FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Locked

Podrzavam koaliciju SDP-NSRZB-SDA-HSP

DA
211
70%
NE
92
30%

Total votes: 303

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#751 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Pa NN nek iduci put glasa za SBB

Ili nek se prijavi raditi u kampanji za SDP, pa da SDP postane apsolutni pobjednik, tako da ne mora ni s kim koalirati.

Meni prvoj uopste nije draga koalicija sa SDA, ali ako je trebako birati izmedju SBB ili SDA, bolje SDA.

Jedino drugo rjesenje je opozicija, sto bi tek bio samar glasacima, bijeg prije nego se ista i pokusa.
vee-jay

#752 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by vee-jay »

NightSkyWalker wrote:Je li iko ikada mogao predvidjeti da ce jednog dana SDA i SDP biti u koaliciji? :wink:
vidi se da si nov na forumu. svi smo manje vise znali da ce SBiH na ovim izborima propasti, i o tome smo na razlicitim temama diskutovali.
ja sam konkretno znao dosta prije izbora da ce najvjerovatnije ove dvije stranke praviti koaliciju.
vee-jay

#753 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by vee-jay »

1mustra wrote:
Gandalf wrote: P.S. Pitao sam već jednom i pitaću opet - šta je to loše u kaoliciji u kojoj nema hadezea i čovića :?:
Mozda to sto se time ignorira izborna volja cijelog jednog naroda.

Pricas o rusenju BiH, a istodobno podrzavas ovakvu koaliciju, valjda je po tebi BiH, jedino BiH po volji samo jednog naroda, a sve ostalo nije BiH. Realno govoreci, ovakva koalicija rusi BiH vise nego sto Dodika i Covica zajedno.
zivi bili pa vidjeli. ja sam u potpunosti drugacijeg misljenja.
Bosnolog

#754 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Bosnolog »

Kada otvoreni i dokazani fasisti i neprijatelji BiH urlaju protiv ove SDP-ove platforme ona je zasigurno dobra za BiH i njenu buducnost,......
Vasić kritikuje SDP-ovu platformu

“Radi se o platformi daljnje unitarizacije i daljnjih generiranja tzv. prethodnih pitanja u BiH koja se nastoje staviti pod tepih i zamaskirati ubrzanim i nerealnim EU i NATO integracijama”, tvrdi Vasić u pisanoj izjavi.
20.12.2010. u 20:45

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić kritizirao je danas platformu SDP-a BiH za formiranje vlasti u Federaciji BiH i zajednički nastup u institucijama BiH.

“Radi se o platformi daljnje unitarizacije i daljnjih generiranja tzv. prethodnih pitanja u BiH koja se nastoje staviti pod tepih i zamaskirati ubrzanim i nerealnim EU i NATO integracijama”, tvrdi Vasić u pisanoj izjavi.

On navodi da je “očigledna namjera SDP-a da sebe promovira u glavnokomandujućeg procesa unitarizacije i centralizacija BiH, a da sve one koji ne prihvataju ovakav politički olovni ultimatum proglasi kočničarima, protivnicima evropske integracije i separatistima”.

Napominje da niko, pa ni SNSD, nije pozitivno reagirao na platformu SDP-a za formiranje vlasti u Federaciji i zajednički nastup u institucijama BiH.

U pisanoj izjavi naveo je i sve što je za njega neprihvatljivo u platformi.
NightSkyWalker

#755 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by NightSkyWalker »

kajdara wrote: kvislinško-kriminalna SDA-vrhuška
:roll: :roll:

SDA :thumbup: :bih:
SDP :thumbup: :bih:
plain vanilla

#756 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

U Mostaru u srijedu sastanak oba HDZ-a, SNSD-a i SDS-a

Predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović, zajedno sa predstavnicima SDS-a i HDZ-a 1990, trebali bi se sastati u srijedu, 22. prosinca, u Mostaru kako bi razgovarali o svim bitnim i aktualnim pitanjima u BiH.

izgleda ipak ljubic ostaje s covicem :-)
Hunkar

#757 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Hunkar »

Bosnolog wrote:Kada otvoreni i dokazani fasisti i neprijatelji BiH urlaju protiv ove SDP-ove platforme ona je zasigurno dobra za BiH i njenu buducnost,......
Vasić kritikuje SDP-ovu platformu

20.12.2010. u 20:45

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić kritizirao je danas platformu SDP-a BiH za formiranje vlasti u Federaciji BiH i zajednički nastup u institucijama BiH.

On navodi da je “očigledna namjera SDP-a da sebe promovira u glavnokomandujućeg procesa unitarizacije i centralizacija BiH, a da sve one koji ne prihvataju ovakav politički olovni ultimatum proglasi kočničarima, protivnicima evropske integracije i separatistima”.

Napominje da niko, pa ni SNSD, nije pozitivno reagirao na platformu SDP-a za formiranje vlasti u Federaciji i zajednički nastup u institucijama BiH.

U pisanoj izjavi naveo je i sve što je za njega neprihvatljivo u platformi.
cim se wannabe vojvoda javio, znaci lagumdzija ubo u sridu :D

samo da hoce dogovoriti sa hdz90 i mozda raguza za premijera, da se konacno kutarisemo covica. jos kad sanader propjeva :D
hercegovac_pravi

#758 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

plain vanilla wrote:U Mostaru u srijedu sastanak oba HDZ-a, SNSD-a i SDS-a

Predsjednici SNSD-a i HDZ-a BiH Milorad Dodik i Dragan Čović, zajedno sa predstavnicima SDS-a i HDZ-a 1990, trebali bi se sastati u srijedu, 22. prosinca, u Mostaru kako bi razgovarali o svim bitnim i aktualnim pitanjima u BiH.

Nek mu je sa srećom... :dance:
plain vanilla

#759 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

hercegovac_pravi wrote:

Pa sve upucuje da ostaje tamo

Ali ni u ovom tekstu, ciji sam dio copy, nema njegove izjave. Danas su se oglasili svi, Haris, Radoncic, Vasic, Covic imao vanrednu sjednicu predsjednistva HDZ-a, samo od njega ni glasa..
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#760 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by BolanBolan »

Zvao sam maloprije Ljubića, veli da se igra "između dvije vatre"...
plain vanilla

#761 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

BolanBolan wrote:Zvao sam maloprije Ljubića, veli da se igra "između dvije vatre"...
Treba li vatrogasce da saljemo? :D
muha_sa

#762 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by muha_sa »

ebereckeeeeeeeeeeeee :D
hercegovac_pravi

#763 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by hercegovac_pravi »

plain vanilla wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Pa sve upucuje da ostaje tamo

Ali ni u ovom tekstu, ciji sam dio copy, nema njegove izjave. Danas su se oglasili svi, Haris, Radoncic, Vasic, Covic imao vanrednu sjednicu predsjednistva HDZ-a, samo od njega ni glasa..
Vidi, nisam siguran jesam li u jednoj polemici sa tobom već napisao da je Ljubić već jedanput izigrao čvrst verbalni dogovor koji je imao upravo sa navedenom koalicijom (SDP-SDA-HSP-Lijanovići). Btw. taj dogovor se deso još prije izbora ali nije ni bitno.
E vidiš sada Ljubić ima dvostruki problem koji je sam sebi kreirao i to pogrešnom procjenom političke moći osovine Dodik-Čović. Ako odbije pristup SDP koaliciji, postaje gubitnik izbora i leti izvlasti. U drugu ruku ako pristupi SDP koaliciji bit će samo minorna politička ličnost bez iole ozbiljnog uticaja i to iz razloga što mu se više "ne vjeruje"..ukratko sam je sebe zajebao..ali takva je politika..nekad "dojnji...nekad gornji"..u ovome slučaju definitivno je Ljubić "dojnji".
plain vanilla

#764 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Sve je to meni jasno, samo me zanima sta se dogadja, jer bih stvarno voljela da i oni udju u tu koaliciju i da se napokon nesto uradi za boljitak Hrvata.
travnik

#765 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by travnik »

Ljubić ostaje uz Čovića. Zašto? Pa zato što bi u suprotnom teško prošao izborni prag na narednim izborima i HDZ 1990 bi postao nova BHI, odnosno minorna politička opcija. To će se desiti sa HSP-om. Takva percepcija ljudi. Po principu: Nek' me predstavlja onaj koga sam izabrao, pa makar bio crni vrag. Jbg takva svijest ljudi, a to će se teško izmijeniti.

Jedno zapažanje. Prije izbora sam najviše ismijavanja na račun NS RzB i Lijanovića pročitao na ovom forumu. Toliko je bilo potcjenjivanja njihovog rada, politike, kompanije i itd. Međutim, nakon što su sada donijeli SDP-u potreban broj glasova, to potcjenjivanje je nestalo. To ništa ne govori o Lijanovićima, već o "principijelnosti" pojedinih forumaša, koji pokusaju šta im god omiljena partija servira,odnosno koji ne misle svojim mozgom, već mozgom pripadnika partije koju preferiraju.

Koalicijski program? Čini mi se da je dobar. Samo papir trpi sve, vidjet ćemo na djelu. Osobno, želim im sve najbolje. Do sada su me sve vlasti razočarale, valjda neće i ova nova.
Kenan-sa

#766 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Kenan-sa »

plain vanilla wrote:Sve je to meni jasno, samo me zanima sta se dogadja, jer bih stvarno voljela da i oni udju u tu koaliciju i da se napokon nesto uradi za boljitak Hrvata.
I bez oba HDZ ova koalicija moze uraditi mnogo toga za Hrvate i dokazati da su za Hrvate vise uradili SDP i SDA nego oba HDZa u zadnjih 20 godina! ova koalicija je visestruko dobra ,od Federacije ce se napraviti procvat,a kad to shvate i vide Hrvati,zauvjek ce okrenuti ledja HDZ-u,jer ce valjda shvatiti da ih je ta stranka vec 20 godian samo lagala i zamajavala,i prepadala od drugih,a usput sebe bogatili i krali gdje su stigli! vrijeme je da se nacionalistima kaze zbogom,zauvjek! mada sam mislio da Ljubic nije ortodoksni nacionalista,sve su prilike da ce mu se sada otkriti pravo lice,sto znaci da je on Bosnjake samo lagao i varao a da je on ustvari kao i Covic samo za 3 entitet kojeg ni u snu ne mogu dobiti! sve sto je Ljubic htio SDP je stavio u ovu platformu,i sad oni kao opet nesto razmisljaju i dvoume se,koje licemjerstvo,takvih mi je puna kapa...
plain vanilla

#767 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Kenan-sa wrote:
plain vanilla wrote:Sve je to meni jasno, samo me zanima sta se dogadja, jer bih stvarno voljela da i oni udju u tu koaliciju i da se napokon nesto uradi za boljitak Hrvata.
I bez oba HDZ ova koalicija moze uraditi mnogo toga za Hrvate i dokazati da su za Hrvate vise uradili SDP i SDA nego oba HDZa u zadnjih 20 godina! ova koalicija je visestruko dobra ,od Federacije ce se napraviti procvat,a kad to shvate i vide Hrvati,zauvjek ce okrenuti ledja HDZ-u,jer ce valjda shvatiti da ih je ta stranka vec 20 godian samo lagala i zamajavala,i prepadala od drugih,a usput sebe bogatili i krali gdje su stigli! vrijeme je da se nacionalistima kaze zbogom,zauvjek! mada sam mislio da Ljubic nije ortodoksni nacionalista,sve su prilike da ce mu se sada otkriti pravo lice,sto znaci da je on Bosnjake samo lagao i varao a da je on ustvari kao i Covic samo za 3 entitet kojeg ni u snu ne mogu dobiti! sve sto je Ljubic htio SDP je stavio u ovu platformu,i sad oni kao opet nesto razmisljaju i dvoume se,koje licemjerstvo,takvih mi je puna kapa...
Pa ne znam je li on "toliki nacionalista", nije se on s Covicem slizao samo zbog Treceg. Mislio je da Zlaja nece stisnuti i izbaciti HDZ iz vlasti, pa je on pozurio da sebi osigura mjesto.

A sad bas da ce Federacija procvati, ne znam, nisam toliko optimisticna, ali vjerujem da ce krenuti na bolje.
splavar šime

#768 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by splavar šime »

Po ovome što piše u platformi a što je 100% napisano na čemu je insistirao HDZ 1990 i sada odjednom da se to nesviđa tim istim iz HDZ 1990 to je opće ludilo ili nošenje velikih oraha u Džepovima pojedinih čimbenika u toj stranci pa ih još veći kriminalac kao što je Čović drži u šaci.Molim Boga da se varam i da će netko iz te stranke biti toliko pametan i mudar pa da se priključi u podršci ovoj platformi koja je ipak jedna svijetlija tačka ka boljoj BiH prema EU naspram svih dosadašnjih mudrovanja i prepucavanja skoro 15 godina gdje se nije ništa konkretno ni donijelo ni uradilo.
Nadam se da će čovijek kao Martin Raguž ipak biti taj koji će ovu platformu ako ništa barem iskreno pročitati i vidjeti da je sve tu što su i tražili, a ako ne, onda neka pogledaju zadnje vijesti iz Austrije gdje se kaže da je i Austrijsko tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv Sanadera zbog pranja novca u njihovim bankama.
Ko zna, možda su oni ipak svi Sanader !!!
plain vanilla

#769 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by plain vanilla »

Mozda se upravo Raguz i Ljubic svadjaju :D
bicebolje

#770 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bicebolje »

muha_sa wrote:ebereckeeeeeeeeeeeee :D
:lol:

Socijalista

#771 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

plain vanilla wrote:Mozda se upravo Raguz i Ljubic svadjaju :D
Sve mi se vise svidja konstalacija da SDP bude samo u vlasti na federalnom nivou...a da predlazu zakone u drzavnom parlamentu ionako ce biti povuci potegni.

Vidjecemo.
bicebolje

#772 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by bicebolje »

Socijalista wrote:
Sve mi se vise svidja konstalacija da SDP bude samo u vlasti na federalnom nivou...a da predlazu zakone u drzavnom parlamentu ionako ce biti povuci potegni.

Vidjecemo.
51% BiH :mrgreen:

Čak i da prođe ova igrarija (a čisto sumnjam) SDP na državnom nivou čekaju legitimno izabrani predstavnici srpskog i hrvatskog naroda a tu minorni postaju upravo oni koji se trenutno busaju u prsa.
Socijalista

#773 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Socijalista »

bicebolje wrote:
Socijalista wrote:

Vidjecemo.

Čak i da prođe ova igrarija (a čisto sumnjam) SDP na državnom nivou čekaju legitimno izabrani predstavnici srpskog i hrvatskog naroda a tu minorni postaju upravo oni koji se trenutno busaju u prsa.
Sta je tu problem ako SDP napravi vladu samo u FBiH i u par kantona? To SDP mora u vlast na drzavnom nivou? NE MORA :!: Imaju 8 poslanika plus clana predsjednistva s kojim mogu motati bilo koji zakon...ukoliko ne bude mogucnosti da se stvori koalicija na programskoj osnovi na nivou BiH onda SDP treba da se povuce, jer ionako imaju kontrolu preko FBiH.

Mislim da SDP nema na sta pristati, jer niko drugi nije predlozio NISTA. Pogotovo ovi covini kuknjavci...sve nesto haaa huuj a nikakav dokument ne postoji, nista. S toga treba krenuti od jedine platforme a to je ova SDP-ova, tacka ne ljuti se covjece :D
vee-jay

#774 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by vee-jay »

bicebolje wrote:
Socijalista wrote:

Vidjecemo.

jel boli? :D
to je tek pocetak :wink:
Gandalf

#775 Re: FBiH - SDP-NSRZB-SDA-HSP

Post by Gandalf »

Vrijeme nacionalista lagano prolazi - za par godina dodo će biti VIP u KPZ-u a stranka mu ode lagano u tri lijepe - čovo boy lagano razmišlja gdje će mu biti lakše tucati kamen, da li u Foči ili u Zenici - na narednim općim izborima mogla bi biti fina koalicija na državnom nivou u kojoj SDP vodi glavnu riječ.
Last edited by Gandalf on 20/12/2010 22:57, edited 1 time in total.
Locked