Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
Ljepoje

#751 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by Ljepoje »

"Bakir Izetbegović ima problem i sa stvarnim legitimitetom u bošnjačkom narodu, jer je na izborima hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić dobio tri puta više bošnjačkih glasova od njega",

M .Zukorlić :thumbup:
mO k3

#752 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by mO k3 »

Ljepoje wrote:"Bakir Izetbegović ima problem i sa stvarnim legitimitetom u bošnjačkom narodu, jer je na izborima hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić dobio tri puta više bošnjačkih glasova od njega",

lijepo mu je rekao...
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#753 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by prljavi Hare »

Ženski Dr.Med wrote:
Ljepoje wrote:"Bakir Izetbegović ima problem i sa stvarnim legitimitetom u bošnjačkom narodu, jer je na izborima hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić dobio tri puta više bošnjačkih glasova od njega",

lijepo mu je rekao...
Ne treba sada pretjerivati!Zuki je potpuno u pravu ali pod predpostavkom da cijeli narod ima pravo birati
REIS-a,mi bi opet Komšića izabrali,što je posljedica pravilnog političkog profiliranja u Bošnjaka,koji su
NAUČILI ŠUPKA PREPOZNATI NA KILOMETAR!!!!! :dance: :dance: :thumbup: :bih: :bih:
sansun

#754 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by sansun »

veiz wrote:Dobar je Bake,još samo da se distancira od ovih naših "vjernika" koji su napravili raskol među bošnjacima i koji nam na mala vrata pokušavju napraviti nekakve Begluke.Ne interesuje njih BiH ,njih interesuje vlast,moć,novac.
Nekad bi trebalo postaviti pitanje do čega su vjerske zajednice (sve,ne izuzimajući nijednu) dovele ove narode.
Bakir da se od "vjernika" distancira? Nemoj zajebavat majke ti, onda bi se prvo trebao od svog babe distancirati. Nisu polupismeni teolozi kreirali panislamistički koncept oličen u "islamskoj deklaraciji" već njegov uzor.

Bakir Izetbegović u suštini oslikava prototip dobrog dijela Bošnjaka koje karakteriše nedostatak vizije, odlučnosti i političke hrabrosti ( a takvi su naravno i glasali za njega ). Naravno da se takav jedan mentalni sklop ne može nositi sa ljudima koji znaju šta hoće. Dolaskom juniora na vlast Bošnjaci su opet postali politički objekti i sredstvo za potkusurivanje. Nas niko ništa više ne pita, o BiH se odlučuje više na relaciji Birsel - Banja Luka nego Brisel - Sarajevo. Ako se već piša po svom dostojanstvu, i u tom slučaju bi ga lako bilo trpiti da makar na materijalnom planu nešto nudi, ali ni od toga ništa.

Bakire, u Turskoj živi nekoliko miliona Bošnjaka i to ekonomski veoma dobrostojećih, također i u USA i u zemljama Eu-a, a bogami donekle i u Srbiji i Crnoj Gori, stoga, tvoja funkcija uopće nije toliko simbolična i besposličarska, već itekako bitna, umjesto da se što više povezujemo sa tim ljudima i da im nudimo poslovne mogućnosti u BiH, mi ih sve više ignorišemo. Pa mi nismo u stanju ni mjenjačnicu napraviti. Hebem li ti zlatne kašike.
stranac2

#755 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by stranac2 »

Da ovo je najbolji potez Bakira do sada definitivno. U principu svaki potez Bakira gdje javno zauzima barem neki stav je najbolji. Covjek bez stava bez lica bez kicme. Mutan do boga.Covjek bez samopouzdanja u licnog stava a na opasnoj poziciji po nas.

Mada nisam vjernik ovaj efendija me je impresionirao sa svojom inteligencijom i svojim zrtvovanjem za svoj narod. To da nije dobar sa Bakirom je samo dobar znak. U svakoj raspravi u kojoj bi gosp, Zukirlic ucestvovao s jedne a Bakir,Tihi,Ceric s druge strane ova trojica skupa ne bi imali ni argumenata ni inteligencije da mu pariraju. Covjek je genije razgovora i ispravan Bosnjak. Steta sto je hodza jer nam treba bas ovakav jedan politicar u ovim teskim vremenima. Ne iskljucivo zbog svih njegovih politickih stavova nego zbog moralne ispravnosti ,politicke mudrosti i spremnosti da se zrtvuju za svoj narod. Bakir,Tihic ,Ceric rade suprotno. Zrtvuju narod a bogami i drzavu za svoje licne interese.
mO k3

#756 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by mO k3 »

Sljedeci potez Bakira bi bio .... jeste ba znas mi smo poceli rat krivi su bosnjaci

ja koja fukara od covjeka
kamen spoticanja

#757 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by kamen spoticanja »

zanimljivo...samo me onda zanima kako se fahro osjecao kao bosnjacki clan predsjednistva a imao je manje glasova od bakira...
jah zaboravio sam...fahru su pokrali...
ali vidis i ovo je zanimljivo...sad je zukorlic mjerodavan da djele legitimitete unutar cijelog naroda...
i sto ih vise citam sve sam vise mislja da je bakir ovaj put povukao dobar potez...dakle slazem se s topicom...ovo je bakirov dobar potez
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#758 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by plain vanilla »

Znaci, ako Zukorlic postane reis on ce uvazavati Komsica jer su njega Bosnjaci izabrali i dozvolit ce mu da se mijesa u rad IZ? :zoka: :D

Joj, zasto svako ne radi svoj posao, a druhe ne pusti na miru
palermo

#759 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by palermo »

Ne znam mnogo o Zukorliću, tako da baš ne mogu suditi o tome da li je ova izjava Izetbegovića dobra ili nije dobra.
Jedino mi malo smeta, što su ljudi ovdje po defaultu spremni okarakterisati svaki potez Izetbegovića lošim. Za ovo vrijeme učešća u predsjedništvu, dao je nekoliko dobrih intervjua, zajedno sa Komšićem sihronizovano djelovao i ne bih ja baš tako loše ocijenio njegov rad dosada. Da nije bilo one glupe, nesretne , nazovite kako hoćete, izjave o danu RS-a ja bih čak rekao da je ovo dosada pozitivno.
Ripicipi

#760 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by Ripicipi »

Ovog Zukorlica treba odhebati od BiH, mislim da nam takvi likovi uopste nisu potrebni
sansun

#761 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by sansun »

ali vidis i ovo je zanimljivo...sad je zukorlic mjerodavan da djele legitimitete unutar cijelog naroda...
Nije Zukorlić mjerodavan, već matematika, izračunaj sam ako njemu ne vjeruješ.
plain vanilla

#762 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by plain vanilla »

palermo wrote:Ne znam mnogo o Zukorliću, tako da baš ne mogu suditi o tome da li je ova izjava Izetbegovića dobra ili nije dobra.
Jedino mi malo smeta, što su ljudi ovdje po defaultu spremni okarakterisati svaki potez Izetbegovića lošim. Za ovo vrijeme učešća u predsjedništvu, dao je nekoliko dobrih intervjua, zajedno sa Komšićem sihronizovano djelovao i ne bih ja baš tako loše ocijenio njegov rad dosada. Da nije bilo one glupe, nesretne , nazovite kako hoćete, izjave o danu RS-a ja bih čak rekao da je ovo dosada pozitivno.
Pa mogli bi se reci da se Zukorlic mijesa u unutarnje poslove BiH i iz licnih interesa zeli ocrniti Bakira..Ovdje cak i nije postavljen cijeli intervju, samo par recenica izvadjenih iz konteksta.
Ne znam zasto bi neko MORAO podrzavati Zukorlica, a u suprotnom biti proglasen za izdajicu i nelegitimnog..valjda isproban recept
sansun

#763 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by sansun »

potres_mozga wrote:Ovog Zukorlica treba odhebati od BiH, mislim da nam takvi likovi uopste nisu potrebni
Ja ipak mislim da bi sandzaklije trebali odhebati Izetbegovića iz Srbije.
Ripicipi

#764 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by Ripicipi »

sansun wrote:
potres_mozga wrote:Ovog Zukorlica treba odhebati od BiH, mislim da nam takvi likovi uopste nisu potrebni
Ja ipak mislim da bi sandzaklije trebali odhebati Izetbegovića iz Srbije.
Ovo je BiH, a ne Srbija tj. Sandzak, ja govorim sta bi mi trebali, a ne zanima me puno sta bi sandzaklije trebale
MuaDib

#765 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by MuaDib »

Ovo samo dokazuje ko je Zukorlić, srpski agent, koji treba da radikalizira Bošnjake i postakne ih na etnocentrizam i dalje religijsko zatupljivanje. Ono što se nije postiglo u ratu, nastoji se u miru. Bošnjački etnocentrizam neminovno vodi raspadu Bosne i Hercegovine i stvaranju Bošnjačke republike, što bi bio potpuni poraz Bošnjaka. :x :x :x

Bošnjaci trebaju sve ovakve idiote, zajedno sa svim građanima BiH, poslati gdje im je mjesto, u neku vukojebinu, gdje će slobodno da žive u svojim iluzijama. 8) 8)
jutarnji

#766 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by jutarnji »

MuaDib wrote:Bošnjaci trebaju sve ovakve idiote, zajedno sa svim građanima BiH, poslati gdje im je mjesto, u neku vukojebinu, gdje će slobodno da žive u svojim iluzijama.
Interesantno...a gdje tebe da posaljemo?
Ahmmed

#767 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by Ahmmed »

MuaDib wrote:Ovo samo dokazuje ko je Zukorlić, srpski agent, koji treba da radikalizira Bošnjake i postakne ih na etnocentrizam i dalje religijsko zatupljivanje. Ono što se nije postiglo u ratu, nastoji se u miru. Bošnjački etnocentrizam neminovno vodi raspadu Bosne i Hercegovine i stvaranju Bošnjačke republike, što bi bio potpuni poraz Bošnjaka. :x :x :x

Bošnjaci trebaju sve ovakve idiote, zajedno sa svim građanima BiH, poslati gdje im je mjesto, u neku vukojebinu, gdje će slobodno da žive u svojim iluzijama. 8) 8)
Zukorlić je u svojoj "vukojebini"... ne vidim da se posebno bavio i bavi BiH....za razliku od Izetbegovića, koji je, iako pokušavam da ga kao Beograđanina porijeklom,razumijem, odlučio da, neslužbenim susretom a u službenim prostorijama, sa muftijom beogradskim, Zukorliću radi iza leđa...

Ima se što šta Zukorliću zamjeriti,ali u konkretnom slučaju, ne vidim pretjeranih razloga za to.
kamen spoticanja

#768 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Ahmmed wrote: Zukorlić je u svojoj "vukojebini"... ne vidim da se posebno bavio i bavi BiH....za razliku od Izetbegovića, koji je, iako pokušavam da ga kao Beograđanina porijeklom,razumijem, odlučio da, neslužbenim susretom a u službenim prostorijama, sa muftijom beogradskim, Zukorliću radi iza leđa...

Ima se što šta Zukorliću zamjeriti,ali u konkretnom slučaju, ne vidim pretjeranih razloga za to.
ovo naravno stoji i to je jos jedan od poteza izetbegovica mladjeg zbog kojih ga je glava zabolila...onaj njegov klasicni levatizam kao i s pitanjem smeta li mu manji entitet...ali zukorlic vrlo dobro zna da nit mu bakir radi iza ledja niti podrzava jusufspahica niti je ista od onoga sto avaz pise tacno...i sad muftija postaje dio avazovstine samo zarad fahrine ranije predizborne kampanje...i zato je bakirov potez dobar
plain vanilla

#769 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
Ahmmed wrote: Zukorlić je u svojoj "vukojebini"... ne vidim da se posebno bavio i bavi BiH....za razliku od Izetbegovića, koji je, iako pokušavam da ga kao Beograđanina porijeklom,razumijem, odlučio da, neslužbenim susretom a u službenim prostorijama, sa muftijom beogradskim, Zukorliću radi iza leđa...

ovo naravno stoji i to je jos jedan od poteza izetbegovica mladjeg zbog kojih ga je glava zabolila...onaj njegov klasicni levatizam kao i s pitanjem smeta li mu manji entitet...ali zukorlic vrlo dobro zna da nit mu bakir radi iza ledja niti podrzava jusufspahica niti je ista od onoga sto avaz pise tacno...i sad muftija postaje dio avazovstine samo zarad fahrine ranije predizborne kampanje...i zato je bakirov potez dobar
sto ce reci da Bakir najbolje cini kad nista ne cini :D
kamen spoticanja

#770 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:

sto ce reci da Bakir najbolje cini kad nista ne cini :D
s ovim se uglavnom slazem...ili neka u najgorem slucaju oponasa zeljka komsica...pa ga nece muftije prozivat za nelegitimitet :-)
sjoj sandzacki muftija prica o legitimitetu naseg sefa drzave :-)
sarajlija_ba

#771 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by sarajlija_ba »

Dođosmo li do ikakvog poteza ...pa ćemo poslije o najboljem :D
kamen spoticanja

#772 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

sarajlija_ba wrote:Dođosmo li do ikakvog poteza ...pa ćemo poslije o najboljem :D
evo smo se usaglasili...nek nista ne cini :D
plain vanilla

#773 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
sarajlija_ba wrote:Dođosmo li do ikakvog poteza ...pa ćemo poslije o najboljem :D
evo smo se usaglasili...nek nista ne cini :D
ja to rekoh na prvoj stranici, nek naspe vode u usta i drzi do kraja mandata :D

tako meni mama kaze, to mi je recept za udaju :lol:
Lug

#774 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by Lug »

ja mislim da izetbegovic junior nastavlja babinim stopama, i da u konkretnom slucaju radi na dole podvucenom....

MEMORADNUM SANU II

-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
-Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;
-Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
-Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;
-Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
-Pomagati otcjepljenje Republike Srpske;
-Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;
-Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.
plain vanilla

#775 Re: Najbolji potez Bakira Izetbegovića

Post by plain vanilla »

Lug wrote:ja mislim da izetbegovic junior nastavlja babinim stopama, i da u konkretnom slucaju radi na dole podvucenom....

MEMORADNUM SANU II

-Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
-Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;
-Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
-Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratko Mladić pred domaćim pravosuđem;
-Destabilizovati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
-Pomagati otcjepljenje Republike Srpske;
-Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciji srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;
-Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.
I ovo sve Bakir sam radi? :zoka:
Post Reply