Žao mi je, ali moraćeš priznati da je to napredak naspram ostalih koji se nisu udostojili ni podići guzove, a kamoli pogledati nekog od naših igrača.Edin H. wrote:Dammme wrote:Mislim da zasada jedini ozbiljan komentar zaslužuju Papetove posjete najbitnijim igračima. Mislim da je to značajan napredak u odnosu na prethodne selektore. Mogao bi iz Varšave otići do Grčke da pogleda i Jahića i Muslimovića, pa možda i Cocalića. Možda tamo imamo još nekoga, a da i ne znamo. Takođe bi mogao na putu za Glazgov svratiti do Belgije. Imamo tamo par igrača, možda bi koji mogao zakrpiti odbranu. Što se tiče njegovih izjava meni godi ovaj njegov smireni stav i odnos prema novinarima. Možda je to posljedica cirkuzanja prethodnog selektora-cirkusanta, pa mi ovo dođe kao odmor od takvog načina vođenja reprezentacije.
A dobro se i ispricao sa igracima![]()
![]()
![]()
Odlicno organizovane posjete
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dammme
#751 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- cyprus
#752 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eh, sad se jasno može definisat šta očekivat od Papeta:
1. ili 2. pozicija - uspjeh (u slučaju 1. mjesta dat mu ulicu u SA
)
3 pozicija - ništa specijalno, dati mu još jednu priliku da učini korak naprijed
4, 5. ili 6. pozicija - neuspjeh, katastrofa, Pape odlazi
Ostalo me ne interesuje, nek obilazi i zove koga hoće te izjavljuje šta hoće
1. ili 2. pozicija - uspjeh (u slučaju 1. mjesta dat mu ulicu u SA
3 pozicija - ništa specijalno, dati mu još jednu priliku da učini korak naprijed
- jeza u ledja
#753 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Slazem se, od A do Z.cyprus wrote:Eh, sad se jasno može definisat šta očekivat od Papeta:
1. ili 2. pozicija - uspjeh (u slučaju 1. mjesta dat mu ulicu u SA![]()
)
- Obuca9
#754 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovako je Pape dero Rumune 1977. kao igrač.
Tako će im biti i sa Papetom selektorom
- luckylaka
#755 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A neki dan me napade kad ja kazem samo prvo mjesto dolazi u obzir.Pa ako necemo igrati za prvo nemoj brate ni da igramo za trece.Nikad nisam bio veci optimista i ako me Pape i repka sad razocaraju nek ide sve u....cyprus wrote:Eh, sad se jasno može definisat šta očekivat od Papeta:
)
- jeza u ledja
#756 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zasto ovako konacno razmisljaju ljudi? Ono, "ili sad ili nikad". Onda se stvori toliki pritisak da je to nemoguce izdrzat. Kad zijanimo, krah, smak svijeta, gotovo, nema dalje...luckylaka wrote:A neki dan me napade kad ja kazem samo prvo mjesto dolazi u obzir.Pa ako necemo igrati za prvo nemoj brate ni da igramo za trece.Nikad nisam bio veci optimista i ako me Pape i repka sad razocaraju nek ide sve u....cyprus wrote:Eh, sad se jasno može definisat šta očekivat od Papeta:
)
- luckylaka
#757 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zasto ovako razmisljamo.Ne znam,ja ne mogu drugacije.Jebi ga valjda sam sebe tjesim tako godinama,da cemo negdje otici,na neko veliko takmicenje.Ne mogu biti protiv svoje repke i da su najgori,a nisu.I mozete vi meni trubiti koliko hocete,ali ja znam da je ovo poslednja generacija koja moze nesto napraviti(bar za mene)Jasno je meni ko su Francuzi i Rumuni(pa nisam dijete)ali zasto bi oni bolje igrali fudba-nogomet od nas i otisli na EP a mi ostali.Ma boga mi necu vise na ovu temu,ja znam da cemo mi na Europsko a na EP ...pa vidjecemo(ja jednom sanjo polufinale)P.S.Ko mi kaze da sam lud prijavicu ga administraciji
- scheph
#758 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Baljic pomocnik Susicu! (i tebe sam sit kafano...
)
- Globus
#759 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta je sad ni Baljic ne valja ? Nadam se da sam pogresno skontao .. Pored Kodre Baljic je igrao u najvecem klubu od svih nasih reprezentavica... Jest da ga je povreda zajebala al jebiga ... On se tu pojavio sa ostalim zvijezdama ... I mislim da je ovo odlicno za nas ..
- jazzer
#760 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Otkud ti to? Imas neki izvor?scheph wrote:Baljic pomocnik Susicu! (i tebe sam sit kafano...)
- le piaf
#761 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čeka se potvrda prijateljskog meča sa Saudijskom Arabijom
Elvir Baljić pomoćnik Sušiću
Piše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 08.02.10. 12:46.
Elvir Baljić novi je pomoćnik Safeta Sušića na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, saopštio je danas selektor Zmajeva.
Još jedan proslavljeni bh. fudbaler radiće zajedno sa Sušićem u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Riječ je o Elviru Baljiću, koji će svojim znanjem pokušati doprinijeti da se BiH kvalifikuje na Evropsko prvenstvo.
Osim imenovanja novog pomoćnika, aktuelna tema bio je žrijeb kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini u kojem je Bih izvučena u grupu D, zajedno sa selekcijama Francuske, Albanije, Bjelorusije, Rumunije i Luksemburga.
Opšta ocjena je da smo dobili solidnu grupu, iako selektor, razmljivo, poziva na oprez.
"Mislim da smo mogli proći i bolje. Ipak, iz prvog šešira smo izbjegli Špance i Holanđane, što sam i priželjkivao. Francuze poznajem jako dobro i to bi nam mogao biti plus, iako nema sumnje da se radi o velikoj svjetskoj fudbalskoj velesili. Favoriti su, ali ih se ne trebamo bojati", rekao je Sušić.
"Rumuni i mi ćemo voditi glavnu riječ u borbi za drugo mjesto. Tu smo negdje po kvaliteti i odlučivaće nijanse, te susreti sa slabijim reprezentacijama u grupi. Selektor Hrvatske Slaven Bilić upozorio me jučer u Varšavi na Bjelorusiju, koja zna biti veoma nezgodan protivnik. Njih i Albance neće biti nimalo lako pobijediti u gostima, ali isto čeka i Rumune i Francuze", dodao je Sušić.
Također, iz N/FSBiH su poslali pismo na adresu Fudbalskog saveza Saudijske Arabije u kom su ih informisali da pristaju na odigravanje prijateljske utakmice, te se tokom dana očekuje i zvanična potvrda odigravanja prijateljskog susreta sa ovom azijskom selekcijom.
- Djokej
#762 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Baljić protiv Španaca, uz Bahin komentar
- scheph
#763 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Safete...reci Balji da se ne zajebava! 
- -danTe-
#764 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
scheph wrote:Safete...reci Balji da se ne zajebava!
- rado_vidjen
#765 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nema popravnog.cyprus wrote:Eh, sad se jasno može definisat šta očekivat od Papeta:
)
Balja - pomocnik..........................
- ultima_palabra
#766 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Postao/la ultima_palabra dana 07/01/2010 20:49
Sad ga vidio u Hrasnom, priča na mobitel, pominje kako je zvao Hasana, a Papca će za koji dan. Također je govorio nešto da će pomoćnik biti neko veliko ime. Nije zajebancija
- Obuca9
#767 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad se sjetim šta je Hasan radio ovom beku cijelu utakmicu (Sergi iz Barcelone). Ja mislim da ga je frajer sanjo nocima poslije ove tekme...Djokej wrote:
- Murat Sabanovic
#768 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mislim da ce ambient biti na nivou

- jeza u ledja
#769 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne znam sta da kazem u vezi odabira Baljica. Drago mi je da je na mjestu asistenta fudbaler, a ne neki novi uhljup.
Sjecam se da je bila prica o tome kako ce mu 'savez birati asistente' (i to jos na nacionalnom osnovu). Kako se Baljic uklapa u tu pricu?
Sjecam se da je bila prica o tome kako ce mu 'savez birati asistente' (i to jos na nacionalnom osnovu). Kako se Baljic uklapa u tu pricu?
-
071
#770 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bila je priča, ali je on odbio da se asistenti biraju po nacionalnom ključu, a to valjda više i nije u modijeza u ledja wrote:Ne znam sta da kazem u vezi odabira Baljica. Drago mi je da je na mjestu asistenta fudbaler, a ne neki novi uhljup.
- Bosanski_kralj
#771 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Drago mi je što je Baljić pomoćnik, samo ne znam koji će njegovi zadaci biti na toj poziciji?
-
Omerovim_Koracima
#772 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hz__semir wrote:Kad se sjetim šta je Hasan radio ovom beku cijelu utakmicu (Sergi iz Barcelone). Ja mislim da ga je frajer sanjo nocima poslije ove tekme...Djokej wrote:
Koji šprint Hasana djecemi -.-
- jeza u ledja
#773 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Otprilike iste kao i Bolic ili Barbarez.071 wrote:Bila je priča, ali je on odbio da se asistenti biraju po nacionalnom ključu, a to valjda više i nije u modijeza u ledja wrote:Ne znam sta da kazem u vezi odabira Baljica. Drago mi je da je na mjestu asistenta fudbaler, a ne neki novi uhljup.
Sjecam se da je bila prica o tome kako ce mu 'savez birati asistente' (i to jos na nacionalnom osnovu). Kako se Baljic uklapa u tu pricu?Luga je otišao sa Ćirokijem u Šangaj, a Balja...kakve li on predispozicije i iskustvo ima da bude trener repke?!?
- shalla
#774 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Šta, sad ne valja ni Baljić
Ja nikad neću skontati naš narod, 10 godina se kukumače, zapomaga "hoćemo legende u savezu i na klupi blablabla". Onda za selektora dođe vjerovatno i ponajveća legenda koja za svog pomoćnika odabere jednog od najuspješnijih BH igrača svih vremena i opet raja pljuju "buaaaa Safete, ti si kloc, vodio si lijeve ekipe, pjevač ti asistent i sl".
Pa života mi nama da Sir Alex dođe za selektora, 60% raje sa ovog foruma bi reklo "pu jebo majku kud on, gledaj kako samo žvače onu žvaku"...
Ja nikad neću skontati naš narod, 10 godina se kukumače, zapomaga "hoćemo legende u savezu i na klupi blablabla". Onda za selektora dođe vjerovatno i ponajveća legenda koja za svog pomoćnika odabere jednog od najuspješnijih BH igrača svih vremena i opet raja pljuju "buaaaa Safete, ti si kloc, vodio si lijeve ekipe, pjevač ti asistent i sl".
Pa života mi nama da Sir Alex dođe za selektora, 60% raje sa ovog foruma bi reklo "pu jebo majku kud on, gledaj kako samo žvače onu žvaku"...
- zecko_kupuz
#775 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da ulijeće i izvodi slobodnjake umjesto Salihovića.Bosanski_kralj wrote:Drago mi je što je Baljić pomoćnik, samo ne znam koji će njegovi zadaci biti na toj poziciji?