Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
VjecitiStudent

#751 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

jeza u ledja wrote: Mozes ti pricat o ukidanju RS i borbi protiv cetnika jos sto godina, i nikad neces postici nista, kao sto ni SDA, ni SBiH nisu postigle nista.
Kao sto ni HDZ, SNSD i SDS nisu postigle nista.
Kako nisu postigli?
Svi dobro plasirani clanovi tih clanaka su milione zgrnuli ili ukidajuci one druge ili se otcjepljujuci od BIH, dok je sludjeni i napaljeni narod sve veca fukara, no izgleda da im puni stomaci nisu ni bitni sve dok god su im srca vrela.
dallton

#752 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by dallton »

jeza u ledja wrote:
palermo wrote:Budimo iskreni, lako je davati stavove o zdravstvenoj reformi...
Netacno, najlakse je davati stavove o genocidnoj tvorevini jer ti nije namjera ujedinjenje zemlje, vec prikupljanje glasova Bosnjaka, a najteze je pricati o stvarnim problemima.

Mozes ti pricat o ukidanju RS i borbi protiv cetnika jos sto godina, i nikad neces postici nista, kao sto ni SDA, ni SBiH nisu postigle nista.
covjece bozji, ko ti spominje genocidne tvorevine? evo postavljamo pitanja ns-u, a evo direktno i tebi sad, zasto NS ne trazi stvari koje su u skladu s DEJTONOM - ne trazimo znaci ukidanje entiteta, niti bilo sta slicno...samo te to pitamo...evo odgovori mi na pitanje o rezoluciji, na pitanje o konstitutivnosti, to je sve cisti DEJTON
jeza u ledja

#753 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

dallton wrote:
opet fulas bezveze..jesam postavio gore 30 pitanja sve iz DEJTONA? na koliko su dali odgovor: na cirka 5, a sve ostalo je bilo ili bez odgovora ili s frazama tipa "sudstvo je nezavisno" (ja sudstvo je nezavisno i sta sad, kad to niko nije ni pitao?) ...uostalom, i zalaganje za osudu zlocina ti je u skladu s DEJTONOM - ili ces sad reci da ni to nije bitno, a sama NS se nonstop na njega poziva?
Koja je svrha osude zlocina????? Sta ja imam od toga??
Ako se ne varam i Dodik je osudjivao zlocine?? Mislis da meni to nesto znaci?
Daj mi izjavu SDA ili SBiH kojom se osudjuju napadi na homoseksualce.
palermo

#754 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Netacno, najlakse je davati stavove o genocidnoj tvorevini jer ti nije namjera ujedinjenje zemlje, vec prikupljanje glasova Bosnjaka, a najteze je pricati o stvarnim problemima.

Mozes ti pricat o ukidanju RS i borbi protiv cetnika jos sto godina, i nikad neces postici nista, kao sto ni SDA, ni SBiH nisu postigle nista.
Ja glasao za Našu Stranku na loklanim izborima, pogledaj moje postove sa početka osnivanja Naše Stranke, ja zaista nisam nedobronamjeran, ali ne valja kako rade. Jednostavno ne valja, ma koliko ti davao paušalne ocjene o forumašima koji kažu nešto je trulo u državi danskoj (tj. u Našoj Stranci)
VjecitiStudent

#755 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

dallton wrote:evo da idem do kraja u pitanjima: hajd evo danas se ovaj nazovi parlament u srbiji lomi kako ce reci genocid a da ne kaze genocid i kako ce progutati govno a s osmijehom

eto EU parlament usvojio rezoluciju o srebrenici, pa je to proslo vijece evrope prije toga, pa nas prema tome obavezuje po istom DEJTONU (kojeg svi volite, pise u preambuli dejtona i u listi medj. obaveza BiH)...e jel NS trazila da se u parlamentu bih ili skupstini pc usvoji ta rezolucija ili je i to bilo skakljivo i nije u skladu s dejtonom?
Sprovodjenje rezolucija Vijeca Evrope ima iskljucivo veze sa nasim clanstvom u tom tijelu i nikakve sa Daytonom.
dallton

#756 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by dallton »

VjecitiStudent wrote:
dallton wrote:evo da idem do kraja u pitanjima: hajd evo danas se ovaj nazovi parlament u srbiji lomi kako ce reci genocid a da ne kaze genocid i kako ce progutati govno a s osmijehom

eto EU parlament usvojio rezoluciju o srebrenici, pa je to proslo vijece evrope prije toga, pa nas prema tome obavezuje po istom DEJTONU (kojeg svi volite, pise u preambuli dejtona i u listi medj. obaveza BiH)...e jel NS trazila da se u parlamentu bih ili skupstini pc usvoji ta rezolucija ili je i to bilo skakljivo i nije u skladu s dejtonom?
Sprovodjenje rezolucija Vijeca Evrope ima iskljucivo veze sa nasim clanstvom u tom tijelu i nikakve sa Daytonom.
e nije ni cudo sto si vjeciti student
jeza u ledja

#757 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

dallton wrote:
jeza u ledja wrote:

covjece bozji, ko ti spominje genocidne tvorevine? evo postavljamo pitanja ns-u, a evo direktno i tebi sad, zasto NS ne trazi stvari koje su u skladu s DEJTONOM - ne trazimo znaci ukidanje entiteta, niti bilo sta slicno...samo te to pitamo...evo odgovori mi na pitanje o rezoluciji, na pitanje o konstitutivnosti, to je sve cisti DEJTON
Koje pitanje o rezoluciji? I koje o konstitutivnosti?

Bas da vidim sta vam Pedja nije odgovorio.

Iskreno, s obzirom da si u jednom postu napisao nesto tipa NS=Nasa Srpska i poredio Bajica sa Karadzicem, ni ja ti ne bi odgovarao.

Ali evo bas me zanima sta si ga pitao, a sta ti nije odgovorio kako treba, da i ja donesem svoj sud.
VjecitiStudent

#758 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

dallton wrote:
VjecitiStudent wrote:

e nije ni cudo sto si vjeciti student
Ukoliko neces da ostanes na nivou ovih infantilnih primjedbi, lijepo te molim da argumentujes ovu svoju tezu o rezolucijama Vijeca Evrope i Daytonu.
dallton

#759 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by dallton »

jeza u ledja wrote:
dallton wrote:
opet fulas bezveze..jesam postavio gore 30 pitanja sve iz DEJTONA? na koliko su dali odgovor: na cirka 5, a sve ostalo je bilo ili bez odgovora ili s frazama tipa "sudstvo je nezavisno" (ja sudstvo je nezavisno i sta sad, kad to niko nije ni pitao?) ...uostalom, i zalaganje za osudu zlocina ti je u skladu s DEJTONOM - ili ces sad reci da ni to nije bitno, a sama NS se nonstop na njega poziva?
Koja je svrha osude zlocina????? Sta ja imam od toga??
Ako se ne varam i Dodik je osudjivao zlocine?? Mislis da meni to nesto znaci?
Daj mi izjavu SDA ili SBiH kojom se osudjuju napadi na homoseksualce.
ne skreci teme - uostalom pogledaj moja misljenja o sda i sbih pa ces vidjeti sta pisem - moj tretman ns-a naspram kako pisem o sda i sbih je benevolentan (za mene sbih i ne postoji, gomila sljama, a sda je za prisilnu arhivu svim sredstvima, pitaj ostale forumase)

znaci osuda nema nikakvog znacaja? pa ako nema nikakvog znacaja zasto onda NS ne kaze "eto lijepo bi bilo, buduci da nikome nista ne znaci, ako nista radi nekih 'malih zrtvica' donijeti jednu rezoluciju"

cuj, ne znaci, e sad si stvarno sam sebe zapetljao...hoces li mi odgovoriti na gornja pitanja u vezi konstitutivnosti, i to je dio dejtona, ni to ns ne trazi a zaklinju se u dejton?
jeza u ledja

#760 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

Koje pitanje u vezi konstitutivnosti?

Da i ja vidim sta je to toliko vazno, pa da zajedno pitamo.
Pedja Kojovic

#761 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Nedopustivo ukazivanje počasti ratnim zločincima
Tuesday, 17 November 2009

Nedopustivo je da se, za razliku od srbijanskih zvaničnika, najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik, sastaju i ukazuju najviše počasti gospođi Biljani Plavšić, koja je od strane haškog tribunala osuđena za ratne zločine. Ukazivanjem javne i protokolarne počasti osobama osuđenim za ratne zločine tokom rata u BiH, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik šalju jasnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da i oni lično i institucije RS-a koje predstavljaju odobravaju počinjene ratne zločine.

Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić, povodom velike ceremonijalne pompe koju su vlasti Republike Srpske digle nakon oslobađanja iz pritvora haške zatvorenice i bivše predsjednice RS-a Biljane Plavišić, izjavio je:

„Nedopustivo je da se, za razliku od srbijanskih zvaničnika, najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik, sastaju i ukazuju najviše počasti gospođi Biljani Plavšić, koja je od strane haškog tribunala osuđena za ratne zločine. Ukazivanjem javne i protokolarne počasti osobama osuđenim za ratne zločine tokom rata u BiH, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik šalju jasnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da i oni lično i institucije RS-a koje predstavljaju odobravaju počinjene ratne zločine.

Činjenica da javni informativni servis RTRS sa ushićenjem najavljuje obraćanje „bivše predsjednice gospođe Plavšić“ u svom programu, a pri tome zaboravlja napomenuti da je „bivša predsjednica gospođa Plavšić“ pravomoćno osuđena za ratne zločine u čijem je kreiranju učestvovala, samo je daljni dokaz da ova informativna ustanova služi samo vladajućoj političkoj opciji u Republici Srpskoj.

Smatram da se ovakvim postupcima krše osnovne moralne i ljudske vrijednosti svih naroda i građana i građanki BiH i da se time rehabilituje praksa brutalnog kršenja ljudskih prava, među kojim najznačajnije pravo na život.

Ovakav postupak predsjednika Kuzmanovića i premijera Dodika uvreda je za sve nas u Republici Srpskoj koji nikad nismo bili, niti ćemo ikada biti na strani onih koji su za ostvarenje svojih političkih i drugih ciljeva spremni da plate cijenu u tuđim ljudskim životima.

Naša stranka će, kao i do sada, uvijek stajati na strani žrtava rata u BiH i borit će se, na sve legitimne načine, protiv političke rehabilitacije i promocije srpskih, bošnjačkih ili hrvatskih ratnih zločinaca u etničke ''heroje''.
jeza u ledja

#762 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

Eto vam izjava.

Tesko dat izjavu....
VjecitiStudent

#763 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Da bi sprijecili buduce nesporazume, ja predlazem da dopunimo Izborni zakon BiH sa sljedecim clanom:

"Da bi se politicka stranka uopste kvalifikovala da djeluje u oba nasa entiteta, prvo je potrebno da se izjasni/uspjesno odgovori na po 100 patriotskih pitanja i u RS-u i Federaciji (za Federaciju je obavezna ravnopravna podjela na 50 bosnjackih i 50 hrvatskih patriotskih tema).
Tek po stoprocentnom prolazu na entitetskim patriotskim testovima, moguca je registracija i djelovanje politicke stranke na teritoriji cijele BiH."

:D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#764 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

dallton, de spusti malo loptu molim te :)

Potrebno je malo više strpljenja i odmjerenosti na ovako postavljenoj temi, a nešto manje sarkazma i ljutnje.

Pridržavajte se najosnovnijih, tradicionalnih pravila razgovora na sarajevo-x forumu.

Hvala na pažnji.

@dr.gog
dallton

#765 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by dallton »

jeza u ledja wrote:
dallton wrote:
jeza u ledja wrote:
Koje pitanje o rezoluciji? I koje o konstitutivnosti?

Bas da vidim sta vam Pedja nije odgovorio.

Iskreno, s obzirom da si u jednom postu napisao nesto tipa NS=Nasa Srpska i poredio Bajica sa Karadzicem, ni ja ti ne bi odgovarao.

Ali evo bas me zanima sta si ga pitao, a sta ti nije odgovorio kako treba, da i ja donesem svoj sud.
imam utisak da nemas konkretan odgovor na moja pitanja, ali evo da ponovim sta sam pitao pedju ranije, orije sad vec 3 dana
. Buduci da se predsjednik ove stranke bajic nalazi u pcu, a na rijecima se zalaze za "jednakost, bih i ovo i ono", mozete li postaviti neku njegovu izjavu ili izjavu za medije NS-a u kojima ta stranka ili njen predsjednik traze da se
u bl-u (posto je taj grad, po bajicu, navodno ""i bosnjacki") trazi da se zaposli onoliko nesrba koliko bi trebalo po popisu 91 i odluci o konstitutivnosti naroda? Takva izjava je u skladu sa dejtonom (u cijim okvirima ns hoce da radi) jer je odluka o konstitutivnosti dio dejtona, plus aneksi o povratku su dio dejtona, plus to jeli pomaze ekonomiju, zaposljavanju itd o kojem ns navodno toliko brine?

2. Kad je NS PRIJE presude finci/sejdic osudila diskriminaciju "gradjana" (o kojima navodno toliko brine) po etnickoj osnovi, jer se takva diskriminacija kosi s konvencijom o ljudskim pravima koja je dio Dejtona, u cijim okvirima ns hoce da radi? Ako moze neku izjavu, citat ili nesto slicno, hvala.
ima jos neodgovorenih pitanja sve u skladu s dejtonom
1. Zbog cega je, nakon donosenja presude Evropskog Suda za Ljudska Prava u slucaju Sejdic i Finci protiv BiH, vasa stranka odnosno predsjednik vase stranke Bajic (namjerno?) pogresno tumacila presudu navodeci u izjavama za javnost da se takvom presudom zabranjuje diskriminacija prema "nacionalnim manjinama" umjesto da tacno interpretira (tacnije samo citira) presudu koja jasno kaze da se zabranjuje svaka diskriminacija na rasnoj i etnickoj osnovi, sto se dakle odnosi na zabranu koja se proteze i na np. zabranu Srba da se kandiduju za clanove predsjednistva iz FbiH, odnosno Hrvata i Bosnjaka u RS-u? Ja sam to protumacio kao los pokusaj da se zadrzi mogucnost cisto etnickog sistema glasanja prvenstveno u RS-u jer koliko znamo FBiH se ne protivi primjeni presude)? Kako objasnjavate da se predstavljate kao socijalni liberali (znaci vjerujete u prava pojedinca) i jos naglasavate zalaganje za evropske vrijednosti, a zatim djelima pokazujete nesto drugo?
evo kako vidim dobio sam odgovor na jedno od gore postavljenih pitanja, e sad je ovo vec napredak s price na argumente ...eto vidis da ova pitanja i podpitanja djeluju, a sve u skladu s DEJTONOM kad se svi zaklinjemo daj da ga se drzimo
dallton

#766 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by dallton »

Pedja Kojovic wrote:Nedopustivo ukazivanje počasti ratnim zločincima
Tuesday, 17 November 2009

Nedopustivo je da se, za razliku od srbijanskih zvaničnika, najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik, sastaju i ukazuju najviše počasti gospođi Biljani Plavšić, koja je od strane haškog tribunala osuđena za ratne zločine. Ukazivanjem javne i protokolarne počasti osobama osuđenim za ratne zločine tokom rata u BiH, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik šalju jasnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da i oni lično i institucije RS-a koje predstavljaju odobravaju počinjene ratne zločine.

Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić, povodom velike ceremonijalne pompe koju su vlasti Republike Srpske digle nakon oslobađanja iz pritvora haške zatvorenice i bivše predsjednice RS-a Biljane Plavišić, izjavio je:

„Nedopustivo je da se, za razliku od srbijanskih zvaničnika, najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik, sastaju i ukazuju najviše počasti gospođi Biljani Plavšić, koja je od strane haškog tribunala osuđena za ratne zločine. Ukazivanjem javne i protokolarne počasti osobama osuđenim za ratne zločine tokom rata u BiH, predsjednik Kuzmanović i premijer Dodik šalju jasnu poruku domaćoj i međunarodnoj javnosti da i oni lično i institucije RS-a koje predstavljaju odobravaju počinjene ratne zločine.

Činjenica da javni informativni servis RTRS sa ushićenjem najavljuje obraćanje „bivše predsjednice gospođe Plavšić“ u svom programu, a pri tome zaboravlja napomenuti da je „bivša predsjednica gospođa Plavšić“ pravomoćno osuđena za ratne zločine u čijem je kreiranju učestvovala, samo je daljni dokaz da ova informativna ustanova služi samo vladajućoj političkoj opciji u Republici Srpskoj.

Smatram da se ovakvim postupcima krše osnovne moralne i ljudske vrijednosti svih naroda i građana i građanki BiH i da se time rehabilituje praksa brutalnog kršenja ljudskih prava, među kojim najznačajnije pravo na život.

Ovakav postupak predsjednika Kuzmanovića i premijera Dodika uvreda je za sve nas u Republici Srpskoj koji nikad nismo bili, niti ćemo ikada biti na strani onih koji su za ostvarenje svojih političkih i drugih ciljeva spremni da plate cijenu u tuđim ljudskim životima.

Naša stranka će, kao i do sada, uvijek stajati na strani žrtava rata u BiH i borit će se, na sve legitimne načine, protiv političke rehabilitacije i promocije srpskih, bošnjačkih ili hrvatskih ratnih zločinaca u etničke ''heroje''.
hvala na odgovoru..ako moze molio bih odgovore i na postivanje odluke o konstitutivnosti naroda, sto se ne moze provesti kroz parlamente (da sprijecim odgovor unaprijed) jer sami parlamenti to krse (poenta postojanja ustavnog suda je da sprijeci parlamente da rade ono sto stvarno zele)...
Last edited by dallton on 30/03/2010 22:26, edited 1 time in total.
Petit_Beurre

#767 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Pedja Kojovic wrote:

Mislim da je ovo dovoljno jasno.
Kakvih se sve gluposti moze procitati, tipa Bajic = Karadzic , NS = Nasa Srpska...

Pedja "svaka ti dala" na strpljenju :thumbup:
dallton

#768 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by dallton »

Petit_Beurre wrote:
Pedja Kojovic wrote:

Mislim da je ovo dovoljno jasno.
Kakvih se sve gluposti moze procitati, tipa Bajic = Karadzic , NS = Nasa Srpska...

Pedja "svaka ti dala" na strpljenju :thumbup:
a moze li sad izjava ns-a o potrebi usvajanja rezolucije o srebrenici - ako smo na strani zrtava a protiv "heroja" onda nije problem da predlozimo takvu rezoluciju, pogotovo s obzirom da je usvojio i evropski parlament? Nadam se da se i to nalazi u planu i programu rada "nase stranke republike srpske" ili se mozda varam? evo cak i srbijanski parlament je usvaja, sta je problem da se to predlozi u pcu?
Last edited by dallton on 30/03/2010 22:30, edited 1 time in total.
Pedja Kojovic

#769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

dalton

Odgovor na vase prve pitanje...
Bojan nije clan parlamenta niti nekog drugog organa u RS_u.
Mislim da se iz njegovih izjava i iz programa stranke jasno kao dan vidi da se zalaze za ravnopravnost svih gradjana BiH na svakom pedlju BiH.

Odgovor na vase drugo pitanje mozete naci u nasem prijedlogu ustavnih principa (web stranica strane) koji je uradjen davno, davno prije presude o kojoj govorite. Ja sam ranije rekao da smo svjesni da dokumenat nije, u smislu jezika (ovdje mislim na preciznost koja je karakteristicna za pravno politicke dokumente) na nivou na kojem bi trebao biti i da se ja nadam(posto se radi redakcija teksta) da ce do kongresa dobiti formu "bez grese" da tako kazem.

Trece...Slazem se. Oni se sigurno o tome nece moci dogovoriti. Oni se medjutim lako dogovore kada povecavaju sebi plate, namjestaju tendere itd. Nisam jos prostudirao alternative metode (OHR< PIC,itd)

p.k.
ahuseino

#770 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ahuseino »

dallton wrote:
evo kako vidim dobio sam odgovor na jedno od gore postavljenih pitanja, e sad je ovo vec napredak s price na argumente ...eto vidis da ova pitanja i podpitanja djeluju, a sve u skladu s DEJTONOM kad se svi zaklinjemo daj da ga se drzimo

Ne znam sta ce ti to inputiranje, mislim da se jos niko nije izjasnio da se njime zaklinje, naprotiv...

Ali bitno je razumjeti da se oko njega ne moze zaobici... da je nekih 15 godina kasno... da se stvari mogu samo mjenjati... ne ukidati... itd...
dallton

#771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dallton »

Pedja Kojovic wrote:dalton

Odgovor na vase prve pitanje...
Bojan nije clan parlamenta niti nekog drugog organa u RS_u.
Mislim da se iz njegovih izjava i iz programa stranke jasno kao dan vidi da se zalaze za ravnopravnost svih gradjana BiH na svakom pedlju BiH.

Odgovor na vase drugo pitanje mozete naci u nasem prijedlogu ustavnih principa (web stranica strane) koji je uradjen davno, davno prije presude o kojoj govorite. Ja sam ranije rekao da smo svjesni da dokumenat nije, u smislu jezika (ovdje mislim na preciznost koja je karakteristicna za pravno politicke dokumente) na nivou na kojem bi trebao biti i da se ja nadam(posto se radi redakcija teksta) da ce do kongresa dobiti formu "bez grese" da tako kazem.

Trece...Slazem se. Oni se sigurno o tome nece moci dogovoriti. Oni se medjutim lako dogovore kada povecavaju sebi plate, namjestaju tendere itd. Nisam jos prostudirao alternative metode (OHR< PIC,itd)

p.k.
ovako: ja nigdje nisam rekao da je bajic u vlasti ili da je trebao nesto da uradi konkretno...ja polazim od toga da on hoce da osvoji vlast (skupa s ns=om, na razlicitim nivoima) - ali zelim da vidim izjave, stavove, planove, sta se planira time se dobijaju glasaci, obecanjima i konkretnim planovima ...a po meni dosad je bilo indikativnije u ponasanju NS-a o kojim stvarim NISU GOVORILI odnosno NISU SE IZJASNJAVALI nego one stvari o kojima jesu govorili

2) sto se tice ustavnih principa, znam sta pise na vasoj stranici...ali sad zasad vrtimo se u okviru dejtona, i samo u tom okviru sam i postavljao pitanja..

3) nije sporno korumpiranost danasnjih stranaka, ali to nije izgovor ...opet, pitam vas samo stvari koje su u okviru dejtona, znaci ne spominjem ukidanja, genocidne tvorevine, otcjepljenja, samo dejton nista vise ni manje...i ako ste pratili sta ja pisem vec znate da je moj stav svakako dejtomn zauvijek i promjene samo u okviru toga
Bosnolog

#772 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Auuuuuu sto se nasli uvrijedeni zastitnici djela i grijeha Plavsickeve ostavstine,......Kada se istina kaze nadu se tetkoplacici koji se fataju za hebenu etno nacionalnu kartu predsjednika stranke BB i Pede,....gade mi se pojedinci koji nedostatkom argumenata nemogu osporiti istinu i cinjenice vec se pokrivaju nacionalnom zastavom napadajuci drugog pricom o ugrozenosti ili diskriminaciji jer nemaju nista u odbranu ponuditi.Ako NS nije reagovala na Pedodikov privatni izlet sa avionom kupljenim i novcem cije su oceve zatrpali u masovne grobnice Srebrenice i drugih stratista ,sljedbenici genocidne babe Bilje ciji je i Dodik bio u tadasnjem parlamentu onda taj moze svirati nekoj stvari o njegovj gradanskoj stranci,.

Kada nema argumenata onda se povlaci hebeno prebrojavanje crvenih krvnih zrnaca.Svaki Srbin koji kaze istinu sto je Biljana cinila je po Defoultu izdajnik srpstva,...kao da se BB i Peda toga boje,......NS je mogla na platformi gradanske orijentacije ali ISTINSKE pomesti glasove u pederalnom dijelu BiH i kao takva raditi na jacanju iste u drugom dijelu BiH.Ja se pitam kako isti nije skontao nakon cetiri godina posmatranja divljanaj naciste Dodika cemu to vodi,ona ako se zalaze za pricu jacanej BiH radi opstanka Srba u BiH sa jednakim pravima i sprijeci dalje seljenej i pretvaranje BiH u jednonacionalnu drzavu Bosnjaka , kao real politiku pocetne pozivije prigrlio rezultate Kardicevog ciscenja te tvorevine od nesrba to jest betonaze proslosti,zbog te dvoguze politicke igre ce dozivjeti pusionu tamo gdje je moga limati jaku bazu i osnovu.Ovdje nije rijec ko je na celu te stranke,odnosno koje etnicke krvne grupe vec o programskim principima i onog sto prodje svojom programskom pricom i politickom platformom .

Sutra bi Bogic Bogicevic bio predsjednik BiH da se kandiduje i da imamo izborni zakon jedan covijek jedan glas ali on je za mnoge los Srbin i izdajnik jer je prihvatio BiH, za BB i njegovu dimnu stranku mogu samo reci najvece razocarenje od svih stranaka prije nego su uspjeli doci na politicku scenu da odlucuju o sudbini BiH a mogli su povuci ovu zemlju u potpuno novom pravcu,.......BB nikada nije pricao o rasciscavanju sa krvavom mrljom i sramotnom prosloscu naroda u BiH i regiji vec o brigi o opasnosti kako ce BiH postati nacionalan drzava Bosnjaka za dvadesetak godina i gle cuda umjesto da odgovori i ponudi plan kako da se vrati povjerenje medu gradanima i ostanu u svojoj BiH to jest gradanskim vrijednostima i principima drustva ta ista stranak se oslanaj na iste potonule temelje krvave proslosti cija je platforma na plutajucim buradima krvi nevinih zrtava,......

Ja sam ubjeden da je buducnost BiH u istinskim gradansko socijalliberalno demokratskim strankama ali da se drze tog principa,i principa sposobnih,skolovanih vizionara a ne hebenog kljuca i etno debislkog brojanaj krvnih zrnaca i njihovog mjerenja.Danas imamo etno aparthejd koji se izivljava nad BiH sve godine a nakon sto je isti stvoren na masovnim grobnicam i dokazanom genocidu,....Ovi izbori ce biti ako ih docekamo posljednji voz uspostavanja normalne BiH ako se u meduvremenu ne desi precrtavanj novih razgranicenje novom krvlju.Umjesto da je NS sa SDP-om i slicnim strankama napravila siroki front masa za skidanje etno sektaskih stranaka sa vlasti nakom dvije decenije i pomela ih na smetljiste i groblja krvave proslosti skupa sa rezultatima,....nama se natura teza prihvatanja rezultata nepravde proslosti gazeci i zivjeci sa rezultatima i naslijedem istih.

Vi koji se tako perfidno fatate etno zastave i krvne slike BB i Pede ste jadniji i ljigaviji od onih koji sjede u haskim sudnicam jer nakon svega i svih dokaza nemate nisto drugo reci nego nastaviti biti prodavaci iste magle i istih ciljeva iste ideologije etiketirajuci prozivkam koje su opravdane jer je NS zabrljala debelo i nema nikakve veze sa gradanskom strankom i onim sto se zele predstaviti ,......Vezano za homoseksualce i prava svih je njegova licna stvar i njihov licni izbor,.... sto radi kada se zarvore iza zidova stana i sa kim ce da upraznjava svoje seksualne potrebe i nagone ali mi nisu potrebni njihovi javni skupovi da javno masu ulicom i skrecucu paznju na sebe i svoje fizioloske odnosno seksualne sklonosti.Zastita od pedofilije i prostiucje je zakonska obaveza drzave i njenih institucija koje gradani placaju svojim novcem,i ocekuju da budu zasticeni od tih bolesnoumnih debila i napasnika kao i dilera droge i drugih oblika kriminala......

Zapamtimo da nema uspjesne privrede i svih drugih sfera drustva bez pravno,pravicne i demokratski uredene drzave i isitema u kome ce se ekonomija i drugi segmenti drustva razvijati na zdravim principma ekonomskog poslovanja,zdrave sredine uredenih odnosa,koja ce biti magnet za ulaganej domacih i stranih poduzetnika i destinacija turista a kao takvi dio porodice zemlja integrisane Evorpe i Svijeta,....
Last edited by Bosnolog on 30/03/2010 22:58, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Za Bosnologa:
Krajem osamedestih, u nekadašnjoj Jugoslaviji, naveliko se govorilo o uvođenju demokratije. Najednom su svi političari postali demokrate. Demokratija je postala magična reč, ključ za rešenje svih problema. Pored toga, govorilo se još i o jednoj stvari, koja se imenovala tržišna ekonomija i koja je, navodno trebalo da sa demokratijom ide ruku pod ruku. Kao srećno zaljubljeni par. Tako nekako. ^inilo se da je formula uspeha veoma jednostavna. Uvesti demokratske izbore, uvesti tržišnu privredu i eto, svi problemi će se rešiti sami od sebe. A ubrzo se pokazalo da stvari ni izdaleka nisu tako jednostavne i da vodeći političari tadašnjih republika SFRJ, svaki na svoj način zamišljaju demokratiju.

U Srbiji su se zauzimali za sistem - jedan čovek jedan glas, što je bar na prvi pogled izgledalo kao demokratija par exelence. Sa druge strane, predstavnici drugih republika upozoravali su na zamku koju nosi sa sobom takav način razmišljanja. Hrvati, Slovenci, Makedonci i Bošnjaci, jednostavno su strahovali od diktature srpske većine. Zbog toga su predlagali republički ključ za savezne izbore, na šta tadašnje srpsko vođstvo nije želelo da pristane. I tako je počeo poslednji čin raspada nekadašnje SFRJ.
http://www.radiostudent.si/projekti/dem ... recsh.html
rahmanjin

#774 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by rahmanjin »

Bosnolog wrote:Auuuuuu sto se nasli uvrijedeni zastitnici djela i grijeha Plavsickeve ostavstine,......Kada se istina kaze nadu se tetkoplacici koji se fataju za hebenu etno nacionalnu kartu predsjednika stranke BB i Pede,....gade mi se pojedinci koji nedostatkom argumenata nemogu osporiti istinu i cinjenice vec se pokrivaju nacionalnom zastavom napadajuci drugog pricom o ugrozenosti ili diskriminaciji jer nemaju nista u odbranu ponuditi.Ako NS nije reagovala na Pedodikov privatni izlet sa avionom kupljenim i novcem cije su oceve zatrpali u masovne grobnice Srebrenice i drugih stratista ,sljedbenici genocidne babe Bilje ciji je i Dodik bio u tadasnjem parlamentu onda taj moze svirati nekoj stvari o njegovj gradanskoj stranci,.

Kada nema argumenata onda se povlaci hebeno prebrojavanje crvenih krvnih zrnaca.Svaki Srbin koji kaze istinu sto je Biljana cinila je po Defoultu izdajnik srpstva,...kao da se BB i Peda toga boje,......NS je mogla na platformi gradanske orijentacije ali ISTINSKE pomesti glasove u pederalnom dijelu BiH i kao takva raditi na jacanju iste u drugom dijelu BiH.Ja se pitam kako isti nije skontao nakon cetiri godina posmatranja divljanaj naciste Dodika cemu to vodi,ona ako se zalaze za pricu jacanej BiH radi opstanka Srba u BiH sa jednakim pravima i sprijeci dalje seljenej i pretvaranje BiH u jednonacionalnu drzavu Bosnjaka , kao real politiku pocetne pozivije prigrlio rezultate Kardicevog ciscenja te tvorevine od nesrba to jest betonaze proslosti,zbog te dvoguze politicke igre ce dozivjeti pusionu tamo gdje je moga limati jaku bazu i osnovu.Ovdje nije rijec ko je na celu te stranke,odnosno koje etnicke krvne grupe vec o programskim principima i onog sto prodje svojom programskom pricom i politickom platformom .

Sutra bi Bogic Bogicevic bio predsjednik BiH da se kandiduje i da imamo izborni zakon jedan covijek jedan glas ali on je za mnoge los Srbin i izdajnik jer je prihvatio BiH, za BB i njegovu dimnu stranku mogu samo reci najvece razocarenje od svih stranaka prije nego su uspjeli doci na politicku scenu da odlucuju o sudbini BiH a mogli su povuci ovu zemlju u potpuno novom pravcu,.......BB nikada nije pricao o rasciscavanju sa krvavom mrljom i sramotnom prosloscu naroda u BiH i regiji vec o brigi o opasnosti kako ce BiH postati nacionalan drzava Bosnjaka za dvadesetak godina i gle cuda umjesto da odgovori i ponudi plan kako da se vrati povjerenje medu gradanima i ostanu u svojoj BiH to jest gradanskim vrijednostima i principima drustva ta ista stranak se oslanaj na iste potonule temelje krvave proslosti cija je platforma na plutajucim buradima krvi nevinih zrtava,......

Ja sam ubjeden da je buducnost BiH u istinskim gradansko socijalliberalno demokratskim strankama ali da se drze tog principa,i principa sposobnih,skolovanih vizionara a ne hebenog kljuca i etno debislkog brojanaj krvnih zrnaca i njihovog mjerenja.Danas imamo etno aparthejd koji se izivljava nad BiH sve godine a nakon sto je isti stvoren na masovnim grobnicam i dokazanom genocidu,....Ovi izbori ce biti ako ih docekamo posljednji voz uspostavanja normalne BiH ako se u meduvremenu ne desi precrtavanj novih razgranicenje novom krvlju.Umjesto da je NS sa SDP-om i slicnim strankama napravila siroki front masa za skidanje etno sektaskih stranaka sa vlasti nakom dvije decenije i pomela ih na smetljiste i groblja krvave proslosti skupa sa rezultatima,....nama se natura teza prihvatanja rezultata nepravde proslosti gazeci i zivjeci sa rezultatima i naslijedem istih.

Vi koji se tako perfidno fatate etno zastave i krvne slike BB i Pede ste jadniji i ljigaviji od onih koji sjede u haskim sudnicam jer nakon svega i svih dokaza nemate nisto drugo reci nego nastaviti biti prodavaci iste magle i istih ciljeva iste ideologije etiketirajuci prozivkam koje su opravdane jer je NS zabrljala debelo i nema nikakve veze sa gradanskom strankom i onim sto se zele predstaviti ,......Vezano za homoseksualce i prava svih je njegova licna stvar i njihov licni izbor,.... sto radi kada se zarvore iza zidova stana i sa kim ce da upraznjava svoje seksualne potrebe i nagone ali mi nisu potrebni njihovi javni skupovi da javno masu ulicom i skrecucu paznju na sebe i svoje fizioloske odnosno seksualne sklonosti.Zastita od pedofilije i prostiucje je zakonska obaveza drzave i njenih institucija koje gradani placaju svojim novcem,i ocekuju da budu zasticeni od tih bolesnoumnih debila i napasnika kao i dilera droge i drugih oblika kriminala......

Zapamtimo da nema uspjesne privrede i svih drugih sfera drustva bez pravno,pravicne i demokratski uredene drzave i isitema u kome ce se ekonomija i drugi segmenti drustva razvijati na zdravim principma ekonomskog poslovanja,zdrave sredine uredenih odnosa,koja ce biti magnet za ulaganej domacih i stranih poduzetnika i destinacija turista a kao takvi dio porodice zemlja integrisane Evorpe i Svijeta,....
E ovo boldirano je najbolja priča takvih kao ti koji se zalažu kao za multi kulti BiH. Ponavlja se ista priča kao i prije, kao što je recimo za Marka Vešovića koji je bio čitav rat u Sarajevu i bio najžešći kritičar Karadžića ali čim je rekao kontra mišljenja "boraca za BiH" onda je četnik koji smrdi po krmetini i bijelom luku, isto za Slavka Šantića koji se suprostavio tezi da su djeca iz mješanih brakova frustrirana i kopilad pa i on postade četnik, pa evo neki dan i Jovo Divjak reče da je Zaim Bcković rekao da ne treba da se Divjaku vjeruje jer kad je izdao svoje izdaće i nas, vjerovatno je i on četnik. Kad tako govoriš za Bogićevića što nisi glasao za Mirka Pejanovića koji je bio na listi za parlament FBiH, ili i za njega ima neki dokument, mora da je i on stara četničina.
Prema tome nemoj majke ti te priče svi bi glasali za Bogićevića, jer vjerovatno kad bi se i kandidovao i za njega bi se zalijepila etiketa vlašine i četnika od strane "boraca za BiH"
Bosnolog

#775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

VjecitiStudent wrote:Za Bosnologa:
Krajem osamedestih, u nekadašnjoj Jugoslaviji, naveliko se govorilo o uvođenju demokratije. Najednom su svi političari postali demokrate. Demokratija je postala magična reč, ključ za rešenje svih problema. Pored toga, govorilo se još i o jednoj stvari, koja se imenovala tržišna ekonomija i koja je, navodno trebalo da sa demokratijom ide ruku pod ruku. Kao srećno zaljubljeni par. Tako nekako. ^inilo se da je formula uspeha veoma jednostavna. Uvesti demokratske izbore, uvesti tržišnu privredu i eto, svi problemi će se rešiti sami od sebe. A ubrzo se pokazalo da stvari ni izdaleka nisu tako jednostavne i da vodeći političari tadašnjih republika SFRJ, svaki na svoj način zamišljaju demokratiju.

U Srbiji su se zauzimali za sistem - jedan čovek jedan glas, što je bar na prvi pogled izgledalo kao demokratija par exelence. Sa druge strane, predstavnici drugih republika upozoravali su na zamku koju nosi sa sobom takav način razmišljanja. Hrvati, Slovenci, Makedonci i Bošnjaci, jednostavno su strahovali od diktature srpske većine. Zbog toga su predlagali republički ključ za savezne izbore, na šta tadašnje srpsko vođstvo nije želelo da pristane. I tako je počeo poslednji čin raspada nekadašnje SFRJ.
http://www.radiostudent.si/projekti/dem ... recsh.html
Ovo su najvece gluposti koje sam procitao i pravdanje velikosrpske avanture pretvaranaj Yugoslavije u Srboslaviju!

Juoslavija se pocela raspadati i praviti velika Srbija u SANU granicama prije visestranackih izbora ,....Srbi nisu imali aposludnu vecinu na nivou SFRJ a i da su je imali meni licno ne bi bio problem da zivim u njoj ali bez diktature jednoumlja ,...Mi odlicno znamo da je Federalni parlament tadasnje SFRJ imao posredno biranje kadrova iz republickih baza SK niko narod nista nije pitao,. Bosnjaci kao i Makednoci kao i drugi su nudili Slobodanu Milosevicu sve moguce nacine da se sacuva YU,sve je to bilo uzalud jer je odluceno nakon Titine smrti da se prede na stvaranje Srboslavije na temeljima Yugoslavije,....Nema demokratskog drustva bez direktnom izbora rukom gradana to jet neposrednog izbora onog ko ce odlucivati o tvojoj sudbini na svim nivoima vlasti,....od gradonacalnika opstine preko premijera regije/kantona do predsjednika drzave,...Ja se nikada ne bih protivio da smo mogli birati na nivou SFRJ predsjednika drzave kao i republicke predstavnike,.....

Ali to je vec otislo u vatri i rijekama nepotrebno proljivene krvi gospodara nasih sudbina ,mi nismo imali drugog izbora nego se braniti i gubiti zivote ili dici ruke uvis i tako biti pogubljeni,...Nadam se da je YU otisl u nepovrat zauvijek jer su nas ulazsci i izlasci iz Tugoslavija kostali previse zivota i proljivene krvi zbog bolesnih umova i manijaka nakon sto svoje zivotne i seksualne vijekove potrose i naprave ogromne racune a koje neizivljene generacije palte svaki put svojim zivotima i krvlju najmanje krivi za njihove idiotske avanture,Ja sam mnogo dobrih i bliskih prijatelja i clanova familije izgubio sto na kucnom pragu sto braneci svoj vlastiti zivot u vrijeme bolesnoumnih zamisli patoloskim zlocinaca sa namjerom eksterminacije moga naroda,.......Ali sam i nakon svega spreman pruziti ruku i graditi zajednicki zivot ali ne na rezultatima ,zla,nepravde i zlocina vec na pravdi,jdnakost i uredenoj drzavi bez etno segregacija,aparthejda i diskriminacija zbog necije etnicke,vjerske ili politicke vizije koja nije uperene protiv drugog samo zato sto je drugaciji vec razlicitosti ideja i programskih nacela stranackog plurlizma,zemlji sekularnih sloboda i humanosti,.....

Spreman sam nakon svega oprostiti i amnestirati sve one koji su bili prisiljeni da cine nedjela ali ne i organizatorima,podstrekacima i kolovodama istog zla ukljucujuci krizne stabove komandnu ogovornost kao i politicke bolesnoumne partijase,.Narod je bio sluden i neomoguce je svima suditi ali je isto tako tom narodu obaveza radi i sopstvene buducnosti da izvuce pouke proslosti prije nego se desi najcrnje suocavanje sa svojim grijesima proslosti,to jest novog sukoba i daljeg prolijevanja krvi,.....
Locked