"U zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#751 Pronađimo film i postavimo ga na net!!!

Post by dr.gog »

Zaboravili smo nešto neobično važno:

1. Anđelka ima para kao blata, prihod od filma joj nije bitan

2. Film nam je prevažan, a sinemasiti je malen kao kokošinjac, imamo hrpu raje u dijaspori.

3. Ima li k'o pametan da ga je već snimio finom hd kamericom da uploadujemo film, jer od Dodikovih govnara jedino više mrzim priče o autorskim pravima?

Druga opcija je da ovo čita neko ko ima pristup famoznom snimku, pa da uradi što bi svako normalan i sa dovoljno mu.a trebao da uradi.

Ko želi, može poslati pp sa prijedlozima o eventualnom cino-cam izletu :D ..
bijela

#752 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by bijela »

ljubav_aha wrote:
zene,zrtve rata su bilo pogresno informirane,a niko se nije potrudi korigirati problem :| pisala sma o tome prosle godine :|
da, i bez obzira na sve, mislim da je posljednja stvar na svijetu ta da ih mi (njihov narod) trebamo prozivati zbog njihove reakcije!
vratite ovu temu na početak pa ćete vidjeti koliko je dezinformacija kružilo tada, niko nije bio siguran šta da misli, te žene su reagovale u svojoj bojazni i razočarenju koje su doživjele od svjetskih organizacija. zapravo, koji god motiv njihov bio za takvu reakciju, niko nema pravo da ih sada proziva.
tog filma ne bi ni bilo da one na svojoj koži nisu doživjele što su doživjele.

i kao da ih je život mazio, pa da sada mogu biti nesumnjičave i pune povjerenja?!

čak ih ni angelina ne proziva nakon svega, a mi se našli :roll:

njoj hvala za njen trud, vjerovatno će i ove žene promijeniti mišljenje kada pogledaju film,
ali sve i ako se uopšte ne oglase, one NISU DUŽNE NIKOME DA SE IZVINJAVAJU za svoje reakcije, kada je riječ o onom što su doživjele.
VjecitiStudent

#753 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

Prozivan treba biti svako ko je cenzorskim skarama namjerio suditi umjetnosti.
ljubav_aha

#754 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:
ljubav_aha wrote:
zene,zrtve rata su bilo pogresno informirane,a niko se nije potrudi korigirati problem :| pisala sma o tome prosle godine :|
da, i bez obzira na sve, mislim da je posljednja stvar na svijetu ta da ih mi (njihov narod) trebamo prozivati zbog njihove reakcije!
vratite ovu temu na početak pa ćete vidjeti koliko je dezinformacija kružilo tada, niko nije bio siguran šta da misli, te žene su reagovale u svojoj bojazni i razočarenju koje su doživjele od svjetskih organizacija. zapravo, koji god motiv njihov bio za takvu reakciju, niko nema pravo da ih sada proziva.
tog filma ne bi ni bilo da one na svojoj koži nisu doživjele što su doživjele.

i kao da ih je život mazio, pa da sada mogu biti nesumnjičave i pune povjerenja?!

čak ih ni angelina ne proziva nakon svega, a mi se našli :roll:

njoj hvala za njen trud, vjerovatno će i ove žene promijeniti mišljenje kada pogledaju film,
ali sve i ako se uopšte ne oglase, one NISU DUŽNE NIKOME DA SE IZVINJAVAJU za svoje reakcije, kada je riječ o onom što su doživjele.
bijela,defitivno si u pravu,i bas iz raloga koje si napsiala,neko je trebao prici u susret zenama i objasniti problem,o tome sam ranije pisala :|
Koprenedri

#755 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Koprenedri »

Klasican hoolywood-ski thrash. Uopste nema 'tezinu' kao npr. Grbavica.
jim4

#756 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by jim4 »

Angelina Jolie:Dobivamo prijetnje otkako smo premijerno prikazali film u Sarajevu

http://www.index.hr/xmag/clanak/angelin ... 99552.aspx
opa22

#757 Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by opa22 »

Angelina Jolie obećala dolazak na otvaranje sarajevske Vijećnice

Nakon gala premijere filma "U zemlji krvi i meda" pred sarajevskom publikom u Olimpijskoj dvorani Zetra, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamjenicima Miroslavom Živanovićem i Igorom Kamočajijem susreo se sa Angelinom Jolie i njenim suprugom Bradom Pittom.

http://static.sarajevo-x.com/media/i...16073.1_mn.jpg

U ugodnoj amosferi, punoj emocija i međusobnog poštovanja, gradonačelnik Behmen je pohvalio scenaristički i rediteljski prvijenac Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda".

Behmen je slavnom holivudskom paru poželio dobrodošlicu u Sarajevo. Upoznao ih je sa činjenicama koje se odnose na simbol Sarajeva – Vijećnicu, njeno ratno razaranje i postratnu obnovu. Gradonačelnik je naveo kako će obnova Vijećnice zvanično biti okončana 2014. godine

http://static.sarajevo-x.com/media/i...16073.2_mn.jpg

Holivudska diva izrazila je želju da dođe na otvaranje sarajevske Vijećnice, a gradonačelnik je obećao kako će njoj i njenom suprugu poslati pozivnice za tu svečanu priliku.

Na kraju kraćeg ali ugodnog razgovora, gradonačelnik je Angelini Jolie uručio poklon "Vijećnicu" - ručni rad u srebru, poznatog sarajevskog juvelira Fahrudina Sofića.

http://static.sarajevo-x.com/media/i...16073.3_mn.jpg

Bradu Pittu gradonačelnik je kao uspomenu na ovu posjetu Sarajevu poklonio pozlaćenu značku sa grbom Grada Sarajeva, koju je na rever svog supruga stavila lično Angelina, a gradonačelnik kroz šalu prokomentarisao "sad ste građanin Sarajeva".
Sarajevo-X

Sent from my iPhone using Tapatalk
bull21

#758 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by bull21 »

Ja imam osjećaj da smo i Pittu prirasli srcu :D
Prvi put kada je bio na SFF-u bio je nekako... statičan, imao sam osjećaj kao da želi da pobjegne što prije (a tako se i ponašao). Sada je nekako potpuno drugačije.
opa22

#759 Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by opa22 »

Jos malo pa ce kupiti vilu u Sarajevu da se ne peglaju po hotelima kad dodju "doma" haha

VjecitiStudent

#760 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by VjecitiStudent »

opa22 wrote:Angelina Jolie obećala dolazak na otvaranje sarajevske Vijećnice

...
Da li joj je iko rekao da u Vijecnici vise nece biti biblioteke?
suncica24

#761 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by suncica24 »

VjecitiStudent wrote:

...
Da li je iko rekao Behmenu da su opstinski izbori ove godine? :oops:
Ripicipi

#762 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Ripicipi »

VjecitiStudent wrote:

...
U Vijecnici ce biti biblioteka, samo je pitanje hoce li tu biti i ured gradonacelnika.
alica.k

#763 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by alica.k »

potres_mozga wrote:U Vijecnici ce biti biblioteka, samo je pitanje hoce li tu biti i ured gradonacelnika.
da, hoce biti gradska administracija. i biblioteka.
bice i muzej :D. info iz prve ruke.
Ripicipi

#764 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Ripicipi »

alica.k wrote:
potres_mozga wrote:U Vijecnici ce biti biblioteka, samo je pitanje hoce li tu biti i ured gradonacelnika.
da, hoce biti gradska administracija. i biblioteka.
bice i muzej :D. info iz prve ruke.
Vjerovatno manji dio kao muzej o Vijecnici, paljenju i obnovi, a to i treba da bude :)
alica.k

#765 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by alica.k »

da :D i to je jako lijepo zamisljeno, ali to nije tema.
ja pozdravljam svaku inicijativu da sto brze ponovo dobijemo vijecnicu :D. mozda sad pozure zbog anDZe
Emi_Nevermind

#766 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by Emi_Nevermind »

alica.k wrote:da :D i to je jako lijepo zamisljeno, ali to nije tema.
ja pozdravljam svaku inicijativu da sto brze ponovo dobijemo vijecnicu :D. mozda sad pozure zbog anDZe
hahaha jes vala, radi nas ne bi to je sigurno :D
opa22

#767 Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by opa22 »

Sutra u 2130 na Al Jazeera Balkans "Recite Al Jazeeri" razgovor Dalije Hasanbegovic sa Angelinom Jolie

dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#768 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by dr.gog »

Odgledao prije pola sata.

Treba mi dan-dva da saberem utiske.

Prvo što mi je palo na pamet je da ću pljunuti Gavrila Grahovca čim ga sretnem, tako mi Boga.

Po drugi put: Ima li iko ikakvu ideju da se film "snimi" i digne na torente?. Hvala unaprijed na pp.

Btw. Koprenedri, umukni, ne vuci me za jezik. Hvala.
mrtva kokoš

#769 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by mrtva kokoš »

dr.gog wrote:
Po drugi put: Ima li iko ikakvu ideju da se film "snimi" i digne na torente?. Hvala unaprijed na pp.
kako su oni u prijedoru sto su imali "premijeru" u stanu dosli do filma, odakle njima ?!
vee-jay

#770 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by vee-jay »

ladyblue18 wrote:
Baudelaire wrote:
Izvini, ali si naivna. Nemoj to shvatiti pogrešno, nisam htio da ti kažem ništa ružno, nego samo hoću reći da nisu balavci. To su formirane ličnosti, ljudi iz svih dobnih i socijalnih grupa, ne rade to samo balavci. Nisu balavci radili ni ono o čemu film govori. Radili su to svi, bili balavci, bili studenti, profesori, akademici, biznismeni ili pak običan puk. Otrovna ideologija, koja je zatrovala veliki dio jedne nacije. Ovaj film upravo to dokazuje, odnosno ove kritike. Nisu ga balavci zabranili u RS-u.
Ocekivala sam ovakav komentar.
Ne brini nisam ja naivna, i balavci su od nekoga naucili mrznju, ali ono sto ja vidjam su mahom nickovi koji upucuju na to da se radi o djecurliji.
Naravno ne kazem da nema odraslih ljudi sa patoloskom mrznjom, ali ima zaista dosta djece koja su puna mrznje, i to ne samo govoreci sada o filmu, dovoljno je pogledati nekada komentare na fb stranici nekih portala.
@lady zasto mislis da je rijec o patoloskoj mrznji? ako je zlocin prikazan u filmu mogao biti strukturalno planiran i izvrsen zasto mislis da aktuelni pokusaj diskreditiranja filma to nije?

po statistici IMDBa su kako izgleda najveci broj ocjena dali ljudi u dobu od 18-29 pa onda 30-44 godina.

Image

btw. ako se uzme u obzir broj od 532 glasova i ocjena od 6.1 u US da se reci da je onaj mali dio amerikanaca koji je glasovao otprilike dao ocjenu izmedju 6.6 - 6.8 (ako ne cak i vecu) sto je za IMDB u potpunosti OK za prvi film andjeline joli.
opa22

#771 Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by opa22 »

da se preimenuje tema u "u zemlji krvi i meda" by Angelina Jolie???

mrtva kokoš

#772 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by mrtva kokoš »

babyline wrote:
šime.sparina wrote: kako su oni u prijedoru sto su imali "premijeru" u stanu dosli do filma, odakle njima ?!
to je angie podrzala :wink:
ozbiljno, nisam upucen, nesto mi to zvuci nevjerovatno ?!
minjonja

#773 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by minjonja »

skinuli sa interneta, angelina ipak podrzala.
nellington

#774 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by nellington »

Ja sam već dvaput posumnjao u tu prijedorsku priču.

Radost Stroynik (ma šta to značilo) tvrdi da je skinula film s neta, objavila da će napraviti projekciju i tada je kontaktirala Angie i ponudila original snimak i riješila dilema vezanih za copyright.

To ne drži vodu jer filma nema na internetu.
BHCluster

#775 Re: Angelina Jolie ce snimati film u Sarajevu

Post by BHCluster »

Interviju sto je Senad napravio sa Angelinom na FaceTV
http://vimeo.com/36851407
Post Reply