Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#751 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

zvrk wrote:http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 696&type=1

ovi malisani su jucer ujutro NESTALI
skupa sa svojom kucicom, malom, drvaneom.

MOLIM VAS obratite pažnju i ako ih igdje vidite - zovite na 061 051 235

maleni imaju smjestaj, a vakcine su ih cekale :(
kuda su se motali, da znam ako se nadjem tu negdje da obratim paznju.. ako ne smEs javno, posalji mi pp.. joj, dokle vise :(
STA IM RADE PA IM TOLIKO SMETAJU :( :( :(
zvrk

#752 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zvrk »

bili su samo u svojoj kucini, maleni skroz :(

neko ih je ostavio tu prije 7 dana i dobili kucicu...
i prokletinja ih prvo pomjerila dalje od zgrade i onda su nestali :(

Aerodromsko naselje, zadnji red zgrada do aerodroma :(

samo da nam ih je naci :(
danielito241

#753 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by danielito241 »

pakica_ wrote:
danielito241 wrote:ovaj muski mi je zanimljiv,ker,znali se kolko je star, nezgodno bi mi bilo uzet ga ako je stariji,imam malo dijete znas,to ja najvise radi njega uzimam,pa da nebi bilo stogod,opet je nekako najsigurnije uzet psa malenog pa da odrasta uz gazdu,
joj Boga mi, sasvim slucajno sam otkrila ove malce, tako da pojma nemam o detaljima.. mozda da pokusas preko youtubea da stupis u kontakt s ljudima koji ga poklanjaju..
a znam o cemu pricas kada hoces da pas odrasta uz gazdu, tako da ako vidim nesto drugo, javim, mada vjerujem da bi ovi brzo navikli na hijerarhiju, ali opet bitno je biti siguran zbog djeteta :D
ja trenutno trazim dom jednom stenetu, ali biti ce vjerovatno srednje velicine (do nekih 25kg) ne znam jel' to puno :D
koja je vrsta psa???
danielito241

#754 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by danielito241 »

jel se moze nac pas labrador igdi,za udomit,al scene malo,nek mi se javi u pp ako netko zna
pakica_

#755 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

danielito241 wrote:
pakica_ wrote:
danielito241 wrote:ovaj muski mi je zanimljiv,ker,znali se kolko je star, nezgodno bi mi bilo uzet ga ako je stariji,imam malo dijete znas,to ja najvise radi njega uzimam,pa da nebi bilo stogod,opet je nekako najsigurnije uzet psa malenog pa da odrasta uz gazdu,
joj Boga mi, sasvim slucajno sam otkrila ove malce, tako da pojma nemam o detaljima.. mozda da pokusas preko youtubea da stupis u kontakt s ljudima koji ga poklanjaju..
a znam o cemu pricas kada hoces da pas odrasta uz gazdu, tako da ako vidim nesto drugo, javim, mada vjerujem da bi ovi brzo navikli na hijerarhiju, ali opet bitno je biti siguran zbog djeteta :D
ja trenutno trazim dom jednom stenetu, ali biti ce vjerovatno srednje velicine (do nekih 25kg) ne znam jel' to puno :D
koja je vrsta psa???
mjesanac, avlijaner :D
http://img689.imageshack.us/img689/6883/30122011921.jpg
pakica_

#756 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

danielito241 wrote:jel se moze nac pas labrador igdi,za udomit,al scene malo,nek mi se javi u pp ako netko zna
Bogme, slabo se rasni psi tek tako dijele.. nisam znala da tipujes na takvog, sorry, ovaj kojeg ja imam nije rasni..
zengi

#757 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Pa ovi ljudi su zaista interesantni. Svi bi neke guzovace a ni sami ne znaju zasta ce im ta guzovaca.

Neki dan pricam sa jednim ljubiteljem pasa i on mi kaze evo dat cu ti jednu ideju.
Hajd jarane daj, meni samo trebaju dobre ideje.

Uzmes ovako psa sa ulice i istreniras ga da bude ovcarski pas, da cuva ovce da ih sakuplja i vraca i onda ga odvedes na selo gdje ljudi imaju ovaca i svako ce ga usvojiti.

:-) :-) :-) :-)

Kad smo vec kod labradora i pasa "sa papirima".

Moja nećaka je kupila tako neko crno kuce sa papirima labradora i kuce polako izraslo u nesto sto lici na sve samo ne lici na labradora. Nesto kao mjesanac nekog baraka. :lol: :lol: :lol: :lol:
Cober

#758 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Cober »

Danielitu treba igračka za dijete. Uzima to biće kao stvar dok mu treba. Možda i to privremeno pomogne nekom psu, a možda se rodi i ljubav i kod Danielita osim kod klinca, ko zna. Mada takav odnos na kraju većinom rezultira psom na lancu koji se zaboravi nakon prvog interesovanja i dalje robija svoje, ili u boljem slučaju izbacivanjem na ulicu.. Ali ko zna, ima dobrih ljudi, možda je Danielito jedan od njih, ali ako je ljubav a ne kratkotrajni interes u pitanju, ćemu onda rasni pas pored toliko i malenih i rastom malih na udomljavanju..
pakica_

#759 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

zengi wrote:Pa ovi ljudi su zaista interesantni. Svi bi neke guzovace a ni sami ne znaju zasta ce im ta guzovaca.

Neki dan pricam sa jednim ljubiteljem pasa i on mi kaze evo dat cu ti jednu ideju.
Hajd jarane daj, meni samo trebaju dobre ideje.

Uzmes ovako psa sa ulice i istreniras ga da bude ovcarski pas, da cuva ovce da ih sakuplja i vraca i onda ga odvedes na selo gdje ljudi imaju ovaca i svako ce ga usvojiti.

:-) :-) :-) :-)

Kad smo vec kod labradora i pasa "sa papirima".

Moja nećaka je kupila tako neko crno kuce sa papirima labradora i kuce polako izraslo u nesto sto lici na sve samo ne lici na labradora. Nesto kao mjesanac nekog baraka. :lol: :lol: :lol: :lol:
to mi bas veceras prica jaran.. istu pricu :D crno stene "labradora" sve normala :D kako je raslo, tako se boja dlake haman pa promijenila, narasla "kosa", cuko se izduzio od njuske do repa, a ost'o nizak, i zdend'o se :D
tako da i s tim rasnim nisi ziher nikad :D
danielito241

#760 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by danielito241 »

oprostite na nerazumijevanju,ali,ja volim pse,sve,ne samo pojedinacnu vrstu,svejedno mi je koje je vrste,ali volim naravno i svoje dijete kao i vi koji imate dijete,i nebi zelio nekog psa mjesanca pa da jednog dana izraste u tele pa da nas sve pojede,zelio bi nekakvog malenog psica,kojeg bi naravno ja cuvo i uzdrzavo ga,a labradora sam vidio na reklami na rtl-u kako se igra sa djecom sa posebnim potrebama,i malo sam procacko po netu o tome psu i ucinio mi se zanimljiv,pa sam zato predlozio to ako ga netko ima a dao bi ga da sam ga voljan ja uzeti,a ne zato sto mene nekakvi hirovi pucaju,. tek sam se nedavno skucio i imam previse prostora oko kuce,pa bi zelio jednog psa,al meni se cini da cu ga morat van nasih granica trazit,... :twisted:
pakica_

#761 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

danielito241 wrote:oprostite na nerazumijevanju,ali,ja volim pse,sve,ne samo pojedinacnu vrstu,svejedno mi je koje je vrste,ali volim naravno i svoje dijete kao i vi koji imate dijete,i nebi zelio nekog psa mjesanca pa da jednog dana izraste u tele pa da nas sve pojede,zelio bi nekakvog malenog psica,kojeg bi naravno ja cuvo i uzdrzavo ga,a labradora sam vidio na reklami na rtl-u kako se igra sa djecom sa posebnim potrebama,i malo sam procacko po netu o tome psu i ucinio mi se zanimljiv,pa sam zato predlozio to ako ga netko ima a dao bi ga da sam ga voljan ja uzeti,a ne zato sto mene nekakvi hirovi pucaju,. tek sam se nedavno skucio i imam previse prostora oko kuce,pa bi zelio jednog psa,al meni se cini da cu ga morat van nasih granica trazit,... :twisted:
nece vas nijedan pojesti (ako je pravilno odgojen hehe) :D
i psi i djeca imaju specijalnu vezu, jer su i jedni i drugi iskreni i neiskvareni, ne znaju se pretvarati.. samo pas kojeg su djeca terorisala moze pokazati nelagodu prema djetetu, a nijedan drugi nece.. pogotovo ako uzmete stene bilo koje rase, pa i mjesanca i da odrastaju skupa.. vjeruj, vise puta sam gledala bebe kako rastu uz mjesance koji imaju i po 40-60kg, ali su prema djetetu nevjerovatno pazljivi i cuvaju ga zivotom! ja razumijem strah za dijete da mu nece pas nesto, ne daj Boze, nazao uciniti, ali rasa je zadnja stvar na koju se treba gledati kada se uzima pas.. treba se gledati karakter pojedinca.. i treba uloziti puno vremena da se od bilo kojeg psa dobije ono sto se zeli.. nijedan pas, pa tako ni retriveri kojeg masovno uzima raja s djecom, ili oni koji se ne zele plaho zahmetiti psom, nisu programirani da imaju savrsene manire..
ruzit ce me zengi, ali moram spomenuti cezara koji super kaze: pas je prvo zivotinja, zatim pas, zatim rasa/vrsta psa, pa tek onda "ime".. e to "ime" je ono sto vi (cijela porodica) gradite svojim stavom i odgojem..
tako ja imam dobermana od kojeg ljudi bjeze k'o djavo od krsta, ali moj doberman nije kao neki tamo doberman koji ce nekome otkinuti ruku iz hira, kakvih ima (ali sve rase imaju i divljake i maze), nego je maza koja cuva djecu, nebitno znao ih ili ne.. tako je ljetos stao u odbranu djeteta kojeg prvi put vidi kada mu je u susret isla neka pomahnitala lutalica koju ocito djeca terorisu, pa ih ne voli.. umalo nije doslo do belaja, ali sreca, moj basta je dovoljno zaj.. stav nabacio i dovoljno glasno zalajao, da je taj samo podvio rep i otis'o.. nadam se da me shvatas.. cak psi koje spasis od hladnoce i gladi (lutalice) znaju biti vjerniji x puta od onih koje masno platis samo zato sto na zutom komadu papira pise lars von bekenbauer i uz kojeg dobijes knjizicu da ga nepoznati ljudi mogu pipat u ringu..
mozda ti zvucim licemjerno sto zagovaram udomljenje lutalice, a sama imam rasnog psa, ali evo da i to kazem- ja svog dobera nisam kupila.. dobila sam ga prije 4 mjeseca i sada bi poginuli jedno za drugo, ali vjeruj da nista manje ne bih voljela ovu mrcinu ni da je mix..
tako te jos jednom molim, ako vec imas uslove, volju, zelju, novac, vrijeme i ljubav prema krznenim lopticama, pogledaj malo po ulicama svog grada kakvih sve ljepotica i ljepotana ima (a ako ih nema po tvom gradu, bujrum u moj, ima ih raznoraznih), pa ako ti labrador nije velik, nece ni "ulicar" izrasti u nesto vece i molim te, uzmi nekog takvog sebi.. djetetu ti nece puno predstavljati to da li je on labrador, doberman ili mikser, voljet ce ga jer ce to biti njegov pas, njegovo "ime" koje cete skupa izgraditi..
(izvinjavam se na duzini posta, ali nista nisam mogla izostaviti)
Pasiflora

#762 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Evo jedna relacija psa od cca 90kg i vrlo malog djeteta:
http://www.youtube.com/watch?v=wihEDVyPkug
Altheda

#763 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Altheda »

Jučer sam našla malo štene, mislim da ima već nekoliko sedmica, gleda, gega se, ima zubiće, muško je.
Bio je promrzao, gladan, uplašen, prljav. Utoplila sam ga i hranim ga, ali nemam uslove da ga zadržim, sutra još i putujem i ne znam šta da radim s njim. :(

Mnogo cvili od jutros, jučer je cijeli dan spavao, valjda mu je bilo previše hladno. Ne znam šta da radim s njim, tražila sam neke savjete po internetu, ali mi je najgore što nisam u mogućnosti da ga zadržim i brinem se o njemu, jer zaista nemam uslova i vremena. :(

Znam da na slici nije nešto, nisam ga okupala, nisam smjela, bojim se da se ne prehladi, a slikala sam ga jučer, čim sam ga našla.
Ima li iko ko bi htio da mu pruži dom, hitno je. :(
Javite mi se na PP ako želite, pa ćemo se dalje dogovarati.

Image
medoba

#764 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by medoba »

Cao,
evo javljam se povodom udomljavanja stenca, ja trenutno imam jednog malog "Beni"-ja mada jos ne reaguje na ime, tako da ako se preseli kod tebe mozes izabrati novo ime, inace je beba prava, kompletan veterinrski tretman do sada je uradjen(primio tri vakcine, tretiran protiv parazita i sve ostalo sto ide , kao kod bebe, ima svoju knjizicu gdje je sve i evidentirano). Posto mu se ne zna porijeklo a samim tim ni rasa, po analizi veterinara, mjesanac-muski je (star oko 3 mjeseca) ali koji nece puno narasti. Evo saljem i malo slika pa ako ti bude zanimliv, javi se pa se dogovorimo oko detalja (prevoz i td.)
Image
Image
Image
Image
kis.napraforgo

#765 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kis.napraforgo »

evo prvo sam pisala na izgubljeno-nadjeno, vec su mi neki potvrdili da se ipak radi o lutalici (sto ne mogu da prihvatim, a necete ni vi kada ga vidite). zato evo sebi dajem za pravo da ga stavim ovdje i da mu pokusam naci dom. imala sam priliku da ga vidim dva puta i pas je zaista divan, miran, maza, ostavlja dojam kucnog psa, ne plasi se ljudi, i zaista OCAJNO TREBA DOM. znam da ljudi placaju ogromne svote za ovakve pse, nisam strucnjak ali mislim da je rijec o stafordu. evo prilike da dobijete takvog psa besplatno i ucinite divno djelo. doduse pas nije kod mene, ali ako bi se neko ozbiljno zagrijao mislim da bi ga lako pronasli.
Image Image
pakica_

#766 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by pakica_ »

ima li neko zainteresovan za zlatnu retriverku, 5 mjeseci.. poklanja jedan momak, pa ako je neko za, javite se ;)

edit: udomljena :D
Last edited by pakica_ on 01/02/2012 10:27, edited 1 time in total.
minjonja

#767 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

kis.napraforgo wrote:evo prvo sam pisala na izgubljeno-nadjeno, vec su mi neki potvrdili da se ipak radi o lutalici (sto ne mogu da prihvatim, a necete ni vi kada ga vidite). zato evo sebi dajem za pravo da ga stavim ovdje i da mu pokusam naci dom. imala sam priliku da ga vidim dva puta i pas je zaista divan, miran, maza, ostavlja dojam kucnog psa, ne plasi se ljudi, i zaista OCAJNO TREBA DOM. znam da ljudi placaju ogromne svote za ovakve pse, nisam strucnjak ali mislim da je rijec o stafordu. evo prilike da dobijete takvog psa besplatno i ucinite divno djelo. doduse pas nije kod mene, ali ako bi se neko ozbiljno zagrijao mislim da bi ga lako pronasli.
Image Image
evo sad se na facebooku spominje ime bivse vlasnice. izgleda da je zaista izbacen, a ne samo neka umiljata lutalica.
alica.k

#768 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

minjonja wrote:
kis.napraforgo wrote:evo prvo sam pisala na izgubljeno-nadjeno, vec su mi neki potvrdili da se ipak radi o lutalici (sto ne mogu da prihvatim, a necete ni vi kada ga vidite). zato evo sebi dajem za pravo da ga stavim ovdje i da mu pokusam naci dom. imala sam priliku da ga vidim dva puta i pas je zaista divan, miran, maza, ostavlja dojam kucnog psa, ne plasi se ljudi, i zaista OCAJNO TREBA DOM. znam da ljudi placaju ogromne svote za ovakve pse, nisam strucnjak ali mislim da je rijec o stafordu. evo prilike da dobijete takvog psa besplatno i ucinite divno djelo. doduse pas nije kod mene, ali ako bi se neko ozbiljno zagrijao mislim da bi ga lako pronasli.
Image Image
evo sad se na facebooku spominje ime bivse vlasnice. izgleda da je zaista izbacen, a ne samo neka umiljata lutalica.
:x
znaci zna se ciji je pas?
imamo li zakon po kom se moze kaznit?
kis.napraforgo

#769 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kis.napraforgo »

http://www.mvteo.gov.ba/org_struktura/s ... H/?id=2331 Poglavlje II, član 4 b). Ali meni je trenutno vise stalo da se ovaj mali skloni s ulice, ta neka vlasnica sto je spominju me sad ne zanima, bitnije je prvo zbrinuti psa. Bas mi je drago sto je postao popularan :-D tako da- pozurite da ga usvojite, bice guranja :)
alica.k

#770 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by alica.k »

ja sam stavila na svoj FB, ali bas bih volila da se kazni ta vlasnica. ne mozes izbacit cuku iz kuce koji nije naucen na zivot na ulici, to je pravo oholo.
HojHajOj joj!

#771 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by HojHajOj joj! »

I mene zanima ko je vlasnica... Zakon ne podrazumjeva samo zaštitu pasa koji su rodjeni na ulici i izloženi stalnom teroru od strane prolaznika itd.,već neke pse treba zaštiti i od samih vlasnika... :/ Nažalost kod nas je tako u mnogim slučajevima. A i ne samo kod nas... Moramo početi primjerima pokazivati šta je pravi način. Ako ona bude snosila neku odgovornost za ono što je uradila psu, noviji naraštaji će na njenom primjeru učiti i to je put ka napretku na ovom polju :wink:
zengi

#772 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by zengi »

Ne postoje PSI LUTALICE, postoje jedino NAPUSTENI ILI IZBACENI PSI!

Minjonja, ako stupis u kontakt sa osobom koja je izbacila ovog psa, molim te "pozdravi" i nju i njene naj milije od raje sa sa-x.
minjonja

#773 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by minjonja »

zengi wrote:Ne postoje PSI LUTALICE, postoje jedino NAPUSTENI ILI IZBACENI PSI!

Minjonja, ako stupis u kontakt sa osobom koja je izbacila ovog psa, molim te "pozdravi" i nju i njene naj milije od raje sa sa-x.
da ja znam tu zenu, da znam da mi je komsinica iz ulaza pored ili sprata nize ili bilo gdje, da ja znam da ga je ona izvodila a sad odjednom cuko luta gradom, nazvala bi policiju i rekla osoba ta i ta je izbacila psa, povecava broj pasa na ulici, mozete li istraziti molim vas istraziti taj slucaj, zivi na adresi toj i toj, ovo sad je sve rekla kazala, samo je jedna osoba napisala ime bivse vlasnice, ne znam je li istina uopste sta pise, odakle njoj informacija.

uglavnom cuko je sklonjen sa ulice, nalazi se kod jedne djevojke koja vec ima zivotinje i nece ga moci dugo zadrzati tako da joj treba pomoci oko hrane i oko udomljavanja.
kis.napraforgo

#774 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by kis.napraforgo »

dok sam setala s psom danas nasla sam ovo dvoje malenih jadnicaka kako drhte na snijegu:( mama ih je sklonila u neciju bastu, u grmlje, malo kasnije se i pojavila i pocela da laje na nas. od zene koja tu zivi sam trazila barem kartonsku kutiju da ih sklonim sa snijega, jedva sam dosla do nih ali su toliko cvilili da ih nisam mogla uhvatiti da ih stavim u kutiju:( kuju sam nahranila, donijela im neki stari dzemper ako nista da na to legnu. ne mogu ih skloniti kod sebe u bastu jer mi je njihova mama problem, necu da joj ih uzimam a nju ne mogu voditi kod sebe zbog svog psa s kojim odavno nije u dobrim odnosima (i moja je zenka). evo kontam kako je nocas hladno, a bice ovih dana jos gore, i garant ih je bilo jos ali su samo dva ostala :( ako znate sta da radim s njima, pomozite. najbolje bi bilo i kuju i njih zajedno u pansion il kod nekoga, barem dok malo porastu. zamolila bih forumase da proslijede slike na facebook jer ga ja ne koristim.
Image

Uploaded with ImageShack.us
Pasiflora

#775 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi

Post by Pasiflora »

Dok nesto ne smislis da ih se smjesti, vazno je da mamu hranis. Ona ce ih dojiti i ako bude sita, malci imaju sanse da izdrze po ovoj hladnoci. Mislim da ce mama naci neko skloniste (ne znam kakva je situacija u kvartu) - barem neku rupu gdje ce ih zavuci, ali je jako vazno da ona dobro jede i da ima vodu.
Post Reply