Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Socijalista

#751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Socijalista »

Obratite pasnju na boldirano :D

Sarajevo
Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje poziv na odstrel deset osoba hrvatske nacionalnosti iz BiH i Hrvatske

Danas je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva SDP BiH na kojoj je, između ostalog, razmatrana politička situacija u zemlji, kao i proces implementacije izbornih rezultata.

Konstatovano je da je zadovoljavajuća dinamika formiranja vlasti u Sarajevskom, Tuzlanskom, Unsko-Sanskom, Zeničko-Dobojskom i Bosansko-Podrinjskom kantonu, tamo gdje su potpisnici Platforme imali skupštinske većine.

Ocijenjeno je da je implementacija izbornih rezultata u ostalim kantonima i višim nivoima obilježena blokadama uspostave zakonodavne vlasti od strane onih koji žele ovaj proces iskoristiti za definisanje BiH kao isključivo prostog zbira tri etničke skupine i sve stranke kao isključive predstavnike samo jednog naroda, te dovesti zemlju u stanje potpunog haosa. SDP nikada neće pristati na to i dalje smatra da je potpisana Platforma osnov za formiranje vlasti na svim nivoima.

Predsjedništvo SDP-a poziva sve političke subjekte, a prije svega HDZ BiH i HDZ 1990, koji vrše višemjesečnu blokadu konstituisanja kantonalnih skupština i izbora delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, da odmah prestanu sa ovim nezakonitim aktivnostima i omoguće uspostavu zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, a potom i u BIH.

Povodom poziva na odstrel deset osoba hrvatske nacionalnosti iz BiH i Hrvatske, koji je objavljen na jednom ekstremističkom mediju, Predsjedništvo SDP-a poziva sve organe sigurnosti da ovaj poziv ozbiljno shvate i pruže neophodnu zaštitu pomenutim ličnostima. Posebno je indikativno da se među deset osoba na čiju se likvidaciju pozivaju nalaze i dva člana najužeg rukovodstva SDP-a, i to potpredsjednik SDP-a i član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, kao i članica Predsjedništva SDP-a, Lidija Korać.
Predsjedništvo SDP-a smatra ovaj čin ozbiljnom prijetnjom po sigurnost pomenutih osoba, kao i dijelom ukupnog plana destabilizacije BiH koji je očito na djelu. Zbog toga Predsjedništvo SDP-a očekuje od svih političkih subjekata u Bosni i Hercegovini, a posebno od dva HDZ-a, da javno osude ovaj ekstremistički poziv na likvidaciju osoba koje se nalaze na toj listi kako bi se otklonila sumnja da iza ovoga stoji bilo koja politička stranka.

(Centar za informisanje SDP BiH)

KOji li je to ekstremisticki portal :lol:

Koga interesuje:

http://www.croportal.ba/index.php?optio ... Itemid=324
Gandalf

#752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

to je portal majoriziranih - portal čije se ime ne pominje :lol:
abdulah_skretnicar

#753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by abdulah_skretnicar »

Socijalista wrote:Obratite pasnju na boldirano :D

Sarajevo
Predsjedništvo SDP-a najoštrije osuđuje poziv na odstrel deset osoba hrvatske nacionalnosti iz BiH i Hrvatske

Danas je u Sarajevu održana sjednica Predsjedništva SDP BiH na kojoj je, između ostalog, razmatrana politička situacija u zemlji, kao i proces implementacije izbornih rezultata.

Konstatovano je da je zadovoljavajuća dinamika formiranja vlasti u Sarajevskom, Tuzlanskom, Unsko-Sanskom, Zeničko-Dobojskom i Bosansko-Podrinjskom kantonu, tamo gdje su potpisnici Platforme imali skupštinske većine.

Ocijenjeno je da je implementacija izbornih rezultata u ostalim kantonima i višim nivoima obilježena blokadama uspostave zakonodavne vlasti od strane onih koji žele ovaj proces iskoristiti za definisanje BiH kao isključivo prostog zbira tri etničke skupine i sve stranke kao isključive predstavnike samo jednog naroda, te dovesti zemlju u stanje potpunog haosa. SDP nikada neće pristati na to i dalje smatra da je potpisana Platforma osnov za formiranje vlasti na svim nivoima.

Predsjedništvo SDP-a poziva sve političke subjekte, a prije svega HDZ BiH i HDZ 1990, koji vrše višemjesečnu blokadu konstituisanja kantonalnih skupština i izbora delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, da odmah prestanu sa ovim nezakonitim aktivnostima i omoguće uspostavu zakonodavne vlasti u Federaciji BiH, a potom i u BIH.

Povodom poziva na odstrel deset osoba hrvatske nacionalnosti iz BiH i Hrvatske, koji je objavljen na jednom ekstremističkom mediju, Predsjedništvo SDP-a poziva sve organe sigurnosti da ovaj poziv ozbiljno shvate i pruže neophodnu zaštitu pomenutim ličnostima. Posebno je indikativno da se među deset osoba na čiju se likvidaciju pozivaju nalaze i dva člana najužeg rukovodstva SDP-a, i to potpredsjednik SDP-a i član Predsjedništva BiH, Željko Komšić, kao i članica Predsjedništva SDP-a, Lidija Korać.
Predsjedništvo SDP-a smatra ovaj čin ozbiljnom prijetnjom po sigurnost pomenutih osoba, kao i dijelom ukupnog plana destabilizacije BiH koji je očito na djelu. Zbog toga Predsjedništvo SDP-a očekuje od svih političkih subjekata u Bosni i Hercegovini, a posebno od dva HDZ-a, da javno osude ovaj ekstremistički poziv na likvidaciju osoba koje se nalaze na toj listi kako bi se otklonila sumnja da iza ovoga stoji bilo koja politička stranka.

(Centar za informisanje SDP BiH)

KOji li je to ekstremisticki portal :lol:

Koga interesuje:

http://www.croportal.ba/index.php?optio ... Itemid=324

U pitanju je portal Lea Pičkinića čija je mržnja prema Bošnjacima i uopće muslimanima psihijatrijski slučaj. Ali zašto mi takvom mentalnom bolesniku uopšte pridajemo pažnju?
abdulah_skretnicar

#754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Socijalista wrote:
Ljudi su pred rat i za vrijeme rata žestoko zagovarali obnovu NDH, njegovi ustaške simbole i tekovine, svojim jedinicama davali imena po ustaškim komandantima. Ali po novom poimanju fašizma svako onaj ko prihvati platformu prestaje biti fašista, a svi ostali jesu? Dodikova stranka je samo nacional, ono sa socijalizmom nema veze, a nije ni SDP daleko.

I meni je lično HSP koji se nikad nije odrekao ustaškog naslijeđa draži od spletkaroškog HDZ-a, ali HSP nema kapacitet da uopšte odlučuje nešto na političkoj sceni.
Manje zlo...prihvataju drzavu kao svoju VELIKI POEN OD MENE (i to ne samo deklarativno :!: ), prihvatili platformu :!: , ne prihvataju RS kao takvu :!: misljenje o RS imaju isto kao JA :!:

To je to... :!:
O tome imaju mišljenj isto kao i JA.

Ali je li misliš da o Bošnjacima, historiji ove zemlje i posebno drugom svjetskom ratu imaju isto mišljenje kao i ti?
Socijalista

#755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Socijalista »

U pitanju je portal Lea Pičkinića čija je mržnja prema Bošnjacima i uopće muslimanima psihijatrijski slučaj. Ali zašto mi takvom mentalnom bolesniku uopšte pridajemo pažnju?
potvrdjivanje materije ;-)
Socijalista

#756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Socijalista »

Ali je li misliš da o Bošnjacima, historiji ove zemlje i posebno drugom svjetskom ratu imaju isto mišljenje kao i ti?
Prvo, ne interesuje me drugi svjetski rat jer su muslimani bili nasvakakvim stranama, drugo, treba ih pitati kakvo sad misljenje imaju... :)
abdulah_skretnicar

#757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Socijalista wrote:

Prvo, ne interesuje me drugi svjetski rat jer su muslimani bili nasvakakvim stranama, drugo, treba ih pitati kakvo sad misljenje imaju... :)
Meni interesuje, ali me ne interesuje mišljenje HSP-a. Meni samo smeta što oni koji epitete fašista dijele češće nego što mijenjaju čarape, stranku koja je gajila ustaške tekovine predstavljaju odjednom kao antifašističku, proevropsku, itd. Riječ je o principu ;-)
Socijalista

#758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Socijalista »

abdulah_skretnicar wrote:
Socijalista wrote:

Meni interesuje, ali me ne interesuje mišljenje HSP-a. Meni samo smeta što oni koji epitete fašista dijele češće nego što mijenjaju čarape, stranku koja je gajila ustaške tekovine predstavljaju odjednom kao antifašističku, proevropsku, itd. Riječ je o principu ;-)
Nisam rekao da je antifasisticka niti evropski orijentisana, nego da je prihvatila platformu...dakle miljama su ispred onih koji nisu prihvatili istu :thumbup: I to treba cijeniti ;-)
jutarnji

#759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jutarnji »

abdulah_skretnicar wrote:U pitanju je portal Lea Pičkinića čija je mržnja prema Bošnjacima i uopće muslimanima psihijatrijski slučaj. Ali zašto mi takvom mentalnom bolesniku uopšte pridajemo pažnju?
Pa u pravu si, ovakvim stvarima bi se trebala baviti murija. U bilo kojoj zemlji na svijetu lika bi priveli minimalno
na informativni razgovor.
Socijalista

#760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Socijalista »

jutarnji wrote:
abdulah_skretnicar wrote:U pitanju je portal Lea Pičkinića čija je mržnja prema Bošnjacima i uopće muslimanima psihijatrijski slučaj. Ali zašto mi takvom mentalnom bolesniku uopšte pridajemo pažnju?
Pa u pravu si, ovakvim stvarima bi se trebala baviti murija. U bilo kojoj zemlji na svijetu lika bi priveli minimalno
na informativni razgovor.
Ovaj tvoj post je super, jer platoforma podrazumijeva usvajanje zakona o zabrani fasistickih organizacija :!: Opet se cudim kako to HSP kao "fasisti" ovo prihvataju a Hadezejevci ne... :roll:
Komrad

#761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

abdulah_skretnicar wrote:
Otprlilike kao DS. HSP već godinama ništa negativno nije rekao o BiH, a uraditi i ne mogu jer su minorna stranka, kako u BiH tako i u Hrvatskoj. Ali pokušavati predstaviti one koji se nikad javno nisu odrekli ustaštva kao neki napredan, proevropski element je smiješno.

A najžalosnije u svemu je što je HSP tu samo kao fasada da se pokaže kako su eto i hrvatske stranke prisutne u platformi, jer je u pitanju stranka koja je sa svojim političkim kapacitetom bespotrebna.
HSP je stranka koja je bila u koaliciji sa HDZom1990 i bilo je predvidjeno da ta koalicija bude parnet SDPu, SDAu i RZB
medjutim HDZ1990 se predomislio... HSP nije i ? Mislis da je zbog HDZ1990 trebao SDP izbaciti i HSP?

U koaliciju na bazi programa su svi dobro dosli pa i HSP a i SDS
clav

#762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by clav »

iz platforme
* Zakon o zabrani totalitarnih, fašističkih, neofašističkih, esktremnih i radikalnih političkih i vjerskih organizacija u skladu sa odgovarajućom rezolucijom Vijeća Evrope;
* Zakon o zabrani poricanja genocida, zločina protiv čovječnosti i ratnih zločina;
toliko o tome ko je fasista, a ko nije.
felipe kajetano

#763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by felipe kajetano »

Komrad wrote:Eh eto dokle je dosao HDZ ... da je za komuniste prihvatljivije prviti koaliciju sa HSPom nego sa njima
eee moj HDZ
Image

Dje su u ovom svemu Srbi :twisted: ?
Ne meRe tako, osjecam se nakon 20-dina majoriziran jer mog naroda nema u Kraljevicevoj platformi :twisted:

Bog i 'rvati.....Ay Carmela :D
jutarnji

#764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jutarnji »

felipe kajetano wrote:Dje su u ovom svemu Srbi ?
1. Porucujemo svim gradjanima BiH...
spreca

#765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

felipe kajetano wrote:
Komrad wrote:Eh eto dokle je dosao HDZ ... da je za komuniste prihvatljivije prviti koaliciju sa HSPom nego sa njima
eee moj HDZ
Image

Ne meRe tako, osjecam se nakon 20-dina majoriziran jer mog naroda nema u Kraljevicevoj platformi :twisted:

Pa valjda u srbiji :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

Sta ti znas Filipe,a i onako si tu samo zato sto mrzis platformase.

HOS je odlicna stvar,HSP jos vise..za dom spremni,Hrvatska do Drine...Pavelic Ante,pobij sve Srbe i tako to. :dance:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

jutarnji wrote:

A sta ako se neki stanovnici ove zemlj osjecaju k'o Srbi,a ne k'o gradjani (recimo onako kako se ja osjecam kao gradjanin)

Da ih zajedno sa HOS-om protjeramo preko Drine???
felipe kajetano

#768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

jutarnji wrote:
:D

To k'o ovi "ostali" kako ih danas zovu :roll: :D , majku mu, sve mi je interesantnije :D
armin071

#769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by armin071 »

felipe kajetano wrote:
eee moj HDZ
Image

A oni su tih dana "cistili" (ili ti ga humano raseljavali, silovali,klali,palili) "svetu srpsku zemlju" od nametnutih im komsija kao i nametnute im i mrske BiH. Pa nije tako davno bilo da si valjda zaboravio, ili si mozda i ti bio negdje u civilnoj zastiti??
spreca

#770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

armin071 wrote:
felipe kajetano wrote:
eee moj HDZ
Image

A oni su tih dana "cistili" (ili ti ga humano raseljavali, silovali,klali,palili) "svetu srpsku zemlju" od nametnutih im komsija kao i nametnute im i mrske BiH. Pa nije tako davno bilo da si valjda zaboravio, ili si mozda i ti bio negdje u civilnoj zastiti??
:-) :D
Nass

#771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Neki ljudi ovdje izgleda misle da HDZ nije podrzavao NDH, ustaske zlocince, da ljudi u Hercegovini nisu stalno slusali ZA DOM SPREMNI, EVO JURE I BOBANA tokom cijelog rata i poslije?
felipe kajetano

#772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

armin071 wrote:
Nemoj tako :)
Ima nas i koji smo cekali da nas Kraljevic oslobodi...............zivota :roll:
jutarnji

#773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jutarnji »

-LIBERO- wrote:A sta ako se neki stanovnici ove zemlj osjecaju k'o Srbi,a ne k'o gradjani (recimo onako kako se ja osjecam kao gradjanin)

Da ih zajedno sa HOS-om protjeramo preko Drine???
Jok, nemoj mi to uvaljivati. Svim gradjanima je bilo sasvim dovoljno, al` jbg, em je rat, em oni anamaoni pucaju
k`o mahniti sa brda. :cry:
felipe kajetano wrote:To k'o ovi "ostali" kako ih danas zovu , majku mu, sve mi je interesantnije

Shvatam ja tebe, ne gotivim ni ja ovu pricu, al` kakvi god bili oni su preko usta( pretpostavljam preko qrca)
prevalili i ono gradjani. "Tvoji" to nisu mogli ni u zajebanciji.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by -LIBERO- »

Nass wrote:Neki ljudi ovdje izgleda misle da HDZ nije podrzavao NDH, ustaske zlocince, da ljudi u Hercegovini nisu stalno slusali ZA DOM SPREMNI, EVO JURE I BOBANA tokom cijelog rata i poslije?

Da,samo ih niko nije ni pokusao amnestirati od te ideologije,kako se vjestacki pokusava amnestirati HSP I HOS.
Amnestiranje od fasisticke i sovinisticke pozadine ,samo ,radi potpisivanja "platforme"

To je poenta.

I BTW. moja BiH nije ona koju su prozivali ni Kraljevic ni HOS ,hrvatska dominacije,da ne kazem potpuno NDH,do Drine,gdje se Srbi,kao konstitutivno narod ove zemlje,ne spomniju uopste sem mozda pod ovo ostali ili gradjani.

Cemu ovakvi pokusaji uopste da se amnestira neko,ko se sam ne zeli amnestirati ni od NDH niti od profasisticke istorije i shvatanja BIH u devijantnoj varijanti.
jutarnji

#775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jutarnji »

-LIBERO- wrote:Cemu ovakvi pokusaji uopste da se amnestira neko,ko se sam ne zeli amnestirati ni od NDH niti od profasisticke istorije i shvatanja BIH u devijantnoj varijanti.
Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. :D Rat je majka mu stara, fair play zaboravi, pogotovo ako je na
drugoj strani Mladic Ratko.
Locked