KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ronnie O'Sullivan

#751 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Ronnie O'Sullivan »

amer10 wrote:
mimsy wrote:Jel ko pozvan,poceo raditi?Friske informacije?Ista?

evo mene je danas poslodavac zvao , iz kantona su mu odobrili, samo da prodje kroz odbor firme dan dva, tako mi rekao a trazio je 5 dobio je 2
Znas li slucajno kako ti je poslodavac saznao da su mu odobrili ?
hurmasica

#752 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hurmasica »

Drugo uvjerenje za konkurs se moze dobiti u MUP-u prema opcini na kojoj ste rodjeni.
Azra_1989

#753 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Azra_1989 »

Pozdrav svima,

Jel neko ima svjezu informaciju, do kada poslodavac treba da zna je li prosao ili nije....???
Mene jos nije kontaktirao... :?
amer10

#754 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amer10 »

Ronnie O'Sullivan wrote:
amer10 wrote:
mimsy wrote:Jel ko pozvan,poceo raditi?Friske informacije?Ista?

evo mene je danas poslodavac zvao , iz kantona su mu odobrili, samo da prodje kroz odbor firme dan dva, tako mi rekao a trazio je 5 dobio je 2
Znas li slucajno kako ti je poslodavac saznao da su mu odobrili ?
znam stiglo iz kantona ,papir da potpise oslodavac ugovor, ida mu ugovor vrati nazad, i onda da poslodavac zoven sebi uposlenika ..jer kanton odmah poslodavcu uplacuje pare
Felidae

#755 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Felidae »

da bog da im zatrebalo tih 15 maraka gamad jedna pogana
Ronnie O'Sullivan

#756 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

@amer10 Aha, super...znaci salju ugovor il poziv pismenim putem ;-)
finansijska kriza

#757 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by finansijska kriza »

Jucer sam kontaktirao zavod za zaposljavanje, jer sam kao poslodavac aplicirao za "posao za sve", rekli su mi da su postom posalli obavjest u firmu, ali je do danas nisam dobio. Helem odmah me preko telefona obavjestili da su odobrili finansiranje, danas potpisao ugovor, sutra prijavljujem radnika i eto... hepi end u moju butigu....
burner

#758 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by burner »

Treba mi mala informacija.U pitanju je konkurs za pripravnike u ZE-DO kantonu,naime,kada biro odobri poslodavcu radno mjesto,ko bira pripravnika na to mjesto,je li poslodavac ili biro,cuo sam informacije da poslodavac zeli jednu osobu,a da mu s biroa posalju skroz drugu osobu..sad me interesuje sta je od toga istina,meni nema logike da bira biro???hvala..pozz :) :)
maxell_sarajevo

#759 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by maxell_sarajevo »

Samo bjezite od ZOI-a 84.Moj drug (politolog) dobio kod njih pripravnicki, poslali ga jedan mjesec da radi na Bjelasnici na onom parkingu, 10 sati dnevno k'o budala dizao i spustao rampu.Sad hamali u Zetri, montirao kuglanu za SP, lup'o led za klizanje.Obecaju ti rad u Direkciji i onda te handre, samo jos fali da im WC-ove pripravnici ciste. :x
TheGodfather001

#760 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by TheGodfather001 »

maxell_sarajevo wrote:Samo bjezite od ZOI-a 84.Moj drug (politolog) dobio kod njih pripravnicki, poslali ga jedan mjesec da radi na Bjelasnici na onom parkingu, 10 sati dnevno k'o budala dizao i spustao rampu.Sad hamali u Zetri, montirao kuglanu za SP, lup'o led za klizanje.Obecaju ti rad u Direkciji i onda te handre, samo jos fali da im WC-ove pripravnici ciste. :x
A da su mu dali fotelju, službeni mobitel, službeni auto, vozača, naknadu za odvojen život, platu 7000+ KM zato što je politolog PRIPRAVNIK?? Kao pripravnik/volonter sam izlazio u 22h navece sa posla, noge mi otpadale od kopiranja i trčanja po nalozima raznoraznih šefova u NVO, neise... Ali eto, baš mi ga je nešto žao što je imao PRILIKU da odradi pripravnički, za razliku od omladine koja sjedi depresivna kući i koja je napunila 20 stranica teme na istom pdf-u koja govori o uticaju nezaposlenosti na njihovo psihičko stanje... Bez da pomenem crnu statistiku nezaposlenosti... Neka se on našao žaliti! I da, moja jedna veoma bliska prijateljica radi u ZOI-84, i radila je identične poslove kao "tvoj drug" pripravnik i nije nikad riječi prigovorila već je bila sretna i zadovoljna što radi, i svjesna teške situacije u kojoj se nalaze ljudi oko nje. :bih: Viva la Bosnia!
"Znaš ti nas, ma jeb'o ti nas"
DJe_Nana

#761 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by DJe_Nana »

burner wrote:Treba mi mala informacija.U pitanju je konkurs za pripravnike u ZE-DO kantonu,naime,kada biro odobri poslodavcu radno mjesto,ko bira pripravnika na to mjesto,je li poslodavac ili biro,cuo sam informacije da poslodavac zeli jednu osobu,a da mu s biroa posalju skroz drugu osobu..sad me interesuje sta je od toga istina,meni nema logike da bira biro???hvala..pozz :) :)
Vrlo vjerovatno zbog iskustva koje sam i ja dozivio.
Kako u konkursu za pripravnike pise da se mora minimalno imati 6 mjeseci na birou da bi se moglo konkurisati,
a ja tek punim u junu 6mj., odem do direktora biroa i pokaze mi spisak svih visokoobrazovanih i kako je rangirao po stazu na birou prioritete za zaposlenje. Uglavnom medju tim prioritetima ima raznovrsnih zanimanja za nekoliko njih cisto sumnjam da bi bilo potraznje od privrednika, privatnika, u mojoj opcini, ali po njegovim rijecima prvo ce se oni rjesavati, pa tako mislim da ce i odobravati mjesta koja odgovaraju tim prioritetnim ili cak vise mislim da ce i sami nastojati naci/izmisliti mjesto za te prioritetne, pa makar radili samo tu 1g. a poslije bez ikakve sanse da ostanu dalje raditi... to je onako moj dojam.
maxell_sarajevo

#762 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by maxell_sarajevo »

TheGodfather001 wrote:
maxell_sarajevo wrote:Samo bjezite od ZOI-a 84.Moj drug (politolog) dobio kod njih pripravnicki, poslali ga jedan mjesec da radi na Bjelasnici na onom parkingu, 10 sati dnevno k'o budala dizao i spustao rampu.Sad hamali u Zetri, montirao kuglanu za SP, lup'o led za klizanje.Obecaju ti rad u Direkciji i onda te handre, samo jos fali da im WC-ove pripravnici ciste. :x
A da su mu dali fotelju, službeni mobitel, službeni auto, vozača, naknadu za odvojen život, platu 7000+ KM zato što je politolog PRIPRAVNIK?? Kao pripravnik/volonter sam izlazio u 22h navece sa posla, noge mi otpadale od kopiranja i trčanja po nalozima raznoraznih šefova u NVO, neise... Ali eto, baš mi ga je nešto žao što je imao PRILIKU da odradi pripravnički, za razliku od omladine koja sjedi depresivna kući i koja je napunila 20 stranica teme na istom pdf-u koja govori o uticaju nezaposlenosti na njihovo psihičko stanje... Bez da pomenem crnu statistiku nezaposlenosti... Neka se on našao žaliti! I da, moja jedna veoma bliska prijateljica radi u ZOI-84, i radila je identične poslove kao "tvoj drug" pripravnik i nije nikad riječi prigovorila već je bila sretna i zadovoljna što radi, i svjesna teške situacije u kojoj se nalaze ljudi oko nje. :bih: Viva la Bosnia!
Fizicke poslove sigurno nije radila, a nije sigurno ni vozila viljuskara kao sto oni u Zetri pripravnici rade.I on je zadovoljan radi sta ce, al siguno nije sticanje radnog iskustva za obavljanje poslova sa VSS-om da im osam sati dnevno razbijas ledenu plohu krampom i lopatom.
Ronnie O'Sullivan

#763 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

TheGodfather001 wrote:
@thegodfather001 Izvini haveru, mislim da ti ne znas sta je svrha pripravnickog...ako je covjek gore objasnio da mu je drug VSS onda sigurno nece izuciti zanat radeci na viljuskaru ili montirajuci kuglanu ;-)
ibizza

#764 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Jel neko dobio odgovor iz zajednickih institucija BiH? Konkurs zatvoren 16.5.
w4nted

#765 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by w4nted »

pitanje za bolonjce, kao i za sve ostale koji mozda nesto vise znaju o tome. kako ce na ovom konkursu tretirati zavrsen prvi ciklus studija po bolonji dakle bakalaureate(bachelor), kao VSS ili VŠS ? veliki pozdav i hvala...
axsel

#766 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by axsel »

vidim ovdje samo ekonomija,ima li gdje pripravnika medicinara koji trebaju obaviti pripravnicki.Ministarstvo zdravstva jos uvijek nije raspisalo konkurs ako neko ima iz ove oblasti da me malo uputi gdje se moze obaviti staz u kojim poliklinikama kako i kome se obratiti....
ibizza

#767 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Maloprije dobio odbijenicu iz zajednickih poslovnih institucija.Razlog:Nepotpuna prijava, jer nisam dostavio biografiju :x
axsel

#768 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by axsel »

cccccc jesi li se javljao preko biroa ili njima direktno...jeli ovaj konkurs od sluzbe za zaposljavanje ?Ma imali svog nekog ovo je katastrofa
saskony

#769 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by saskony »

Pozvana sam na pismeni dio ispita u Sluzbi za zajednicke poslove 14.06. u 10.00h. Da li neko ima informaciju kako izgleda pismeni test i sta obicno pitaju na usmenom? Hvala!
w4nted

#770 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by w4nted »

w4nted wrote:pitanje za bolonjce, kao i za sve ostale koji mozda nesto vise znaju o tome. kako ce na ovom konkursu tretirati zavrsen prvi ciklus studija po bolonji dakle bakalaureate(bachelor), kao VSS ili VŠS ? veliki pozdav i hvala...

zna li neko nesto vise o ovome ?
smoki_choko

#771 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by smoki_choko »

w4nted wrote:
w4nted wrote:pitanje za bolonjce, kao i za sve ostale koji mozda nesto vise znaju o tome. kako ce na ovom konkursu tretirati zavrsen prvi ciklus studija po bolonji dakle bakalaureate(bachelor), kao VSS ili VŠS ? veliki pozdav i hvala...

prema nekakvom zakonu koji je usvojen od skora bolonjci VŠS a master VSS
w4nted

#772 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by w4nted »

smoki_choko wrote:
w4nted wrote:

prema nekakvom zakonu koji je usvojen od skora bolonjci VŠS a master VSS
upravo jer se radi o "nekakvom" zakonu koji nema nikakvog smisla, cak i neki profesori govore da je to tek prijedlog. ako ce 3 godine tretirati kao VŠS, interesantno onda ko ce konkurisati kod poslodavaca za pripravnicki kao VSS, sumnjam da ima puno takvih. ne zna se ovdje ko pije a ko placa. vrijeme ce pokazati svoje.

usput da pitam, da li neko zna da li se slucajno mijenjao konkurs? radi se o tome da u konkursu pise da se sufinansiraju VSS i VŠS na 12 mjeseci, SSS na 6 mjeseci itd. dok je u Dnevnom Avazu izasao clanak o tome kako su osigurana dodatna sredstva za sufinanansiranje pripravnika te u istom clanku stoji da ce VSS sufinansirati na 12 mjeseci a VŠS, SSS na 6 mjeseci ? izvinjavam se na duzem postu.pozdrav !
Salinea

#773 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Salinea »

W4nted od kojeg datuma je taj Dnevni avaz ?
TheGodfather001

#774 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by TheGodfather001 »

Ronnie O'Sullivan wrote:
TheGodfather001 wrote:
@thegodfather001 Izvini haveru, mislim da ti ne znas sta je svrha pripravnickog...ako je covjek gore objasnio da mu je drug VSS onda sigurno nece izuciti zanat radeci na viljuskaru ili montirajuci kuglanu ;-)
Nemaš se ti meni šta izvinjavati, nisi ti kriv što ja ovako razmišljam 8-) ... Dijelim mišljenje o svrsi pripravničkog, ali ja sam iskren i moram ti reći da doslovna primjena termina "pripravnik" i opisa poslova, prema Zakonu o radu FBIH, je odavno izgubila smisao, te se pod pripravničkog podrazumijeva i ono štp, u principu, ne bi trebalo da obavlja pripravnik. Ali to je BiH i gdje ona počinje tu logika prestaje. I sada je na individuama da se prilagode jer je ovo kapitalizam i "ako nećeš ti, hoće druge tri" odnoseći se na individue a ne osobe ženskog spola :-D
nsu

#775 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nsu »

ibizza wrote:Maloprije dobio odbijenicu iz zajednickih poslovnih institucija.Razlog:Nepotpuna prijava, jer nisam dostavio biografiju :x
Isti slučaj i sa mnom
Post Reply