- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zrakomlat

#751 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by zrakomlat »

O'zone wrote:Bliži se registracija :-)

Molio bih preporuku za dvije stvari

Gdje na rate-Shopping kartica i da najbrže dostave ovjerenu saobraćajnu nazad (ovaj trenutni što mi radi zna i po 10 dana ne završiti dokumente) jer mi je vozilo potrebno za posao koji radim.

Hvala
Uniqa ima opciju plaćanja police na rate preko shopping kartice RF banke, ne znam ima li još neko, dok one obaveze prema državi plaćaš odjednom. Odeš u osiguranje, daju ti policu, isprintaju uplatnice, otiđi sam plati sve, odnesi u MUP i gotovo ti je za dan-dva.
bach

#752 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by bach »

Kako to da se cijene registracija razlikuju od kantona do kantona? Negdje košta manje - negdje više. Evo me jeadn lik na PIK -u ubjeđuje da je registracija najpovoljnija u Brčko distriktu.

Kako to?
kakavdanakneiskustvu

#753 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by kakavdanakneiskustvu »

bach wrote:Kako to da se cijene registracija razlikuju od kantona do kantona? Negdje košta manje - negdje više. Evo me jeadn lik na PIK -u ubjeđuje da je registracija najpovoljnija u Brčko distriktu.

Kako to?

razlikuje se i u istom gradu od osiguravajuće kuće do osiguravajuće kuće po 50 maraka
zrakomlat

#754 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by zrakomlat »

kakavdanakneiskustvu wrote:
bach wrote:Kako to da se cijene registracija razlikuju od kantona do kantona? Negdje košta manje - negdje više. Evo me jeadn lik na PIK -u ubjeđuje da je registracija najpovoljnija u Brčko distriktu.

Kako to?

razlikuje se i u istom gradu od osiguravajuće kuće do osiguravajuće kuće po 50 maraka
Zakonski, nebi se smjela razlikovati (u okviru istog kantona makar). A znam da neke kuće daju jeftinije, mada na koju foru, to ne znam.
kakavdanakneiskustvu

#755 Re: REGISTRACIJA - infarkt

zrakomlat wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

Kako to?

Zakonski, nebi se smjela razlikovati (u okviru istog kantona makar). A znam da neke kuće daju jeftinije, mada na koju foru, to ne znam.

ne znam ni ja,negdje možeš na rate,negdje ne možeš pa je jeftinije ako platiš sve odjednom,kako gdje
El_comadante

#756 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by El_comadante »

jedno pitanje. registracije ističe u subotu i ja sam ranije odnio da to završim i dobio sam te neke papire. i sad gdje ja smijem voziti auto dok nedobijem saobračajnu? registrovao sam ga u KSu. da li mogu ići u RS? u smislu da dodjem do recimo Trebevića moram ići preko RSa.
Bakir1

#757 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

ja ti ne bih to preporucio, rizikujes kaznu, sve ovisi o trenutnom raspolozenju policajca, 30 KM je bilo radi nenosenja dokumenata.
btw uskoro se spremite svi vlasnici vozila na poskupljenje
biti ce ovako:
http://www.umweltplakette-1.de/info.html
http://www.spiegel.de/auto/aktuell/a-549390.html
u njemackoj su cijene gore navedene po 100 ccm
corsa

#758 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by corsa »

Tanak sam s njemackim, moze li neki kratki prevod na nasem? :D
Bakir1

#759 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

eko test - euro norm
biti ce katalog, eur 0 do 6, u skladu sa time naknada koja ce se placati drzavi.
cilj stimulacija pomladjivanja voznog parka i "kaznjavanje" uslovno receno zagadjivaca.
ko sada napravi firmu koja ce biti ovlastena za nadogradnju euro norme silne ce novce zgrnuti.
corsa

#760 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by corsa »

Bakir1 wrote:eko test - euro norm
biti ce katalog, eur 0 do 6, u skladu sa time naknada koja ce se placati drzavi.
cilj stimulacija pomladjivanja voznog parka i "kaznjavanje" uslovno receno zagadjivaca.
ko sada napravi firmu koja ce biti ovlastena za nadogradnju euro norme silne ce novce zgrnuti.
Znaci ja sam sa svojim euro 2 donji. :-)
Bakir1

#761 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

ti i pola bosne :lol:
mene samo vadi sto su terenci jos malo pa oldtajmeri, samim time biti ce manji ovaj porez.
530i

#762 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Samo da vas pozdravim ja i moj euro 5 auto :lol: :izet:
Ana Maria

#763 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Ana Maria »

Da li ima negdje registracija - tehnicki pregled na rate (Kanton Sarajevo), i u koliko rata obicno daju? Gdje najjeftinije? :-D Hvala na info.
bach

#764 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by bach »

Ana Maria wrote:Da li ima negdje registracija - tehnicki pregled na rate (Kanton Sarajevo), i u koliko rata obicno daju? Gdje najjeftinije? :-D Hvala na info.
Fadil promex u Lužanima.
Mlad i Nevin

#765 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Mlad i Nevin »

Imam auto za registrovati koje je odjavljeno prije godinu dana. Vlasnicku su vratili a saobracajnu zadrzali u mupu, te vlasniku izdali rjesenje o tome. U poplavi je taj papir otisao ko zna gdje. Eh sad, ja sam taj auto kupio I dobio samo vlasnicku. Auto ne mogu registrovati dok ne nabavim to rjesenje o saobracajnoj. Cuo sam se s bivsim vlasnikom i on je bio u mupu pa su mu rekli da se moze podnijeti zahtjev za izgubljenu saobracajnu. Eh sad, meni ne treba ta nova saobracajna jer cu svakako dobiti novu, treba mi samo rjesenje. Koliko to kosta i da li se moze dobiti za dan, posto sam ja u Doboju a auto je odjavljen u Samcu?
Bakir1

#766 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

ukoliko nema neka olaksica oko opstina ugrozenih poplavama put je sluzbene novine 25 KM oglas pa cekas objavu pa tek onda ides u proces registracije, komplikacija blago receno, posebno mupovi gdje su arhive bile u podrumima, slucaj maglaja npr.
radna kolegica iz maglaja kupila auto 13.05. papiri odu u poplavi, preko mjesec se ganjala od carinskih deklaracija do svega ostalog...
Stjui

#767 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Stjui »

kakavdanakneiskustvu wrote: razlikuje se i u istom gradu od osiguravajuće kuće do osiguravajuće kuće po 50 maraka
koja je po tebi najpovoljnija?ja evo u jednom osiguranju registrujem auto već 6 godina i nikad nikakve olakšice ili slično.jel tako i sa ostalim osiguravajućim kućama? ima li još zeničana na temi,da mi daju svoju preporuku?
kakavdanakneiskustvu

#768 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Stjui wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: razlikuje se i u istom gradu od osiguravajuće kuće do osiguravajuće kuće po 50 maraka
koja je po tebi najpovoljnija?ja evo u jednom osiguranju registrujem auto već 6 godina i nikad nikakve olakšice ili slično.jel tako i sa ostalim osiguravajućim kućama? ima li još zeničana na temi,da mi daju svoju preporuku?

a ja kod istog covjeka registrujem vec par godina,on mi sve zavrsi,mijenjao je osig. kucu u kojoj radi,kod njega mi povoljno jer mu mogu na rate platiti
Stjui

#769 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Stjui »

kakavdanakneiskustvu wrote: a ja kod istog covjeka registrujem vec par godina,on mi sve zavrsi,mijenjao je osig. kucu u kojoj radi,kod njega mi povoljno jer mu mogu na rate platiti
aha,znači nemaš neku određenu da preporučiš.ma i ja sam tako upoznao nekog daljnjeg rođaka po preporuci rodbine,jer kao,hajde svoji smo,nek on dobija taj neki procenat od reg.sve svoji smo,a ja tek u zadnje 2 reg. dobih jednom hemijsku,jednom borić :-) .sad ću da mjenjam osiguranje iz principa.
kakavdanakneiskustvu

#770 Re: REGISTRACIJA - infarkt

svakave osobe rade po tim osiguravajucim kucama,puno je prevaranata među njima
Stjui

#771 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Stjui »

kakavdanakneiskustvu wrote:svakave osobe rade po tim osiguravajucim kucama,puno je prevaranata među njima
nikako se ne truditi da zadržiš klijenta je čisti uhljupluk.tako da,od ove registracije idem gdje je najbolja ponuda i rješen problem.kakva rodbina,kakvi bakrači...
channel10

#772 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by channel10 »

Stjui wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: a ja kod istog covjeka registrujem vec par godina,on mi sve zavrsi,mijenjao je osig. kucu u kojoj radi,kod njega mi povoljno jer mu mogu na rate platiti
aha,znači nemaš neku određenu da preporučiš.ma i ja sam tako upoznao nekog daljnjeg rođaka po preporuci rodbine,jer kao,hajde svoji smo,nek on dobija taj neki procenat od reg.sve svoji smo,a ja tek u zadnje 2 reg. dobih jednom hemijsku,jednom borić :-) .sad ću da mjenjam osiguranje iz principa.
Triglav osiguranje, dobijes gratis bihamkovu start karticu i 40 KM goriva na Petrolu...
kakavdanakneiskustvu

#773 Re: REGISTRACIJA - infarkt

channel10 wrote:
Stjui wrote:
Triglav osiguranje, dobijes gratis bihamkovu start karticu i 40 KM goriva na Petrolu...

u zenici ili u citavoj drzavi?
Stjui

#774 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Stjui »

channel10 wrote: Triglav osiguranje, dobijes gratis bihamkovu start karticu i 40 KM goriva na Petrolu...
bolje od mog osiguranja.hvala na preporuci :thumbup: naravno,i druge preporuke su dobrodošle :)
channel10

#775 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by channel10 »

Znam za Zenicu jer sam ja to sve dobio prije nekih desetak dana.
Post Reply