Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
neretvanac

#751 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by neretvanac »

Objektivno: Srbija nije nikako zasluzila da prodje
Subjektivno: Nije mi mrsko :-D
Better Man

#752 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Better Man »

Zvezdas wrote:
Better Man wrote:
Zvezdas wrote:sva je sreca izgleda potrosena protiv svaba, ali opet je srbija bila bolja i trebala ici dalje, jer je ostecena za cist penal u 90.min. :x
gana - najlosija ekipa u grupi, ni kriva ni duzna ide dalje...
Ta ista Ghana za koju tvrdis da je najlosija u grupi je pobjedila Srbiju i zasluzila prolaz dalje.

malo ti znas o fudbalu... :roll:
Ipak znam puno vise od tebe. Evo na HRT 2 Mateo Beusan fino objasnio i rekao da penala u 90 minuti za Srbiju nije bilo, jer je ruka igraca bila u prirodnom pokretu i nije bilo nikakve namjere igranja rukom, tako da prica da je Srbija ostecena za penal u 90 minuti je besmislena.
belafonte

#753 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by belafonte »

Ocekivao sam ispadanje Njemacke u grupi, ali su se stvari genijalno poslozile, ovo je puno bolji scenario, na noge zahuktalim Englezima, mogu lagano poceti skidati gace - prvo Poljaci, pa Brazilci, pa Turci... jah, i Njemci naravno :lol

Gana na Ameriku, prejako, Gancima svaka cast, odusevili su me kako smireno igraju, samo ta zavrsnica im fali pa da doguraju daleko, osvjezenje su ovog svjetskog prvenstva.
Suicidal Siberian

#754 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Suicidal Siberian »

radostan dan wrote:
Suicidal Siberian wrote:Za ispadanje Srbije je izraziti krivac Antić koji je vjerovatno kalkulisao da ce ga pogledati sreca kao protiv Njemaca, i u utakmici u kojoj ti igra pobjeda ti igras sa jednim spicem koji je visok i nepokretan. Ludilo. Stvarno. Nadam se da ce ponuditi ostavku.
Ok, u pravu si, ali...
Nije li taj isti Antić podigao reprezentaciju iz pepela i plasirao je na SP
Nije li on taj koji je složio kockice i ubacio mlade snage, tako da imamo igrače za naredna dva ciklusa - kvalif. za EP i SP.
Polako, uspjeh je biti na SP i imati šansu za drugi krug. Vidi Francuze. Silni Nijemci strepe do zadnjeg minuta.
Kad nađemo dobra dva centarfora, jednu pravu desetku, mejbi golmana, to će biti to.
Izvini ali sa ovakvim kadrom kakav ima Srbija ovo je totalni neuspjeh! Ajde da su igrali sa 2 spica od pocetka, pa izginuli i izgubili pa nema veze. Sad ce biti prozivanja onog sudije za penal, a imao si 90 min vremena da napadnes i da zabijes.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#755 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Dado dijasporitus »

Ja tek sad vidim kolika je kanta reprezentacija Francuske. :D
osa

#756 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by osa »

Better Man wrote:
Zvezdas wrote:
Better Man wrote:
Ta ista Ghana za koju tvrdis da je najlosija u grupi je pobjedila Srbiju i zasluzila prolaz dalje.

Ipak znam puno vise od tebe. Evo na HRT 2 Mateo Beusan fino objasnio i rekao da penala u 90 minuti za Srbiju nije bilo, jer je ruka igraca bila u prirodnom pokretu i nije bilo nikakve namjere igranja rukom, tako da prica da je Srbija ostecena za penal u 90 minuti je besmislena.

kakav blagi penal, čovjek je bio leđima okrenut vidiću a udaljenost između vidićeve glave i njegove ruke pola metra...
k3ngur

#757 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by k3ngur »

Jos da je Kewell igrao sta bi tek bilo, hm, ili da je Cahill igrao protiv Ghane, eh to je jos vece hmmm :roll: . Zao mi je moje kengure ali smo pokazali zube... :D

Image

Well done Socceroossssssssssssss.........
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zvezdas

#758 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Zvezdas »

Better Man wrote:
Zvezdas wrote:
Better Man wrote:

pitaj ti tog matea da li je gledao prve dvije utakmice srbije i kakvi su penali svirani protiv nje... jos je u ovom slucaju lopta isla prema golu sto je ocigledniji penal nego onaj kuzmanovica i vidica...
karanana

#759 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by karanana »

Zvezdas wrote:
JBT wrote:Srbija je imala repku sa kojom se dosta toga moglo odraditi. Ali, ne bije boj sjajno oruzje, nego srce u junaka. Rece neko. To je taj Balkanski mentalitet i to je to. Kad su favoriti onda gube, a kad su autsajderi onda pobjedjuju. Mada moramo priznati da su Australci imali ogromno srce i puno pameti.
Iskreno govoreci,nije mi krivo sto je Srbija ispala. Kad se u Banja Luci bude slavila pobjeda BiH repke kao sto se sada slavi pobjeda Srbije, onda cu iskreno navijati za Srbiju u ovakvim tekmama.
Sramota je tako se ponasati.

u BL se nikad nece slaviti pobjeda reprezentacije BiH samo zbog vasih zajedljivih komentara ovde gdje se radujete porazu srbije!
slazem se. isto ko sto ni hrvati nikad nece zaboraviti slavlje kad je turska uzela.
mjesto da sutimo i da normalno komentarisemo ovdje se samo nadolijeva ulje na vatru. stavite se u kozu nekoga ko navija za srbiju i cita ovo. i sutra bi kao trebo da navija za zmajeve? nikad!
radostan dan

#760 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Better Man wrote:
Po anologiji, Vidić i Kuzmanović su igrali namjerno?
Braco Alija

#761 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Braco Alija »

Image
upaljac83

#762 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by upaljac83 »

karanana wrote:
Zvezdas wrote:
JBT wrote:Srbija je imala repku sa kojom se dosta toga moglo odraditi. Ali, ne bije boj sjajno oruzje, nego srce u junaka. Rece neko. To je taj Balkanski mentalitet i to je to. Kad su favoriti onda gube, a kad su autsajderi onda pobjedjuju. Mada moramo priznati da su Australci imali ogromno srce i puno pameti.
Iskreno govoreci,nije mi krivo sto je Srbija ispala. Kad se u Banja Luci bude slavila pobjeda BiH repke kao sto se sada slavi pobjeda Srbije, onda cu iskreno navijati za Srbiju u ovakvim tekmama.

u BL se nikad nece slaviti pobjeda reprezentacije BiH samo zbog vasih zajedljivih komentara ovde gdje se radujete porazu srbije!
slazem se. isto ko sto ni hrvati nikad nece zaboraviti slavlje kad je turska uzela.
mjesto da sutimo i da normalno komentarisemo ovdje se samo nadolijeva ulje na vatru. stavite se u kozu nekoga ko navija za srbiju i cita ovo. i sutra bi kao trebo da navija za zmajeve? nikad!
:thumbup:
Neki to ocito ne kontaju...
studeni76

#763 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by studeni76 »

radostan dan wrote:
Better Man wrote:
Po anologiji, Vidić i Kuzmanović su igrali namjerno?
Gledao sam i RTS nakon utakmice.Ni oni nekazu da je 100% penal,nemogu se usaglasit. Neznam ko je onaj lik,mislim da je neki sudija.
JBT

#764 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by JBT »

Zvezdas wrote:

Sve bi to bilo u redu sto kazes da ne pricamo o BL koja je u BiH, nego o Cacku u Srbiji. A ne mora se ni navijati za BiH u BL. Ne daj Boze da neko nekog na nesto nagoni. Samo onda ne treba BL cuditi kada se Bosanci i Hercegovci raduju porazu Srbije. Sta ces dalje kad pola BL uzima pare na racun toga sto zive u BiH od raznoraznih institucija, a navijaju protiv BiH kad ista igra neku tekmu.
Ne znam ko je tu budalast.
radostan dan

#765 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

Suicidal Siberian wrote:
Izvini ali sa ovakvim kadrom kakav ima Srbija ovo je totalni neuspjeh! Ajde da su igrali sa 2 spica od pocetka, pa izginuli i izgubili pa nema veze. Sad ce biti prozivanja onog sudije za penal, a imao si 90 min vremena da napadnes i da zabijes.
Ja se u potpunosti slažem sa tobom, želim reći da trebamo sačuvati ovo što imamo. Klinci koji ostaju igraće minimum 6-8 godina. Kažem ti, dva špica i jedna desetka i to je to. :thumbup:
Braco Alija

#766 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Braco Alija »

Image
530i

#767 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by 530i »

karanana wrote:
Zvezdas wrote: u BL se nikad nece slaviti pobjeda reprezentacije BiH samo zbog vasih zajedljivih komentara ovde gdje se radujete porazu srbije!
Dobro je to kad ti drugi određuju za koga ćeš navijati i koga simpatisati...ne dobro, nego vrlodobro!! :roll:

A Srbija je zasluženo ispala, morali su biti bolji od Australije, a nisu, što zbog loših odluka selektora, što zbog lošeg igranja i generalno pogrešnog mentaliteta koji ih je doveo i do prvog poraza od Gane koji je zapravo bio presudan za ispadanje...
LSD

#768 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by LSD »

Hrvati i srbi bi inace navijali za BiH :lol: aha svakako ;-) ...neko je ovca ovdje ,jelde

Što se utakmice,nema se šta puno pricati...klokani su ih raskovali ko šupu u drugom poluvremenu i sasvim zasluženo pobjedili.
Suti i trpi

#769 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Suti i trpi »

osa wrote:kakav blagi penal, čovjek je bio leđima okrenut vidiću a udaljenost između vidićeve glave i njegove ruke pola metra...
Nije bilo namjere, ali je ruka bila u 'neprirodnom' polozaju. Nije kosarka da se ide onako visoko sa rukama u zrak. Ja mislim da je ono cist penal, posebno jer je lopta isla ka golu. Dakle, bila je sansa za gol, a ruka nije bila u tijelo, nego visoko u zraku.

Majke mi rodjene, nakon poraza protiv Gane, svima sam govorio da ce Srbija dobit Njemacku, pa da ce onda kiksat protiv Australaca. Tipicni balkanski mentalitet.

Inace, Srbija nije ni zasluzila da prodje dalje, jer su protiv Gane i Australije odigrali jako lose, dok su protiv Njemacke imali vise srece nego znanja.

Odbrana odlicna, sredina solidna, krila dobra, napad ocajan. Ne mozes ocekivat velike stvari sa Zigicem sljivotresom i propalim Pantelicem. To su dva jednostavno losa napadaca. Srbija nema veznjaka sa vizijom i lucidnim pasovima, kao sto je bio Piksi.

Veliki je uspjeh sto se Srbija sa prvog mjesta plasirala na SP, za nesto vise nisu imali kvalitet.
snaga_znanja

#770 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by snaga_znanja »

Logicno je da su Srbi iz RS-a tuzni zbog poraza. Tuzan sam i ja. Bas zbog njih. Jer to su ljudi sa kojima zivim u istoj drzavi. Zao mi je sto nisu dobili razloga da budu jos veseli i da produze zivot na prvenstvu.

Penal je diskutabilan. Ja sam licno uvjeren da nije. Ali mislim da su sudije uzele stav da se to svira na prvenstvu. To dokazuju penali koji su sudjeni protiv Srbije. Nazalost nogomet je takav sport. Ne pobjedjuje uvijek bolji!

I na kraju zamolio bih sve da ne mjesaju politiku u ovaj sport. Nogomet je iznad svih politickih rasprava. On je univerzalan i svi ga razumiju. Govori jezikom mira i budi ono najbolje u nama. Osim naravno ako ste iz Londona i navijate za Millwall :lol: .
JBT

#771 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by JBT »

Neki to ocito ne kontaju
Hajd` , ziv bio, objasni mi sta bih ja tu trebao skontati. Hajd` , bicu ti zahvalan.
breuer

#772 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by breuer »

[/quote]e pa ni ja ne znam ko je budalast. i u BL i u cacku zive srbi, to je isti narod i ne znam zasto se cudis sto se u BL navijaju za srbiju... eto ja se ne cudim sto ti navijas za ganu... :-)[/quote]

Zvijezdaš! dobar si ti meni, al u prvom poluvremenu :D
Stari

#773 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Stari »

Stvarno, treba se malo uozbiljiti ...i smanjiti dozivljaj. Evo ja sam spreman zahvaliti Srbijanskoj reprezentaciji na fer i sportskoj igri ...i vrlo zabavnoj i zanimljivoj cjelovecernjoj predstavi. Yebaji ga nije islo ...tako je to kad se zalomi. Vidimo se za 2 godine u Poljskoj. A do tad kol ziv kol mrtav ...ciao.
Zvezdas

#774 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by Zvezdas »

Better Man wrote:
Zvezdas wrote:

Stani momak sta ti imas sa Srbijom? Htio ili ne htio priznati kad odes u Srbiju niko te nece zvati Srbinom, vec ce ti reci da si Bosanac, sto i jesi, mada znam da ti to ne mozes shvatiti i podnijeti. Davno je pokojni Milan Mladenovic (a svi znamo da je on bio jedan prije svega veliki covjek i humanista, a onda genijalan muzicar i tekstopisac) na poziv da svira u Banja Luci rekao da nece nikad vise svirati tamo, jer ne moze svirati barbarima koji su srusili Ferhadiju.

momak, ja sam citav rat bio u srbiji, u srbiji odrastao i zavrsio skolu, imam drzavljanstvo srbije i onda dodjes ti i kazes mi da ja ne trebam navijati za srbiju... :roll:
radostan dan

#775 Re: Grupa D ( GER, GHA, AUS, SER)

Post by radostan dan »

studeni76 wrote:
Gledao sam i RTS nakon utakmice.Ni oni nekazu da je 100% penal,nemogu se usaglasit. Neznam ko je onaj lik,mislim da je neki sudija.
Sve jedno, neki ga sviraju, neki ne. Srbiji su dva takva svirali. Ali nebitno, nisu smjeli sebe dovesti u poziciju da zavise od sudijskog uvjerenja.

:thumbup:
Locked