kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vernes_AMG

#751 Re: kad sam bio mali

Post by Vernes_AMG »

mashroom90 wrote:
Vernes_AMG wrote: '96. , taman se pocelo normalno ziveti , stari kupio Kadetta , i jbg. to komsije dolaze "na slatku" , familije uza i sira i ja inace najNEtalentovaniji u familiji sto se tica crtanja i slikanja jedan dan ja uzmem komadic one crvene cigle i pocnem po autu "crtati" i pisati nesto vezano za Horde Zla , nikad necu zaboraviti onu situaciju kad je stari to vidio a lopata mu bila u ruci :mrgreen:
Jel bila slatka izmedju tebe i starog kad su komsije i rodbina otisli? hehehehe ;-) ;-) ;-) ;-)

Neces vjerovati ali tad je bio jedan Elvis kod nas , inace jako problematican decko , i bas tad je isao za Ameriku. Ja sam starog uvjerio da je to on uradio , i mislim prije 2-3 godine sam mu priznao da sam to bio ja :-D
mashroom90

#752 Re: kad sam bio mali

Post by mashroom90 »

Vernes_AMG wrote: Neces vjerovati ali tad je bio jedan Elvis kod nas , inace jako problematican decko , i bas tad je isao za Ameriku. Ja sam starog uvjerio da je to on uradio , i mislim prije 2-3 godine sam mu priznao da sam to bio ja :-D
Hehehe...ajde dobro si se snasao. Ja sam jednom pokvarila tati grafoskop-a to mu treba za posla, i rekla sam mu da ga je pokvario komsija, da je dosao nama u kucu i pokvario, naravno covjek nije budala pa nije ni povjerovao... Bila je slatka. :(
Sunrise00

#753 Re: kad sam bio mali

Post by Sunrise00 »

mashroom90 wrote:
Vernes_AMG wrote: Neces vjerovati ali tad je bio jedan Elvis kod nas , inace jako problematican decko , i bas tad je isao za Ameriku. Ja sam starog uvjerio da je to on uradio , i mislim prije 2-3 godine sam mu priznao da sam to bio ja :-D
Hehehe...ajde dobro si se snasao. Ja sam jednom pokvarila tati grafoskop-a to mu treba za posla, i rekla sam mu da ga je pokvario komsija, da je dosao nama u kucu i pokvario, naravno covjek nije budala pa nije ni povjerovao... Bila je slatka. :(
ja se sjecam jednom nas komsija sredjivao oko svoje garaze, i mi se tu igrali :D i vidim ja ono svjez beton i poletim i ruku u to :D ostao ono fino otisak :D i dolazi on, kaze ko je ovo uradio, svi sute :D i ja sta cu, strah me, a ja sturu prema svojoj kuci :lol: naravno, odmah je skontao ko je :lol:
Ripicipi

#754 Re: kad sam bio mali

Post by Ripicipi »

Ja sam kao mali "oslobadjao" ribice iz akvarijuma bacajuci ih u wc solju da idu "kuci" :D
PalaSa Marsa

#755 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

:lol: :D Joo ja kontala kad ti vidjeh nickname, rek'o neko kad je bio mali im'o potres mozga. :D

Te ribe su garant evoluirale u nesto drugo. :lol: :D
mashroom90

#756 Re: kad sam bio mali

Post by mashroom90 »

potres_mozga wrote:Ja sam kao mali "oslobadjao" ribice iz akvarijuma bacajuci ih u wc solju da idu "kuci" :D
A zato ti imas takav username :P ;-) ;-) ;-)
Sunrise00 wrote:
mashroom90 wrote: Hehehe...ajde dobro si se snasao. Ja sam jednom pokvarila tati grafoskop-a to mu treba za posla, i rekla sam mu da ga je pokvario komsija, da je dosao nama u kucu i pokvario, naravno covjek nije budala pa nije ni povjerovao... Bila je slatka. :(
ja se sjecam jednom nas komsija sredjivao oko svoje garaze, i mi se tu igrali :D i vidim ja ono svjez beton i poletim i ruku u to :D ostao ono fino otisak :D i dolazi on, kaze ko je ovo uradio, svi sute :D i ja sta cu, strah me, a ja sturu prema svojoj kuci :lol: naravno, odmah je skontao ko je :lol:
hehehhheheheheh, vjerujem da si sada mudrija ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) :razz:
luna09

#757 Re: kad sam bio mali

Post by luna09 »

Moje djetinjstvo srećom nije vezano za rat već za mahalu, mahalske igre i čuvanje krave za vrijeme raspusta(jedna krava a nas 10 i ona opet pobjegne) U kući glavna je bila igra žena.Ko dolazimo jedni drugima na kafu i donosimo poklone. Fol je u tome ko će kome donijeti gori poklon pa je bilo i lijepo upakovanog đubreta, smeća,a zauzvrat "domaćica" će spremiti što gore posluženje koje se mora pojesti.Redovno bi se na kraju posvađali i potukli.Vani je bilo bacanje pijeska komšijama na krov i moraš se sakriti da te ne vide.Jednom je babo morao zbog te naše zabave komšiji zamjeniti 20 crepova.Nismo toliko razbili ali lik iskoristio priliku.
Aurora Borealis

#758 Re: kad sam bio mali

Post by Aurora Borealis »

Mislim da smo kao mali svi mislili ovo za tv/radio da su mali ljudi tamo i kako oni na tv-u gledaju tv :lol:

Kad sam bila mala uzasno sam se mrzila kupati, tj. bojala sam se da mi voda ne udje u oci. Tako da sam se kupala sa naocalama za varenje na glavi :-D

Kad sam bila mala mislila sam da se strani jezici ne mogu prevesti na nas, i da npr. leo kod njih znaci leo i to je to, ne moze se prevesti :D

Kad sam bila mala voljela sam sve sama isprobati da vidim kako funkcionise, pa sam tako jednom prilikom strpala sebi zicu od ofingera u grlo i zaglavila u hitnoj :-D

Uvijek sam nosila obucu naopako, zamjenjena desna i lijeva i redovno zvjerala oko sebe dok hodam.

Kad sam imala nekih 7-8 godina osisala sam mladjeg brata "na casu" da izgleda kao Nick iz Bekstritbojsa :D Kad su starci dosli s posla zamracilo im se pred ocima :lol:

Bila sam nedokazno dijete, pa je uvijek na sve odgovor bio "sama cu". Tako sam vec sa tri godine insistirala da se sama oblacim, sama jedem itd,.

Kad sam vec malo porasla (7-8 godina) pored skole se otvorio prvi fast food. I citav red djece se stvorio da kupe uzinu, i meni stariji rodjak rekao kao "kad dodjes na red ti trazi hot dog i reci da ti stave virslu i kecap." :D I naravno ja dosla na red i trazim hot dog sa virslom, kecapom i senfom, kad se citav red starije djece iza mene zavalio od smjeha :D Malo je reci da sam ga mrzila tad iz dna duse :lol:

Dedo je kuci imao neku malu drvenu stolicu na dvije nogare, koju bih okrenula naopacke i vozala po sobi zamisljajuci da mi je auto. :-D

Kad mi se brat mladji rodio, dedo me poceo pred citavom rodbinom zadirkivati kako ce sada svi brata vise voljeti i njemu sve kupovati i ja se dignem odvalim mu samarcinu i izadjem. Bilo je zasluzeno :-D Imala sam tada tri godine :D

Isto tako sam prvo naucila cirilicu i azbuku, pa tek onda latinicu. Pocela sam se pripremati za polazak u skolu vec sa 4 godine, pa sam "gutala" slikovnice k'o sumanuta.

Onda su mi starci kupili 1000 zasto 1000 zato pa sam sa neopisivim divljenjem citala danima i nosila knjigu po kuci maltretirajuci roditelje da mi dodatno objasne sve sto bih procitala :-D Na kraju sam im toliko dozlogrdila da su mi samo odgovarali sa "Eto zato!" -"Ali..." -"Nema ali!" :D
Aurora Borealis

#759 Re: kad sam bio mali

E da... S nekih 3-4 godine zivota tetak me uvjerio da mi nos moze svirati :-D Kad bi se vozili u autu pritisnuo bi mi nos i istovremeno sirenu na autu i govorio "Eto vidis :D ". Cvrsto sam vjerovala u to neke 2 godine :lol:

Kad sam krenula u skolu sasvim ozbiljno sam pristupila tom zadatku. Ali prije nego sto cu krenuti raspitivala sam se kako to izgleda u skoli, sta se radi itd. I gledala sam slike starijeg rodjaka koji je vec bio treci osnovne. I gledam sliku i vidim sva djeca stoje. Tu me ubjedio da se u skoli citav dan prestoji, i ne smijes sjesti jer te uciteljica onda istuce prutom po prstima :-D Tu se sam dobro zabrinula kako cu 8 narednih godina stajati svaki dan :lol:
chengaba

#760 Re: kad sam bio mali

Post by chengaba »

Ductus Holedocus wrote:Izgleda da smo svi zavidjeli muskarcima,zbog njihovog piškanja..
I ja sam probala :D ,ja mislim da je tata uso u kupatilo i ibretio se :D
Ja sam ko mali nešto počeo da vidim koliko mogu dobaciti, pa čak stanem sa vrata WC-a i udri.
Normalno, fuli se tu poprilično, a ja to samo ostavim i uhinjim se kao da ništa nije ni bilo.
I dođe moja tetka u goste (rat je još bio) i ode u WC, kad vraća se mokrih čarapa i kaže mojoj staroj: "pukla vam je cijev sigurno, eno sav vam WC mokar". :D
Aurora Borealis

#761 Re: kad sam bio mali

Ni dan danas nije poznato :lol:
Aurora Borealis

#762 Re: kad sam bio mali

Brat trebao da se suneti, i citava kuca se nadigla, to spremanje, to ciscenje. Stariji rodjak i ja u medjuvremenu kovali plan kako cemo brata izbaviti i ""docekati berberina :D Oruzje nam je bilo okolagija, stara karnisa i njegove nun-cake :lol: Mene su starci "posavjetovali" da se sakrijem zajedno sa svojim "oruzjem" u jedan prazan dio ormara pa ce me oni zovnuti kad berberin dodje :D Trebam li napominjati da su me pozvali nakon sto je sve bilo gotovo :lol:
Aurora Borealis

#763 Re: kad sam bio mali

seka wrote:Ne da seka, bjata :-D :( ;-)
Mhm :)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#764 Re: kad sam bio mali

Post by Pera Trta »

Da oživim malo ponajbolju temu. :)
Sjeća li se neko one priče iz čitanke, mislim za 8.razred osnovne, mislim da se zvala "Stara jabuka", ili slično? Od nekog slovenačkog pisca, o dvoje djece, recimo da su se zvali Tone i Mojca, koji su se upoznali ispod stare jabuke. Tu su se igrali, ljuljali se na ljuljački ispod njenih grana, jeli njene plodove...i kako su godine prolazile, postali žena i muškarac i uzeli se. Prolazile tako godine, oni živjeli u ljubavi, djecu dobili, stara jabuka u bašti cvala i rađala, život miran i tih. Onda kad su ih godine već malo savile, dođe drugi svjetski rat, djeca već poodrasla odoše u partizane. Jednog dana dođoše fašisti u njihovu kuću, i osudiše dvoje supružnika na smrt zbog pomaganja partizana. Odlučiše da ih objese...na staru jabuku. I kad su dolazili pod vješala Tone njoj kaže nešto kao "Eto ljubavi, ovdje smo se upoznali, rasli, ovdje ćemo i da završimo." I objese ih na njihovu jabuku. :(
Kad bih je našao negdje da je pročitam, čini mi se da bih se isplakao, ne bih trebao pišat tri dana. :(
todd_smith

#765 Re: kad sam bio mali

Post by todd_smith »

kada sam bio mali, mrsko mi bilo pisati o lektirama, pa sam uzimao od sestre..izrezao stranice...i zalijepio :lol: :lol: :lol:
frfi.

#766 Re: kad sam bio mali

Post by frfi. »

@todd-dobar taj fazon sa lektirama :D

kod nas je uciteljica uzimala sveske od ucenika koji su bili uredni i koji su sve pisali
ja sam sve pisala ali...o urednosti necemo pricati :D ....dosao taj dan za odabir sveski i uciteljica nije uzela moju :(
to pamtim kao veeeliko razocarenje :-) :-D :D :D
Topla voda

#767 Re: kad sam bio mali

Post by Topla voda »

...volio sam da kradem dugmad u robnoj kuci,odmah kod ulaza,u prizemlju...cesto sam donosio doma pune dzepove,raznih boja i oblika :)
elizabeth a

#768 Re: kad sam bio mali

Post by elizabeth a »

todd_smith wrote:kada sam bio mali, mrsko mi bilo pisati o lektirama, pa sam uzimao od sestre..izrezao stranice...i zalijepio :lol: :lol: :lol:
Joj i meni je uvijek bilo mrsko pisati :D Uvijek sam voljela čitati, ali samo nemoj da ja moram pisati :-) :D
O urednosti da ne pričam, sveske su mi uvijek bile grozne i učiteljica je stalno galamila na mene
:D Ali zato na matematici...zvala me digitron. Ja prva završim zadatak i onda sva ponosna gledam ostale kako se muče i kao prevrćem očima i dosađujem se :skoljka:

A što sam naivna bila :roll: Mog'o si mi reći da si došao s druge planete i ja bih ti povjerovala. Jednom mi je jedna djevojčica rekla kako je ona zamjenska djevojka iz okeana (serija koju sam redovno gledala) i ja joj povjerovala...ona otišla na more i rekla mi da je ta djevojka bolesna i da još samo ona može tako dugo roniti i da je mora ići zamijeniti :lol: :D
Image
VenomousV

#769 Re: kad sam bio mali

Post by VenomousV »

elizabeth a wrote:

A što sam naivna bila :roll: Mog'o si mi reći da si došao s druge planete i ja bih ti povjerovala. Jednom mi je jedna djevojčica rekla kako je ona zamjenska djevojka iz okeana (serija koju sam redovno gledala) i ja joj povjerovala...ona otišla na more i rekla mi da je ta djevojka bolesna i da još samo ona može tako dugo roniti i da je mora ići zamijeniti :lol: :D
Image
joj kako sma ja voljela tu seriju i svi obavezno kad odemo na more pravimo se da smo ona :lol:
Joey Tribbiani

#770 Re: kad sam bio mali

Post by Joey Tribbiani »

A meni je neki malo stariji papak (imo je mozda 11-12 godina, a ja jedno 4-5) rek'o da se zove sveti Petar...i ja mu povjerov'o i urlo po ulici "sveeeti..." kad sam ga zvao da se igramo. hebo li ga tito :x
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#771 Re: kad sam bio mali

Post by ladyblue18 »

Ajjjjj ocean girl :shock: fala sto me podsjetiste :lol:
Sarajevski_Marlboro

#772 Re: kad sam bio mali

Post by Sarajevski_Marlboro »

Nervirala se što iz mojih poke lopti ne izlazi pokemon. :(
Plakala jer je pikachu trebao da se rastane od Asha u jednoj epizodi :mrgreen: .
Odljepljivala prezimena s vrata stanova,zvonila cijeloj zgradi i bjezala.
Jednom su me uhvatili,bilo prezime Pilav,nisam mogla shvatit kako se neko moze prezivat Pilav,i taman kad sam pošla da odlijepim,otvori žena i posla me u rodnicu. :mrgreen:
Jednoj nani sam bacila tespih u prokuhalo mlijeko,nerviralo me što me mama često vodi s njom u goste.
Bacala cipele u rupe po zgradama (ako nadjem cipele ispred vrata necijih ostavljene).
Sva djeca su bjezala kroz prozor s nastave,ja ulazila kroz prozor jer sam zaboravila prije odmora prepisat zadacu iz fizike.Zbog toga mi vladanje bilo 3,svasta.
U osnovnoj smo imali i takmičenja...ko ukrade veću stvar iz prodavnice.Napravili smo deficit prodavnici,i najebali.
Uhvatili mog druga jer se usudio ispod babine jakne,kozne velike kojom se furao pronijeti veliki Milkosov jogurt.
Tako je zavrsila ta epizoda.

eh kad bih se mogla sjetit svega..
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 30/03/2011 00:28, edited 1 time in total.
Topla voda

#773 Re: kad sam bio mali

Post by Topla voda »

Joey Tribbiani wrote:A meni je neki malo stariji papak (imo je mozda 11-12 godina, a ja jedno 4-5) rek'o da se zove sveti Petar...i ja mu povjerov'o i urlo po ulici "sveeeti..." kad sam ga zvao da se igramo. hebo li ga tito :x
kad to pomenu,prenese me, pa mi pade na pamet onaj vic...

..kao dosle tri zene na vrata raja i tamo sveti petar,odlucuje ko ce uci, ko nece..

i pita prvu...za sta si ti koristila onu stvar?
..kaze ona 80 posto za sex,20 posto za pisanje...

..kaze on hajde,udji :)

..pita drugu ..a za sta si ti koristila onu stvar?
..kaze ona..60 posto za sex,40 posto za pisanje...

konta on,konta...kaze..haj udji..

dodje treca...pita on nju isto..
.. a kaze ona,ja sam koristila onu stvar za sex 40 posto,60 posto za pisanje...

kaze on..nista,ne mozes uci :P

ona se sjebe,pa ga upita ....ali dragi petre,ja sam citav zivot bila cedna,pazila sam sta radim,zeljela sam da ti udovoljim i ponasala se fino..zasto ne mogu uci?

kaze njoj sveti petar..

..lutko,ovo je raj,nije ovo wc :lol: :lol: :lol:
Sarajevski_Marlboro

#774 Re: kad sam bio mali

Post by Sarajevski_Marlboro »

sanabe wrote:
Sarajevski_Marlboro wrote:Nervirala se što iz mojih poke lopti ne izlazi pokemon. :(
Plakala jer je pikachu trebao da se rastane od Asha u jednoj epizodi :mrgreen: .
Sta ba? :shock: Pa kolko je to tebi godina? :lol: :lol: :lol: :lol:
Puno :oops: ,samo sam dijete u dushici :oops:
Spajz

#775 Re: kad sam bio mali

Post by Spajz »

heh :)
Prvi sat,prvog razreda osnovne skole rekao uciteljici da je neko prdnuo i zacepio svoj nos :D Uciteljica me pogledala zbunjeno, te su ostali djaci u roku 10 sekundi takodjer zacepili nos :D :D :D i po belaju optuzio kasnije svog najboljeg druga...
Kasnije me najbolji drug ubijedio da mu je dedo bio kinez i da on poznaje sve tehnike kung fua i ucio me tim vjestinama pola godine :D :D :D :D
S drugom se bio nalozio da se obogatimo,kupili paket shok zvaka i htjeli prodavat jednu zvaku po jednu marku,nismo prodali nijedne tako da smo ih pojeli :)
Spala mi bila guma sa bicikla i krenuo u popravak,okrenuo ja jedva biciklo i poceo sarafat ,zasarafio rukom :D
i bio ubjedjen da vise nikad nece spast... :D Nakon 10 metara poljubio pod :D
LJeti smo se znali gadjat vodenim balonima sa hladnom vodom,ja druge gadjao sa vrucom :D ,kasnije su se svi gadjali vrucom vodom...
Bilo mi zao Kaspera koji sam dobio za rodjendan pa sam svog helijumskog Kaspera pustio u nebo sa drustvom :)
Imao Dino-Tamagucija koji nije mogao zivjeti duze od 4 godine,kad mi je prvi put umro ja plako i nalozio starog da se budi da ga cisti,kupa itd. dok ja spavam.Jadan covjek ustajao po noci prao ga,kupo,hranio sve sto je mogao da ostane u zivotu i svaki put nije mogao duze od 4 godine da zivi i ja bio ubjedjen da je stari kriv sto mu govna nije pokupio :D :D :D i Tako jednog dana drza Tamagucija uz sebe po danu,kad on 2 govanca na ekranu,ja ga ocistim kad on krepa :D Vise nisam starog zamarao :D
Post Reply