Kriza u Grčkoj

Post Reply
jefferson

#751 Re: Kriza u Grčkoj

Post by jefferson »

zenicanin 1979 wrote:
Optimus Prime wrote:
zenicanin 1979 wrote:Optimus pokusacu sto jednostavnije ti pokazati kako banke pljackaju od siromasnih i daju bogatima.
Kada bogatas stavi pod depozit odredjenu svotu novca on od banke dobija odredjene kamate za to.Te kamate koje on zaradi su bez truda i rada.
Siromah ce, silom prilika, da bi prezivio, morati od banke da uzme odredjenu pozajmicu.U Bosni se obicno takve pozajmice uzimaju za kupovinu stanova.Sto je potreba.
On ce morati da otplati pozajmicu koju je pozajmio i kamate.Banka ce od tih kamata uzeti jedan dio sebi a jednim djelom ce platiti kamate bogatome koji je stavio novac kao depozit.Ovdje radi samo siromah, a banke i bogati uzimaju od njega, zbog njihovoga bogatstva koje se samo od sebe nagomilava.Bogastvo bogatih se u ovakvom sistemu samo od sebe nagomilava bez truda, rada i doprinosa na racun izrabljivanja siromaha.To je robovlsanistvo
Ali covjece oni pozajmljuju svoj novac koji su zaradili ili naslijedili.
Znaci radi se o "USLUZI", koja se placa, a stopu kamate odlucuje ponuda i potraznja kapitala.

I jos jednom: krediti se ne moraju uzimati. Dakle ti ako neces da budes rob ne uzimaj kredit, nego se stisni i stedi.
Krediti se moraju uzimati jer se uzimaju za prezivljavanje.Siromah je uslovljen da uzima kredit egzistencijom.Postoji prag poslije koga ne mozes vise stedjeti.

Usluga zahtjeva rad.Banke i bogatasi dobijaju pare, ne na usluzi, nego na obicnom protoku novca.

Sta mislim o nasljedjivanju prenjecu ti iz jednoga od svojih prijasnjih postova.
Nasljedjivanje ne bi trebalo postojati.Ono stvara elitizam i omogucava bogatim porodicama, da kroz nasljedjivanje, odrzavaju i povecavaju svoje bogatstvo, praveci sve veci jaz izmedju bogatih i siromasnih.Nasljedjivanje je razlog sto su neke familije, bogateci se kroz generacije, ostvarile ogromnu moc.Svako je odgovoran samo za svoje postupke .Zasto bi neko kome nije ostavljen niti jedan stan, jer je imao nesrecu da se rodi u siromasnoj porodici, bio rob nekome ko je imao srecu, pa se rodio u porodici, koja mu je ostavila vise stanova da ih iznajmljuje.Ovaj sistem podrzava robovlasnistvo.
primjer:
Moj prijatelj daje svoje pola plate za stan.Covjek koji uzima kiriju za stan, uzima te pare ne dopridonoseci nista.Bez truda,bez rada, samo uzme pare, jer je imao srece da se rodi u porodici koja mu je ostavila tri stana.Moj prijatelj je njegov rob jer mu daje pola plate svaki mjesec.To pola plate on krvavo zaradi.On ima nesrecu jer mu nije ostavljeno nista.
Ako vas otac ima nekretnine vi cete to naslijediti od svoga oca, ali ako vas otac je otisao u zatvor jer ima dugove i umro u zatvoru,onda je samo on odgovoran za svoje postupke i ne trebate vi odsluzivati njegovu kaznu nakon njegove smrti.
Zar to nisu dva razlicita arsina?
Ako nasljedjujem od oca njegovo bogatstvo, zar ne bi trebali i njegove dugove.Ne bi trebali nasljediti, ni bogatstvo, ni dugove.Svako je odgovoran samo za svoje postupke.Nasljedstvo ne bi trebalo postojati.Ono postoji, da bi djeca mocnika mogla nasljediti moc svojih roditelja ,i da bi se povecavao jaz izmedju bogatih i siromasnih, vodeci tako do velicine kada razlike izmedju bogatih i siromasnih postaju prevelike i kada se javlja revolucija, usljed nezadovoljstva siromasnih prouzrokovanoga pretjeranim izrabljivanjem.
Zar nista nismo naucili iz istorije.
Krediti za prezivljavanje su odraz ekonomske situacije u zemlji. Za to nisu krive banke nego IZABRANA vlast!
Taj sto je dobio stan u nasljedje je dobio jer je neko za njega radio. To je stvorena vrjednost. Sta ces sad uzet stan od njega?
Po tvojim postovima ja samo mogu zakljuciti da tebi fakat nedostaje samoupravljanje i delegirana odgovornost!
andromeda101

#752 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

Ona dva objekta, na kojim se krov urusio, trebali su kod nas izazvati akciju, da ocistimo snijeg sa ostalih krovova.
jefferson

#753 Re: Kriza u Grčkoj

Post by jefferson »

Payton wrote:
Optimus Prime wrote:
zenicanin 1979 wrote:Optimus pokusacu sto jednostavnije ti pokazati kako banke pljackaju od siromasnih i daju bogatima.
Kada bogatas stavi pod depozit odredjenu svotu novca on od banke dobija odredjene kamate za to.Te kamate koje on zaradi su bez truda i rada.
Siromah ce, silom prilika, da bi prezivio, morati od banke da uzme odredjenu pozajmicu.U Bosni se obicno takve pozajmice uzimaju za kupovinu stanova.Sto je potreba.
On ce morati da otplati pozajmicu koju je pozajmio i kamate.Banka ce od tih kamata uzeti jedan dio sebi a jednim djelom ce platiti kamate bogatome koji je stavio novac kao depozit.Ovdje radi samo siromah, a banke i bogati uzimaju od njega, zbog njihovoga bogatstva koje se samo od sebe nagomilava.Bogastvo bogatih se u ovakvom sistemu samo od sebe nagomilava bez truda, rada i doprinosa na racun izrabljivanja siromaha.To je robovlsanistvo
Znaci radi se o "USLUZI", koja se placa, a stopu kamate odlucuje ponuda i potraznja kapitala.

I jos jednom: krediti se ne moraju uzimati. Dakle ti ako neces da budes rob ne uzimaj kredit, nego se stisni i stedi.
Haveru izvini, ali danas se kredit mora uzimati ako zelis normalno da zivis. Bilo da si u Bosni ili negdje na zapadu. Ja ne poznajem nijednog covjeka koji ima porodicu u kojoj i on i zena rade, a da nema neki kredit. Bilo, auto, bio stan, kuca, bilo sta.
To je tako napravljeno i bez toga niko ne moze. Kad odem u USA, ljudi imaju po 5 kredita i to samo za osnovne ljudske potrebe, Krov nad glavom, auto i skolovanje... A da je svijet drugacije napravljen, to tako nebi trebalo da bude i bilo bi svima bolje.
Danas jednostavno malo ko moze zaradit toliko da moze iskesirat auto, stan.... Mozda ces rec, pa iznajmi stan, pa i to je kredit :)
Niko ti ne brani da kupis za kes!
mO k3

#754 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

Payton wrote:
Optimus Prime wrote:

Haveru izvini, ali danas se kredit mora uzimati ako zelis normalno da zivis. Bilo da si u Bosni ili negdje na zapadu. Ja ne poznajem nijednog covjeka koji ima porodicu u kojoj i on i zena rade, a da nema neki kredit. Bilo, auto, bio stan, kuca, bilo sta.
To je tako napravljeno i bez toga niko ne moze. Kad odem u USA, ljudi imaju po 5 kredita i to samo za osnovne ljudske potrebe, Krov nad glavom, auto i skolovanje... A da je svijet drugacije napravljen, to tako nebi trebalo da bude i bilo bi svima bolje.
Danas jednostavno malo ko moze zaradit toliko da moze iskesirat auto, stan.... Mozda ces rec, pa iznajmi stan, pa i to je kredit :)
PA problem je konzum ,koji ce mi auto ako ne mogu da ga platim i da me kredit gusi nema sanse ,kupicu sebi ono sta hocu kada imam para i gotovo, ali raja hoce plasma/lcd Tv a nema para pa hajde kredit ... mene to ne zanima sto se tice konzuma jer ne moram imamti novo auto,novi tv playstation novi pc ako nemam para za to .... drugacije je ako covjek upadne u nevolje za koje nije kriv to gledam drugacija
zenicanin 1979

#755 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zenicanin 1979 »

Licno mislim da niko ne bi trebao imati dva stana jer ne moze koristiti dva stana.Slicno kao sto niko ne bi trebao imati dva auta jer samo jedan moze koristiti.Jedan mu mora stajati u garazi a auto koje stoji u garazi je resurs sa malim stepenom korisnosti. To auto predstavlja bespotrebno razbacivanje resursima.
Ovdje se vidi kako monetarna ekonomija uopste nije ekonomicna.A trebala bi da bude jer je i stvorena radi toga.
Last edited by zenicanin 1979 on 14/02/2012 00:45, edited 1 time in total.
mO k3

#756 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

zenicanin 1979 wrote:Licno mislim da niko ne bi trebao imati dva stana jer ne moze koristiti dva stana.Slicno kao sto niko ne bi trebao imati dva auta jer samo jedan moze koristiti.Jedan mu mora stajati u garazi a auto koje stoji u garazi je resurs sa malim stepenom korisnosti. To auto predstavlja bespotrebno razbacivanje resursima.
Ma slusaj ako moze sebi priustiti da ima i 3 stana neka ima ,koga briga ako moze da ima 5 auta i da ih placa neka ima ...koga briga jeli treba ili ne ako placa svjim parama i ne ide na stetu drugih gradjana
jefferson

#757 Re: Kriza u Grčkoj

Post by jefferson »

andromeda101 wrote:Ona dva objekta, na kojim se krov urusio, trebali su kod nas izazvati akciju, da ocistimo snijeg sa ostalih krovova.
Jel se ti ba zezas ili si ozbiljan?
Ja sam prije 8g bio predsjednik kucnog savjeta. I kontam da trazim od opstine da popune dvij rupe ispred zgrade koje su tu bile od mojih prvih igara ispred zgrade. Elem, skontam ja nacin sve, kaze meni tip moras u Mjesnu zajednicu zahtjev podnjet. Reko: OK. Ja fino zahtjev, pecat puknem potpis, i pravac mjesna zajednica.
Dosao tamo, zustra rasprava izmedju sekretara i penzionera. Ja slusam da vidim sta je rec. Kad oni se svadjaju oko americke invazije na Irak.
Reko: Ja se izvinjavam sto vas prekidam, mogul ja samo ovaj zahtjev da podnesem, i da Vi potpisete da ste primili. Kaze meni sekretar: Sto si bezobrazan seljacino jedna, vidis da smo u sred diskusije!!!
Reko: Jebem i tebe i diskusiju i Irak i Ameriku, potpisi ovo majke ti i da idem.
E sve dok kod nas ljudi se bave necim sto je za njihove zivote irelevantno, nema nista od toga.
Razlog zbog cega se bave time je sto na to ne mogu uticati i to automatski znaci da ne moraju preuzet odgovornost.
Tako je i sa nasim politicarima, bave se trivijalnim stvarima jer ako se pocnu baviti sustinom, mogao bi ih neko pozvat na odgovornost.
Nasi ljudi jednostavno nece odgovornosti!
I rupe su popravljene, by the way!
jefferson

#758 Re: Kriza u Grčkoj

Post by jefferson »

zenicanin 1979 wrote:Licno mislim da niko ne bi trebao imati dva stana jer ne moze koristiti dva stana.Slicno kao sto niko ne bi trebao imati dva auta jer samo jedan moze koristiti.Jedan mu mora stajati u garazi a auto koje stoji u garazi je resurs sa malim stepenom korisnosti. To auto predstavlja bespotrebno razbacivanje resursima.
Ovdje se vidi kako monetarna ekonomija uopste nije ekonomicna.A trebala bi da bude jer je i stvorena radi toga.
A ko si ti da mislis jel neko moze imati dva stana? Boli tebe ako neko moze da zaradi za dva auta. Valjda zato ljudi se bore u zivotu da obezbjede sebi i porodici sto bolje uslove za zivot. I onda se nadjes ti da kazes sta ko moze imat.
E jest blo dobro u samupravljanju ha?
zenicanin 1979

#759 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zenicanin 1979 »

Ženski Dr.Med wrote:
Ma slusaj ako moze sebi priustiti da ima i 3 stana neka ima ,koga briga ako moze da ima 5 auta i da ih placa neka ima ...koga briga jeli treba ili ne ako placa svjim parama i ne ide na stetu drugih gradjana
Problem je sto kada posmatras globalno ide na stetu gradjana.Jer zauzima bespotrebno resurse.Ako u autobus udjes i zauzmes dva sjedista a sjedista ima tacno onoliko koliko putnika onda ce neko morati stajati.
mO k3

#760 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

zenicanin 1979 wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
Problem je sto kada posmatras globalno ide na stetu gradjana.Jer zauzima bespotrebno resurse.Ako u autobus udjes i zauzmes dva sjedista a sjedista ima tacno onoliko koliko putnika onda ce neko morati stajati.
hajde ti se vrati na temu religija i tamo pripovjedaj ....
Optimus Prime

#761 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Optimus Prime »

zenicanin 1979 wrote:
Optimus Prime wrote:

Krediti se moraju uzimati jer se uzimaju za prezivljavanje.Siromah je uslovljen da uzima kredit egzistencijom.Postoji prag poslije koga ne mozes vise stedjeti.

Usluga zahtjeva rad.Banke i bogatasi dobijaju pare, ne na usluzi, nego na obicnom protoku novca.

Sta mislim o nasljedjivanju prenjecu ti iz jednoga od svojih prijasnjih postova.
Nasljedjivanje ne bi trebalo postojati.Ono stvara elitizam i omogucava bogatim porodicama, da kroz nasljedjivanje, odrzavaju i povecavaju svoje bogatstvo, praveci sve veci jaz izmedju bogatih i siromasnih.Nasljedjivanje je razlog sto su neke familije, bogateci se kroz generacije, ostvarile ogromnu moc.Svako je odgovoran samo za svoje postupke .Zasto bi neko kome nije ostavljen niti jedan stan, jer je imao nesrecu da se rodi u siromasnoj porodici, bio rob nekome ko je imao srecu, pa se rodio u porodici, koja mu je ostavila vise stanova da ih iznajmljuje.Ovaj sistem podrzava robovlasnistvo.
primjer:
Moj prijatelj daje svoje pola plate za stan.Covjek koji uzima kiriju za stan, uzima te pare ne dopridonoseci nista.Bez truda,bez rada, samo uzme pare, jer je imao srece da se rodi u porodici koja mu je ostavila tri stana.Moj prijatelj je njegov rob jer mu daje pola plate svaki mjesec.To pola plate on krvavo zaradi.On ima nesrecu jer mu nije ostavljeno nista.
Ako vas otac ima nekretnine vi cete to naslijediti od svoga oca, ali ako vas otac je otisao u zatvor jer ima dugove i umro u zatvoru,onda je samo on odgovoran za svoje postupke i ne trebate vi odsluzivati njegovu kaznu nakon njegove smrti.
Zar to nisu dva razlicita arsina?
Ako nasljedjujem od oca njegovo bogatstvo, zar ne bi trebali i njegove dugove.Ne bi trebali nasljediti, ni bogatstvo, ni dugove.Svako je odgovoran samo za svoje postupke.Nasljedstvo ne bi trebalo postojati.Ono postoji, da bi djeca mocnika mogla nasljediti moc svojih roditelja ,i da bi se povecavao jaz izmedju bogatih i siromasnih, vodeci tako do velicine kada razlike izmedju bogatih i siromasnih postaju prevelike i kada se javlja revolucija, usljed nezadovoljstva siromasnih prouzrokovanoga pretjeranim izrabljivanjem.
Zar nista nismo naucili iz istorije.
Prosipas cistu demagogiju.

Umislio si da neko ima "bogom dato" pravo na konzumiranje.
Ali konzumirati mozes samo onoliko koliko si zasluzio. Postoje razlozi zasto neko ima manje, a neko vise.

Ako nemas mogucnosti da vracas kredit nemoj ga ni uzimati.

Sto se tice nasljedjivanja, upravo je to jedan od glavnih motiva za napredak drustva.
mO k3

#762 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

zagazaga wrote:Grcka propada a vi tu ...... :-)
poz sef'ce ... ev to ti je lancana reakcija jedno vuce ko drugome
Payton

#763 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Payton »

Vecina vasvidi mikro situaciju, a makro ne. A makro puno vise utice na mikro, nego obratno:) Vazda bilo.
Hajd sad lahku noc ;)
zenicanin 1979

#764 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zenicanin 1979 »

citat:Sto se tice nasljedjivanja, upravo je to jedan od glavnih motiva za napredak drustva.kraj citata

Nasljedjivanje je inhibitor napredovanja jer je cest uzrok nemira i ratova koji nastaju jer se povecava jaz izmedju bogatih(koji su bogatstvo cesto naslijedili) i siromasnih.U ratovima se naravno unistavaju resursi i takva unistenja predstavljaju nazadak a ne napredak drustva.Napredovanje drustva se ocituje samo kroz napredak tehnologije, pomocu genijalnosti velikih strucnjaka.Monetarni sistem koci i genijalnost.Uzmimo primjer Nikole Tesle, koji bi, da nije bio ogranicen monetarnim sistemom kroz Edisona, sigurno covjecanstvo unaprjedio vise nego sto je.Koliko je genijalnih ljudi tipa Nikole Tesle u Africi propalo, jer nisu imali prilike, zbog siromastva, da se skoluju, ili nisu imali prilike da kupe racunalo, pa im genijalnost nije mogla doci do izrazaja.Zamislite koliko je tu bilo genijalnih programera koji nisu nikada postali programeri, jer nisu imali prilike da sjednu pred racunalo.Zamislite koliko je tu protracenoga napretka o kojem pricas.
vodoprovodčik

#765 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

hajde ti se vrati na temu religija i tamo pripovjedaj
:lol: :lol: :lol:
Optimus Prime

#766 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Optimus Prime »

zenicanin 1979 wrote:citat:Sto se tice nasljedjivanja, upravo je to jedan od glavnih motiva za napredak drustva.kraj citata

Nasljedjivanje je inhibitor napredovanja jer je cest uzrok nemira i ratova koji nastaju jer se povecava jaz izmedju bogatih(koji su bogatstvo cesto naslijedili) i siromasnih.U ratovima se naravno unistavaju resursi i takva unistenja predstavljaju nazadak a ne napredak drustva.Napredovanje drustva se ocituje samo kroz napredak tehnologije, pomocu genijalnosti velikih strucnjaka.Monetarni sistem koci i genijalnost.Uzmimo primjer Nikole Tesle, koji bi, da nije bio ogranicen monetarnim sistemom kroz Edisona, sigurno covjecanstvo unaprjedio vise nego sto je.Koliko je genijalnih ljudi tipa Nikole Tesle u Africi propalo, jer nisu imali prilike, zbog siromastva, da se skoluju, ili nisu imali prilike da kupe racunalo, pa im genijalnost nije mogla doci do izrazaja.Zamislite koliko je tu bilo genijalnih programera koji nisu nikada postali programeri, jer nisu imali prilike da sjednu pred racunalo.Zamislite koliko je tu protracenoga napretka o kojem pricas.
Tehnicki progres je u korelaciji sa novcem ulozenim u skolstvo i istrazivanja, te sa motivacijom naucnika da profitiraju od patenata. A ne u korelaciji sa ukupnim brojem ljudi na planeti sa IQ-om vecim od 150.
Pa i Teslina istrazivanja je financirao Westinghouse sa ciljem stvaranja profita. Vjerovatno nebi po svoje stare dane ulagao svoj kapital u Teslina istrazivanja da je zivio u sistemu gdje nebi mogao nasljediti svoj novac svojim potomcima.
Nego bi te pare potrosio na kurve i drogu, a ti bi nekoliko desetljeca duze cekao na struju.
Last edited by Optimus Prime on 14/02/2012 01:58, edited 2 times in total.
zenicanin 1979

#767 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zenicanin 1979 »

Kada vec pricas o Tesli poznato je da Tesla kao i mnogi naucnici nisu marili za novac ali o tome sada ne bih jer cemo previse skrenuti sa teme.Ipak sama cinjenica da tako pametni ljudi nisu marili za novac bi nas trebala ponukati da se pitamo zasto.
zenicanin 1979

#768 Re: Kriza u Grčkoj

Post by zenicanin 1979 »

Kada vec pricas o skolstvu jesi li primjetio da uz toliko novca, skolstvo u BiH uopste ne valja
jefferson

#769 Re: Kriza u Grčkoj

Post by jefferson »

zenicanin 1979 wrote:Kada vec pricas o skolstvu jesi li primjetio da uz toliko novca, skolstvo u BiH uopste ne valja
hahahahahahahahahahhahahahah :lol: :lol: :lol: :lol:
Tvrdokorna mrlja

#770 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Tvrdokorna mrlja »

ja jedino znam da kad se pomene grcka,oko mene svi kazu ,ko ih jebe kad su trosili,pogledaj, sad neradnici pale po gradovima..ma nek nemaju,dijelili su 14 plata ,uzivali..i ti ,koji to govore, nastavljaju da citaju sa portala o beneficijama i lagodnom zivotu koji su grci godinama vodili.

a nasa su raja ovce ,generalisem,al definitivno jesu,bio on u olovu il atlanti,u roterdamu il cazinu..to je sorta koja je rodjena da ne razmislja i potpuno sam svjestan da sam okruzen njima,pa me to i ne tangira previse.

a ta prica je u pet deka s tim,da nama neko nabija na nos sto su neki nasi likovi rasprodali firme,unistili privredu,zaposlili svu familiju,dijelili regrese,bajramluke i bozicnice,nista oko nas godinama nije funkcioniralo i istrajavalo se u tome,pa cak u jednom trenutku docekamo da nase bistvovanje na ovom tlu pocinje da izgleda groteskno, jer je sve pokradeno,unazadjeno i svedeno na goli opstanak..
i onda....neplanirano,dogodi se trenutak u kome se mi konacno podignemo i zelimo da to prestane,a neko nam s kraja svijeta na to kaze ..ma ko vas jebe,kad ste uzivali 20 godina.

ma kako da ne :x

i taj neki kunto panto iz nekakvog zambezija o nama kaze..zivjeli su ko lordovi,razjebali su 20 milijardi sadake strane pomoci,radili su po drzavnim firmama,dolazili kad su htjeli,radili koliko su htjeli,bili lijeni,fabrike nisu imali.. i nista proizvodili nisu,kafe ispijali i samo gledali neko nesto da im djaba da.

pa ko mu ne bi njusku razvalio?? :x

a u svemu tome,neki ahmo, rudar iz kaknja,nema hljeba,djecu da nahrani.
i on je ispao omrazen u prici,u prici tih sveznalica,jer se kao on kurcio i trosio vise nego sto je mogao.

e pa nije tako.
tamo ahme pale i loze i bore se protiv takvog sistema i uhljupa koji su ih doveli tamo gdje su sad.
i nek pale..i nek sve zapale ,sve sto pomisle da im je na putu... i nek sve gori,pa da se bar ugriju kako svi ljudi zasluzuju.
vodoprovodčik

#771 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

Iskopao sam jedan tekst od prije skoro dvije godine, za ove što imaju predrasude o lijenim Grcima.
http://www.h-alter.org/vijesti/europa-r ... -na-europu
andromeda101

#772 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

Sto se tice predrasuda, dovoljno mi je bilo da sam procitao komentare (izgovore) Grka protiv Nijemaca i sve mi je bilo jasno.

Od toga kako njima Nijemci duguju novac od drugog svjetskog rata do toga kako su Grci zasluzni za demokratiju pa nadalje posto su je oni izumili.
vodoprovodčik

#773 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

andromeda101 wrote:Sto se tice predrasuda, dovoljno mi je bilo da sam procitao komentare (izgovore) Grka protiv Nijemaca i sve mi je bilo jasno.

Od toga kako njima Nijemci duguju novac od drugog svjetskog rata do toga kako su Grci zasluzni za demokratiju pa nadalje posto su je oni izumili.
Kakva ti je to logika. Čuo si dva-tri Grka i zaključuješ o Grcima? Mislim, wtf??? Ako ti je to dovoljno da zaklučuješ o čitavoj jednoj naciji, onda se nema više šta s tobom raspravljat. Zatucanost.
mO k3

#774 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

vodoprovodčik wrote:
andromeda101 wrote:Sto se tice predrasuda, dovoljno mi je bilo da sam procitao komentare (izgovore) Grka protiv Nijemaca i sve mi je bilo jasno.

Kakva ti je to logika. Čuo si dva-tri Grka i zaključuješ o Grcima? Mislim, wtf??? Ako ti je to dovoljno da zaklučuješ o čitavoj jednoj naciji, onda se nema više šta s tobom raspravljat. Zatucanost.
ma necemo ih u isti lonac trpati ....

Image
Image
Dajes im ruku spasa i oni te jos prave budalom ...
vodoprovodčik

#775 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

Kakva ruka spasa :-) to oni spašavaju sebe, euro i kapitalizam. Baš je njima do Grčke stalo
Post Reply