Windows 8
Moderator: Benq
- muhafuca
#751 Re: Windows 8
Posto mi se nada sad instalirati osmicu
moze li neko konkretno opisati prednosti osmice u odnosu na sedmicu
Konkretne mislim
Ne, super je - drugacija je pa je interesantno malo caprkati po opcijama -
radi brze (normalno da radi kad si formatirao disk ili particiju)...
Uglavnom ako kontate sta me zanima
konkretno pitanje je ima li neka velika prednost u odnosu na sedmicu
da se isplati malo pozuriti sa instalacijom?
Konkretne mislim
- shiljak
#752 Re: Windows 8
Imas metro aplikacije... To znaci da ces iste aplikacije naci i na windows phone 8.. a znas dobro kako su kod androida i ios-a one popularne, sada ce sve iste biti i za windows 8.
Recimo za windows 7 nepostoji jedna ili dvije stoparice koje su dobre, dok za metro vec imas par njih..
Metro aplikacije ti omogucavaju "da ti je sve tu", znaci nekako ti priblizi web stranice, programe sve zajedno.. Kao sto sam nekad ranije govorio, recimo uvjek znas prognozu vremena, sto obicno ne bi svaki dan provjeravao ili ti ne bi palo na pamet
Pa recimo za facebook bi mogao da gledas sta je novo, u slucaju da ga ne posjecujes svaki dan po 10 puta
Windows remote aplikaciju je vrlo jednostavno koristiti, dok si na windowsu 7 morao podesavati neke dodatne opcije kako bi omogucio pristup, i opet bi nekad imao problem..
Onda ako nemas backup na trenutnom windows-u, sad bi ti trebalo biti lakse ga napraviti..
Recimo za windows 7 nepostoji jedna ili dvije stoparice koje su dobre, dok za metro vec imas par njih..
Metro aplikacije ti omogucavaju "da ti je sve tu", znaci nekako ti priblizi web stranice, programe sve zajedno.. Kao sto sam nekad ranije govorio, recimo uvjek znas prognozu vremena, sto obicno ne bi svaki dan provjeravao ili ti ne bi palo na pamet
Onda ako nemas backup na trenutnom windows-u, sad bi ti trebalo biti lakse ga napraviti..
- shape of despair
#753 Re: Windows 8
Ne radi brze radi formata nego stvarno radi brze.muhafuca wrote:Posto mi se nada sad instalirati osmicu
Konkretne mislim
- shiljak
#754 Re: Windows 8
ja kad prikopcam externi hdd na windows 7, treba mi cak 5-7 minuta da se podigne sistem, odnosno oko 2-3 bez da ga prikopcam.. Ne znam jesu li sada taj problem rijesili...
Onda sjecam se prije, mozda ne na sedmici, kad ubacis CD racunar ti zaleti par sekundi i to redovno, a kasnije su to ispravili kroz nadogradnje..
Znaci ima sigurno dosta i nevidljivih stvari koje ti mozda nisi primjetio ali su ispravljene.
Onda sjecam se prije, mozda ne na sedmici, kad ubacis CD racunar ti zaleti par sekundi i to redovno, a kasnije su to ispravili kroz nadogradnje..
Znaci ima sigurno dosta i nevidljivih stvari koje ti mozda nisi primjetio ali su ispravljene.
- shape of despair
#755 Re: Windows 8
Da li na metro skydrive-u postoji opcija dijeljenja sadrzaja,nikako je ne mogu naci? Znači da preko metra dobijem link i onda ga mailom posaljem
- muhafuca
#756 Re: Windows 8
Imam ja externa dva i nikakvu razliku nisam primjetioshiljak wrote:ja kad prikopcam externi hdd na windows 7, treba mi cak 5-7 minuta da se podigne sistem, odnosno oko 2-3 bez da ga prikopcam.. Ne znam jesu li sada taj problem rijesili...
sistem mi se uvijek dize u 2-3 minute a da ne spominjem da imam 2-3
teska i nekoliko laksih programa koji se dizu pri start up-u
Edit - govorim o win7
-
ZenicaAB
#757 Re: Windows 8
Sve je super,"sjajno,bajno2,ali kada "pogledam istini u oci",7_a mi je bila brza,zasto,ne razumijem! Sve sam ocistio,sredio,sistem je ok,ali 7_a je bila duplo brza! Jos da sam platio sistem,tek tada bih se kajao,iako je on po svemu lijep,izgleda sve cool,ali mi zao 7_ice sto izbrisah,u pm.

Last edited by ZenicaAB on 28/10/2012 13:22, edited 1 time in total.
-
febo_acm
#758 Re: Windows 8
Imao si CP, imao si RTM... Ako ti je sedmica bila brža i bolje, ne znam zaist zašto si se odlučio za upgrade...ZenicaAB wrote:Sve je super,"sjajno,bajno2,ali kada "pogledam istini u oci",7_a mi je bila brza,zasto,ne razumijem! Sve sam ocistio,sredio,sistem je ok,ali 7_a je bila duplo brza!
-
ZenicaAB
#759 Re: Windows 8
Ne znam,znam samo da sam uvijek glup bio!Zhìxin wrote:Imao si CP, imao si RTM... Ako ti je sedmica bila brža i bolje, ne znam zaist zašto si se odlučio za upgrade...ZenicaAB wrote:Sve je super,"sjajno,bajno2,ali kada "pogledam istini u oci",7_a mi je bila brza,zasto,ne razumijem! Sve sam ocistio,sredio,sistem je ok,ali 7_a je bila duplo brza!
-
febo_acm
#760 Re: Windows 8
Formatiraj i vrati Win 7, problem solved 
- shiljak
#761 Re: Windows 8
skini sve zakrpe do sad, mozda ti bude bolje..
-
svemirska_vjeverica
#762 Re: Windows 8
Dobra sedmica! Brko, nisi ti kriv, navukli su teZenicaAB wrote:Ne znam,znam samo da sam uvijek glup bio!Zhìxin wrote:Imao si CP, imao si RTM... Ako ti je sedmica bila brža i bolje, ne znam zaist zašto si se odlučio za upgrade...ZenicaAB wrote:Sve je super,"sjajno,bajno2,ali kada "pogledam istini u oci",7_a mi je bila brza,zasto,ne razumijem! Sve sam ocistio,sredio,sistem je ok,ali 7_a je bila duplo brza!
- shiljak
#763 Re: Windows 8
upao u lose drustvo, odnosno temu, pa ga navukli na osmicu 
-
ZenicaAB
#764 Re: Windows 8
Ma,zalibo me,evo nakon defragmentacije diska,"pici" kao raketa
,i to 64bit_ni sistem sa samo 2,5 GB RAM_a,da,da,i kada prije procitam kako pametnjakovici pametuju pojedini na forumima kako se ne preporucuje install win 7 64 bit,a kamoli win 8 64 bit_ni sa tako malo rama,kao npr.2.5 GB,bas bih mu u lice "svasta rekao",ali zaboli me,znam ja kako kod mene pici
Pozzzic ,pa se citamo! Sada je ok!
Jos dzaba,pa,majka mu stara,zar nije lijepo ustediti malkice 
-
ZenicaAB
#765 Re: Windows 8
Sada se ne kajemshiljak wrote:upao u lose drustvo, odnosno temu, pa ga navukli na osmicu
- vukojebina
#766 Re: Windows 8
Nego, sta mene interesuje...kakve uredjaje koristite za ta "mjerenja brzine" kod jednog OS-a pa uporedjujete sa prethodnim??
-
febo_acm
#767 Re: Windows 8
Evo recimo Windows 7. Ja pritisnem power dugme na laptopu i sletim niz stepenice ispred ulaza i vratim se i taman Win 7 bude spreman. Dok recimo kod Windowsa 8 imam manji problem. On bude spreman prije nego što se vratim...vukojebina wrote:Nego, sta mene interesuje...kakve uredjaje koristite za ta "mjerenja brzine" kod jednog OS-a pa uporedjujete sa prethodnim??
.... Kakvo je to pitanje?
- shiljak
#768 Re: Windows 8
Evo i ja sam testirako, kod mene je vec drugo. Kod windows 7 mogu dva puta sici niz stepenice dok kod windowsa 8 mogu samo jednom.
-
6april
#769 Re: Windows 8
imas pp...ZenicaAB wrote:Sve je super,"sjajno,bajno2,ali kada "pogledam istini u oci",7_a mi je bila brza,zasto,ne razumijem! Sve sam ocistio,sredio,sistem je ok,ali 7_a je bila duplo brza! Jos da sam platio sistem,tek tada bih se kajao,iako je on po svemu lijep,izgleda sve cool,ali mi zao 7_ice sto izbrisah,u pm.
- muhafuca
#770 Re: Windows 8
Na kojem si spratu ? Koliko ima stepenica od jenog do drugog sprata? Visina stepenice?shiljak wrote:Evo i ja sam testirako, kod mene je vec drugo. Kod windows 7 mogu dva puta sici niz stepenice dok kod windowsa 8 mogu samo jednom.
Jel se inace bavis sportom pa si u formi ili si malo deblji?
Jel trcis punom brzinom niz stepenice ili ono lagani silazak i lagano nazad (u oba slucaja kojom prosjecnom brzinom se kreces) ?
Podatke molim pa da uporedimo
- shiljak
#771 Re: Windows 8
Bio sam u papucama, mora da je to problemmuhafuca wrote:Na kojem si spratu ? Koliko ima stepenica od jenog do drugog sprata? Visina stepenice?shiljak wrote:Evo i ja sam testirako, kod mene je vec drugo. Kod windows 7 mogu dva puta sici niz stepenice dok kod windowsa 8 mogu samo jednom.
Jel se inace bavis sportom pa si u formi ili si malo deblji?
Jel trcis punom brzinom niz stepenice ili ono lagani silazak i lagano nazad (u oba slucaja kojom prosjecnom brzinom se kreces) ?
Podatke molim pa da uporedimo![]()
![]()
-
T-pain
#772 Re: Windows 8
moze li mi neko reci koju verziju windows 8 da izaberem ? Unaprijed hvala

No product key is needed.

Last edited by T-pain on 28/10/2012 16:23, edited 1 time in total.
- shape of despair
#773 Re: Windows 8
Desktop verzija skype-a (verzija 6) ima problema.Gotovo je nemoguce napraviti video poziv,sagovornik mene vidi ja njega ne.Ako i radi,video jako prekida.
Metro skype mi stalno na arapskom,nista ne pomaze.
Metro ikonice su mi dosta ogranicene,dalo bi se tu jos dosta prosirenja ubaciti oko njihove manipulacije,notifikacija,baratanja velicinom,pozicijom.Dobro bi bilo da se za pozadinu u metru moze ubaciti custom wallpaper po zelji a ne samo nekoliko ponudenih color shema
Metro skype mi stalno na arapskom,nista ne pomaze.
Metro ikonice su mi dosta ogranicene,dalo bi se tu jos dosta prosirenja ubaciti oko njihove manipulacije,notifikacija,baratanja velicinom,pozicijom.Dobro bi bilo da se za pozadinu u metru moze ubaciti custom wallpaper po zelji a ne samo nekoliko ponudenih color shema
-
Teufik
#774 Re: Windows 8
Windows 8 ProT-pain wrote:moze li mi neko reci koju verziju windows 8 da izaberem ? Unaprijed hvala
- shape of despair
#775 Re: Windows 8
Jesi ovo sa torrenta skidao?Vidim na kickass-u ima ista ova verzija. Trebat ce ti aktivator kad instalirasT-pain wrote:moze li mi neko reci koju verziju windows 8 da izaberem ? Unaprijed hvala