BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBB

Post Reply
splavar šime

#751 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by splavar šime »

[

Image

Otvorenim prijetnjama postizborna politička borba ide u neželjenom smjeru!

Ispred ulaznih vrata zgrade u Zagrebačkoj ulici u Mostaru gdje stanuje obitelj Zvonke Jurišića, predsjednika HSP-a BiH, danas je osvanuo prijeteći grafit nepoznatih autora. Postizborna politička borba oko uspostave vlasti ovim bi natpisom mogla ući u jednu neželjenu sferu koja se mora u samom startu osuditi i zaustaviti.

http://www.bljesak.info/content/view/66698/158/
[/quote]

Ovo su takve kukavice i miši, pa tek će vidjeti kome su vijerovali "ZNA SE" isto ko oni u Hrvatskoj što su se divili dijelima i govorima Sanadera a sada nežele da čuju da je bio član HDZ-a a kamoli predsjednik te iste stranke i Vlade R.Hrvatske.
Samo treba pustiti vremenu a to će ako Bog da brzo doći i uvidjeće da su samo izmanipulisane HERE od "ZNA SE".
Been

#752 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Been »

who the fuck is HERA ?

Da nije, ne d'o Bog, neka nova mutacija u HDZ-u kao npr. HDZ brojke i slova ??
belfy

#753 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by belfy »

plain vanilla wrote:
belfy wrote:
plain vanilla wrote:Sto se bolan nerviras zbog njega, i jos bi ga ugostio :-)
Pa on samo i provocira, ovo mu i jeste cilj
uopste se ne nerviram, ali ovo je cetvrti put da koristi zenicu kao argument, a bez ikakvog zdravog rezona. svaki put sam mu ukazao gdje grijesi i rekao da cu se javiti svaki put kada takav argument pokusa da koristi. samo ostajem dosljedan onome sto sam rekao.
a to sto bih ga ugostio mi ne predstavlja problem, cak suprotno. takodjer, ugostio bih i bilo koga drugog zainteresovanog za druzenje, opijanje i aktivnosti po zelji u okviru svega toga. :)
sve je to lijepo, forum i jeste za razmjenu razlicitih misljenja
ali ako nekome lijepo das argumente, sve obrazlozis, a on samo ponavlja jedno te isto u cilju provokacije, lakse ga na ignore..
zar vi iz zenice pijete? :shock: :D
ma nije mi mrsko izloziti argumente koliko je potrebno puta ako ce biti usvojeni prije ili poslije. ako to ide tesko, onda praksa nema zamjenu, pa i to nudim ako je potrebno. ignore niti volim, niti mogu. vjera mi zabranjuje :razz:
a u zenici se odavno ne pije. postoje oni koji cugaju, oni koji locu i oni koji nadomiruju. :lol:

P.S. jedino sto mi zapinje za oko je da je na ovom forumu jako puno ljudi iz zenice, ali se obicno na ove stvari ne osvrcu ili ih se samo ovlas dodirnu. e o tome bih radije komentarisao, ali znam da se ti isti, opet, ne bi ni osvrnuli ili bi ih se samo ovlas dotakli. :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#754 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by plain vanilla »

belfy wrote: ma nije mi mrsko izloziti argumente koliko je potrebno puta ako ce biti usvojeni prije ili poslije. ako to ide tesko, onda praksa nema zamjenu, pa i to nudim ako je potrebno. ignore niti volim, niti mogu. vjera mi zabranjuje :razz:
a u zenici se odavno ne pije. postoje oni koji cugaju, oni koji locu i oni koji nadomiruju. :lol:

P.S. jedino sto mi zapinje za oko je da je na ovom forumu jako puno ljudi iz zenice, ali se obicno na ove stvari ne osvrcu ili ih se samo ovlas dodirnu. e o tome bih radije komentarisao, ali znam da se ti isti, opet, ne bi ni osvrnuli ili bi ih se samo ovlas dotakli. :-)
Kad budes imao par hiljada postova, a od toga 1984 pokusaja da objasnis kako Zenica nije ono za sta je trollovi optuzuju, onda ces i ti lijepo odustati, i neces se vise obazirati na te price.
Cak i da mu sve objasnis, dokazes, ugostis, sprijateljite se, eto njega sutra s drugim nickom i sve po starim..o tome ti govorim, a to su shvatili ocito i tvoji sugradjani.
Ne objasnjavas ti neupucenom nego trollu.
Haettenschweiler

#755 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Haettenschweiler »

Been wrote:who the fuck is HERA ?

Nisam sada 100% siguran ko stoji iza te HERE ali bi veoma lako mogao biti ovaj lik:
Image
Zove se Leo Plačpičkić.
Haettenschweiler

#756 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Haettenschweiler »

Nisam sada 100% siguran ko stoji iza te HERE ali bi veoma lako mogao biti ovaj lik:
Image
Zove se Leo Plačpičkić.
Komrad

#757 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
belfy wrote: ma nije mi mrsko izloziti argumente koliko je potrebno puta ako ce biti usvojeni prije ili poslije. ako to ide tesko, onda praksa nema zamjenu, pa i to nudim ako je potrebno. ignore niti volim, niti mogu. vjera mi zabranjuje :razz:

Kad budes imao par hiljada postova, a od toga 1984 pokusaja da objasnis kako Zenica nije ono za sta je trollovi optuzuju, onda ces i ti lijepo odustati, i neces se vise obazirati na te price.
Cak i da mu sve objasnis, dokazes, ugostis, sprijateljite se, eto njega sutra s drugim nickom i sve po starim..o tome ti govorim, a to su shvatili ocito i tvoji sugradjani.
Ma na kraju krajeva... zasto je njima zenica bitna? zasto su bitna prava Hrvata tamo gdje su manjina...ne misle valjda i Zenicu u treci entitet?
Bitno je da se prava ima u Grudama, Kresevu, Ravnom i tako to ..
plain vanilla

#758 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
plain vanilla wrote:
Ma na kraju krajeva... zasto je njima zenica bitna? zasto su bitna prava Hrvata tamo gdje su manjina...ne misle valjda i Zenicu u treci entitet?
Bitno je da se prava ima u Grudama, Kresevu, Ravnom i tako to ..
Normalnom covjeku bi morao bti bitan svaki pedalj ove zemlje, pa i shire. Brinuti se za svakog covjeka, ma kako se zvao i gdje god zivio.
Medjutim, ovdje je malo drugacije..ne malo, mnogo. Toliko da su nam Bosnjaci u RS postali nevazni, Hrvati u Posavini, a i Srbi u Federaciji.
Dobra su vremena, kakvi smo mi
Komrad

#759 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

plain vanilla wrote: Normalnom covjeku bi morao bti bitan svaki pedalj ove zemlje, pa i shire. Brinuti se za svakog covjeka, ma kako se zvao i gdje god zivio.
Medjutim, ovdje je malo drugacije..ne malo, mnogo. Toliko da su nam Bosnjaci u RS postali nevazni, Hrvati u Posavini, a i Srbi u Federaciji.
Sta se moze... ne mogu ja nekoga iz Stokholma natjerati da se vrati u Rogaticu i da nema RSa tamo se nebi vratilo vise od 10% ljudi ... i to je tako pogotovo sada... Nazalost mislim da je RS za Bosnjake i Hrvate demografski izgubljena
a Federacija za Srbe...

Ali ako Hrvati zaista zele taj entitet mislim da im treba dati ta 2 hercegovacka kantona gdje su 2/3 i posavski uz odredjene ustupke kada se radi o drzavnim institucijama nesto slicno kao sto je elSaik naveo ...
plain vanilla

#760 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
plain vanilla wrote: Normalnom covjeku bi morao bti bitan svaki pedalj ove zemlje, pa i shire. Brinuti se za svakog covjeka, ma kako se zvao i gdje god zivio.
Sta se moze... ne mogu ja nekoga iz Stokholma natjerati da se vrati u Rogaticu i da nema RSa tamo se nebi vratilo vise od 10% ljudi ... i to je tako pogotovo sada... Nazalost mislim da je RS za Bosnjake i Hrvate demografski izgubljena
a Federacija za Srbe...

Ali ako Hrvati zaista zele taj entitet mislim da im treba dati ta 2 hercegovacka kantona gdje su 2/3 i posavski uz odredjene ustupke kada se radi o drzavnim institucijama nesto slicno kao sto je elSaik naveo ...
Ma sta i kad dobiju entitet?
Nisam mislila na to..previse je mrznje jednostavno, kao da se mora dogoditi neka velika zajednicka nesreca da se napokon okrenemo jedni drugima, a protiv kriminalaca i huskaca.
Komrad

#761 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

plain vanilla wrote:
Ma sta i kad dobiju entitet?
Nisam mislila na to..previse je mrznje jednostavno, kao da se mora dogoditi neka velika zajednicka nesreca da se napokon okrenemo jedni drugima, a protiv kriminalaca i huskaca.
ma ako hoces iskreno ... ne zanima me... neka se zatvore u svoj tor i sta cu im ja ...
eto im posusje,grude pa nek uzivaju ... eto im sultan Covic i neka uzivaju u svom entitetu
al ne mogu entiet traziti u kantonima gdje nemaju 2/3 vecinu ... cak ni natpolovicnu ...
to dole ioanko niti je kad priznavalo BiH niti FBiH sto se vidi po onim zastavama ... drzavne nema nigdje
zvizdanje kada svira himna BiH itd....
znaci eto livanjski,zhk, posavski :)
Ovi ostali kantoni su hvala Bogu ioanko mijesani pa kad smo do sad mogli zajedno mozemo i od sad :)
Gandalf

#762 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Gandalf »

Haettenschweiler wrote:

Image
Zove se Leo Plačpičkić.
Nije valjda da stvarno postoji lik sa prezimenom Plačpičkić :lol:
palermo

#763 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by palermo »

Komrad wrote:
a Federacija za Srbe...

Koji je kurac vama iz SDP-a ??? Juče El saik, danas ti daješ entitet.........o čemu pričate, i to takvi prijedlozi dolaze od podržavaoca SDP-a.......de se saberite malo, misliš da bi se stalno da tri kantona...kad pristaneš na tu priču, onda si sve opcije otvorio...
Stvarno sam zapanjen lakoćom kojom vas dvojica (i sve se nadam da ste ipak samo usamljeni strijelci) dajete enititete, selite ljude... :? :?
Gandalf

#764 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Gandalf »

Ma zezaju se ljudi samo jer ideje entiteta i jesu same po sebi paradox ;-)
Entiteti su prelazna rješenja a na ukidanje istih moraćemo čekati dolazak normalnijih političkih opcija.
S normalnijim političkim opcijama sva apsurdnost entiteta će biti kristalno jasna i širim narodnim masama.
Na to ćemo morati sačekati još neko vrijeme ali nema veze - padala su i kudikamo veća carstva od entitetskih i to upravo zbog vlastite trulosti iznutra - pašće i entiteti - kada smo uspjeli preživjeti onakav rat, ne vidim razlog da sada budemo toliki pesimisti.
1gorstak

#765 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by 1gorstak »

Komrad wrote:Ali ako Hrvati zaista zele taj entitet mislim da im treba dati ta 2 hercegovacka kantona gdje su 2/3 i posavski uz odredjene ustupke kada se radi o drzavnim institucijama nesto slicno kao sto je elSaik naveo ...
Niti jedan narod nema ekskluzivno pravo na bilo koji dio zemlje. Ksenofobi koji izlaz traze u etnickoj podjeli mozda jednog dana i nadju nacin da podjele ovu zemlju (mada ne vjerujem) i to bi bio korak ka nestanku drzave a vjerovatno i Bosnjaka. Ali sreca je da vi koji mislite da bi se stvari popravile ako ne zivimo skupa, zelite previse teritorije za svoje vrste, pa se zbog tih konfliktnih zelja ne mozete dogovoriti i zato BiH opstaje. Paradoks.
osa

#766 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by osa »

1gorstak wrote:
Komrad wrote:Ali ako Hrvati zaista zele taj entitet mislim da im treba dati ta 2 hercegovacka kantona gdje su 2/3 i posavski uz odredjene ustupke kada se radi o drzavnim institucijama nesto slicno kao sto je elSaik naveo ...
Niti jedan narod nema ekskluzivno pravo na bilo koji dio zemlje. Ksenofobi koji izlaz traze u etnickoj podjeli mozda jednog dana i nadju nacin da podjele ovu zemlju (mada ne vjerujem) i to bi bio korak ka nestanku drzave a vjerovatno i Bosnjaka. Ali sreca je da vi koji mislite da bi se stvari popravile ako ne zivimo skupa, zelite previse teritorije za svoje vrste, pa se zbog tih konfliktnih zelja ne mozete dogovoriti i zato BiH opstaje. Paradoks.

kako bi to bošnjaci nestali, možeš li to malo pojasniti, bože svakavih nebuloza se može pročitati...
nosara

#767 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by nosara »

1gorstak wrote:
Apsolutno... Nedostatak kapaciteta drzi zemlju na povrsini... Vrlo dobro...
1gorstak

#768 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by 1gorstak »

osa wrote:
1gorstak wrote:
kako bi to bošnjaci nestali, možeš li to malo pojasniti, bože svakavih nebuloza se može pročitati...
Nestali bi kao politicki faktor. Fizicki bi opstali, ali bi bili prvo zatvoreni u taj rezervat u kojeg trazis da se ograde, a onda ucijenjeni da tako opkoljeni predaju suverenitet Velikoj Srbiji i Velikoj Hrvatskoj.
slobodni armirach

#769 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by slobodni armirach »

osa wrote: kako bi to bošnjaci nestali, možeš li to malo pojasniti, bože svakavih nebuloza se može pročitati...
Bosnjaci? otkad ti susjed koristis te neprimjerene izraze, pa zar nisu u pitanju balije tamo gdje neme vjecnih prijatelja i vjecnih neprijatelja, a nebuloza na ovom teheran-x kako ga od milja zovete, daleko je manje nego tamo na vasem HB serveru.
no_pasaran

#770 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by no_pasaran »

Pogledajte kako SDP i programaši ugrožavaju Hrvatsko-Srpski narod i našu Herceg-Srpsku! :x

Srećom ovo su nebitne stvari, samo neka oni čuvaju našu Herceg-Srpsku i naše "vitalne nacionalne interese"!
Hladne škole u Bosanskom Grahovu, Glamoču i Kupresu

Zbog problema sa grijanjem početak nastave u drugom polugodištu u osnovnim školama u Bosanskom Grahovu, Glamoču i Kupresu odgođen je za sedam dana, odnosno do 17. januara, potvrđeno je iz Ministarstva obrazovanja Livanjskog kantona.
Komrad

#771 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

1gorstak wrote:

Gdje to?? Jesi li ti siguran? A Republika Srpska?
Komrad

#772 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

palermo wrote: Koji je kurac vama iz SDP-a ??? Juče El saik, danas ti daješ entitet.........o čemu pričate, i to takvi prijedlozi dolaze od podržavaoca SDP-a.......de se saberite malo, misliš da bi se stalno da tri kantona...kad pristaneš na tu priču, onda si sve opcije otvorio...
Stvarno sam zapanjen lakoćom kojom vas dvojica (i sve se nadam da ste ipak samo usamljeni strijelci) dajete enititete, selite ljude... :? :?
Ko je govorio o selidbi ljudi? Rekao sam hipoteticki da se nista nebi promijenilo... Niti bi hrvati bili ravnopravniji niti bi bosnjaci bili osteceni kada bi livanjski, posavksi kanton i zapadnohercegovacki cinili jedan entitet

Dakle... kako god Srbe Federacije ne stiti i ne moze i nece da stiti RS tako ni Hrvate zenice, sarajeva ili bihaca nece htjeti i nece moci stiti Hrvatski entiet

valjda smo se sad razumjeli :)
veleno

#773 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by veleno »

Komrad wrote:
palermo wrote: Koji je kurac vama iz SDP-a ??? Juče El saik, danas ti daješ entitet.........o čemu pričate, i to takvi prijedlozi dolaze od podržavaoca SDP-a.......de se saberite malo, misliš da bi se stalno da tri kantona...kad pristaneš na tu priču, onda si sve opcije otvorio...
Ko je govorio o selidbi ljudi? Rekao sam hipoteticki da se nista nebi promijenilo... Niti bi hrvati bili ravnopravniji niti bi bosnjaci bili osteceni kada bi livanjski, posavksi kanton i zapadnohercegovacki cinili jedan entitet

Dakle... kako god Srbe Federacije ne stiti i ne moze i nece da stiti RS tako ni Hrvate zenice, sarajeva ili bihaca nece htjeti i nece moci stiti Hrvatski entiet

Jesmo. :)

Trebaju hercegovci,posavci, livnjaci i podrinjci novog babu. :)
Alfa_Ze

#774 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Alfa_Ze »

Komrad wrote: Ko je govorio o selidbi ljudi? Rekao sam hipoteticki da se nista nebi promijenilo... Niti bi hrvati bili ravnopravniji niti bi bosnjaci bili osteceni kada bi livanjski, posavksi kanton i zapadnohercegovacki cinili jedan entitetDakle... kako god Srbe Federacije ne stiti i ne moze i nece da stiti RS tako ni Hrvate zenice, sarajeva ili bihaca nece htjeti i nece moci stiti Hrvatski entiet

:?
da je to tako, vlast bi se na svim nivoima u BiH konstituisala vec u oktobru /novembru :?: :cry:
mislim da je ovo gradivo ipak pretesko za tebe !! :roll:
Komrad

#775 Re: BiH/SNSD,SDS,HDZ,HDZ90,SBiH,SBB

Post by Komrad »

Alfa_Ze wrote: :?
da je to tako, vlast bi se na svim nivoima u BiH konstituisala vec u oktobru /novembru :?: :cry:
mislim da je ovo gradivo ipak pretesko za tebe !! :roll:
ne radi se o konstituisanju vlasti nego o snovima o trecem entietu kao najboljem mehanizmu da se zastite prava hrvata... treci entitet nece stiti prava hrvata koji se budu nalazili izvan njega kao sto ni RS ne stiti prava Srba koji se nalaze izvan RSa

Status Bosnjaka u tim kantonima se nebi nista promijenio ni na bolje ni na gore kada bi oni postali HB jer je i danas situacija i stanje na terenu kao da su u HB
Post Reply