Kakvi smo sa Akvaristikom
Moderator: anex
- bushido
#751 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Bravo Bekire,super si ovo sve slozio za kratko vrijeme i ribe i biljke,super slike

-
strafna
#752 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
pozz ljudi evo malo novog setup-a izbacio sam one cupove i oblo kamenje a stavio sam sedru sad za sad je tako jos planiram mozda ubaciti jedan pelcer kriptokorine pa ako opstabe opstane...
PS:Eto ako ko i ima kriptokorine nek se javi.

-
zdruzdjo
#753 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
e strafna dva pitanjastrafna wrote:pozz ljudi evo malo novog setup-a izbacio sam one cupove i oblo kamenje a stavio sam sedru sad za sad je tako jos planiram mozda ubaciti jedan pelcer kriptokorine pa ako opstabe opstane...
prvo gdje kupujes ribice, jer vidim par primjeraka koje bih volio imati (bar slicne)
drugo kakav ti je ovo pjesak. meni ne treba, nego prijatelju koji ganja nesto ove boje. volio bih i ja ali mi mrsko sad vaditi ovaj.
-
strafna
#754 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Druze imas PP da nikog ne reklamiram a takodje i ne areklamiram

- chuchumbamayumbe
#755 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Narode,
Kako se rijesiti puzeva u akvarijumu!?
Mene nema kuci vec 3 mjeseca, naoktilo ih ne milion, zena neki dan izvadila punu chontru i ima ih jos milion!
Povadila je sve biljke!
Ja joj savjetovao da ode do Mufida, imao je dvije velike Botie po paprenoj cijeni, da li bi one rijesile problem?
Ili neki preparat?!!?!?
Unaprijed hvala!
Mene nema kuci vec 3 mjeseca, naoktilo ih ne milion, zena neki dan izvadila punu chontru i ima ih jos milion!
Povadila je sve biljke!
Ja joj savjetovao da ode do Mufida, imao je dvije velike Botie po paprenoj cijeni, da li bi one rijesile problem?
Ili neki preparat?!!?!?
Unaprijed hvala!
-
zdruzdjo
#756 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
meni recimo nisu palile varijante sa bociama. cak i ako ih jesu jele to nije bilo nista primjetno.chuchumbamayumbe wrote:Narode,
Povadila je sve biljke!
Ili neki preparat?!!?!?
Unaprijed hvala!
najbolje mi se pokazivala "mehanicka" varijanta tj. zavezem par komada mrkve kuhane za konac i spustim u akvarium i ugasim svjetlo i nakon dva sata samo izvadim i otresem i ponovo. poslije verovatno je i bociama lakse dok su puzici mali i ne moraju se puno peglati sa njima. nisam ih se nikad uspio u potpunosti otarasiti. zakote se i u filteru pa onda ih i filter rasipa dok su u fazi jajasaca. preparati ni slucajno, vecina su opasni i po ribice.
- chuchumbamayumbe
#757 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Vidjao sam prije neke preparate, ali ne vjerujem da to ne skodi ribama.
Reci cu joj da za poetak zada mrkvu, pa da vidimo sta ce se desiti.
Kada mi je poslala slike, mene zamalo nije strefilo!

-
laku
#758 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
pozdrav kolegama,iz licnog iskustva mogu reci da su Anentome Helena-puz ubica
(jedu barske puzeve),najbolje prirodno rjesenje za barske puzeve,ne diraju druge organizme(ribice i biljke),mogu se razmnozavati,nisu osjetljivi,da skratim pricu extra rjesenje,(cijena 6-8 KM)rodjak i ja ih radimo pa ako ima interesanata moj mob.061 340 342
- uradi sam
#760 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
-
doktor78
#761 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Stigao Zajacov katalog...
- Bekir_SA
#762 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
meni prije 10 dana, ebay je puno jeftiniji...doktor78 wrote:Stigao Zajacov katalog...
- Bekir_SA
#763 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Ako kome treba aktivni ugljen rado cu mu pokloniti jedno pakovanje...
Isto tako i jedan korijen-panj MOPAN...
Isto tako i jedan korijen-panj MOPAN...
-
doktor78
#764 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Slazem se, cijene su zaraBekir_SA wrote:meni prije 10 dana, ebay je puno jeftiniji...doktor78 wrote:Stigao Zajacov katalog...
- uradi sam
#765 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
stigo katalog isto sto rekoste cijene su vatra, ali ima sve od do nevjerovatno 
-
zdruzdjo
#766 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
stigao i meni
gledao sam konkretno hranu
jeftinija je kod nas kod armana nego kod njih. zara sve. ali izbor je fascinanantan.
e sad da podjelim nesto.
sinoc dodjem sa posla upalim svjetlo u akvariumu, kad nesto "gamize" u rupi u koju se zavlaci "alfa muzijak" aka baja
uzmem bateriju posvijetlim kad dva kuhli-ja. ??????
u staroj postavci sa biljkama sam imao dvojicu koja su netragom nestala medjutim prilikom seobe u novi akvarium sigurno su se bili zavukli u neko drvo i samo se parkirali u novi. interesantna stvar je da baja ne dozvoljava ni jednoj ribi da pridje u njegovu rupu a ova dvojica su se fino baskarila u toj istoj rupi zajedno sa njim. nevjerovatno. obzirom da su ciklidi agresivni i da su ovo pravo smjesne ribice so se tice "defanzivnog" ponasanja a opstali su sa "vukovima" i jos zajedno sa najvecim djele jazbinu. eto da znate, sa ciklidima mogu zivjeti u harmoniji i te "ribice".
jeftinija je kod nas kod armana nego kod njih. zara sve. ali izbor je fascinanantan.
e sad da podjelim nesto.
sinoc dodjem sa posla upalim svjetlo u akvariumu, kad nesto "gamize" u rupi u koju se zavlaci "alfa muzijak" aka baja
u staroj postavci sa biljkama sam imao dvojicu koja su netragom nestala medjutim prilikom seobe u novi akvarium sigurno su se bili zavukli u neko drvo i samo se parkirali u novi. interesantna stvar je da baja ne dozvoljava ni jednoj ribi da pridje u njegovu rupu a ova dvojica su se fino baskarila u toj istoj rupi zajedno sa njim. nevjerovatno. obzirom da su ciklidi agresivni i da su ovo pravo smjesne ribice so se tice "defanzivnog" ponasanja a opstali su sa "vukovima" i jos zajedno sa najvecim djele jazbinu. eto da znate, sa ciklidima mogu zivjeti u harmoniji i te "ribice".
- Takashi Amano
#767 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Odavno me nije bilo a pionir sam ove teme i prvi koji je odgovorio... Malo sam zapostavio javljanje radi kojekakvih razloga ali nece se vise ponovit... Elem da skratim sa peglanjem i pokazem svoj akvarijum u ovih par mjeseci... Slike janura necu pokazivat jer se ni ja nisam snalazio u njoj jer je to vise zelena mrlja kabombe i valsinerije (sumadija)... eh idemo...

Kao sto rekoh slike od janura necu pokazivat jer je presmjesno ne vidi se nista, samo zeleno... Kabombe i valsinerije je otislo dosta kod Uradi sam a i u basti ako se gdje nije primila... Uglavnom da kucnem u drvo bilje ide evo kako ide, CO2 ne koristim jer za sada nema potrebe... Alge je nekad bilo ali sam je istrijebio... Bilja iako se ne vidi imam 9 vrsta i mrsko mi je pisat ako mogu iskreno... Rasvjeta su dvije neonke od 18w jedna juwel jedna philips obe za akvarijum a dodam nekada i jednu osram... ovaj tank uskoro izlazi iz upotrebe jer smo Uradi sam i ja napravili 2x250l... Uglavnom ovaj tank je sada na prodaji kao osnovni znaci otprilike ovakav kakav je bio u Oktobru... Bilje ide meni jer sam ga uzgajo radi ovog velikog ali kupcu bi normalno dao pelcera bilja kojeg imam za presad za pocetak... Znaci ljudi sve za 150km
GRIJAC, FILTRACIJA, RASVJETA, ZRACNA SVEEEE I BILJA CAK SAMO 150KM...
Dajte moram kupit filter za veliki nemam prebijene vise...
LP

Kao sto rekoh slike od janura necu pokazivat jer je presmjesno ne vidi se nista, samo zeleno... Kabombe i valsinerije je otislo dosta kod Uradi sam a i u basti ako se gdje nije primila... Uglavnom da kucnem u drvo bilje ide evo kako ide, CO2 ne koristim jer za sada nema potrebe... Alge je nekad bilo ali sam je istrijebio... Bilja iako se ne vidi imam 9 vrsta i mrsko mi je pisat ako mogu iskreno... Rasvjeta su dvije neonke od 18w jedna juwel jedna philips obe za akvarijum a dodam nekada i jednu osram... ovaj tank uskoro izlazi iz upotrebe jer smo Uradi sam i ja napravili 2x250l... Uglavnom ovaj tank je sada na prodaji kao osnovni znaci otprilike ovakav kakav je bio u Oktobru... Bilje ide meni jer sam ga uzgajo radi ovog velikog ali kupcu bi normalno dao pelcera bilja kojeg imam za presad za pocetak... Znaci ljudi sve za 150km
Dajte moram kupit filter za veliki nemam prebijene vise...
- uradi sam
#768 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Pa ti si odljepio...sta 150 KM ...kad skontam sta sam zivota ostavio na tom Akvariju ljetos...uhhhhh. samo pijeska kad se sjetim jojojjjjjj...kada ga prodas ostavi pijesak da ga natrpam u jastuk j..o sve svoje.. dok smo ga izaprali stoja vode mi je dosla ali je zato sada tombe, hajde nace se neko valjda pametan da ga zajmi akvarij je vrh od stakla, silikona, izrade,...samo kad mu fugu vidim nije da se hvalim al stvarno svaka mi cast
, a bogme ni asistentu nije mahane..A tek Mrcina kad legne uhhh bice malavci ko telad. A za biljni ne smijem jos nista reci...valjda ce mi krenut bilje ako bude ko sa malawi varijantom na konju sam...
A evo i ovom prilikom da kazem da imam Malawi Mbuna malih na prodaju ili neku trampu u obzir dolaze samo ozbiljni Akvaristi.... i obavezno slika Akvarija vlasnika koji zeli da kupi ili mjenja sa mnom ribe nikako drugacije...ribe su F2 kvaliteta Mpambe i C.Afre su u pitanju...
A evo i ovom prilikom da kazem da imam Malawi Mbuna malih na prodaju ili neku trampu u obzir dolaze samo ozbiljni Akvaristi.... i obavezno slika Akvarija vlasnika koji zeli da kupi ili mjenja sa mnom ribe nikako drugacije...ribe su F2 kvaliteta Mpambe i C.Afre su u pitanju...
- uradi sam
#769 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Cuj kuhli-ja hahahaha treba im dati Medal of Honor...zdruzdjo wrote:stigao i meni
e sad da podjelim nesto.
- uradi sam
#770 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Bottia meni rjesila svakog je pojela.... ili povadi ribe sve i porokaj strujom moze i adapter malo jaci umoci samo ( + ) nulu ni za zivu glavu imao bi kratki spoj...ili ako nemas Adapter 220V isto samo ( + ) minus nepomisljaj da umaces sa plusom imao bi Enterprisechuchumbamayumbe wrote:Vidjao sam prije neke preparate, ali ne vjerujem da to ne skodi ribama.
-
exorcist
#771 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
E moj Amano ti ko na top shopu jebote neponovljva pouda za samo 150km ako nazovete odmah,sala mala, kako ti bolan nije zao kolko si se lomio oko njega nek stoji za karantin ako nista drugo a onaj novi ce bit ko beton kad se utegne samo lagano bez srkleta.I jos samo ovo raja imam viska delfina 10-ak komada za prodati pa ako je ko zainteresovan nek se javne eto odoh sad POZDRAV SVIMA 
- Bekir_SA
#772 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
¸uradi sam wrote:Bottia meni rjesila svakog je pojela.... ili povadi ribe sve i porokaj strujom moze i adapter malo jaci umoci samo ( + ) nulu ni za zivu glavu imao bi kratki spoj...ili ako nemas Adapter 220V isto samo ( + ) minus nepomisljaj da umaces sa plusom imao bi Enterprisechuchumbamayumbe wrote:Vidjao sam prije neke preparate, ali ne vjerujem da to ne skodi ribama.
u kuci. dovoljno je da umocis zicu ako je u pitanju 220V tri sec. i gotova stvar...
jesi ti ozbiljan sa ovom strujom????
- chuchumbamayumbe
#773 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
I mene ovo interesuje, jel zajebancija ili fakat?!?!uradi sam wrote:Bottia meni rjesila svakog je pojela.... ili povadi ribe sve i porokaj strujom moze i adapter malo jaci umoci samo ( + ) nulu ni za zivu glavu imao bi kratki spoj...ili ako nemas Adapter 220V isto samo ( + ) minus nepomisljaj da umaces sa plusom imao bi Enterprisechuchumbamayumbe wrote:Vidjao sam prije neke preparate, ali ne vjerujem da to ne skodi ribama.
u kuci. dovoljno je da umocis zicu ako je u pitanju 220V tri sec. i gotova stvar...
-
doktor78
#774 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
Ja se ne bih s time za.ebavao...
-
zdruzdjo
#775 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom
ma zasto. povadis ribice.doktor78 wrote:Ja se ne bih s time za.ebavao...
usmes ispravljac od nekih cca 30-ak volti istosmjerne struje. i nemas frke nikakve. napon nije veliki da bi opalio i tebe ozbiljno.
ubacis na jednu stranu aquariuma plus elekrodu a na drugu minus ukljucis na par sekundi i miran si.
jedino ne znam kako ce biljke reagovati na ovo elekrificiranje.
teoretski bi trebalo da funkcionise.