Ja sam samo iznio svoje vidjenje o imenu Hamza i na sta me asocira, a sa kompleksasima se ne mislim raspravljat'.jazzer wrote: Pretpostavljam da se iza tvog imena krije par exellance intelektualac, sa stoljetnim sarajevskim korijenima..
Zivis u vili, imas poslugu, vlastitu ergelu konja. Roditelji su poznati naucni radnici koji se druze sa kremom
evropske aristokratije. Ovo sto si napisao gore je gomila gluposti, da ne kazem nesto teze.
Najpopularnija imena u BIH?
Moderator: anex
- nineinchnails
#751 Re: Najpopularnija imena u BIH?
- Rijeka_snova
#752 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ime Hamza znaci snazan i lav, i izvornog je arapskog porijekla. Prvi put cujem da je to nekome odvratno i ruzno ime al' hajd, ne mozemo svi biti isti, ne bi valjalo, ne bi bilo zanimljivo. Poznajem 4-5 Hamzi i svi su samo taki.
A smijesno mi kada kazete da to neko ime grubo za bebu. Kakve to veze ime, ako bude sve "regularno" dijete (beba) ce biti samo mali dio svog zivota, a smatrat ce se odraslom osobom ostatak. Cuj grubo ime za bebu.

A smijesno mi kada kazete da to neko ime grubo za bebu. Kakve to veze ime, ako bude sve "regularno" dijete (beba) ce biti samo mali dio svog zivota, a smatrat ce se odraslom osobom ostatak. Cuj grubo ime za bebu.
- Aleluja
#753 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ma ne vrijedi, meni se ne sviđa a može da znači ne znam ti ni ja šta, ne i .Ime Hamza znaci snazan i lav, i izvornog je arapskog porijekla.
Moj dječak se zove Lav većina se prenemaže kad to čuje pobogu što nije Hamza ili Muhamed
- jazzer
#754 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pa jesam li ja kompleksas ili si ti? Koji na osnovu necijeg imena odredjuje porijeklo djeteta. I unaprijed znanineinchnails wrote:Ja sam samo iznio svoje vidjenje o imenu Hamza i na sta me asocira, a sa kompleksasima se ne mislim raspravljat'.jazzer wrote: Pretpostavljam da se iza tvog imena krije par exellance intelektualac, sa stoljetnim sarajevskim korijenima..
Zivis u vili, imas poslugu, vlastitu ergelu konja. Roditelji su poznati naucni radnici koji se druze sa kremom
evropske aristokratije. Ovo sto si napisao gore je gomila gluposti, da ne kazem nesto teze.
kakvi su mu roditelji, koliko razreda skole imaju, zna da su vjerski orijentisani i sl.
Ajd procitaj jos jednom ovo sto si napisao i vidjeces da totalno sranje. I reci mi tvoje uvazeno imenineinchnails wrote:Kakvi roditelji, takva djeca, cak i po imenima.
Sta mozete reci o roditeljima djeteta koje se zove Hamza?
Ja mogu reci da im nije uopste stalo kako ce se dijete zvati, niti im je stalo do djeteta. Roditelji najvjerovatnije imaju dva razreda osnovne i veliki odmor, a mozda ni to. Ili, mogu biti i obrazovani, ali extremno religijski nastrojeni pa hoce sto starije, sto izvornije, "masno" muslimansko ime.
Da, sve su to faktori koji uticu na djecja imena. Nivo obrazovanja roditelja, sredina odakle dolaze ili sredina u kojoj se nalaze, tradicija, nasljedni kulturoloski faktori, religija, nacija itd.
Hamzin stari ce reci: Ko ga sljivi, dobro je pros'o, mogao sam ga nazvat' Konzerva.
Meni to ime, upravo i zvuci tako.
pa da, na osnovu njega, pokusam pogoditi koliko su ti roditelji obrazovani, religijski nastrojeni i sl.
Ko zna do kakvih bi rezultata dosli
- velikibrnjo
#755 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Dobro je da nije macakAleluja wrote:Ma ne vrijedi, meni se ne sviđa a može da znači ne znam ti ni ja šta, ne i .Ime Hamza znaci snazan i lav, i izvornog je arapskog porijekla.![]()
Moj dječak se zove Lav većina se prenemaže kad to čuje pobogu što nije Hamza ili Muhamedali meni se sviđa
!
eki Merlina
ps Hamza je i dalje lijepo ime za vecinu, to pokazuju i ove statistike, vezano za najpopularnija imena djece u BiH
Meni je lijepo ime, ima neku tezinu, nije talasika ko Edi Medi i tako
a ovaj gore sto kaze da ljudi koji daju ime Hamza djetetu, svejedno im je i tako dalje
I ja bih mu volio cuti ime bas da vidim jesu li njegovi roditelji bili lijeni ili su se potrudili
- velikibrnjo
#756 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ne rece kako se zoves i ne morasCholina_Lokica wrote:Da, moze mi biti odvratnoIsto da rekoh mora vam svima biti tako, sta ste se upalili, jebo hepo kocke, vama se svidja, ful kul, dajite djeci to ime, meni jok, ja necu, ali imam pravo to i reci da haos ne pravite od toga
ali eto kako ti se cini tvoje ime
jel plaho ko poljsko cvijece ili je i ono odvratno
- Cholina_Lokica
#757 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Vidim neki se Hamza nasao uvrijedjen, jer je jako bitno misljenje osobe koju ne znavelikibrnjo wrote:Ne rece kako se zoves i ne morasCholina_Lokica wrote:Da, moze mi biti odvratnoIsto da rekoh mora vam svima biti tako, sta ste se upalili, jebo hepo kocke, vama se svidja, ful kul, dajite djeci to ime, meni jok, ja necu, ali imam pravo to i reci da haos ne pravite od toga
ali eto kako ti se cini tvoje ime
jel plaho ko poljsko cvijece ili je i ono odvratno
- velikibrnjo
#758 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ja bogme nisam uvrijedjen niti mi je to ime, ali u svakom slucaju smatram da nije odvratno
tvoj komentar je odvratan
Pokusavas nekoga ismijavati ovim sto si napisala
djelujes skroz napaceno
a da imas damu napisala bi svoje cvijetno ime 
tvoj komentar je odvratan
Pokusavas nekoga ismijavati ovim sto si napisala
djelujes skroz napaceno
-
Anti Anti Fa
#759 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Cuj ime znaci lav.wu da fak kers sta ime znaci.ako ti se svidja znacenje preimenuj se odmah u Lav i eto
- Cholina_Lokica
#760 Re: Najpopularnija imena u BIH?
@brnjo, pa sta onda se naduravas, kao sto vec rekoh svako ima pravo da mu se svidja ili ne svidja. Moje misljenje o imenu je iskljucivo moje i ti apsolutno nemas nista sa tim. Da hocu da ismijavam nekoga to sigurno ne bi bio neki imaginarni hamza. Sto se tice moje dame i mog cvijetnog imena (mada bih ja rekla vise da je bozanstveno haha) to se takodjer tebe ne tice, i apsolutno nikakve veze nema sa datom temom, niti trebam da iznosim privatni zivot ovdje. Da su svi napaceni kao ja, prvi ti, svima bi nam bolji zivot bio, na veliku nesrecu nisu. A ti uzivaj, i cekaj prvorodjenog sincinu pa mu daj ime hamza, mozda ti bude lakse
- Aleluja
#761 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Dobro je da nije macak
eki Merlina
ps Hamza je i dalje lijepo ime za vecinu, to pokazuju i ove statistike, vezano za najpopularnija imena djece u BiH
Meni je lijepo ime, ima neku tezinu, nije talasika ko Edi Medi i tako
a ovaj gore sto kaze da ljudi koji daju ime Hamza djetetu, svejedno im je i tako dalje
I ja bih mu volio cuti ime bas da vidim jesu li njegovi roditelji bili lijeni ili su se potrudili
...eto vidiš nekome se sviđa drugima se ne sviđa, ali Merlinu zaboli dupe kužiš !
...samo ti Hamzaj svojim kinderima, nek imaju težinu u imenu pobogu , pak tvoj izbor kao što je Lav moj izbor!
- nineinchnails
#762 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Nije samo Hamza cesto ime danas.
Imamo i Damir (najcesce ime u tv reklamama, pogotovo ako je vezano sta za wc solju)
Pa Tea i Lea, hebrejska odnosno jevrejska imena koja se danas daju u nasem komsiluku (susjedstvu), a u nedostatku jevreja
Eno, u Lukavici Tea~ na pasja preskakala.
Imena jesu lijepa, ali su pretjerano koristena...
Imamo i Damir (najcesce ime u tv reklamama, pogotovo ako je vezano sta za wc solju)
Pa Tea i Lea, hebrejska odnosno jevrejska imena koja se danas daju u nasem komsiluku (susjedstvu), a u nedostatku jevreja
-
theTruePath
#763 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Damir se u reklamama forsira jer je neutralno ime pa ono da se svi prepoznaju,,,ne znam jesul nasli zensku verziju imena,mozda Jasna?nineinchnails wrote:Nije samo Hamza cesto ime danas.
Pa Tea i Lea, hebrejska odnosno jevrejska imena koja se danas daju u nasem komsiluku (susjedstvu), a u nedostatku jevreja![]()
U RS je najcesce ime Milica i Luka,a u Federaciji Amina i Tarik
- mO k3
#764 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Derim i Dzenabeta 
-
Lounge Act
#765 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Lana i Ali meni su predivna imena, ali ne mogu nikako muza da prekontam, njemu nimalo nisu 
-
Mr. Brightside
#766 Re: Najpopularnija imena u BIH?
zamisli zovneš neku curu a istoimeni cuko ti pritrčimini2 wrote:Aleluja wrote:Pola parka se okrene kada mame dozivaju kindere...Ajnure, Onure,Timure, Hamza, Tarik, Amina, Lamija, Emina...još im samo Oguz nedostaje!jeste vala
a i ja se okrenem nažalost
- mO k3
#767 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Pa predlozi mu neko drugo ime u kojem sadrzi lanaLounge Act wrote:Lana i Ali meni su predivna imena, ali ne mogu nikako muza da prekontam, njemu nimalo nisu
-
blugirl
#768 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ajra, Tajra, Sajra... Kaze mi jednom mama od jedne Ajre u parkicu : Ma htjela ja dat Kajra, ali to znaci vjeverica pa et nisam!"
Soraja, Ema, Ena, Sara
Definitivno najjace su mi kombinacije Eldin, Eldar, Ensar, Andar, Ilsad, Irhad, Edad, Vedad, Eldad...sigurno ih ima jos. Sve je pocelo sa Elvisom.
E da da, za decka Isa a za curicu Iman. Kao napustamo slavensku tradiciju zenskih imena sa a na kraju i idemo u kontru. Hercegovina puna Imana.
Mislim, nek daje kako ko hoce, ukusi su razliciti, samo eto, meni smijesno
Soraja, Ema, Ena, Sara
Definitivno najjace su mi kombinacije Eldin, Eldar, Ensar, Andar, Ilsad, Irhad, Edad, Vedad, Eldad...sigurno ih ima jos. Sve je pocelo sa Elvisom.
E da da, za decka Isa a za curicu Iman. Kao napustamo slavensku tradiciju zenskih imena sa a na kraju i idemo u kontru. Hercegovina puna Imana.
Mislim, nek daje kako ko hoce, ukusi su razliciti, samo eto, meni smijesno
-
theTruePath
#769 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ili Merjem,Farah....Sarajevo je puno tih i takvihE da da, za decka Isa a za curicu Iman. Kao napustamo slavensku tradiciju zenskih imena sa a na kraju i idemo u kontru. Hercegovina puna Imana.
nisam znao da je i u Hercegovini to novi hit
-
Lekica88
#770 Re: Najpopularnija imena u BIH?
meni je licno glupo dati ime djetetu lav, radje ga nazovi leo.. mislim sutra mozda buduci doktor da se zove lav
.. pa hajmo i tigar, konj, zec.. mislim sve su to lijepe zivotinje, sa velikim osobinama, ali iapk dati takvo ime... onda bi trebali ljubimcima davati imena tipa azra, mahir, ajsa itd, iako ne sumnjam da takvih vec ima
... moj misljenje je da treba davati strana imena sa lijepim znacenjem, misleci na turska, perzijska, arapska.. znaci ona imena koja kada prevedemo imaju lijepo znacenja, a ne ona cije je znacenje samo po sebi ime, npr. zlatan..
- partybrakerica
#771 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Ja volim rijetka imena,imam jedno cesto ime,pa znam kako je kad te neko zovne,a okrene se jos 3 osobe u grupici osim tebe
Sta mislite o imenima Majra,Lajra,Najra,Sajra,Tajra? Meni se svidjaju..
-
roboth
#772 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Iskreno,ta imena ne valjaju nista.partybrakerica wrote:Ja volim rijetka imena,imam jedno cesto ime,pa znam kako je kad te neko zovne,a okrene se jos 3 osobe u grupici osim tebe![]()
- Jara
#773 Re: Najpopularnija imena u BIH?
A Hajra?partybrakerica wrote:Ja volim rijetka imena,imam jedno cesto ime,pa znam kako je kad te neko zovne,a okrene se jos 3 osobe u grupici osim tebe![]()
-
Lounge Act
#774 Re: Najpopularnija imena u BIH?
partybrakerica wrote:Ja volim rijetka imena,imam jedno cesto ime,pa znam kako je kad te neko zovne,a okrene se jos 3 osobe u grupici osim tebe![]()
Meni je Sajra lijepo ime, Lajra mi je od tih nekako...podsjeca me na lajanje
- MaD_ProfessoR
#775 Re: Najpopularnija imena u BIH?
Arapska, perzijska, turska imena su mi najljepša.
Asia, Nisrin, Širin, od ženskih.
Abdullah, Arslan od muških
Asia, Nisrin, Širin, od ženskih.
Abdullah, Arslan od muških