Mexico-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tarik19

#751 Re: Mexico-BiH

Post by Tarik19 »

jeza u ledja wrote:
BaileyS wrote:Ibisevic nas najbolji igrac veceras a pored njega treba izdvojiti i Salihovica.
.
Ja i ti nismo gledali istu utakmicu, al fakat. :shock:
Nije u Ibisevicu problem sto ne trci, sto se ne zalaze, ili sto se ne vidi na terenu. U njemu je problem sto NE ZNA.
Upravo tako, nazalost! :-? Lik nema pojma.
gradska toplana

#752 Re: Mexico-BiH

Post by gradska toplana »

Polako ljudi,
bilo je kako je bilo.Volio bih i ja da smo pobijedili ali lopta je okrugla ,sta se moze.Ako uzmemo to da je bilo dosta otkaza iz (ne)opravdanih razloga ,vremensku razliku,umor igraca,predstojeci susreti njihovih timova i podvucemo crtu :bilo je OK.Normalno da bih volio da smo pobijedili ali sam licno zadovoljan ,pogotovo sa mladim nadolazecim snagama BiH fudbala/nogometa.Hvala na podrsci nasim bosancima i hercegovcima u USA koji su se svojski potrudili da podrze nasu BiH.
Uzmimo u obzir sve te sporedne stvari van terena (ali veoma bitne) i budimo realni.Kod nas nije toliki problem na terenu nego van terena.Juce nam nije valjao Ciro ,danas Sajo (Pape),mozda sutra Vaha.
Po forumima bubamo svakakve gluposti i pametujemo ,a najvise to cine ljudi koji nisu mogli poigrati lopte ni za raju iz ulice ,a kamoli kvarta,da nepricam dalje o klubovima i jacim stvarima.Prepustimo fudbal/nogomet ljudima koji su citav zivot posvetili toj sporednoj stvari i uspjeh mora doci.
ps. nadam se da uzimamo Rumune sa 2 razlike.
Hajmo Bosno hajmo Hercegovino,narod je zasluzio :bih:
pirmin

#753 Re: Mexico-BiH

Post by pirmin »

Nista lakse nego predviditi Bosance i Grke.
Steta sto jos imam ono malo patriotskih osjecaja. :oops: :zzzz:
drugodtvogdruga

#754 Re: Mexico-BiH

Post by drugodtvogdruga »

Repka sramota jbte... Svaka cast navijacima, 32 hiljade to ni u sarajevu ne bude..
libertyBiH

#755 Re: Mexico-BiH

Post by libertyBiH »

Mravac nije ni za klupe,Spaha dobar ali mora da usere nekim gestom ili je penal ili je crveni a Ibisevic je dobar za Jokera vjerujte mi ali staces kad je i Muslimovic postao KLOC za nepovjerovat kako isplivavaju i iz tekme u tekmu vidi se ko zna ko nezna (Zec je hvalio staje snjim?)..... mali Subasic bolji od pola veznjaka ,Besic nova nada vidi se bundesliga skola.....veliki neuspjeh pred 32000 tisuce domacih navijaca... :oops:
mavcs

#756 Re: Mexico-BiH

Post by mavcs »

I jesmo li na kraju uspjeli sastaviti 11 :D
Mustang1

#757 Re: Mexico-BiH

Post by Mustang1 »

Dobar rezultat :D I sta se na kraju odlucilo hocel se kaznjavat Dzeko Ibricic Begovic... ili ce se sklapat dogovor sa njima :oops:
zonbirile

#758 Re: Mexico-BiH

Post by zonbirile »

sada je na redu Rumunija.Iz o u 2 i pare zagarantovane-beton.
Mustang1

#759 Re: Mexico-BiH

Post by Mustang1 »

barbar wrote:
Bubalo1 wrote:Poklon .. A hendikep jos veci poklon 8-)
Uvijek ono što izgleda kao poklon i naguzi masu :lol:
Znas onu pjesmu.."uzmi sve sto ti zivot pruza" 8-) :oops: Zao mi onog sto je odigro 1/1 a jos veca kvota na hendikepu bila :D al jbg moras bit patriota velika a ne da mrzis svoje :oops:
drugodtvogdruga

#760 Re: Mexico-BiH

Post by drugodtvogdruga »

Meni najvise na zivce idu nasi novinari. Tako vam boga prestanite pisati o nasim igracima po evropi kad se nadje lik u nekom fk karabaleutiti kako je novi ibrahimovic, novi zmaj/dijamant i tako dalje... reko bi covjek englezima bi na wembliju petardu trehnuli olahko...
nazarenko

#761 Re: Mexico-BiH

Post by nazarenko »

Bubalo1 wrote:
barbar wrote:
Bubalo1 wrote:Poklon .. A hendikep jos veci poklon 8-)
Uvijek ono što izgleda kao poklon i naguzi masu :lol:
Znas onu pjesmu.."uzmi sve sto ti zivot pruza" 8-) :oops: Zao mi onog sto je odigro 1/1 a jos veca kvota na hendikepu bila :D al jbg moras bit patriota velika a ne da mrzis svoje :oops:
Predomislih se u zadnji momenat, skontah da mi je rentabilniji obični kec u fixu, nego 1/1 u sistemu :mrgreen:
prodjoh 4/6 na sistemu 3/6 uz 6 fixnih, na cvaju, pa ti racunaj i ne zali me vise :mrgreen:
http://img28.imageshack.us/i/dobitni.jpg/
I ako sam odigrao na Mexico, daleko od toga da ja mrzim svoje, naprotiv, volio bih da smo sinoc dobro odigrali i da smo kojim slucajem bili kompletni vjerovatno se ne bih usudio fixirati keca na listicu, ali s obzirom na cinjenicu da Hasagic brani, da je Mravac u odbrani, Ibisevic u napadu, Pjanic i Misimovic potpuno van takmicarske forme, bez Dzeke... Mislim da bi nas sinoc i Honduras dobio bez problema, a ne solidni Mexico.
Btw... Salcido nije normalan, k'o da je Gareth Bale igrao po nasoj desnoj strani :shock:
Last edited by nazarenko on 10/02/2011 08:31, edited 2 times in total.
k3ngur

#762 Re: Mexico-BiH

Post by k3ngur »

Po mom misljenju najbolja utakmica odkad je Safet dosao, to sto smo primili dva gola, to nema nikakve veze jer prvi go ionako nije trebao biti penal, a vjerujem da ne bi bilo ni drugog da nije bilo prvog. Ovako super nismo nijednu tekmu odigrali u kvalifikacijama kao sto smo veceras. Borili smo se do kraja, da je bio Dzeko igrao ne bi oni nas pobjedili.

Drago mi je posebno zbog Besica, Subasica i Mujdze, to su ako bogda buducnost nase reprezentacije. Mujdzi ne treba zamjerati za drugi go, to je bio samo "bad luck". Kako vidim Medunjanin postaje sve vise i vise bolji, Lulic mozda nije dobar protiv velikih ali ga treba pozivati protiv tima poput Luxemburga i Estonije, dok se ne poboljsa.

Mravac, hm neznam sta u njemu vidi Susic a za Misketa, bojim se ali izgleda da je on svoje najbolje dao, volio bih stvarno da mu karijera ponovo bude kao sto je bio u sezoni 2008/09 ali ne izgleda dobro.

Sa Ibisevicem se nesto mora raditi, covjek stvarno igra srcem za Bosnu ali u svojoj zelji da dadne go pregori, bar tako mi izgleda. Pjanketa mi je zao bilo nocas zbog autogola, ali sam ga vidio u dvije akcije, bas ga je milina bilo gledati. Nadam se da ce mu dati vise minutaze u Lyonu. Hasagic br. 1, to je golman nase ekipe bar sljedece 3 godine, a za Spahu nemam sta reci, ono majka jednom radja.

Helem, belem, Safet nam je podmladio reprezentaciju, vidite Muratovic je otisao, Rahimic polako vec odlazi mada je legenda, samo da je 5 godina mladji, ali zato dobismo Besica, Subasica, Mujdzu, Vranjesa, Medunjanina, oni ce biti uz Pjanica, Dzeku, Salihovica i Ibisevica nasa okosnica sljedecih 10 godina. O Ibricicu i Begovicu no comment, razocarali su me, ali opet ovo ce se zaboraviti i zaigrat ce oni ponovo, al da sam ja Safet dao bih prednost onima koji su se odazvali veceras da zaigraju protiv Rumunije.

Zao mi je bilo sto nisu bili Stilic i Zec veceras a mogao je Alispahica i ovog Cocalica pozvati.
nazarenko

#763 Re: Mexico-BiH

Post by nazarenko »

ak81 wrote:Po mom misljenju najbolja utakmica odkad je Safet dosao, to sto smo primili dva gola, to nema nikakve veze jer prvi go ionako nije trebao biti penal, a vjerujem da ne bi bilo ni drugog da nije bilo prvog. Ovako super nismo nijednu tekmu odigrali u kvalifikacijama kao sto smo veceras. Borili smo se do kraja, da je bio Dzeko igrao ne bi oni nas pobjedili.

Drago mi je posebno zbog Besica, Subasica i Mujdze, to su ako bogda buducnost nase reprezentacije. Mujdzi ne treba zamjerati za drugi go, to je bio samo "bad luck". Kako vidim Medunjanin postaje sve vise i vise bolji, Lulic mozda nije dobar protiv velikih ali ga treba pozivati protiv tima poput Luxemburga i Estonije, dok se ne poboljsa.

Mravac, hm neznam sta u njemu vidi Susic a za Misketa, bojim se ali izgleda da je on svoje najbolje dao, volio bih stvarno da mu karijera ponovo bude kao sto je bio u sezoni 2008/09 ali ne izgleda dobro.

Sa Ibisevicem se nesto mora raditi, covjek stvarno igra srcem za Bosnu ali u svojoj zelji da dadne go pregori, bar tako mi izgleda. Pjanketa mi je zao bilo nocas zbog autogola, ali sam ga vidio u dvije akcije, bas ga je milina bilo gledati. Nadam se da ce mu dati vise minutaze u Lyonu. Hasagic br. 1, to je golman nase ekipe bar sljedece 3 godine, a za Spahu nemam sta reci, ono majka jednom radja.

Helem, belem, Safet nam je podmladio reprezentaciju, vidite Muratovic je otisao, Rahimic polako vec odlazi mada je legenda, samo da je 5 godina mladji, ali zato dobismo Besica, Subasica, Mujdzu, Vranjesa, Medunjanina, oni ce biti uz Pjanica, Dzeku, Salihovica i Ibisevica nasa okosnica sljedecih 10 godina. O Ibricicu i Begovicu no comment, razocarali su me, ali opet ovo ce se zaboraviti i zaigrat ce oni ponovo, al da sam ja Safet dao bih prednost onima koji su se odazvali veceras da zaigraju protiv Rumunije.

Zao mi je bilo sto nisu bili Stilic i Zec veceras a mogao je Alispahica i ovog Cocalica pozvati.
Koja je razlika izmedju Dzeke i na drugoj strani Begovica i Ibricica?
Zašto dvostruki aršini u ovom slučaju?
AmsterdamA

#764 Re: Mexico-BiH

Post by AmsterdamA »

AmsterdamA wrote:
pirmin wrote:Realno, ja ne vidim sansu da ce nesto da bude bolje nego protiv Svedske, Njemacke ili Francuske.
Dakle 2, 3 gola u minusu. :oops:
3:1 za Mexico, iako bih se drage stvari odrekao za pobjedu Bosne! Meksikanci igraju prebrzo za nas.
Zamalo ja ne pogodih, nazalost.Da bi te sreca pomazila, treba znanja, iskustva, hrabrosti, cega mi jos uvijek nemamo. Ako bih nestoizdvojio, to su dva-tri sjajna iznosenja lopti od Muhameda Besica. Jako me podsjetio na stil Ibrahima Affellaya. Tjesim se tim malim djecakom, a i drskoscu Subasica, od kojih ce biti nesto. Ostalo, slaba utjeha no Rumunija nije bolja od Mex a mi bismo morali biti bolji na Bilinom polju, dakle, bit ce slavlja u Zenici. :bih:
Dialer

#765 Re: Mexico-BiH

Post by Dialer »

Ma pusti ih, Dzeko da je reko "necu da dodjem" ovdje bi Pape opet bio kriv. :run:
Mustang1

#766 Re: Mexico-BiH

Post by Mustang1 »

:shock: :lol: :lol: Jesmo ovo dali sami sebi gol nakon penala ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Mislim da smo jedini u historiji kojima je to poslo za rukom :D Ko je ovaj osmica jel on i kod drugog gola asistiro :D :oops:
dezurni_ucenik

#767 Re: Mexico-BiH

Post by dezurni_ucenik »

BaileyS wrote:Ibisevic nas najbolji igrac veceras a pored njega treba izdvojiti i Salihovica.

Od losijih, mozda spomenuti da je Mravac nesiguran i da je Misimovic postao smetalo na terenu, koje stoji i ceka 90' min da svojim potezom rijesi utakmicu. Definitivno je postao teret jer je pod obavezno u ekipi pa taman mu noga bila u gipsu. Da ne spominjem ono otimanje za loptu kod svakog prekida.

ma dzaba sve sto je ibisevic najbolji igrac bio,kad ne zna gola dati... ima li uopce smisla njega drzati medju prvih 11??
Sezam

#768 Re: Mexico-BiH

Post by Sezam »

Gat'Gor wrote:
mikogoago wrote: Sto se same teme tice, jedno su ocekivanja neukog bosanskog insana, a sasvim drugo realno stanje stvari. Nasa reprezentacija nikada agresivnije i trkacki raspolozenije odigrala sto ce reci da je to jedan veliki skok, a posebno ako se uzme u obzir da je jedan dobar dio igraca jako mlad! Selektor? Nikada ne igra selektor nego igraci, a za sve daljnje informacije obratiti se mozes kod Gospodje Alme...

Uzgred, "Ne laprdaj"! :mrgreen: :mrgreen:
:roll:

Ma, neki tipovi samo traze nove izreke za vjecne poraze. Jednostavno nemogu da skontaju da reprezentacija BiH nije toliko kvalitetna. Ne, ti bi radije vjerovao da je to jedina selekcija na planeti koja je odlicna, ali koja uvijek gubi zbog neke "nesrece". Skoro 20 godina cekas da se kvalifikuju za neko prvenstvo. Ovako vec godinama, samo trazite nove nacine da se tjesite. BiH je SADA bezvezna ekipa, nije ni top 30 u svjetu. Nezanima me koliko je neko mlad ili star, zanima me rezultat, sada. Ocekivo sam da izgube, i izgubili su. Pa ponovo pitam, STA NE KONTAS?

Toliko ste navikli na poraze, i na prosjecne utakmice, da vam je ova ODLICNA!

Pa ako je ovo odlicno, sta je onda ono sto Svabi rade, ili Brazilci.....i svi oni sto su ustvari STIGLI na prvenstvo. To mora da je onda neko CUDO OD BOGA :lol:
Ma ti buraz nisi ni gledo tekmu ;-)

Ibisevic je uzasan igrac, jednostavno covjek pojma nema, tim poput nas nema tu privilegiju da zapucava 4-5 stopostotnih sansi po utakmici.

U vezi Dzeke, Begovica itd...morate shvatiti da je to buducnost, sto su nam igraci bolji i cjenjeniji, zavrsavace u velikim klubovima, a oni u tim klubovima zaradjuju hljeb, tako da 'prijateljske' utakmice nacionalnih selekcija nemaju nikakvog znacaja, narocito ako se odrzavaju u pola takmicarske sezone.

Manite se jeftinih patrotskih fraza.
dzeno123

#769 Re: Mexico-BiH

Post by dzeno123 »

plejka2 wrote:Jel bio ekrem jevric na tribinama?
Nije, osto kuci bole ga ledja nakon udesa sto je imo.
extraordinary

#770 Re: Mexico-BiH

Post by extraordinary »

nazarenko wrote:
ak81 wrote:Po mom misljenju najbolja utakmica odkad je Safet dosao, to sto smo primili dva gola, to nema nikakve veze jer prvi go ionako nije trebao biti penal, a vjerujem da ne bi bilo ni drugog da nije bilo prvog. Ovako super nismo nijednu tekmu odigrali u kvalifikacijama kao sto smo veceras. Borili smo se do kraja, da je bio Dzeko igrao ne bi oni nas pobjedili.

Koja je razlika izmedju Dzeke i na drugoj strani Begovica i Ibricica?
Zašto dvostruki aršini u ovom slučaju?

Znaš kakva je procedura za Džeku bila od početka? Očigledno ne znaš. Mancini nije Džeki dozvolio da ide vaditi vizu. Lično Mancini. Nije mu mogao Mancini zabraniti dolazak na utakmicu, ali mogao mu je zabraniti da izvadi vizu, što ti na kraju dođe na isto, samo što to Fifa ne gleda jednako. Džeko nikad nije lično tražio da ga se oslobodi dužnosti, niti je rekao da nije spreman da igra. Begović nije htio da se odazove, rekao je neću, i mislim da bi i Pape njemu trebao istom mjerom vratiti za ubuduće. Papka Ibričića neću komentarisati, nema više tate Ćire da ga štiti. Ionako nikad nije bio za prvih 11.
poostar

#771 Re: Mexico-BiH

Post by poostar »

Sezam wrote: Ma ti buraz nisi ni gledo tekmu ;-)

Ibisevic je uzasan igrac, jednostavno covjek pojma nema, tim poput nas nema tu privilegiju da zapucava 4-5 stopostotnih sansi po utakmici.

U vezi Dzeke, Begovica itd...morate shvatiti da je to buducnost, sto su nam igraci bolji i cjenjeniji, zavrsavace u velikim klubovima, a oni u tim klubovima zaradjuju hljeb, tako da 'prijateljske' utakmice nacionalnih selekcija nemaju nikakvog znacaja, narocito ako se odrzavaju u pola takmicarske sezone.

poserem im se na njihove pare. Englezi su protiv danaca igrali u punom sastavu, a imaju vece zvijezde od nas. Jel to mozda Rooney nece igrati u subotu protiv Man C. ? Neki od nasih igraca su bas zavrsili u vecim klubovima zahvaljujuci reprezentaciji. Da prijateljske utakmice nemaju nikakvog znacaja, pogotovo za nacionalne selekcije, je najveca glupost. Pape ima repku na raspolaganju mozda 6 - 7 puta godisnje...kad ce uigravati tim ako nece na prijateljskim utakmicama?
extraordinary

#772 Re: Mexico-BiH

Post by extraordinary »

Nisu Englezi nastupili baš u najjačem sastavu, izostalo je par zvijezda a la Gerrard.
nazarenko

#773 Re: Mexico-BiH

Post by nazarenko »

poostar wrote:

poserem im se na njihove pare. Englezi su protiv danaca igrali u punom sastavu, a imaju vece zvijezde od nas. Jel to mozda Rooney nece igrati u subotu protiv Man C. ? Neki od nasih igraca su bas zavrsili u vecim klubovima zahvaljujuci reprezentaciji. Da prijateljske utakmice nemaju nikakvog znacaja, pogotovo za nacionalne selekcije, je najveca glupost. Pape ima repku na raspolaganju mozda 6 - 7 puta godisnje...kad ce uigravati tim ako nece na prijateljskim utakmicama?
Paša moj, od Engleske do Danske ti treba sat vremena avionom, a od Evrope do SAD toliko ti treba telefonom!
jazzer

#774 Re: Mexico-BiH

Post by jazzer »

Nisam gledao utakmicu ali sam sada pogledao isjecke sa iste...

Niko ne spomenu (mozda i grijesim :) ) Pjanicevu majstoriju prije nego ce Ibisevic
pogoditi stativu..Fakat prava majstorija!!! A kada se sjetim da je Pjanin otac molio i kumio
ljude iz saveza da ga pozovu da igra za reprezentaciju...Da smo onakvog dragulja izgubili.. :-)
Sezam

#775 Re: Mexico-BiH

Post by Sezam »

poostar wrote:

Dzeko i Begovic sigurno nisu zavrsili tamo gdje su zavrsili zbog reprezentacije.

Ti se mozes srati na njihove pare koliko god hoves, oni u svojim klubovima zaradjuju hljeb i normalno da im je klub ispred drzave. Sto prije shvatite da je to moderni fudbal, bit ce vam lakse. Dosta vise jeftinog patriotizma, gdje je svaka odluka igraca o igrati ili ne igrati samo jedan korak od "ma ko ga yebe, ne mora vise nikad igrati, kad nije patriota"

E da, Ekrem Jevric je Crnogorac ;-)
Locked