Sent from my iPhone using Tapatalk
BIH maloprodajni lanaci
Moderator: anex
- Reisova
#751 Re: BIH maloprodajni lanaci
Buingo Tito i domaci 
-
ParadigmaMogUma
#752 Re: BIH maloprodajni lanaci
25 godina zivim u eu. sad nastavi da kmecisDrinski wrote:Onda ti nisi obilazio EU, jer bi skuzio da je Nutela jeftinija u Becu (ili kod pojedinih bh. maloprodavaca), namjerno izazivanje zabune kod potrosaca, nevraćanje onih 0,05 KM (i da, nikada mi nisu odgovorili na prituzbe) i sl.ParadigmaMogUma wrote:Meni su ok. I u EU 90% nije bolje od toga.
Robot je ista bagra.
-
ParadigmaMogUma
#753 Re: BIH maloprodajni lanaci
Trebinje: U oktobru otvaranje prodajno-servisnog centra „Bingo“
http://mojahercegovina.com/trebinje-u-o ... tra-bingo/
http://mojahercegovina.com/trebinje-u-o ... tra-bingo/
-
Drinski
#754 Re: BIH maloprodajni lanaci
I ima li tih problema u EU?ParadigmaMogUma wrote:25 godina zivim u eu. sad nastavi da kmecisDrinski wrote:Onda ti nisi obilazio EU, jer bi skuzio da je Nutela jeftinija u Becu (ili kod pojedinih bh. maloprodavaca), namjerno izazivanje zabune kod potrosaca, nevraćanje onih 0,05 KM (i da, nikada mi nisu odgovorili na prituzbe) i sl.ParadigmaMogUma wrote:Meni su ok. I u EU 90% nije bolje od toga.
Robot je ista bagra.
- mayab
#755 Re: BIH maloprodajni lanaci
Da se nadovezem; bio u Hr na odmoru, posjetim jedan KAUFLAND centar, ljudi moji drugi svijet, drugi asortiman robe, mada ima i ove kao kod nas, a nije nista bitno skuplje nego kod nas!mayab wrote:Da , Spar , Lidl ili neko treci da uleti, bilo bi zanimljivo i zbog raznovrsnosti asortimana robe, imaju oni dosta svojih dobavljaca i brendova, a ovo danas je de fakto kod sviju ista roba, samo se cijene ponesto razlikuju
Ipak je BiH tamni vilajet, i to onaj najtamniji!
Samo neke stvari da pomenem, izbor kahve kakve hoćeš, piva svih živih i mrtvih
-
StupskaBitanga
#756 Re: BIH maloprodajni lanaci
Cijene u BiH ili su jednake ili veće od onih u zemljama EU
Zašto? Nema kontrola uređenog tržišta a sada kada budemo imali dominaciju Agrokora u vele i maloprodaji situacija ne mirise na dobru. Ekstra profit preko ledja gradjana a mi sve olako primamo
Zašto? Nema kontrola uređenog tržišta a sada kada budemo imali dominaciju Agrokora u vele i maloprodaji situacija ne mirise na dobru. Ekstra profit preko ledja gradjana a mi sve olako primamo
-
StupskaBitanga
#757 Re: BIH maloprodajni lanaci
Opet ce to držati banke i dok neko veliki ne dodje i preuzme
-
Ljuba Moljac
#758 Re: BIH maloprodajni lanaci
Konzum je najbolji. Robot los. AMKO je ok mali lanac, Mercator je žara i ima jak izbor, Hose jeftin ali slab izbor, Bingo nista posebno.
Konzum je i najsredjeniji. Lijepo izgledaju radnje i police unutra.
Konzum je i najsredjeniji. Lijepo izgledaju radnje i police unutra.
- duminjo
#759 Re: BIH maloprodajni lanaci
Kako kome. Meni je Konzum odvratan
-
Drinski
#760 Re: BIH maloprodajni lanaci
Treba nekome platiti da uradi disertaciju (ili naručiti studiju) koja bi se razmatrala uticaj drzave na formiranje cijena u EU i SAD (time bi pomogli i tom kandidatu da to plati), onda ograničiti marže a svima pod nos poturati onu disertaciju kao dokaz. Ovako i radi i priča ko sta hoće.
-
sole2mio
#761 Re: BIH maloprodajni lanaci
MisaonaImenica wrote:Agrokor/Konzum ce propasti. Zivi bili pa vidjeli.
A u Bosni treba forsirati domace trgovine i domace proizvode u njima. Niko ne moze natjerati da bude drugacije.
Konzum razvaljuje na veletrgovini, ne mogu oni propasti nikako, oni znam za Kanton Sarajevo, ostalo ne znam, snadbijevaju 70% malih trgovina.
- seinfeld
#762 Re: BIH maloprodajni lanaci
Što više JANE i FRUC-a kupovati,
kao i DUKAT/VINDIJA mlijeka i jogurta,
samo tako ćemo napredovati
pravo u pi*ku materinu!
pravo u pi*ku materinu!
- dalmatinka
#763 Re: BIH maloprodajni lanaci
To je to. Trebaš imati izbor. Dakle Šibenik je gradić od 50.000 stanovnika mogu birati gdje ću što kupovati, a na raspolaganju mi je:mayab wrote:Da se nadovezem; bio u Hr na odmoru, posjetim jedan KAUFLAND centar, ljudi moji drugi svijet, drugi asortiman robe, mada ima i ove kao kod nas, a nije nista bitno skuplje nego kod nas!mayab wrote:Da , Spar , Lidl ili neko treci da uleti, bilo bi zanimljivo i zbog raznovrsnosti asortimana robe, imaju oni dosta svojih dobavljaca i brendova, a ovo danas je de fakto kod sviju ista roba, samo se cijene ponesto razlikuju
Ipak je BiH tamni vilajet, i to onaj najtamniji!
Samo neke stvari da pomenem, izbor kahve kakve hoćeš, piva svih živih i mrtvih, LINO namaz za čak 13 % lješnika , 400 grama 20 kuna (ne znam cijene kod nas za onaj sa 3% ljesnika) itd.....
Konzum
Plodine
Tommy
Lidl
Spar
Kaufland
Studenac, te jedan lokalni lanac
Mueller....
U većim gradovima je vjerojatno i bolje. Međutim veliki izbor lanaca je dobar za nas kupce, svi se takmiče spustiti
cijene kako bi bili konkurentni, Kaufland zadnja dva sata rada spušta cijene svježih kategorija da ne možeš vjerovati očima. Da ne bi vraćali voće, povrće i meso u komore voće i povrće se spušta na 1 kn npr. U sred zime sam kupovala paprike za 5 kn ( cijena im bude 25), nektarine 1 kn, carsko meso 8 kn itd.Meni se osobno zbog kilograma voća ne da odlaziti noću u trgovinu, ali ljudi koji stanuju u neposrednoj blizini to obilno koriste.
- Hajvan
#765 Re: BIH maloprodajni lanaci
seinfeld wrote:Što više JANE i FRUC-a kupovati,
pravo u pi*ku materinu!
u pičkine pićke materine.
kako smo samo glupi
-
mistek
#766 Re: BIH maloprodajni lanaci
Meni nikad neće biti jasno šta je to u Konzumu ili Mercetoru bolje nego li u Bingu recimo. Amko, kao mali lanac, također je ok.
Hoše rastura, samo što je rasprostranjenija lokalna prodavnica kod mene nego oni.
Hoše rastura, samo što je rasprostranjenija lokalna prodavnica kod mene nego oni.
- mayab
#767 Re: BIH maloprodajni lanaci
Vec sam pisao i ja , a i drugi, Mercator mi je interesantan zbog pogodnosti kupovine nekih skupljih stvari (tehnike, ili sportskih džidža u Intersportu npr.) preko pika kartice na bezkamatni kredit, sa nula komplikacija, sve gotovo u minutimistek wrote:Meni nikad neće biti jasno šta je to u Konzumu ili Mercetoru bolje nego li u Bingu recimo. Amko, kao mali lanac, također je ok.
-
kakavdanakneiskustvu
#768 Re: BIH maloprodajni lanaci
u merkator i konzum je lijepo ući,razgledati,sređeniji su,napucaniji,ali su cijene više za većinu artikala više nego u bingu
- JohnnyS
#769 Re: BIH maloprodajni lanaci
mistek wrote:Meni nikad neće biti jasno šta je to u Konzumu ili Mercetoru bolje nego li u Bingu recimo. Amko, kao mali lanac, također je ok.
Za Konzum ne znam, jer tamo rijetko, ma bolje reći nikako ne ulazim, ali mogu ti reći za Mercator da je čist da bih mogao s poda jesti, većina radnika je tu od samog otvaranja, maksimalno, ali maksimalno ljubazni, nikad se nije dogodilo da su bez osmijeha prilikom konverzacije. S druge pak strane, bio sam u Bingo marketu po kojem se nisam mogao kretati koliko je bilo natrpano, a super Bingo van Mostara je užasno prljav, radnika evidentno premalo na obim posla, s dosta hladnijim osobljem. Ja te priče o domoljublju ne pušim, jer sam uvjeren da je gazda Binga domoljuban i voli BiH, taman koliko i Todorić voli Hrvatsku (dakle, točno onoliko koliko treba - pravi predstavu za javnost koja to puši i kupuje kod njega) tako da mi to nije nikakav razlog da više ikad uđem u Bingo. Već sam jednom rekao, nije na meni da spašavam bosanskohercegovačku ekonomiju. Hvala Bogu, ima ministara za popuniti vlak s dosta velikom kompozicijom, pa nek oni dumaju kako da se ekonomija spasi. Ja sam potrošač i trgovački lanci se trebaju boriti za mene, a ne ja za njih.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#770 Re: BIH maloprodajni lanaci
Srž.JohnnyS wrote:Ja sam potrošač i trgovački lanci se trebaju boriti za mene, a ne ja za njih.
-
kakavdanakneiskustvu
#771 Re: BIH maloprodajni lanaci
Entropio wrote:Srž.JohnnyS wrote:Ja sam potrošač i trgovački lanci se trebaju boriti za mene, a ne ja za njih.
otprilike tako
-
StupskaBitanga
#772 Re: BIH maloprodajni lanaci
A sta sad kad bude izbor samo lokalni lanac/Konzum?
-
mistek
#773 Re: BIH maloprodajni lanaci
Apsolutno je nevažno to za vlasnika Binga, kakvi su njegovi osjećaji i koliko voli BiH. Stvar je u jačanju BH privrede. Direktnim putem, a i indirektno, kao recimo kroz činjenicu da u Bingu ima sigurno dosta veći izbor domaćih proizvoda nego u Konzumu ili Mercatoru, imao si prije par dana onu vijest o njihovom širenju i otvaranju farme koka nosilja, što je opet plus za BH privredu itd.
U Mercatoru mi je najgore čekanje na kasi, jer se nikada, ali nikada nije desilo da je ono ispod 5 minuta. Skoro svaki put ima neka komplikacija, nešto što remeti normalan protok, radnica ustaje, negdje odlazi, vraća se, dolazi druga, onda pika kartice, proces za svakog kupca.
U Mercatoru mi je najgore čekanje na kasi, jer se nikada, ali nikada nije desilo da je ono ispod 5 minuta. Skoro svaki put ima neka komplikacija, nešto što remeti normalan protok, radnica ustaje, negdje odlazi, vraća se, dolazi druga, onda pika kartice, proces za svakog kupca.
-
bull21
#774 Re: BIH maloprodajni lanaci
Pokuša me u Bingu zapaliti ni za manje ni više - 50 km. Onako nonšalantno je napomenuh da sam dao 100 a ne 50... ni "izvinI" ni ništa... jah i baci pare prema meni k'o da sam šta skrivio 
-
Rizvan
#775 Re: BIH maloprodajni lanaci
Ako već jačaju domaću privredu, zašto ne bi jačali i domaću muzičku scenu? Kad god uđem u Bingo uvijek je Magazin, Oliver, Alka.... na repertoaru. Kao da nemamo domaćih izvođaća.mistek wrote:Apsolutno je nevažno to za vlasnika Binga, kakvi su njegovi osjećaji i koliko voli BiH. Stvar je u jačanju BH privrede. Direktnim putem, a i indirektno, kao recimo kroz činjenicu da u Bingu ima sigurno dosta veći izbor domaćih proizvoda nego u Konzumu ili Mercatoru, imao si prije par dana onu vijest o njihovom širenju i otvaranju farme koka nosilja, što je opet plus za BH privredu itd.