Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Rauber
#751 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista. 
- perfect_guy
#752 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
čini mi se da je bila priča da postoje 4 kamere i nekih 7-8 radarskih kutija, i da se kamere periodično pomjeraju na druge lokacije, tako da se može pretpostaviti da RTV nije "upao" u ovu turuRauber wrote:Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista.
-
zonbirile
#753 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
------------------------------Rauber wrote:Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista.
šibicare,3 kutije ,jedna kuglica
-
frankwhite
#754 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
izgleda da ne slika ako se sklonis onom trakom kojom se ide desno u rtv. sinoc isto frajer prodje 100ju sa bmw-om kroz ovu skroz desno traku sto se skrece za rtv dom i vrati se na glavnu i nista ga nije slikalo (nemojte se samo sad svi nalozit i ovo pokusavati:D )Rauber wrote:Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista.
- Obuca9
#755 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Nije izgleda, nego i jeste tako. Kad prolazite pogledajte malo na cestu, pa cete vidjeti tragove od senzora samo u tri glavne trake, dok one trake koje se odvajaju za skretanje desno/lijevo nemaju senzore. Furači u vidu trkača to redovno koriste u noćnim satima, da izbjegnu kameru, recimo kod Ekonomske škole ili tu kod RTV doma...frankwhite wrote:izgleda da ne slika ako se sklonis onom trakom kojom se ide desno u rtv. sinoc isto frajer prodje 100ju sa bmw-om kroz ovu skroz desno traku sto se skrece za rtv dom i vrati se na glavnu i nista ga nije slikalo (nemojte se samo sad svi nalozit i ovo pokusavati:D )Rauber wrote:Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista.
- Tranquilizer
#756 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Koji likovi, ne možeš im stati u kraj....dok na krovu ne završe sami od sebe

- eluna
#757 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
e sad kad napisaste ovo, vjerovatno će i u tim trakama vrlo brzo osvanuti senzori .................. barem se ja iskreno nadam da neko ko sa tim radi čita ovaj forumhz__semir wrote:Nije izgleda, nego i jeste tako. Kad prolazite pogledajte malo na cestu, pa cete vidjeti tragove od senzora samo u tri glavne trake, dok one trake koje se odvajaju za skretanje desno/lijevo nemaju senzore. Furači u vidu trkača to redovno koriste u noćnim satima, da izbjegnu kameru, recimo kod Ekonomske škole ili tu kod RTV doma...frankwhite wrote:izgleda da ne slika ako se sklonis onom trakom kojom se ide desno u rtv. sinoc isto frajer prodje 100ju sa bmw-om kroz ovu skroz desno traku sto se skrece za rtv dom i vrati se na glavnu i nista ga nije slikalo (nemojte se samo sad svi nalozit i ovo pokusavati:D )Rauber wrote:Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista.
- eluna
#758 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
a možda su ih poslali na odmor jer su dobili one XRD radare??????????perfect_guy wrote:čini mi se da je bila priča da postoje 4 kamere i nekih 7-8 radarskih kutija, i da se kamere periodično pomjeraju na druge lokacije, tako da se može pretpostaviti da RTV nije "upao" u ovu turuRauber wrote:Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista.
- quasar
#759 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
koji su sad pa to?eluna wrote:a možda su ih poslali na odmor jer su dobili one XRD radare??????????perfect_guy wrote:čini mi se da je bila priča da postoje 4 kamere i nekih 7-8 radarskih kutija, i da se kamere periodično pomjeraju na druge lokacije, tako da se može pretpostaviti da RTV nije "upao" u ovu turuRauber wrote:Slika li i dalje onaj radar kod RTV doma i ako slika u kojoj traci? Neku noc vozim srednjom trakom i kao vecina vozaca ispred semafora ne vozim ni 60km/h, a lik sa novom oktavijom u desnoj traci proleti ko metak, ispod 100 km/h nije isao nema sanse, i cekam da bljesne ali nista.
- eluna
#760 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
XRD RADAR ....... kao ovi fiksni - samo je mobilan 
- quasar
#761 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
I?
u vozilu u pokretu ili na postolju ga preguraju negdje?
- eluna
#762 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ma kako god hoćeš ........ uglavnom, princip fotografiskih zapisa isti kao kod fiksnih radara, samo što radar nije fiksanquasar wrote:I?
parkira lola auto, upali "automated" mode i legne spavat ..... za par sati vrati radar u stnicu, uzme drugi takav, nađe drugu bajtu, i sve 'jope ................
jedva čekam paljbu na ovoj temi
-
Astrix
#763 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Moze li mi neko pojasniti samo koliku cu kaznu dobiti za prekoracenje brzine od 23 km/h isao 83 km/h, danas mi stigao nalog kuci, sreca da sam bio kuci da mi stari to ne vidi
samo jos kad bi znao kako to platiti, gdje se uzimaju te uplatnice, gdje moram podatke dostaviti...
- quasar
#764 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Dobio si obavjest da si prekoracio brzinu i pitaju te jesil to bio ti, jel tako?
Ako nista ne odgovoris, doci ce preporucena posiljka na adresu vlasnika vozila sa uplatnicom.
Kaznene odredbe: član/članak 237.
Novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM kaznit će se za prekršaj:
• vozač koji se vozilom na putu/cesti u naselju kreće brzinom koja je za
više od 20 do 30 km/h veća od dozvoljene/dopuštene brzine, odnosno vozač
koji se vozilom na putu/cesti izvan naselja kreće brzinom koja je od 30 do
50 km/h veća od dozvoljene/dopuštene brzine (član/članak 44.)
Kaznene odredbe: član/članak 238.
Novčanom kaznom u iznosu od 40,00 KM kaznit će se za prekršaj:
"7a) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je 10-20 km/h veća od
dozvoljene, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je od 20-30
km/h veća od dozvoljene (član 44. i član 46. st. (1) i (2));".
Ako nista ne odgovoris, doci ce preporucena posiljka na adresu vlasnika vozila sa uplatnicom.
Kaznene odredbe: član/članak 237.
Novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM kaznit će se za prekršaj:
• vozač koji se vozilom na putu/cesti u naselju kreće brzinom koja je za
više od 20 do 30 km/h veća od dozvoljene/dopuštene brzine, odnosno vozač
koji se vozilom na putu/cesti izvan naselja kreće brzinom koja je od 30 do
50 km/h veća od dozvoljene/dopuštene brzine (član/članak 44.)
Kaznene odredbe: član/članak 238.
Novčanom kaznom u iznosu od 40,00 KM kaznit će se za prekršaj:
"7a) vozač koji se vozilom na putu u naselju kreće brzinom koja je 10-20 km/h veća od
dozvoljene, odnosno vozač koji se vozilom na putu van naselja kreće brzinom koja je od 20-30
km/h veća od dozvoljene (član 44. i član 46. st. (1) i (2));".
Last edited by quasar on 04/06/2011 18:02, edited 1 time in total.
-
Astrix
#765 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
da da bas tako, ajd dobro je ja sam mislio da ce mi bar stoja doci i mozda koji kazneni bod, a to se placa dole u policiji na kod importanea jel tako, odnesem ovaj papir i dobijem uplatnicu sta li, nisam nikad placao te kazne...
- quasar
#766 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
mislim da ces morati sacekati uplatnicu, a ako nije vozilo na tebe nego na starog, onda otiđi prijavi se da ne dodje njemu. uglavnom mozes otici njima nek ti pojasne kako da se izvuces bez dodatne kazne od unutrasnje bezbjednosti...Astrix wrote:da da bas tako, ajd dobro je ja sam mislio da ce mi bar stoja doci i mozda koji kazneni bod, a to se placa dole u policiji na kod importanea jel tako, odnesem ovaj papir i dobijem uplatnicu sta li, nisam nikad placao te kazne...
-
Astrix
#767 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ma ja ba i ganjam to da mi ne dolazi kuci uplatnica nego da odem, a pise da mogu podatke licno dostaviti ili preporuceno postom, vozilo je na starog nije na meni...daj da platim tu petobu i nek sute hahaha

- quasar
#768 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
U ponedeljak, lijepo se pocesljaj, stavi kravatu, obuci odjelo, namirisi se i hajde u saobracajnu kod marsalke...
-
zonbirile
#769 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
------------------------------quasar wrote:U ponedeljak, lijepo se pocesljaj, stavi kravatu, obuci odjelo, namirisi se i hajde u saobracajnu kod marsalke...
kakav je tamo prostor i osoblje komotno otiđi go,jal u radnom kombinezonu i gumenim čizmama.Nikad mi nije bilo jasno zašto je svaka,ali svaka PU prljava,siva,usmrdjela od dima,zapuštena??
- eluna
#770 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
koja je lokacija prekršajaAstrix wrote:ma ja ba i ganjam to da mi ne dolazi kuci uplatnica nego da odem, a pise da mogu podatke licno dostaviti ili preporuceno postom, vozilo je na starog nije na meni...daj da platim tu petobu i nek sute hahaha![]()
![]()
- quasar
#771 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Kad ti je taj datum? Ime neko vrijeme da su korigovali ogranicenje na glavnoj ulici na 60. Table sa tim znakom stoje nakon svake raskrsnice. Koliko znam i kamere su tad podesili na 71 km/h. Ne znam tacne datume, niti mogu naci sad izvor, ali znam da je bilo obrazlozenje: radi smanjenja guzvi i udesa zbog naglog usporavanja u tim zonama radara.
- smoki_choko
#772 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
to je za radar kod ekonomske a ne za radar kod marsalkequasar wrote:Kad ti je taj datum? Ime neko vrijeme da su korigovali ogranicenje na glavnoj ulici na 60. Table sa tim znakom stoje nakon svake raskrsnice. Koliko znam i kamere su tad podesili na 71 km/h. Ne znam tacne datume, niti mogu naci sad izvor, ali znam da je bilo obrazlozenje: radi smanjenja guzvi i udesa zbog naglog usporavanja u tim zonama radara.
- quasar
#773 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ne nego za ul. Zmaja od Bosne, i Obalom. Nisam sad pratio, jel sve pokriveno, ali cini mi se da je nakon svakog raskrsca postavljena tabla sa 60, pa i kod USA ambasade. Obraticu paznju narednih dana kad budem prolazio da li sam u pravu.
A za ovu korekciju sam siguran jer su to objavili taman kad su se raja navikla da voze ispod 60 i kad je strasno porasla guzva u dijelu oko marsalke a i broj udesa zbog naglog kocenja na trepcuce zeleno, sve zbog straha od kamere.
A za ovu korekciju sam siguran jer su to objavili taman kad su se raja navikla da voze ispod 60 i kad je strasno porasla guzva u dijelu oko marsalke a i broj udesa zbog naglog kocenja na trepcuce zeleno, sve zbog straha od kamere.
- smoki_choko
#774 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
ne znam za table al sam za radar siguran da su onaj kod ekonomske digli sa 50 ili 60 na vise jer je kratko zuto svjetlo bilo. a ovaj kraj marsalke i dalje valjda fata na 60quasar wrote:Ne nego za ul. Zmaja od Bosne, i Obalom. Nisam sad pratio, jel sve pokriveno, ali cini mi se da je nakon svakog raskrsca postavljena tabla sa 60, pa i kod USA ambasade. Obraticu paznju narednih dana kad budem prolazio da li sam u pravu.
-
GOLFER
#775 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?
Ako ima tabla 60 ogranicenje, a ima, ond ai kod marskalke fata na 71km/h...smoki_choko wrote:ne znam za table al sam za radar siguran da su onaj kod ekonomske digli sa 50 ili 60 na vise jer je kratko zuto svjetlo bilo. a ovaj kraj marsalke i dalje valjda fata na 60quasar wrote:Ne nego za ul. Zmaja od Bosne, i Obalom. Nisam sad pratio, jel sve pokriveno, ali cini mi se da je nakon svakog raskrsca postavljena tabla sa 60, pa i kod USA ambasade. Obraticu paznju narednih dana kad budem prolazio da li sam u pravu.