Apsurd SDPa

Post Reply
1mustra

#751 Re: Apsurd SDPa

Post by 1mustra »

Pitanje je ko je tu pobijedio, SNSD je uzela 278 od nekih 600 tisuca za koje se natjecala, sto je skoro 50%, dok je SDP uzela 284 od 1.600 tisuca za koje se natjecala, sto je valjda oko 17%. SNSD je poslje u parlamentu BiH osigurao prakticki jednoglasnu podrsku iz entitta RS, dok SDP u FBiH nije ni blizu tome.
bogumil-8

#752 Re: Apsurd SDPa

Post by bogumil-8 »

Ipak je pobjednik u utrci ( pa makar i za stotinku) u kojoj se takmičio. Pobjednik je pobjednik, pehar je dobio.
Do Evropskog, pa svjetskog još je daleko. Da obori svjetski rekord male su šanse.
Last edited by bogumil-8 on 26/11/2010 15:48, edited 1 time in total.
Ukosheni

#753 Re: Apsurd SDPa

Post by Ukosheni »

ultima_palabra wrote:Pa onda od...lepršaj u skokovima :-D
To se kao Bosnjak-musliman osecas domacinom?
bogumil-8

#754 Re: Apsurd SDPa

Post by bogumil-8 »

Dobronamjerne goste uvijek rado primamo, a zlonamjernim - DALEKO IM KUĆA!
Ukosheni

#755 Re: Apsurd SDPa

Post by Ukosheni »

1mustra wrote:Pitanje je ko je tu pobijedio, SNSD je uzela 278 od nekih 600 tisuca za koje se natjecala, sto je skoro 50%, dok je SDP uzela 284 od 1.600 tisuca za koje se natjecala, sto je valjda oko 17%. SNSD je poslje u parlamentu BiH osigurao prakticki jednoglasnu podrsku iz entitta RS, dok SDP u FBiH nije ni blizu tome.
Svakom ko ima 3 ciste je jasno ko je, i u kom obimu, pobednik. Oni koji najvise brljave sa ciframa ponajmanje imaju osnovu da budu pobednici
bogumil-8

#756 Re: Apsurd SDPa

Post by bogumil-8 »

Da te ta pobjeda ne zabrinjava, ne bi bio toliko prisutan na ovoj temi. Mene pobjeda veseli i zato joj se i pridružujem.
Počinju duvati neki novi vjetrovi. Narod se pita! Takvi su vjetrovi jednog "Slobu" oduvali, a nadam se da će i "slobiće".
Last edited by bogumil-8 on 26/11/2010 15:57, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#757 Re: Apsurd SDPa

Post by ultima_palabra »

Ukosheni wrote:
ultima_palabra wrote:Pa onda od...lepršaj u skokovima :-D
To se kao Bosnjak-musliman osecas domacinom?
Kakve to veze ima :lol: Vidim da ti nije ugodno pa da te ispratim do vrata... što se tiče kulture, ne valja se sa svakim ophoditi kulturno, to smo mi u Bosni morali naučiti na teži način...
Ukosheni

#758 Re: Apsurd SDPa

Post by Ukosheni »

bogumil-8 wrote:Dobronamjerne goste uvijek rado primamo, a zlonamjernim - DALEKO IM KUĆA!
Ti si druze sarajevskoj doktrini iz 90-ih izlozen, zesce. I simptomi su tu: "ko misli da nisam pravu, ili da sam za nesto kriv, je fasista ili, najblaze, nedobronameran". Sta cu ja..
Ukosheni

#759 Re: Apsurd SDPa

Post by Ukosheni »

bogumil-8 wrote:Da te ta pobjeda ne zabrinjava, ne bi bio toliko prisutan na ovoj temi. Mene pobjeda veseli i zato joj se i pridružujem.
Počinju duvati neki novi vjetrovi. Narod se pita! Takvi su vjetrovi jednog "Slobu" oduvali, a nadam se da će i "slobiće".
Cestitam. Ako se narod pita odose i Srbi i Hrvati, tj. udaljise se. Ne prizivaj mozda se desi
bogumil-8

#760 Re: Apsurd SDPa

Post by bogumil-8 »

Nisi znači ni svjestan svoje krivice?! Ti ko oni u Hagu: "Ne osjećam se krivim, časni sude!" Jedino Bilja bila "mudra"!
Ukosheni

#761 Re: Apsurd SDPa

Post by Ukosheni »

ultima_palabra wrote:Kakve to veze ima :lol: Vidim da ti nije ugodno pa da te ispratim do vrata... što se tiče kulture, ne valja se sa svakim ophoditi kulturno, to smo mi u Bosni morali naučiti na teži način...
Imao sam utisak da je dovoljno jasno, ali... moram biti efikasniji ubuduce

Jako mi je neugodno :) primetio si

Kako ste to naucili?
bogumil-8

#762 Re: Apsurd SDPa

Post by bogumil-8 »

Vidiš kako si ti "pametan", "konstruktivan" i "dobronamjeran". Ma, DALEKO TI KUĆA! Kukolj si na ovom forumu.
Last edited by bogumil-8 on 26/11/2010 16:03, edited 1 time in total.
joint union

#763 Re: Apsurd SDPa

Post by joint union »

Ukosheni wrote:
bogumil-8 wrote:Da te ta pobjeda ne zabrinjava, ne bi bio toliko prisutan na ovoj temi. Mene pobjeda veseli i zato joj se i pridružujem.
Cestitam. Ako se narod pita odose i Srbi i Hrvati, tj. udaljise se. Ne prizivaj mozda se desi
A ti se kao nasikiro. Gdje si bio kad su iz RS odlazili (doduse ne dobrovoljno ili su ostajali ali pod zemljom) da lijes te krokodilske suze?
duh_sa_sjekirom

#764 Re: Apsurd SDPa

Post by duh_sa_sjekirom »

Ukosheni wrote:Cestitam. Ako se narod pita odose i Srbi i Hrvati, tj. udaljise se. Ne prizivaj mozda se desi
pa, hebote, ti spavaš na ovom forumu....
Valjda geni vuku, šta li... :D
udwarach

#765 Re: Apsurd SDPa

Post by udwarach »

Umjesto sto se svadjate bolje bi vam bilo da posjetite jedan PARTIZANSKI kulturno-umjetnicki dernek
Image
:D
dogovor

#766 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

plain vanilla je napisao/la:pa to je smijesno razmisljanje
na jednoj od milion tema o sdp neko je postavio clanove glavnog odbora i sl, tako da mozes vidjeti nacionalnu strukturu

ne mogu oni ici po cesti i loviti nebosnjake, a narocito dok vi zazirete od SDP kao djavo od kriza

ja ti rekoh maloprije, SDP je gradjanska stranka, samo ova nasa domovina nije zemlja gradjanja nego nacionalnih torova, dijelom izazvanih ratom i svim nedacama koje smo prosli (svi mi), a dijelom ovom poslijeratnom propagandom i politikom

citala sam te na drugoj temi, i ako ti kao jedna normalna i razumna osoba ne mozes vidjeti da nam buducnost nije u torovima, ne znam sta da ocekujem onda od onih "zaguljenih"

Ako je SDP građanska stranka ona će se založiti za riješenje nacionalnog pitanja i položaja Hrbvata, makar oni bili anacionalni kao demokrati trebaju uvažavati, respektirati drukčije mišljenje. Jugoslavija je imala intenciju stvaranje jugoslavenske nacije, što je propalo.
Ako bošnjaci pa i SDP žele nametnuti poredak u Federaciji daju adute Miloradu Dodiku za njegovu politiku. Takozvani plan B u SDP naliči na odustajanje od RS učvrstiti jednonacionalnu vlast u Federaciji.
gomilego

#767 Re: Apsurd SDPa

Post by gomilego »

joint union wrote:
Ukosheni wrote:
A ti se kao nasikiro. Gdje si bio kad su iz RS odlazili (doduse ne dobrovoljno ili su ostajali ali pod zemljom) da lijes te krokodilske suze?
bas me interesuje odgovor ...
bogumil-8

#768 Re: Apsurd SDPa

Post by bogumil-8 »

@udwarach, to što si postao je i "mila majka" u odnosu na one što "zabranjuju muziku". Izgleda da nisi u toku i neznaš o čemu pišeš. Taj plakat je znak pobjede naprednih snaga u tom mjestu. Ilahije i kaside su prijatne za slušanje, ugodna muzika.
Tvoje podmetanje "partizanima" je ono što je pokvareno u tvom postu.
Last edited by bogumil-8 on 26/11/2010 16:23, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#769 Re: Apsurd SDPa

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:plain vanilla je napisao/la:pa to je smijesno razmisljanje
na jednoj od milion tema o sdp neko je postavio clanove glavnog odbora i sl, tako da mozes vidjeti nacionalnu strukturu

ne mogu oni ici po cesti i loviti nebosnjake, a narocito dok vi zazirete od SDP kao djavo od kriza

ja ti rekoh maloprije, SDP je gradjanska stranka, samo ova nasa domovina nije zemlja gradjanja nego nacionalnih torova, dijelom izazvanih ratom i svim nedacama koje smo prosli (svi mi), a dijelom ovom poslijeratnom propagandom i politikom

citala sam te na drugoj temi, i ako ti kao jedna normalna i razumna osoba ne mozes vidjeti da nam buducnost nije u torovima, ne znam sta da ocekujem onda od onih "zaguljenih"

Ako je SDP građanska stranka ona će se založiti za riješenje nacionalnog pitanja i položaja Hrbvata, makar oni bili anacionalni kao demokrati trebaju uvažavati, respektirati drukčije mišljenje. Jugoslavija je imala intenciju stvaranje jugoslavenske nacije, što je propalo.
Ako bošnjaci pa i SDP žele nametnuti poredak u Federaciji daju adute Miloradu Dodiku za njegovu politiku. Takozvani plan B u SDP naliči na odustajanje od RS učvrstiti jednonacionalnu vlast u Federaciji.
sto me citiras u boji, vec sam mislila da sam banovana :? :D
druze, novi
de ti meni reci ko je s dodiko surovao pred izbore
ko je govorio da ce se praviti treci, ali se nece dirati RS
lagumdzija? ne
covic ? o, da :oops:
ko daje krila dodiku? covic, a sam tim i oni koji glasase za covica
mada, vidjela sam par tvojih postova, nisam sigurna bas da si hdz-ovac

sdp respektuje bosnu i hercegovinu
mozda bi bilo puno vise hrvata (i srba) u sdp, da ih vi odmah ne etiketirate kao bosnje :oops:
udwarach

#770 Re: Apsurd SDPa

Post by udwarach »

bogumil-8 wrote:@udwarach, to što si postao je i "mila majka" u odnosu na one što "zabranjuju muziku". Izgleda da nisi u toku i neznaš o čemu pišeš. Taj plakat je znak pobjede naprednih snaga u tom mjestu. Ilahije i kaside su prijatne za slušanje, ugodna muzika.
Istina, nisam nesto pratio ovu temu i mozda nisam u toku, ali svakom je jasno o cemu se radi - o vjecnom natezanju da li je SDP multinacionalna stranka ili nije.
NARAVNO DA NIJE, jer takvo sto je u ovakvim okolnostima nemoguce u Bosni i Hercegovini.
To sta neko o sebi misli je jedno, cinjenice su drugo.
CINJENICE su da je SDP postala jednom od bosnjackih stranaka, mozda naprednija od drugih, ali ipak i nazalost BOSNJACKA.
I sta sad? Zasto od toga praviti raspravu koja nema sansi na pobijanje ove neumitne cinjenice. Osim ako ne zelite da kazete da u druga dva naroda nema gradjanske opcije vec su i Srbi i Hrvati, zbog svog neprihvatanja "multinacionalnog" SDP-a, time sebe definisali kao nacionaliste!
Nece biti tako jednostavno, stvar je ipak malo slozenija.

Ova me situacija podsjeti na sinosnju emisiju o religiji. Pita dijete iz publike - sta je gore sa aspekta vjere, biti nevjernik ili biti licemjer. Onaj mu umni franjevac odgovori - gori je licemjer.

Tako bih ja objasnio i ovu situaciju sa SDP-om, jer mi ovi sdpovci sve vise lice na vjernike, oni VJERUJU da je SDP multinacionalna gradjanska stranka.
Sa ovima sto tako vjeruju nema problema, problem je sa LICEMJERIMA, koji znaju da nije a tako tvrde.
duh_sa_sjekirom

#771 Re: Apsurd SDPa

Post by duh_sa_sjekirom »

udwarach wrote:Istina, nisam nesto pratio ovu temu i mozda nisam u toku, ali svakom je jasno o cemu se radi - o vjecnom natezanju da li je SDP multinacionalna stranka ili nije.
NARAVNO DA NIJE, jer takvo sto je u ovakvim okolnostima nemoguce u Bosni i Hercegovini.
CINJENICE su da je SDP postala jednom od bosnjackih stranaka, mozda naprednija od drugih, ali ipak i nazalost BOSNJACKA.
I sta sad? Zasto od toga praviti raspravu koja nema sansi na pobijanje ove neumitne cinjenice. Osim ako ne zelite da kazete da u druga dva naroda nema gradjanske opcije vec su i Srbi i Hrvati, zbog svog neprihvatanja "multinacionalnog" SDP-a, time sebe definisali kao nacionaliste!

Ova me situacija podsjeti na sinosnju emisiju o religiji. Pita dijete iz publike - sta je gore sa aspekta vjere, biti nevjernik ili biti licemjer. Onaj mu umni franjevac odgovori - gori je licemjer.

Tako bih ja objasnio i ovu situaciju sa SDP-om, jer mi ovi sdpovci sve vise lice na vjernike, oni VJERUJU da je SDP multinacionalna gradjanska stranka.
Sa ovima sto tako vjeruju nema problema, problem je sa LICEMJERIMA, koji znaju da nije a tako tvrde.
Ne kontam, šta je tvoj problem!? :?
Plakat za koncert duhovne muzike!? Znači li to da multinacionalne i građanske stranke ne mogu pomoći organizaciju takvih koncerata!?
Izvini, ili ti ili ja ne razumijemo pojam "građanski"... Jer, po tebi, ako se neko definiše kao član građanske stranke, automatski ne može biti vjernike!!! :shock: Svašta!
Bosnolog

#772 Re: Apsurd SDPa

Post by Bosnolog »

udwarach wrote:
bogumil-8 wrote:@udwarach, to što si postao je i "mila majka" u odnosu na one što "zabranjuju muziku". Izgleda da nisi u toku i neznaš o čemu pišeš. Taj plakat je znak pobjede naprednih snaga u tom mjestu. Ilahije i kaside su prijatne za slušanje, ugodna muzika.
Istina, nisam nesto pratio ovu temu i mozda nisam u toku, ali svakom je jasno o cemu se radi - o vjecnom natezanju da li je SDP multinacionalna stranka ili nije.

U kakvom svijetu ti zivis SDP njie komunisticka niti atesiticka stranka,vjerske slobode i sva gradanska prava ukljucujuci i vjerska su osnov prema kome se treba postaviti respektovati bez obzira o kome se radilo,.....Aloooooo clanovi SDP mogu biti i vjernici,.....SDP je prie svega stranka socijaldemokratske pravde i gradanske jednakosti svih gradana BiH,etnovjerska i nacionalna pripadnosti nije ogranicenje za bilo koga da ne bude clan SDP-a,.......

Organizovanje kulturnozabavnih programa koji imaju i vjerskog sadrzaja stvar slobode i izbora,..proslo je vrijeme nepodobnih zato sto je neko vjernik,ateista,homoseksualac ili biseksualac,.....to je stvar licno izbora i njegove pripadnosti i apsurdno je imati diskriminirajuci stav prema bilo kome,......

Svacija se prava moraju respektovati i uvazavati bez obzira sto mislli licno o njia sve dog ta prava ne ugrozavaju druge i nenamecu ih drugima,........Vama kojima smeta SDP trazite na sve moguce nacine da ih osporite a sto zivite okruzeni i promovisete etnotorovskokleronacisticke stranke je prihvatljiva nacin politickog djelovanja rada i zivljenja,......Zar to nije licimjernost,....... :roll:
udwarach

#773 Re: Apsurd SDPa

Post by udwarach »

Moj problem ???
:lol:

Ako te bas interesuje, moj problem su zimske gume, yebe me se za SDP.
Ali izgleda da vi imate problem u nastojanju da stvari priakzete drugacijim nego sto jesu.

I skroz pogresno ste shvatili moju slikovnu upadicu sa koncertom ilahija u organizaciji SDP Zavidovici. To sam samo htio da ga malo shuknem ovima sto vezu SDP i partizane.

Sta je vama, ne pada mi na pamet da negiram pravo SDPa da okuplja i vjernike (zapravo, ima li danas uopce nevjernika :? ) ali mi se cini da je u tom "MULTIRELIGIJSKOM" SDPu nesto malo katolika i pravoslavaca!

Hajde sad, ozezite.
dogovor

#774 Re: Apsurd SDPa

Post by dogovor »

SDP je slijednica Komunističke partije ali djeluje u promjenjenim uvjetima uslvima, pa ne će gledati tko posjećuje Džamiju ili crkvu. Nikada se ni su osudili diktaturu proleterijata, velikog zločinca druga Tita. Znam mnogi su Bišnjaci glasovali za SDP vjerujući da će riješiti socijalne probleme. Uostalom na tom su jašili sve ovo vrijeme. Volio bih da sami preuzmu vlast i da narod vidi da oni nemaju čarobni štapić. Oni su naučili demagogiju u njihovim komunističkim školama.
Bosnolog

#775 Re: Apsurd SDPa

Post by Bosnolog »

udwarach wrote:Moj problem ???
:lol:

Ako te bas interesuje, moj problem su zimske gume, yebe me se za SDP.
Ali izgleda da vi imate problem u nastojanju da stvari priakzete drugacijim nego sto jesu.

I skroz pogresno ste shvatili moju slikovnu upadicu sa koncertom ilahija u organizaciji SDP Zavidovici. To sam samo htio da ga malo shuknem ovima sto vezu SDP i partizane.

Sta je vama, ne pada mi na pamet da negiram pravo SDPa da okuplja i vjernike (zapravo, ima li danas uopce nevjernika :? ) ali mi se cini da je u tom "MULTIRELIGIJSKOM" SDPu nesto malo katolika i pravoslavaca!

Hajde sad, ozezite.

Partizanski pokret je bio antifasisticki i iz njega treba uzeti sve pozitivne vrijednosti,u tome ne vidi nista lose da su pobijedili cetnistvo i ustastvo vjerovatno danas nebi bilo Bosne vec Hrvatska do drine ili Srbija do Karlobaga,..Zelje onih koji osporavaju i dijele BiH su nastavak ideja ta dva pokreta koji bi da BIH rascerupaku iako je medunarodno prznata i odbranjena od te iste hegemoisticke i fasisoidne ideologije istoka i zapada,.......

Niko ne osporava da u SDP bude vise clanstva i glasaca kako ti rece pravoslavaca i katolika...ili BH Srba odnosno BH Hrvata ....sta ce mo sa onima koji nisu niti jedno od ove dvije bazne etniije,zar su oni manje vrijedni zato sto nisu dio istih pa ih ne spomenu,?????...ljudi se dijele na ljude i neljude,sve ostalo je intimna stvar samo oni kojima smeta drugi traze razlog i opravdanje da bi eto osporili drugog koji mu se ne svida pa i ova vika zbog veceg procentualnog bosnjackog clanstva i glasacke baze SDP-a jer isti podrzavaju njavec i najacu probosansku sekularnu i gradanski orjentiranu stranku......

Cini mi se da je problem u dvodecenijskoj ideologiji negiranja vlastite drzave i sna onog sto nije proslo u Karadordevu i zeljom za etnotorovskim podjelama jer podrzavaju vecinom projekte i programe stranaka koje im to obecavaju sve ovo godine dok se paralelno s tim povecava broj nezadovoljnih i frustriranih zbog sve manje real sansi da im se san ostvari pa zato i napustaju mrsku BiH u sve vecem broju sve ove godine,......Svako je kovac svoje sudbine i srece pa tako slobodno moze da bira stranku koju smatra da mu nudio ono ste smatra dobro za sebe i svoju buducnost,......

Demokratsko pravo i slobodna volja izbora je ono sto treba uvazavati i argumentovano zastupati ali i priznati posljedice dobrog ili loseg izbora,....
Post Reply