nemoj samo da gledaš u veliki ekran...poduzmi neštoxmaya wrote:.a ja gledam u veliki ekran i ne dišem..
ma nije da ja nevjerujem u tu sreću, samo mene neće
Šta nakon razvoda!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- spadalo
#751 Re: Šta nakon razvoda!?
- ptičica
#752 Re: Šta nakon razvoda!?
"sreca koju trazimo izmice nam..." treba vjerovati u srecu, obicno dodje kad se najmanje nadamoxmaya wrote:i ja sam jedna od onih ljubomornihovo_malo_duse wrote:Hajde kad je ovako fina tema da i ja podjelim sa vama svoju pricu :respo wrote:nakon razvoda se ponovo upustis u bracne vode
Zabavljali se godinu i pol obadvoje zreli u kasnim 20_im i odlucili vjencali se, preselili u novi stan sve super, prodze godina i primjetis kako se osoba mjenja, ne interesuju vas vise iste stvari u kojima ste prije uzivali. Dan za danom zivot postaje sve gori, nemate vise ni iste ciljeve ni zelje. Promjenila se skroz, za nepovjerovati, pocinju svadze, netrpeljivost, odlasci u krajnost i inat.
Helem nakon sto sebe uhvatim da sjedim u pola 3 u noci da mi trne lijeva ruka dok pijem kahvu i pusim cigaretu. Kazem zajebi ovaj zivot i naputim sve. RAZVOD. Svijet mi se srusio, sve imam a prazno sto rece postavljac teme.
Prijatelj mi kaze, citiram " hajde ne sikiraj se neznas, zasto te Allah dz.s izveo iz tog, mozda da ti te uvede u nesto bolje." ( njoj sam sve ostavio kada sam otisao, otisao sam sa 2 torbe bukvalno )
I uveo me u nesto o cemu sam sanjao.
Godinu nakon razvoda upoznao sam djevojku, i to ovdje na forumu slucajno, odem na njenu temu repliciram , ona meni, nastavimo na pp. Msn . 3 mjeseca kuckamo bez da se vidimo, pricali jos jedan rastabirili do detalja ko smo i sta smo ista zelimo od zivota. Upoznali se zabavljli nekih 6 mjeseci i vjencali se. Vec 4_u godinu u braku smo imamo curicu 15 mjeseci. Zivimo kao jedna dusa, imamo iste zelje i ciljeve, volimo se. Bude i pokoji kamen na putu ali ga zajedno sutnemo. Sretan sam i rahat.
Et brak nakon razvoda , definitivno![]()
ovo mi djeluje ko na filmu......a ja gledam u veliki ekran i ne dišem..
ma nije da ja nevjerujem u tu sreću, samo mene neće
- eluna
#753 Re: Šta nakon razvoda!?
kako uopšte odlučiti da se razvedeš?? ............... je li jedino mjerilo da osoba NIJE SRETNA??
-
nikimostar
#754 Re: Šta nakon razvoda!?
eluna wrote:kako uopšte odlučiti da se razvedeš?? ............... je li jedino mjerilo da osoba NIJE SRETNA??
I mene ovo zanima
- eluna
#755 Re: Šta nakon razvoda!?
da, ali vrlo često se desi da partenr jednostavno ne zna šta ga čini sretnim i zadovoljnim, ili da mislimo da nas sretnim čini recimo AB, a kad to probamo ustanovimo da to nije to ...........pa poželimo BCvalter033 wrote:Pa zivot se bazira na sreci i zadovoljstvu. Ako nemas tu bazu, onda nista drugo ne funkcionise. Kakav je to zivot gdje nisi sretan i zadovoljan. Ako te partner cini sretnom i zadovoljnom, sigurno ti ne bi palo na pamet da razmisljas o razvodu. Zar ne...eluna wrote:kako uopšte odlučiti da se razvedeš?? ............... je li jedino mjerilo da osoba NIJE SRETNA??
osim toga ..... neki ljudi jednostavno neće da dijele sa prtnerom svoje emocije, nade, strahove ...............kako povezati dvije osobe koje ne komuniciraju na tom nivou i na takav način??
-
sha_ba
#756 Re: Šta nakon razvoda!?
pa zar dvije osobe koje ne komuniciraju na priblizno istom nivou i slicnim nacinom ulaze u brak??eluna wrote:da, ali vrlo često se desi da partenr jednostavno ne zna šta ga čini sretnim i zadovoljnim, ili da mislimo da nas sretnim čini recimo AB, a kad to probamo ustanovimo da to nije to ...........pa poželimo BCvalter033 wrote:Pa zivot se bazira na sreci i zadovoljstvu. Ako nemas tu bazu, onda nista drugo ne funkcionise. Kakav je to zivot gdje nisi sretan i zadovoljan. Ako te partner cini sretnom i zadovoljnom, sigurno ti ne bi palo na pamet da razmisljas o razvodu. Zar ne...eluna wrote:kako uopšte odlučiti da se razvedeš?? ............... je li jedino mjerilo da osoba NIJE SRETNA??
osim toga ..... neki ljudi jednostavno neće da dijele sa prtnerom svoje emocije, nade, strahove ...............kako povezati dvije osobe koje ne komuniciraju na tom nivou i na takav način??
-
stadaradimsada
#757 Re: Šta nakon razvoda!?
Kako donijeti pravilnu odluku? Jesam li ja luda ako ne mogu podnijeti vise da muz zivi u drugoj zemlji i nema ideje kad cemo poceti zivjeti skupa? Je li samoca dovoljan razlog za razvod?
- alchak.ba
#758 Re: Šta nakon razvoda!?
Nisam bio sretan zbog mnogih stvari ali to je tek pocetak.
Vremenom nestaje ljubavi i kad je nestane tu je kraj.
Kad se razvedoh mnogo sam bio sretan coek
@stadaradim - razgovaraj eto sta da radis
Vremenom nestaje ljubavi i kad je nestane tu je kraj.
Kad se razvedoh mnogo sam bio sretan coek
@stadaradim - razgovaraj eto sta da radis
-
stadaradimsada
#759 Re: Šta nakon razvoda!?
Mislim da je u mom slucaju kriza veca jer se plasim samoce. Cak i u ovakvom braku meni bolje nego da sam sama. A kad sve sagledas, ja svakako sama.
- alchak.ba
#760 Re: Šta nakon razvoda!?
A sto bi bila sama nakon razvoda?stadaradimsada wrote:Mislim da je u mom slucaju kriza veca jer se plasim samoce. Cak i u ovakvom braku meni bolje nego da sam sama. A kad sve sagledas, ja svakako sama.
-
stadaradimsada
#761 Re: Šta nakon razvoda!?
Pa ne znam mogu li u kasnim tridesetim naci ikoga za sebe. Vise ne znam ni gdje da trazim partnera za sebe...
- alchak.ba
#762 Re: Šta nakon razvoda!?
E sad sa ti trazis?stadaradimsada wrote:Pa ne znam mogu li u kasnim tridesetim naci ikoga za sebe. Vise ne znam ni gdje da trazim partnera za sebe...
Nekog dok muza nema?
Nekog d ga zamjeni?
Garantujem d im i jednih i drugih
-
stadaradimsada
#763 Re: Šta nakon razvoda!?
Ne trazim sada. Mrzim preljubu. Samo razmisljam o razvodu jer sam usamljena. A pitam se onda hocu li moci naci nekog normalnog ili ce biti jos gore pa cu jos da se kajem...
- zambaklija
#764 Re: Šta nakon razvoda!?
meni su raspušćenice najmilije 
- Peggy_Sue
#765 Re: Šta nakon razvoda!?
Every end is a new beginning !
- alchak.ba
#766 Re: Šta nakon razvoda!?
Normalnost je relativna stvar.
A da se moze naci. Moze
A da se moze naci. Moze
-
stadaradimsada
#767 Re: Šta nakon razvoda!?
Mozete li mi molim vas reci jesam li ja psihopata i nestabilna osoba ako mi treba tako silno partner i porodican i stabilan zivot?
- alchak.ba
#768 Re: Šta nakon razvoda!?
Pa ond bi 95% ljudi bili psihopate
- ovo_malo_duse
#769 Re: Šta nakon razvoda!?
Nisi ni nestabilna niti si psihopata, to je normalna potreba vecine nas.stadaradimsada wrote:Mozete li mi molim vas reci jesam li ja psihopata i nestabilna osoba ako mi treba tako silno partner i porodican i stabilan zivot?
Kako napisah par postova prije, BOLJE DOBAR RAZVOD NEGO LOS BRAK.
Ako si vec sama, cega se onda bojis, da ce ti biti gore, sta moze biti gore?. Mislim da poznajem osjecaj, nije tu samo razvod od osobe, tu je i stav okoline, komsiluka, familije..Iako to necemo da priznamo to je pored djece jedan od najvecih strahova, mozda i najveci. Kako ce me posmatrati, tracati, pricati, bla bla... I meni je to bio najvisociji stepenik, ali kad pogledam sad unazad, nikaka razlika osim sto sad znam ko su mi pravi prijatelji i na koga mogu racunati.
-
stadaradimsada
#770 Re: Šta nakon razvoda!?
Ne znam. Boli me cijelo tijelo od tog osjecaja usamljenosti. Razmisljam moze biti gore ako se razvedem. Ovako makar neko postoji tamo negdje, a onako...niko...Plasim se da u svojim godinama necu moci naci srodnu dusu..
- Veliko Stopalo
#771 Re: Šta nakon razvoda!?
kupi psa ili machku. 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#772 Re: Šta nakon razvoda!?
naravno da postoji sansa da ne nadjes srodnu dusu, ali uvijek mozes naci neku nesrodnu, pa se opet udati da ne budes samastadaradimsada wrote:Ne znam. Boli me cijelo tijelo od tog osjecaja usamljenosti. Razmisljam moze biti gore ako se razvedem. Ovako makar neko postoji tamo negdje, a onako...niko...Plasim se da u svojim godinama necu moci naci srodnu dusu..
elem, sta htjedoh reci...nema garancije, samo je pitanje koliko si se spremna kockati
neke se osobe udaju da budu udane i ta ti opcije uvijek preostaje (kao sto si i sad u braku u kojem nisi sretna)...
neko ceka nesto posebno, pa ponekad i ne doceka
ali, bar meni, nije najgora stvar na svijetu biti sam...gore je biti s nekim, a usamljen...ovako uvijek postoji sansa (nada) da se cudo desi
- CaneBos
#773 Re: Šta nakon razvoda!?
Izvini na mozda prevelikoj direktnosti, ali kod muskaraca ne funkcionira vjernost na daljinu (mozda kod njih 1%), pa ti onako najtoplije savjetujem da sjednes, vrlo objektivno, pa cak i ako je bolno sagledas i sebe i "vas" u trenutnoj situaciji i sta imas od takvog zivota. Ne spominjes djecu, pa ih i nemate vjerovatno..stadaradimsada wrote:Kako donijeti pravilnu odluku? Jesam li ja luda ako ne mogu podnijeti vise da muz zivi u drugoj zemlji i nema ideje kad cemo poceti zivjeti skupa? Je li samoca dovoljan razlog za razvod?
Ako muz "nema ideje" o zajednickom zivotu, onda je to zato sto mu ta ideja nije ni potrebna trenutno, a zasto to je vec drugi par opanaka. Pazi da se ne nadjes u situaciji gdje ces dobiti "Dear John" email, pa ces onda zaliti za protracenim vremenom u toj samoci.
- Aleluja
#774 Re: Šta nakon razvoda!?
...između ostalog, samoća u dvoje je zajeb a kad si solo imaš predispoziciju da upoznaš svoju podobnu osobu!stadaradimsada je napisao/la:
Mislim da je u mom slucaju kriza veca jer se plasim samoce. Cak i u ovakvom braku meni bolje nego da sam sama. A kad sve sagledas, ja svakako sama.
Pa ne znam mogu li u kasnim tridesetim naci ikoga za sebe. Vise ne znam ni gdje da trazim partnera za sebe..
A pitam se onda hocu li moci naci nekog normalnog ili ce biti jos gore pa cu jos da se kajem...
Ne znam. Boli me cijelo tijelo od tog osjecaja usamljenosti. Razmisljam moze biti gore ako se razvedem. Ovako makar neko postoji tamo negdje, a onako...niko...Plasim se da u svojim godinama necu moci naci srodnu dusu..
... a opet postoje persone koje "samoću" doživljavaju kao neku tegobu, pobogu kako ću biti sam ...kao da pod moranjem moraš biti sa nekim i pod cijenu da ne budu sami nađu nekog samo da se kao vode da su u vezi a u stvari opet sami jer nemaju ono što čini zdrav i normalan odnos...
...hvala nebesima što nismo svi isti i što je sve stvar izbora u životu!
-
sha_ba
#775 Re: Šta nakon razvoda!?
da ali kad malo dublje zadje u forum moze samo da skonta da je prekasno....m@m@ wrote:stadaradimsada wrote:Ne znam. Boli me cijelo tijelo od tog osjecaja usamljenosti. Razmisljam moze biti gore ako se razvedem. Ovako makar neko postoji tamo negdje, a onako...niko...Plasim se da u svojim godinama necu moci naci srodnu dusu..
Srodna dusa postoji negdje al i kad se pojavi neces je vidjeti jer cekas tog pored kojeg si usamljena...NIKAD NIJE KASNO za ici dalje.