladyada wrote:

Hahahaha, nidje veze 'Boat on the River' i ' Love in Rewind', osim bujne kose i frizura, instrumenata i tako to.
Atticus Finch

#754 Re: Dino Merlin 2011

Post by Atticus Finch »

:lol: :lol: :lol:
pustopoljina

#755 Re: Dino Merlin 2011

Post by pustopoljina »

pa vise lici na norvesku pobjednicku, nego na antologijsku boat on the river :-)
ne znam, meni je pjesma ok, ima nesto catchy (ali nisam cula ostale).
ma ja bih bila u crnjaku da nam goran bregovic radi stikla 2 ili neku bosansku verziju one srpske proslogodisnje :-) boze sacuvaj :-)
btw.
kad cujem sve pjesme, reci cu ko je pobjednik :D pogodila sam i za lenu i za onog norvezanina.
jedino ne mogu prezaliti "lane moje", ali sigurna sam da je ono bila belosvetska zavera :lol: :D
Last edited by pustopoljina on 22/02/2011 20:46, edited 1 time in total.
uroborus

#756 Re: Dino Merlin 2011

Post by uroborus »

ladyada wrote:

Ma, niđe veze, kažem ja koji Merlina volim kol'ko i Haku Zvizdića! :run:
The Silent Man

#757 Re: Dino Merlin 2011

Post by The Silent Man »

pjesme su nidje veze ...

instant recept kako se osjecati vaznim i na tren barem zaboraviti na nerealiziranost svog zivota : kenjati po svemu oko sebe :)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#758 Re: Dino Merlin 2011

Post by Pera Trta »

Država wrote:
samo_ovaj_put wrote:
svaka cast hariju,jedno od rijetkih takmicenja evrovizije koje sam ispratio do kraja i skakao na svaki osvojeni bod

drzava,da li je i hari muzicar za evrovizije?
Hari ima strašne glasovne mogućnosti i njega i Dinu ne treba stavljati u isti koš. Dino je režimac, čovjek koji se nudio na početku karijere komunistima (cijela Juga, jedna avlija), nakon toga veliko-srbima (a božić je, a kao da nije, kad sam bez tebe, sve isto mi je), a na kraju je iskoristio rat i na kostima bosanske omladine napravio karijeru (naravno, pjevajući iz Beča). Vrhunac njegovog cinizma (kojeg mu nikada nije manjkalo) je pjesma "Gdje si bio ti kad je bilo najteže"...

Mislim da bi neko trebao da ga upita gdje je bio on kad je bilo najteže.

Da dovršim, nisam poklonik muzičkog pravca kojeg Hari forsira, ali za razliku od Merlina, Hari je karijeru napravio pjevajući a ne ulizujući se državnom (stranačkom) aparatu...
Na zaboravi da je dvije svoje najpoznatije (i najbolje) ratne pjesme, "Vojnik sreće" i "Mostarska", Dino napravio i otpjevao dok je još bio u Sarajevu.
Il_Principe

#759 Re: Dino Merlin 2011

Post by Il_Principe »

cuj depoportal :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sa obzirom na...

#760 Re: Dino Merlin 2011

Post by sa obzirom na... »

Vizuelni dojam, onaj na prvu, igra veliku ulogu, skoro ko i sama pjesma, jer je ESC prije svega TV dogadjaj na kojem se, onako usput, jos i pjeva.

Posto Dino, po sopstvenom priznanju, ima dvije lijeve noge, i stvarno je patnja gledati njegove pokusaje od plesa, moj prijedlog bi bio da on fino sjedne sa prekrštenim nogama i pjeva, a da se vizuelni efekat prenese na njegovu pratnju i njihov ples.

Posto nas forumase niko nista ne pita, valja nam gledati Dinine scenske korake :-) :-)

Sto se tice same pjesme, jedna jednostavna, i ko sto vecina rece, catchy pjesma, probajte je osvirati na nekom instrumentu, sama melodija, bez aranžerskih ukrasa, ima samo 4-5 nota,komplikovanija za odsvirati je IDE IDE PATAK od ove...

Ne kazem to zbog podcjenjivanja, nego mi pocne ici na zivce kad pocnu sa komplimentima o njegovim sposobnostima komponiranja, carobnjak itd...
Atticus Finch

#761 Re: Dino Merlin 2011

Post by Atticus Finch »

Država wrote:
Hari ima strašne glasovne mogućnosti i njega i Dinu ne treba stavljati u isti koš. Dino je režimac, čovjek koji se nudio na početku karijere komunistima (cijela Juga, jedna avlija), nakon toga veliko-srbima (a božić je, a kao da nije, kad sam bez tebe, sve isto mi je), a na kraju je iskoristio rat i na kostima bosanske omladine napravio karijeru (naravno, pjevajući iz Beča). Vrhunac njegovog cinizma (kojeg mu nikada nije manjkalo) je pjesma "Gdje si bio ti kad je bilo najteže"...

Mislim da bi neko trebao da ga upita gdje je bio on kad je bilo najteže.

Da dovršim, nisam poklonik muzičkog pravca kojeg Hari forsira, ali za razliku od Merlina, Hari je karijeru napravio pjevajući a ne ulizujući se državnom (stranačkom) aparatu...
Svašta mu se spočitavalo, al' ovo je definitivno nešto najstupidnije u povijesti forumanja! :-)
sa obzirom na...

#762 Re: Dino Merlin 2011

U mom dictionery rijec ljigavac na bosanski se prevodi Hari Varesanovic.

Pa veceg *ovneta od njega i ulizice nema, kad je poceo rat zbris'o odmah, na pozive Duska kulisa da pjeva za Bosnu reako DA TO NIJE NJEGOV RAT ?!, ko uvrijedice mu se njegova publika u Srbiji, kada se rat zavrsio da bi se bezbolno vratio u Sarajevo odrzao koncert za Srebrenicu, koji je onda komercijalno prodao srpskoj televizji, prvi otisao u Beograd i izvinjavao se u ime Sarajlija za nepravedne sankcije Srbiji :? , uh sto ga mrzim...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#763 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

pa danas zbog takve price zakljucase temu, moze li o muzici ikako :-) :-) :-)
sa obzirom na...

#764 Re: Dino Merlin 2011

U pravu si, hajdmo mi o muzici..

Nego odmaknimo se malo od Dine, i recite mi sta mislite o fenomenu da bas nijedan izvodjac ( nemojte mi molim vas spominjati ABBU i Vaterloo, to je bio izuzetak koji potvrdjuje pravilo) ne uspije da napravi ama bas ni najtananiju karijeru bar na evropskoj razini, jer, pored svog ociglednog kica, na ESC se zna pojaviti i kvalitetnih faca i mogucih zvijezda,

Kao simpatican odgovor Evrovizije na ovo ignorisanje postoji jos jedan fenomen, kada se pojavi pjevac koji je bio prava zvijezda u Evropi, glasaci i ziri ga ignorisu ( njemacki, mislim, No anglels, ona grupa od 4 djevojke, imali su par hitova u Evropi, bile medju zadnjim po plasmanu, zatim one tri sestre iz Spanije, imale onaj svjetski hit, sa onim rukicama i plazom, takodje bile medju zadnjima, zatim one Ruskinje, lazne lezbejke, ima jos najmanje je dva tri primjera i svi su neslavno zavrsili )

Interesantno...
plain vanilla

#765 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

a Celine Dion?
AC_grom_DC

#766 Re: Dino Merlin 2011

Post by AC_grom_DC »

preslušao sam sinoć pjesme koje će predstavljati neke druge zemlje na Euroviziji....finsku, italijansku, maltežansku, holandsku....bilo ih je deset i zasigurno je ova Dinina bolja od svih tih koje su do sada izabrane u matičnim zemljama.
Ali ipak...ovoj pomalo egzotičnoj pjesmi Love in rewind fali puno toga da bi mogla očekivati nešto više od plasmana ispod recimo 8 mjesta. Kao što neko reče "Balkan na engleskom " teško da će imati prođu zapadnog eurovizijskog bloka...al će zasigurno dobiti 3 ili 4 poena od 70 % eurovizijskih država. Uz podršku susjeda , Turske, Albanije....vjerovatno će i Italijanka Laura koja visi na užetu kao dio koreografije nešti izlobirati....prognoziram plasman na 7 ili 8 mjesto.
mrtva kokoš

#767 Re: Dino Merlin 2011

Post by mrtva kokoš »

plain vanilla wrote:a Celine Dion?
a tinka :lol: :lol: :lol:
sa obzirom na...

#768 Re: Dino Merlin 2011

a Celine Dion?
To se u potpunosti uklapa u no sta sam rekao, gledao sam skoro dokumentarac o njoj, americki, od njenog djetinjstva do svjetskog uspjeha, isli su do najsitnijih detalja o njoj ali pobjedu na evrovizji nit' spomenuli nisu, kao da joj je to minus pa nisu htjeli spominjati...
VenOM__

#769 Re: Dino Merlin 2011

Post by VenOM__ »

Splinter wrote:
plain vanilla wrote:a Celine Dion?
a tinka :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :thumbup: Gdje ti bas ona pade na pamet :D
plain vanilla

#770 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

sa obzirom na... wrote:
a Celine Dion?
To se u potpunosti uklapa u no sta sam rekao, gledao sam skoro dokumentarac o njoj, americki, od njenog djetinjstva do svjetskog uspjeha, isli su do najsitnijih detalja o njoj ali pobjedu na evrovizji nit' spomenuli nisu, kao da joj je to minus pa nisu htjeli spominjati...
Pa sta ce Ameri spominjati Eurosong, njih dalje od Amerike ne zanima..
Eurosong je obicni festival, kruha i igara, i ne treba razbijati glavu time. Kakav god bio nas predstavnik, uvijek odgledam i navijam za nas..i kad se zavrsi, zaboravim da je i bio..

e bila je ona Ophra Haza, bila je bas popularna, ali je umrla..
sa obzirom na...

#771 Re: Dino Merlin 2011

Ni za Ofra Hazu nit za Celine Dion uspjeh na ESC nije bio odskocna daska za dalji uspjeh, to zelim da potenciram, ne postoji osoba kojoj je pojavljivanje na ESC ubrzalo karijeru...

btw, kad spominjes Ofra Hazu, to je prva ESC koje se sjecam, sest godina, jednom cuo i urezalo mi se u mozak, i onda 27 godina kasnije ijako sam je samo jednom cuo jos sam je znao i po nazivu nasao na youtubu i skinuo ;-)

Ofra Haza je umrla od side, medjutim ruzan je nacina kako je umrla, ona pripada Jemenitima, Jervejima iz Jemena koji su nadaleko poznati po svojim pjevackim sposobnostima, medjutim za razliku opd evropskih Jevreja, vrlo konzervativni..

Navodno je dobila sidu od muza, i posto je bila sramota o tome u njenom krugu i pricati, umrla je a da se nije ni lijecila...
plain vanilla

#772 Re: Dino Merlin 2011

Post by plain vanilla »

sa obzirom na... wrote:Ni za Ofra Hazu nit za Celine Dion uspjeh na ESC nije bio odskocna daska za dalji uspjeh, to zelim da potenciram, ne postoji osoba kojoj je pojavljivanje na ESC ubrzalo karijeru...

btw, kad spominjes Ofra Hazu, to je prva ESC koje se sjecam, sest godina, jednom cuo i urezalo mi se u mozak, i onda 27 godina kasnije ijako sam je samo jednom cuo jos sam je znao i po nazivu nasao na youtubu i skinuo ;-)

Ofra Haza je umrla od side, medjutim ruzan je nacina kako je umrla, ona pripada Jemenitima, Jervejima iz Jemena koji su nadaleko poznati po svojim pjevackim sposobnostima, medjutim za razliku opd evropskih Jevreja, vrlo konzervativni..

Navodno je dobila sidu od muza, i posto je bila sramota o tome u njenom krugu i pricati, umrla je a da se nije ni lijecila...
Pa ne znam ja sta je nju u svijetu proslavilo, znam da sam je prvi puta cula na eurosongu..
jutarnji

#773 Re: Dino Merlin 2011

Post by jutarnji »

plain vanilla wrote:e bila je ona Ophra Haza, bila je bas popularna, ali je umrla..
A joj, nisam znao :(

R.I.P.
Baltazar_khan

#774 Re: Dino Merlin 2011

Post by Baltazar_khan »

šta ono reče, ukrali mu cilindar u ilijašu :mrgreen:
hedonism

#775 Re: Dino Merlin 2011

Post by hedonism »

@Baby Blue :thumbup:
Tuzno je sto je pravo osvjezenje vidjet nekog ko nije ogorcen i usijane glave u ovoj zemlji.
Locked