Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vryzas

#751 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

sjooba wrote:
šas wrote: Još jedna grozna stvar je onaj asfaltirani parking. Nigdje nisu ostavili mjesta ni da se drvce posadi a da ne pričam o nekom parku/igralištu za djecu. Gdje se može provjeriti šta su planirali sa prostorom ispred zgrade, mislim na sve lamele od E1-E7? Općina ili..?
Igralista za djecu imas iza te dvije "stare zgrade" na petici. Znaci, dva ogromna igralista, sacuvana, uvijek puna djece, kakvih nema nigdje u Sarajevu.
Bolje je da parking naprave, jer se ondje vise ni sibica ne moze ubaciti.

Fakat hoce li biti sta od tog parkinga? :?
Ofirno mi vise da parkiram auto ispred nove zgrade u kojoj ne stanujem :D
novi.dan.nova.nafaka

#752 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

vryzas wrote:
sjooba wrote:
šas wrote: Još jedna grozna stvar je onaj asfaltirani parking. Nigdje nisu ostavili mjesta ni da se drvce posadi a da ne pričam o nekom parku/igralištu za djecu. Gdje se može provjeriti šta su planirali sa prostorom ispred zgrade, mislim na sve lamele od E1-E7? Općina ili..?
Igralista za djecu imas iza te dvije "stare zgrade" na petici. Znaci, dva ogromna igralista, sacuvana, uvijek puna djece, kakvih nema nigdje u Sarajevu.
Bolje je da parking naprave, jer se ondje vise ni sibica ne moze ubaciti.

Fakat hoce li biti sta od tog parkinga? :?
Ofirno mi vise da parkiram auto ispred nove zgrade u kojoj ne stanujem :D
Dragi moji, pročitajte moj post sa prethodne strane i imat ćete odgovor na vaša pitanja. :-D
Ispred zgrade je dugoročno planirana 2-etažna garaža...
Inače, sad planiraju postaviti rampu i ne znaju da li će se naplaćivati parking (što je po meni suludo, ali eto). Također, trebalo bi zahtijevati da se omogući prolaz na parkig od Vojničkog - ljudi trenutno ko' srndaći preskaču preko onog kanala... :lol:
gracic

#753 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
gracic wrote:Drage komšije,

u našoj zgradi dešavaju se nevjerovatne pljačke, osim svega ostalog što nam nije ugrađeno, a trebalo je biti, danas sam primjetio da na E2 u čitavom ulazu fale aparati za gašenje pa se pitam kako su to preko noći mogli dobiti noge, veoma zanimljivo...
Isto je i u E4 ulazu. Neki dan su bili tu aparati, a evo ih danas nema. Također, kod nas je ulaz po čitav dan otvoren, nemam pojma jel to majstori nešta još uvijek rade, ali je fakat vazda otvoreno. :roll:
Liftovi "ne rade do daljnjeg", nemamo još naziva ulice, meni još uvijek nisu završili sa popravkama koje smo definisali u Zapisniku. Javašluk samo takav. :x

p.s Koliko para te izašla ona brava što si spominjao i je li je problem samostalno promijeniti ?

Pozdrav,

Ugradio sam Italijanski cilindar SCUDO sa 5 ključeva. Cilindar je izuzetno dobre kvalitete. Cijena sa ugradnjom je 70 KM u ključarskoj radnji EVES. Kod njih možete uzeti ama baš sve što je potrebno, uslužni su i pristupačni cijenom. Probleme sa bravama i ključevima kod njih rješavam već desetak godina i uvijek sam bio prezadovoljan. Toplo preporučujem...
sevrez

#754 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

Pozdrav svima,

mi smo sad fakat ljuti :x

liftovi jučer ni jutros ne rade, samo preksinoć radio kad je neko useljavao na 5.sprat u E3..nema protekcije??? Kažu nama majstori što unose namještaj "lift ne radi, ovo su samo pustili da se unesu stvari".. pa ima li u ovoj državi imalo obraza?? mi unijeli stvari ručno, a nekom se može uključit lift...

parking ako zatvore, ja predlažem izlazak sviju nas dole i razgovor s Džekosom.. prave nas lude, iskeširamo stanove, a auto ću parkirati na vojničkom??

ovo za protupožarne aparate je blamaža samo takva, stavili ih da komisija prođe i povukli.. i što ih nisu stavili unutar vrata na spratovima?

Za Logosoft nemam riječi... sad nas preborajavaju.. kad ćemo doći onda do interneta?

Ako ima neko za organizovanje hajmo se odmah organizovati! Možemo napravit i sastanak sad u subotu poslijepodne dole na parkigu ispred svih ulaza.. ovo nas se sviju tiče..

btw mi ne možemo da dođemo do garantnog lista bojlera kao da je zelena karta za Ameriku :?
Qler

#755 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Qler »

I mene zanima kako je rijesen parking u novim zgradama na dobrinji? Ja sam sad u na dobirnji, i iskreno, strah me ako vi nemate obezbijedjen parking, bit ce parking zlata vrijedan, jer je i sada premija naci mjesto...
novi.dan.nova.nafaka

#756 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

sevrez wrote:Pozdrav svima,

liftovi jučer ni jutros ne rade, samo preksinoć radio kad je neko useljavao na 5.sprat u E3..nema protekcije??? Kažu nama majstori što unose namještaj "lift ne radi, ovo su samo pustili da se unesu stvari".. pa ima li u ovoj državi imalo obraza?? mi unijeli stvari ručno, a nekom se može uključit lift...

parking ako zatvore, ja predlažem izlazak sviju nas dole i razgovor s Džekosom.. prave nas lude, iskeširamo stanove, a auto ću parkirati na vojničkom??

ovo za protupožarne aparate je blamaža samo takva, stavili ih da komisija prođe i povukli.. i što ih nisu stavili unutar vrata na spratovima?

Za Logosoft nemam riječi... sad nas preborajavaju.. kad ćemo doći onda do interneta?

Ako ima neko za organizovanje hajmo se odmah organizovati! Možemo napravit i sastanak sad u subotu poslijepodne dole na parkigu ispred svih ulaza.. ovo nas se sviju tiče..

btw mi ne možemo da dođemo do garantnog lista bojlera kao da je zelena karta za Ameriku :?
Apsolutno sam za - hajdemo u Subotu u 11 sati!
gracic

#757 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

sevrez wrote:Pozdrav svima,

Apsolutno sam za - hajdemo u Subotu u 11 sati!
Ja sam također za sastanak, odgovara mi subota pa eto ako se uspijemo dogovoriti ja dolazim sigurno.
Što se Logosofta tiče imam dojam da se njima i radi i ne radi, ja sam zvao, raspitao se i ako ne riješe to u narednih sedam dana ja ću definitivno uzeti Telemach, imam ih ovdje u stanu i zadovoljan sam sa pruženim uslugama...
koma

#758 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

gracic wrote:
Ja sam također za sastanak, odgovara mi subota pa eto ako se uspijemo dogovoriti ja dolazim sigurno.
Što se Logosofta tiče imam dojam da se njima i radi i ne radi, ja sam zvao, raspitao se i ako ne riješe to u narednih sedam dana ja ću definitivno uzeti Telemach, imam ih ovdje u stanu i zadovoljan sam sa pruženim uslugama...
..koji ne mozemo uzeti dok ne dobijemo adresu(2 osobe iz Telemacha mi ovo potvrdile) :(
gracic

#759 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

koma wrote:
gracic wrote:
..koji ne mozemo uzeti dok ne dobijemo adresu(2 osobe iz Telemacha mi ovo potvrdile) :(

Ovdje se ne zna ko pije a ko plaća...
sevrez

#760 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

s obzirom da nas ima koji radimo subotu :) predlažem u 17:30 neformalni sastanak na novoasfaltiranom parkingu ispred ulaza.

nadam se da će nas biti barem nekoliko kako bi prodiskutovali ovo sve.

očekivala sam od LOLa puno više zalaganja .. znam da nismo jedini ali ..eto očekivala sam više..
novi.dan.nova.nafaka

#761 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

sevrez wrote:s obzirom da nas ima koji radimo subotu :) predlažem u 17:30 neformalni sastanak na novoasfaltiranom parkingu ispred ulaza.
očekivala sam od LOLa puno više zalaganja .. znam da nismo jedini ali ..eto očekivala sam više..
Eto, onda hajdemo u Subotu u 17:30.
Također, po meni, mislim da bi bilo dobro da odmah izaberemo predstavnike stanara za sve ulaze - već smo svi naveli bruku razloga radi čega je bitno hitno organizovanje. A bez predstavnika stanara nismo u mogućnosti (gotovo) ništa uraditi...
Kako ostali budu useljavali i ne budu zadovoljni postojećim predstavnicima neka se organizuju i biraju nove. Može li tako ?
Sa predstavcima možemo ganjati i parking, i liftove, aparate za gašenje, Logosoft/Telemach ili šta već, i sve ostalo.
gracic

#762 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

sevrez wrote:s obzirom da nas ima koji radimo subotu :) predlažem u 17:30 neformalni sastanak na novoasfaltiranom parkingu ispred ulaza.
Također, po meni, mislim da bi bilo dobro da odmah izaberemo predstavnike stanara za sve ulaze - već smo svi naveli bruku razloga radi čega je bitno hitno organizovanje. A bez predstavnika stanara nismo u mogućnosti (gotovo) ništa uraditi...
Kako ostali budu useljavali i ne budu zadovoljni postojećim predstavnicima neka se organizuju i biraju nove. Može li tako ?
Sa predstavcima možemo ganjati i parking, i liftove, aparate za gašenje, Logosoft/Telemach ili šta već, i sve ostalo.

Slažem se u potpunosti, ja ću sigurno doći u 17:30 pa ćemo malo prodiskutovati. Ne znam kako izabrati prestavnike ulaza ako nas bude samo troje (toliko nas trenutno vodi diskusiju). Svejedno treba napraviti prvi korak a nadam se da će nas pojaviti što više pa da vidimo šta i kako dalje...
koma

#763 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

gracic wrote: Slažem se u potpunosti, ja ću sigurno doći u 17:30 pa ćemo malo prodiskutovati. Ne znam kako izabrati prestavnike ulaza ako nas bude samo troje (toliko nas trenutno vodi diskusiju). Svejedno treba napraviti prvi korak a nadam se da će nas pojaviti što više pa da vidimo šta i kako dalje...
Nisu svi na forumu, na zalost. Predlazem da postavimo obavjestenje na sva 4. ulaza i zakazemo neki termin koji ce omoguciti ljudima da isplaniraju dolazak. Ponedjeljak/ utorak, 19h, moj prijedlog.. Dolazimo i mi(cetvrti :wink: )
Rimad

#764 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Rimad »

Potrebno je 50% potpisa svih stanara iz ulaza za predstavnika ulaza. Mislim da se može birati predstavnik ulaza ili čitave zgrade, ali nisam siguran. Mislim da je najlakše da svaki ulaz ima svog predstavnika.

Ako vas bude vrlo malo, možete biti neka vrsta organizacijskog odbora. Okačite obavještenje da se saziva skup stanara, npr. u roku jedne do dvije sedmice, pa onda izaberite predstavnika. Ako i na tom skupu ne bude barem 50%, to i nije problem. Možete izabrati predstavnika, a od onih koji nisu došli, možete naknadno uzeti potpise.
_Fantom

#765 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by _Fantom »

. . . Dolazimo i mi 5.ti ... ( 17:30h sutra ) . . .

Tema se prati !
Rimad

#766 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Rimad »

koma wrote:
gracic wrote:
Šta znači dobiti adresu?

Dosta novih zgrada u Sa još uvijek nema pravu adresu. Npr. zgrade Tibre još nemaju brojeve, već se na pošiljkama napiše nešto tipa "naziv ulice, bb, objekat C, ulaz A". Da bi dobili pravu adresu (naziv ulice i broj) mogu proći i godine.

Ne vidim zašto bi bio problem da vam adresa bude npr. "naziv ulice, bb, lamela E3". Jedino ako nemate ulicu?! Šta vam piše u ugovoru, koja je ulica?

Tibra, dok je gradila svoje stanove, je uvela kablovsku BH Cabel Net-a (sadašnji Telemach), pa su kablovi ugrađeni u zid i nije bilo takvih zahtijeva.

Šta kod vas piše u ugovoru? Zar telefonski, internet i kablovski priključak nije standard?
gracic

#767 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

Onda, šta smo dogovrili?
koma

#768 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Rimad wrote:
Šta znači dobiti adresu?

Dosta novih zgrada u Sa još uvijek nema pravu adresu. Npr. zgrade Tibre još nemaju brojeve, već se na pošiljkama napiše nešto tipa "naziv ulice, bb, objekat C, ulaz A". Da bi dobili pravu adresu (naziv ulice i broj) mogu proći i godine.

Ne vidim zašto bi bio problem da vam adresa bude npr. "naziv ulice, bb, lamela E3". Jedino ako nemate ulicu?! Šta vam piše u ugovoru, koja je ulica?

Tibra, dok je gradila svoje stanove, je uvela kablovsku BH Cabel Net-a (sadašnji Telemach), pa su kablovi ugrađeni u zid i nije bilo takvih zahtijeva.

Šta kod vas piše u ugovoru? Zar telefonski, internet i kablovski priključak nije standard?
Nemamo ni ulice :) Telemach je vec spojen infrastrukturno, ali signal nije pusten(koliko ja znam). Meni je bilo logicn da, ako su vec spojili, postoji mogucnost prikljucenja, ali su mi dva zaposlenika Telemacha rekla dok ne dobijemo Adresu(Ulica + broj/ oznaka- whatever) ne mozemo napraviti ugovor, tj. dobiti prikljucak.
novi.dan.nova.nafaka

#769 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

koma wrote:
gracic wrote: Slažem se u potpunosti, ja ću sigurno doći u 17:30 pa ćemo malo prodiskutovati. Ne znam kako izabrati prestavnike ulaza ako nas bude samo troje (toliko nas trenutno vodi diskusiju). Svejedno treba napraviti prvi korak a nadam se da će nas pojaviti što više pa da vidimo šta i kako dalje...
Nisu svi na forumu, na zalost. Predlazem da postavimo obavjestenje na sva 4. ulaza i zakazemo neki termin koji ce omoguciti ljudima da isplaniraju dolazak. Ponedjeljak/ utorak, 19h, moj prijedlog.. Dolazimo i mi(cetvrti :wink: )
Pih, ja nažalost nemam pristup printeru - ali hajde de onda da vidimo Sri-Čet u 19h da objavimo okupljanje, kako bi dali ipak malo više vremena ljudima, a 5-6 dana je sasvim dovoljno...
Neka neko otprinta obavještenje i postavi na svim ulazima.
A za predstavnike stanara, imajući u vidu procente koji su navedeni, se bojim da ih po tom kriteriju imati ni do kraja godine. Veliko je pitanje koliko ljudi će uopšte useliti u zgradu i biti tu (lamele H su poluprazne, koliko sam mogao vidjeti) - kažem, kome se ne sviđa prvoizabrani neka pokreće inicijativu za promjenu.
Ovako neorganizovani nismo nikuda doprli...
gracic wrote:Onda, šta smo dogovrili?
Eto, hajdemo onda postaviti pismeno obavještenje za sve da organizujemo u Četvrtak, u 19 sati. Taman da imaju vremena da vide i organizuju se...
koma

#770 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Eto, hajdemo onda postaviti pismeno obavještenje za sve da organizujemo u Četvrtak, u 19 sati. Taman da imaju vremena da vide i organizuju se...
Ja sam za :thumbup:
Rimad

#771 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by Rimad »

koma wrote:
Rimad wrote:
Šta znači dobiti adresu?

Nemamo ni ulice :) Telemach je vec spojen infrastrukturno, ali signal nije pusten(koliko ja znam). Meni je bilo logicn da, ako su vec spojili, postoji mogucnost prikljucenja, ali su mi dva zaposlenika Telemacha rekla dok ne dobijemo Adresu(Ulica + broj/ oznaka- whatever) ne mozemo napraviti ugovor, tj. dobiti prikljucak.
Prvi put za ovo čujem. Ako je Telemachu problem zbog ulice, šta je sa ostalim: Elektroprivreda, Toplane itd? Je li to znači da vam neće pustiti struju i grijanje?

Da li su vam ugradili brojila za struju? Ako jesu, onda vam moraju nekako dostavljati račune. Ako može EP da pusti struju, zašto ne bi mogao i Telemach pustiti signal za kablovsku? Jednostavno uzmete istu adresu sa računa za struju i natjerajte Telemach da je prizna, dok ne dobijete pravu adresu.

Mislim da se trebate i oko ovih stvari pozabaviti, pored kvarova, jer adresa neće doći sama po sebi i ne znam koliko uopšte ta procedura traje. Da li se dobijanje adrese plaća i da li je skupo. Ako je dobijanje adrese preskupo, onda natjerajte kantonalni fond da je plati.
gracic

#772 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by gracic »

koma wrote:
Ja sam za :thumbup:
Što se mene tiče može u četvrtak u 19 sati.
_Fantom

#773 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by _Fantom »

. . . takodjer moze, Cetvrtak 19h !

:bih: :D
novi.dan.nova.nafaka

#774 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Rimad wrote: Prvi put za ovo čujem. Ako je Telemachu problem zbog ulice, šta je sa ostalim: Elektroprivreda, Toplane itd? Je li to znači da vam neće pustiti struju i grijanje?

Da li su vam ugradili brojila za struju? Ako jesu, onda vam moraju nekako dostavljati račune. Ako može EP da pusti struju, zašto ne bi mogao i Telemach pustiti signal za kablovsku? Jednostavno uzmete istu adresu sa računa za struju i natjerajte Telemach da je prizna, dok ne dobijete pravu adresu.

Mislim da se trebate i oko ovih stvari pozabaviti, pored kvarova, jer adresa neće doći sama po sebi i ne znam koliko uopšte ta procedura traje. Da li se dobijanje adrese plaća i da li je skupo. Ako je dobijanje adrese preskupo, onda natjerajte kantonalni fond da je plati.
Prijatelju, izvini, ali ja sam već napisao na jednom od postova da su mi iz Fonda (Adi) rekli da proces davanje imena ulice traje mjesec dana od prve useljene lamele, dakle, ime ulice dobijamo u naredne 2 sedmice. ;-)
Logosoft ganjamo iz razloga što imaju daleko najbolju ponudu u odnosu na ostale, čak su im telefonski pozivi jeftiniji u odnosu na BHT u nekim slučajevima (detaljnije na postu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p6288659). S druge strane mnogi korisnici se jako žale na usluge Telemacha, i o tome se može pročitai na ovom topicu: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... start=3200. Mnogi se valjda i odjavljuju zbog ogromnih problema koje imaju...
Međutim, što neko reče, i mene počinju lagano nervirati svojom inertnošću, a plus što su u zaostatku u odnosu na Telemach i BHT koji imaju položenu infrastrukturu odmah u startu...
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 09/09/2011 16:54, edited 1 time in total.
sandih

#775 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sandih »

Prvo pozdrav novim komsijama, cestitke na kupovini i potvrda da stizem sutra u 17:30 :)

U proteklih par dana bio sam u kontaktu sa ekipom iz Logosofta i danas mi se javila gospođa/ica Belma i potvrdila da ce vjerovatno u ponedjeljak skupljati potpise zainteresovanih i citiram "užurbano nastaviti na ugradnji infrastrukture". Sva raja koja su zainteresovana preporučujem da se javite njoj direktno na telefon +387 61 721 473 i dogovorite termin koji vam odgovara za ovo potpisivanje.

Pozdrav,
Sandi
Post Reply