Telemach kablovska & DTV

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dowydyenya

#751 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by dowydyenya »

pashica wrote:Jel probo neko internet preko mmds-a?
Imam ga ja a bolje da ga nemam , mislim da ti je sad sve jasno.Cekam novog provajdera i od mene ce im biti minus tv + net pedeset i kusur maruna.
jazzer

#752 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by jazzer »

van Basten wrote:znači, sa ovim povećanjem a obzirom da sam korisnik d3 plaćao bih 2km više nego što bih na mojojtv paket tv+net+pdv.
Sad mi ostaje samo da uporedim listu kanala, ako je to u pet deka imaće mahanje od mene.
Ne toliko zbog 2km koliko zbog principa da ne volim kad me neko pravi budalom i vuče za nos
I ja isto razmisljam. Stvar principa a ne neke prevelike razlike u cijeni.
pashica

#753 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by pashica »

dowydyenya wrote:
pashica wrote:Jel probo neko internet preko mmds-a?
Imam ga ja a bolje da ga nemam , mislim da ti je sad sve jasno.Cekam novog provajdera i od mene ce im biti minus tv + net pedeset i kusur maruna.
Jednom dunđeri, vazda dunđeri...
kojeime

#754 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by kojeime »

Da li kod vas "trza" slika? Dakle, slika ide normalno, pa onda pocne da "trza", pa opet ide normalno i tako ukrug. Paket je osnovni digitalni sa digitalizovanim analognim programima i HBO.

Je li problem u digitalnom receiveru ili od Telemacha ide takav signal?
sencobih

#755 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by sencobih »

kod mene je trzalo dok nisam odjavio sad vise ne trza :D
semirsar

#756 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by semirsar »

kojeime wrote:Da li kod vas "trza" slika? Dakle, slika ide normalno, pa onda pocne da "trza", pa opet ide normalno i tako ukrug. Paket je osnovni digitalni sa digitalizovanim analognim programima i HBO.

Je li problem u digitalnom receiveru ili od Telemacha ide takav signal?
Kod mene svo vrijeme, evo vec 8-i mjesec ne ureklo se, sve O.K. :skoljka:
Inace imam D3 prosireni paket
kojeime

#757 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by kojeime »

I ovdje je bilo u redu do prije 20ak dana...
semirsar

#758 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by semirsar »

Ja ih vala nisam stedio ispocetka, kakav god problem da je bio prije, odmah na telefon i prica, "il' ce biti kako treba il' vam je nogatrans, pa bujrum", vjerovatno mi zato sve u dure :lol:
Warhead

#759 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Warhead »

kojeime wrote:I ovdje je bilo u redu do prije 20ak dana...
I meni je prije otprilike 20 dana slika pocela trzati. Kao da im je bandwidth znacajno pao. Takodjer, prebacivanje sa kanala na kanal je ovih dana ocito sporije. Kanim se da ih nazovem ali znam da ce poceti prosipati suplju tipa "nije do nas", "vi ste jedini koji se zali" i sl.

Inace, nakon koristenja digitalnih paketa Telemacha moram reci da sam prilicno razocaran njihovom ponudom. Postoji vise razloga a navescu samo one koji su meni najznacajniji.

1.) EPG je obicno njesra. Iz pocetka su popunjavali informacije o emisijama i to je licilo na nesto. U posljednje vrijeme gotovo za svaki kanal pise "nema informacija". I to ne da nema opisa emisije ili sadrzaja filma, nego nema bukvalno nista: ni kad emisija pocinje, ni sta se trenutno emituje a da ne govorimo o tome sta ce biti na programu sutra ili prekosutra. To stvarno nema smisla, pa EPG bi trebao da bude osnovna prednost digitalne TV a ovdje ne sluzi ni cemu. Npr. na web stranici http://mojtv.hr/ ima odlicno uradjen programski raspored i dovoljno bi im bilo da samo urade copy/paste bar osnovnih informacija kao sto je raspored emitovanja. Ovako ispada da je obicni teletekst funkcionalniji od njihovog EPG-a. u zadnjem periodu su poceli fusheriti toliko da i ono sto ima nije tacno. Npr. rasporedi za SciFi kanal se ne azuriraju po nekoliko dana.

2.) Mnogi kanali nemaju signala! Iako u ponudi uredno stoje, ti kanali su vec mjesecima su nefunkcionalni. Jednostavno kad prebacis na taj kanal pise "nema signala". Onda, Boga pitaj kako, signal nekad dodje, pa opet crn ekran i tako mjesecima. Dodatno iritira to sto pri listanju programa treba citava vjecnost da promjenis takav kanal. Valjda sistem trazi signal i to uzima vrijeme a ti cekas i nerviras se.

3.) Dodatne usluge i servisne informacije (vijesti sa Sarajevo-X-a, vrijeme i sl.) su gotvo pa neupotrebljivi. Brat bratu, da vidis vremensku prognozu trebas cekati 3-5 minuta dok sistem ucita podatke. Za to vrijeme prije cu upaliti laptop pa provjeriti nego cekati da se to ucita preko digitalne TV.

4.) Cijene su im previsoke, pogotovo za ovo sto nude. Hajde, 16,5 KM za osnovni paket i nije puno da sve radi kako treba. Ovako ja ne vidim nikakvo opravdanje da placam mjesecno 5 KM dodatno za nefunkcionalan EPG, za kanale koji nemaju signal i za ocajno spore dodatne servise (koje zbog tromosti sistema i ne koristim). Dodatni kanali su preskupi. Npr. dva HBO kanala su 8 KM, par HD kanala jos dodatnih 8 KM.

Nakon svega ovoga vrlo je vjerovatno da cu traziti da me vrate na obicnu kablovsku ili cu promjeniti operatera. Od nedavno je na mojoj lokaciji u ponudi Logosoft TV i HS, uz vec odranije prisutnu mojuTV od telecoma.
dibidus

#760 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by dibidus »

Sta da covjek radi ako stanuje u zgradi gdje je Telemach sklopio ugovor sa vlasnicima zgrade i prakticno ti je nametnut ?!
ja.neron

#761 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ja.neron »

ako nisi ti potpisao ugovor ne mogu ti ništa i ako imaš sprovedenu kablovsku televiziju u stan slobodno koristi dok ne skontaju da ne plačaš i dok ne odsjeku kabal koji vodi do tvoga stana :D
Pitarrr82

#762 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Pitarrr82 »

Zbog svih ovih silnih problema koje raja ima se ja i pitam preci na kablovski net ili ostati na ADSL-u samo smanjiti paket...

P.S. Sto se tice analognih programa ja bih samo uradio zamjenu Viasat History van, onaj drugi History s velikim H in mnogo je bolji :D
a.dis

#763 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by a.dis »

Šta im se dešava sa kablovskom? Nestane slike na par sati svako malo.. Telefoni naravno isključeni.
neki

#764 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by neki »

Ima li jos neko da mu danas njihovo sranje od analogne kablovske skoro nikako ne radi?
recto-verso

#765 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by recto-verso »

neki wrote:Ima li jos neko da mu danas njihovo sranje od analogne kablovske skoro nikako ne radi?
Ne radi ni kod mene. Vec sam im napisao pismo da prekidam ugovor a i sve moje prijatelje cu da nagovorim da isto urade, tako ce imati manje jedno 30-ak. Sram ih bilo telefon iskljucili, ovo je bijedno.
hurmasica

#766 telemach

Post by hurmasica »

evo vec puna tri sata nemam kablovsku tj. digitalnu?
Zna li iko sta se desava? pokusala sam kontaktirati korisnicki centar ali ih je nemoguce dobiti, vjerovatno su podigli slusalicu grrr.
Cula sam i da ce povisiti pretplatu na 15KM. Pa koji dzavo oni misle da su? Ako nastave sa ovim stalnim prekidima i losom kvalitetom tzv digitalne slike, sigurna sam da cu uskoro raskinuti ugovor s njima. Nisam blesava bacati pare ni za sta!!
hurmasica

#767 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by hurmasica »

na koju si im adresu pisao pismo? I ja cu da im se obratim da im sve po spisku. Jebote dodjem umorna s posla i sve sto zelim je da odgledam koju humoristicku seriju na HBO koji placam jebenih 8KM i nisu u stanju da ispostuju svoje obaveze iz ugovora. A ne do Bog da im zakasnis pola dana sa placanjem!!
Jos hoce da povecaju cijenu, ma telekom je mala maca za telemach.

svako malo prekidaju signal, a da ne govorim o tome kako im je losa digitalna, sva je usporena, pa zaledi, pa štopa,dok prebacis kanal prodje te volja da gledas ista, ma ziva katastrofa.
nervoza

#768 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by nervoza »

vec treci dan zaredom na alipasinom (trg solidarnoti) se prekida emitiranje kablovske tv, kao iz vedra neba, dodje, pa nestane, s tim sto su periodi kad nema signala duzi... sad mislio pogledati utakmicu i naravno, upalis tv kad ono crno... zovem ih da im sve kulturno ..... po spisku, ali odmah izbacuje, duse drage iskljucile telefon...
sta sad, ja znaci moram na kraju mjeseca platiti punu pretplatu a nisi mi svoju uslugu nudili za taj period, cak stavise su mi se posteno posrali u cejf..
photo

#769 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by photo »

nervoza wrote:vec treci dan zaredom na alipasinom (trg solidarnoti) se prekida emitiranje kablovske tv, kao iz vedra neba, dodje, pa nestane, s tim sto su periodi kad nema signala duzi... sad mislio pogledati utakmicu i naravno, upalis tv kad ono crno... zovem ih da im sve kulturno ..... po spisku, ali odmah izbacuje, duse drage iskljucile telefon...
sta sad, ja znaci moram na kraju mjeseca platiti punu pretplatu a nisi mi svoju uslugu nudili za taj period, cak stavise su mi se posteno posrali u cejf..
ovo se isto desava i na dobrinji. imam digitalnu i svako malo se slika zamrzne na vise od polovine kanala i nema nista, stoji jedan frame punih 4 sata. naravno, ne mogu ih nazvati jer su linije u prekidu.ne gine im raskid ugovora.

stoka britanska
neki

#770 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by neki »

nervoza wrote:vec treci dan zaredom na alipasinom (trg solidarnoti) se prekida emitiranje kablovske tv, kao iz vedra neba, dodje, pa nestane, s tim sto su periodi kad nema signala duzi... sad mislio pogledati utakmicu i naravno, upalis tv kad ono crno... zovem ih da im sve kulturno ..... po spisku, ali odmah izbacuje, duse drage iskljucile telefon...
cak stavise moras platit skuplju pretplatu nego prije :lol: :lol:
Tiger 033

#771 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

Izvor FacebUUk...Telemach BiH

"Pozdrav svima iz Internet-kafea. Nažalost, znam da mnogi Vi kao i ja od danas poslijepodne nemate na raspolaganju usluge "čuvenog" operatera Telemach. Vjerovali ili ne, danas je u gradu bio popodnevni pljusak i jedan jedini grom je spržio opremu Telemach-a u koju se oni zaklinju. Da ironija bude veća, taj grom je pogodio njihovu nadzemnu mrežu negdje na Sjevero-Zapadnim obroncima Sarajeva i kroz mrežu proputovao do njihove centrale gdje je izazvao popriličan haos. Naravno, nadležni iz Telemach-a se oglasiše ovdje samo šturim saopštenjem a zaposleni u HELP DESK-u ignorišu sve pozive. Čak su pobjegli i iz poslovnice (SHOWROM) u BBI centru i ostavili samo natpis na ulaznim vratima, u kojem između ostalog stoji da ZBOG PREKIDA SIGNALA, NISU U MOGUĆNOSTI DA PRUŽAJU USLGE. E, ako je i od Telemach-a, previše je. Aferim gospodo najgori kablovski operateru svih vremena!!! "

Što YES YES sad je "KRIVA" VIŠA SILA...nisu više HAKERI,BOMBAŠI SAMOUBOJICE,NADPROVAJDER-(i) itd... :lol: :-)
hurmasica

#772 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by hurmasica »

ovako, upravo sam kontaktirala info centar. jako su arogantni i odvratni prema korisnicima. nakon duzeg peglanja, rekli su mi da mogu podnijeti zahtjev da mi se umanji racun. zato vas sviju lijepo molim, da i vi podnesete takve zahtjeve, kako bi lopovima stali u kraj. Zahtjev se moze podnijeti licno ili na e mail [email protected]. tako mi je rekla "preljubazna" telefonistica.
jos cu im traziti odsteru sto nisam uspijela pregledati seriju do kraja.
ja.neron

#773 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by ja.neron »

Tiger 033 wrote:Izvor FacebUUk...Telemach BiH

"Pozdrav svima iz Internet-kafea. Nažalost, znam da mnogi Vi kao i ja od danas poslijepodne nemate na raspolaganju usluge "čuvenog" operatera Telemach. Vjerovali ili ne, danas je u gradu bio popodnevni pljusak i jedan jedini grom je spržio opremu Telemach-a u koju se oni zaklinju. Da ironija bude veća, taj grom je pogodio njihovu nadzemnu mrežu negdje na Sjevero-Zapadnim obroncima Sarajeva i kroz mrežu proputovao do njihove centrale gdje je izazvao popriličan haos. Naravno, nadležni iz Telemach-a se oglasiše ovdje samo šturim saopštenjem a zaposleni u HELP DESK-u ignorišu sve pozive. Čak su pobjegli i iz poslovnice (SHOWROM) u BBI centru i ostavili samo natpis na ulaznim vratima, u kojem između ostalog stoji da ZBOG PREKIDA SIGNALA, NISU U MOGUĆNOSTI DA PRUŽAJU USLGE. E, ako je i od Telemach-a, previše je. Aferim gospodo najgori kablovski operateru svih vremena!!! "

Što YES YES sad je "KRIVA" VIŠA SILA...nisu više HAKERI,BOMBAŠI SAMOUBOJICE,NADPROVAJDER-(i) itd... :lol: :-)
pokvario im se nekakav "asr" uređaj pa zato imamo problema sa internetom i kablovskom tv
Tiger 033

#774 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by Tiger 033 »

Vijest vrijedna hvale
Izvor FacebUUk Telemach BiH

TELEMACH UMANJIO KORISNICIMA RAČUN ZA AUGUST

Korisnici Telemach-ovih usluga tokom jučerašnjeg dana bili su pogođeni prekidom u radu servisa pruzrokovanim jednistvenim tehničkim problemom na jednom od glavnih uređaja.

Zbog toga, kompanija Telemach odlučila je da će cijena održavanja kablovske televizije za august biti umanjena i iznosit će samo 8 KM što je umanjenje od 30% od cijene pretplate, a da računi za internet za ovaj mesec uopšte neće biti ispostavljeni korisnicima tj. umanjuju se za 100% za mjesec august. Ovo umanjenje bit će prikazano na računu koji na kućne adrese korisnika Telemacha u Sarajevu stiže početkom septembra i izvinjenje je za nastalu situaciju.

Generalni direktor Telemacha, Husejin Jusić, uputio je izvinjenje korisnicima servisa zbog eventualnih neprijatnosti koje su ovi tehnički problemi mogli izazvati. On je objasnio da je glavni „krivac“ za nastali problem kvar koji se desio na hardverskom dijelu opreme prilikom obavljanja procedura redovnog održavanja sistema. Odmah nakon što je uočen problem, kontaktiran je proizvođač čije su ekipe zajedno sa ekipama inžinjera Telemacha pristupile rješavanju ovog problema. Kvar je okarakterisan kao nešto što se vrlo rijetko ili gotovo nikada ne dešava sa ovom vrstom najsavremenije telekomunikacione opreme.

“Naši inžinjeri i inžinjeri proizvođača opreme rade na otklanjanju problema što je brže moguće, što bi trebalo cijeli sistem da postepeno vrati u potpuno operativni status.” izjavio je generalni direktor Telemacha .

Info centar Telemacha je dostupan korisnicima, te se na broju 033 75 65 55 mogu dobiti i dodatne informacije.
dječak sa šibicama

#775 Re: Telemach kablovska & DTV

Post by dječak sa šibicama »

Tiger 033 wrote:Izvor FacebUUk...Telemach BiH

Na Klinickom Centru Sarajevo je grom prije mjesec dana opalio u centralu, do dana danasnjeg pola telefona ne radi, kvar jos nije uklonjen. Mjesec dana.

Na KCUS-u, vitalnoj instituciji grada i drzave.

Ja mogu samo ponoviti, nadam se da te neko placa, jer ovo sto ti pises je klasicno trolanje, svaki post isti prethodnom, "Telemach HAHA LOPOVI, HAHA"
Post Reply