Mislim da smo kao mali svi mislili ovo za tv/radio da su mali ljudi tamo i kako oni na tv-u gledaju tv
Kad sam bila mala uzasno sam se mrzila kupati, tj. bojala sam se da mi voda ne udje u oci. Tako da sam se kupala sa naocalama za varenje na glavi
Kad sam bila mala mislila sam da se strani jezici ne mogu prevesti na nas, i da npr. leo kod njih znaci leo i to je to, ne moze se prevesti
Kad sam bila mala voljela sam sve sama isprobati da vidim kako funkcionise, pa sam tako jednom prilikom strpala sebi zicu od ofingera u grlo i zaglavila u hitnoj
Uvijek sam nosila obucu naopako, zamjenjena desna i lijeva i redovno zvjerala oko sebe dok hodam.
Kad sam imala nekih 7-8 godina osisala sam mladjeg brata "na casu" da izgleda kao Nick iz Bekstritbojsa

Kad su starci dosli s posla zamracilo im se pred ocima
Bila sam nedokazno dijete, pa je uvijek na sve odgovor bio "sama cu". Tako sam vec sa tri godine insistirala da se sama oblacim, sama jedem itd,.
Kad sam vec malo porasla (7-8 godina) pored skole se otvorio prvi fast food. I citav red djece se stvorio da kupe uzinu, i meni stariji rodjak rekao kao "kad dodjes na red ti trazi hot dog i reci da ti stave virslu i kecap."

I naravno ja dosla na red i trazim hot dog sa virslom, kecapom i senfom, kad se citav red starije djece iza mene zavalio od smjeha

Malo je reci da sam ga mrzila tad iz dna duse
Dedo je kuci imao neku malu drvenu stolicu na dvije nogare, koju bih okrenula naopacke i vozala po sobi zamisljajuci da mi je auto.
Kad mi se brat mladji rodio, dedo me poceo pred citavom rodbinom zadirkivati kako ce sada svi brata vise voljeti i njemu sve kupovati i ja se dignem odvalim mu samarcinu i izadjem. Bilo je zasluzeno

Imala sam tada tri godine
Isto tako sam prvo naucila cirilicu i azbuku, pa tek onda latinicu. Pocela sam se pripremati za polazak u skolu vec sa 4 godine, pa sam "gutala" slikovnice k'o sumanuta.
Onda su mi starci kupili
1000 zasto 1000 zato pa sam sa neopisivim divljenjem citala danima i nosila knjigu po kuci maltretirajuci roditelje da mi dodatno objasne sve sto bih procitala

Na kraju sam im toliko dozlogrdila da su mi samo odgovarali sa "Eto zato!" -"Ali..." -"Nema ali!"