Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- rIder
#751 Re: Arsenal F.C.
Jel istina da je Wenger spijunirao treninge Mourinha dok je ovaj vodio Chelsea?

-
Kumerle
#752 Re: Arsenal F.C.
Mlad je zato sto je dominantan!
Kakva glupost hahaha da Wenger spijunuira krkanski fudbal Murinjovih antitalenata
Wenger dominira!
Kakva glupost hahaha da Wenger spijunuira krkanski fudbal Murinjovih antitalenata
Wenger dominira!
- amar007
#753 Re: Arsenal F.C.
Aha, ja mislio zato što je slika stara 10 godina.Kumerle wrote:Mlad je zato sto je dominantan!
-
Kumerle
#754 Re: Arsenal F.C.
Pogresno si mislio uostalom niko te nije zvao da mislis!amar007 wrote:Aha, ja mislio zato što je slika stara 10 godina.Kumerle wrote:Mlad je zato sto je dominantan!
Jedva cekam da vidim pojacanja sigurno ce to biti neki dominatni igraci sa puno potencijala!
- Globus
#755 Re: Arsenal F.C.
tipa Bandtnere ?Kumerle wrote:Pogresno si mislio uostalom niko te nije zvao da mislis!amar007 wrote:Aha, ja mislio zato što je slika stara 10 godina.Kumerle wrote:Mlad je zato sto je dominantan!
Jedva cekam da vidim pojacanja sigurno ce to biti neki dominatni igraci sa puno potencijala!
-
Kumerle
#756 Re: Arsenal F.C.
Naravno, igrace takvog potencijala i talenta je tesko pronaci ali Wenger takve stvara pa nam to ne predstavlja problem, Bendtner ce svoj puni potencijal iskazati u buducnosti a uvjeren sam i na predstojecem svjetskom prvenstvu! Ne moze svako dati hattrick u knock out fazi Lige Prvaka, gol Barceloni i ne prestavlja nesto cime se treba faliti jer to i nije neki poduhvat ali hattrick Portu nakon negativnog rezultata jeste, MAJSTOR!
- burek_in_space
#757 Re: Arsenal F.C.
Mislim da je vrijeme da Wenger dobije nogu u dupe, osim ukoliko nije cilj klupske uprave da se zadovolji plasmanom u Ligu shampiona i borbu za 3./4. mjesto u EPL.
-
Royal Arsenal
#758 Re: Arsenal F.C.
Koje je alternativa, kolega burek?
- burek_in_space
#759 Re: Arsenal F.C.
Da ga uhvate zagrizheni navijachi Arsenala, tipa Nick Hornby
i ubijede ga da odrijeshi kesu konachno. Davno nekad napisah, sa 3 zvuchna, ali prije svega dokazana pojachanja, ova ekipa dominira prvo Engleskom, a polako i Evropom. Forsiranjem igracha kojima prijeti opasnost od ponavljanja 3. razreda srednje shkole zbog previshe neopravdanih izostanaka, ako ih Wenger uvrsti u ekipu srijedom, nece se nishta postici.
-
Royal Arsenal
#760 Re: Arsenal F.C.
Ne, mislio sam ko bi to trebao zamijeniti Wengera?!
----------------------
Ovo sto si rekao ce se i desiti. Veliki Voda je rekao da ce dovesti 2-3 provjerena igraca, a prvo pojacanje(pored Marokanca) ce biti predstavljeno prije pocetka SP.
Vidis, Wenger je jedan od najboljih trenera na svijetu(da me ovi ne napadaju, ne da mi se raspravljat), a daleko najbolji manager sto je fudbalski svijet ikad vidio i sto ce vjerovatno vidjeti. Covjek je u periodu kada je mogao trositi pare to i radio i svi se rado sjecamo dominantne dominacije dominantnih Topnika, medutim, moramo pogledati istini u oci i reci da se najmoderniji stadion danasnjice nije napravio sam od sebe i od reisovih para.
Sta vise, slj. godine cemo otplatiti kredit i bit cemo jedinstveni po poslovanju u modernom fudbalu, a uz to cemo imati dominatnu ekipu.
Pogledaj ovu ekipu:
-------------------Lloris-------------------
Sagna----Cahill------Vermaelen---Clichy
-----------------Song----------------------
----------Fabregas-----Nasri------------
Bendy-----------------------------Arshavin
-------------------RvP----------------------
Ovo cemo imati slj. sezone(mozda uz blage modifikacije) i ovo je tim koji dominira. Treba biti svjestan da Utd. nema sredstava za dovodenje igraca i da su oni zajedno sa Chelskim istroseni, iz cega se lahko moze zakljuciti da cemo sa pola snage biti prvaci.
Wenger je obrazovan covjek i vjeruj mi da je ovaj tranzicijski period mogao biti katastrofalan po nas da ovaj genijalac ne rukovodi klubom(ovo je tacno, covjek je klub.).
Stoga morate malo vise postovati naseg Vodu, a ne kao oni sa onog kvazinavijackog sajta koji sramote nas voljeni klub i zbog kojih se mi, istinski navijaci naseg voljenog kluba moramo stiditi pred svijetom.
Come on Arsenal!
----------------------
Ovo sto si rekao ce se i desiti. Veliki Voda je rekao da ce dovesti 2-3 provjerena igraca, a prvo pojacanje(pored Marokanca) ce biti predstavljeno prije pocetka SP.
Vidis, Wenger je jedan od najboljih trenera na svijetu(da me ovi ne napadaju, ne da mi se raspravljat), a daleko najbolji manager sto je fudbalski svijet ikad vidio i sto ce vjerovatno vidjeti. Covjek je u periodu kada je mogao trositi pare to i radio i svi se rado sjecamo dominantne dominacije dominantnih Topnika, medutim, moramo pogledati istini u oci i reci da se najmoderniji stadion danasnjice nije napravio sam od sebe i od reisovih para.
Sta vise, slj. godine cemo otplatiti kredit i bit cemo jedinstveni po poslovanju u modernom fudbalu, a uz to cemo imati dominatnu ekipu.
Pogledaj ovu ekipu:
-------------------Lloris-------------------
Sagna----Cahill------Vermaelen---Clichy
-----------------Song----------------------
----------Fabregas-----Nasri------------
Bendy-----------------------------Arshavin
-------------------RvP----------------------
Ovo cemo imati slj. sezone(mozda uz blage modifikacije) i ovo je tim koji dominira. Treba biti svjestan da Utd. nema sredstava za dovodenje igraca i da su oni zajedno sa Chelskim istroseni, iz cega se lahko moze zakljuciti da cemo sa pola snage biti prvaci.
Wenger je obrazovan covjek i vjeruj mi da je ovaj tranzicijski period mogao biti katastrofalan po nas da ovaj genijalac ne rukovodi klubom(ovo je tacno, covjek je klub.).
Stoga morate malo vise postovati naseg Vodu, a ne kao oni sa onog kvazinavijackog sajta koji sramote nas voljeni klub i zbog kojih se mi, istinski navijaci naseg voljenog kluba moramo stiditi pred svijetom.
Come on Arsenal!
-
Royal Arsenal
#761 Re: Arsenal F.C.
Sta mislite o Fernando Muslera-i, golmanu Lazia?
Po mom misljenju, zanimljiv golman, a, ako uzmemo u obzir da mu je trenutni klub odron odrona, mozda ga mozemo dovest za sicu.
Vrijedi razmisliti?!
In Wenger we trust!
Po mom misljenju, zanimljiv golman, a, ako uzmemo u obzir da mu je trenutni klub odron odrona, mozda ga mozemo dovest za sicu.
Vrijedi razmisliti?!
In Wenger we trust!
- burek_in_space
#762 Re: Arsenal F.C.
Sve shto si ti napisao, djeluje isuvishe dobro da bih povjerovao u to na prvu. Alternativa Wengeru - iskreno, nekad mi djeluje kao da bi onaj lik iz Evertona, David Moyes bio idealan za klupu Arsenala, mada ga mnogi povezuju sa Unitedom. Ipak, alternativa se ne mora trazhiti, ukoliko Wenger konachno popusti i kupi 3 provjerena igracha, i osvoji konachno titulu ( nishta FA kup, liga kup i ostale trice i kuchine).
-
Kumerle
#763 Re: Arsenal F.C.
Mourinho ili bilo koji drugi poznati manager bi se sa parama koje je Wenger potrosio borili za sredinu tabele u engleskoj a nasa igra bi bila neatraktivna kao chelsijeva i unitedova. Sad ces ti reci pa sto ne trosi pare, pa trositi velike novce znaci zaduzivati se bankama koje sa svojim kamatama dovode klubove do finansijskog kolapsa! Nije Arsenal rezimski klub kao Barcelona pa da te neke drzavne ili regionalne banke stoje iza njega i daju mu beskamatne kredite pa trose koliko im je cejf a imaju male dugove! Jos kad se uzme u obzir da smo pravili stadion pa se jos tako zaduzili mozemo konstatovati samo jedno-DOMINACIJA!burek_in_space wrote:Mislim da je vrijeme da Wenger dobije nogu u dupe, osim ukoliko nije cilj klupske uprave da se zadovolji plasmanom u Ligu shampiona i borbu za 3./4. mjesto u EPL.
-
Kumerle
#764 Re: Arsenal F.C.
Ne znam za tog golmana nekako sam ubjedjen koga god da dovedu bice bolji od Almunije koji nas je ovako oslabljene kostao titule a Fabianski nije los ali brate grijesi onda kad najvise treba mora se malo srediti u glavi!
Nakon kataklizme sa golmanima cesto pomisilm da je mozda onaj ludi Lehman trebao kod nas zavrsiti karijeru.
Nakon kataklizme sa golmanima cesto pomisilm da je mozda onaj ludi Lehman trebao kod nas zavrsiti karijeru.
Last edited by Kumerle on 02/05/2010 23:53, edited 1 time in total.
- sinus
#765 Re: Arsenal F.C.
Arsenal iduće sezone ako bude 4. trebaju se udariti nogom u guzicu što bi se reklo. ManUtd će se sigurno pojačati, a i Chelsea. I opet će se voditi bitka između ova dva tima. Dok vrlo vjerovatno ManCity ulazi u bitku za treće mjesto, a i ako u Liverpoolu kako se govori odobre novac za pojačanja onda će da bude svašta...
Nema od Arsenala ništa dok se ne ponovi slična ekipa onoj koja je osvojila ligu 2003/04 HENRY, PIRES, WILTORD, LJUNGBERG, GILBERTO, nezaboravni BERGKAMP itd
Sve ovo poslije toga je potencijal i talenat ali nedovoljno za velike domete...ili što bi se reklo TANKO BOGA MI TANKO.
Nema od Arsenala ništa dok se ne ponovi slična ekipa onoj koja je osvojila ligu 2003/04 HENRY, PIRES, WILTORD, LJUNGBERG, GILBERTO, nezaboravni BERGKAMP itd
Sve ovo poslije toga je potencijal i talenat ali nedovoljno za velike domete...ili što bi se reklo TANKO BOGA MI TANKO.
-
Royal Arsenal
#766 Re: Arsenal F.C.
U sta ne vjerujes, zdrava diskusija nije nikad na odmet?!burek_in_space wrote:Sve shto si ti napisao, djeluje isuvishe dobro da bih povjerovao u to na prvu. Alternativa Wengeru - iskreno, nekad mi djeluje kao da bi onaj lik iz Evertona, David Moyes bio idealan za klupu Arsenala, mada ga mnogi povezuju sa Unitedom. Ipak, alternativa se ne mora trazhiti, ukoliko Wenger konachno popusti i kupi 3 provjerena igracha, i osvoji konachno titulu ( nishta FA kup, liga kup i ostale trice i kuchine).
Moyes?
Hmmmmm, dobar trener, ali nije kalibar Wengera, mora se priznati.
Ja kazem da je Wenger javno istupio sa ovom pricom o 2-3 provjerena igraca i o ovome potpisivanju rije SP(zbog porasta cijena) i ja mu vjerujem.
Budimo realni, burece, para nije bilo zadnjih 5-6 godina.
Klub je u tom periodu napravio profit vise od 500 funti, nije li malo i borio se za sve trofeje, centimetri i malo srece nas je djelilo od titula. Vazno je da nasi momci vole svoj klub i da svi u i oko kluba djeluju u interesu Arsenala.
Moras vjerovat, previse si mi pesimistican!
Dominacija je neminovnost!
EDIT
@sinus
Vrli strucnjaci su ove sezone prognozirali da cemo biti 5-6, a samo su nas nesretne povrede udaljile od titule.
Nemoj pricat price za malu djecu, od cega ce Utd. kupiti igrace?!
Chelski se moze pojacavati koliko hoce, oni su mala ekipa i nisu konkurencija.
Takoder bih te zamolio da nas ne provociras jer vodimo zdravu debatu.
@Kumerle
Upratio sam ga ja par puta, dobro brani.
Malo ga gledaj na SP, branit ce za Urugvaj, a sto se tice Svabe, on je bio dosta dobar.
Na isti fazon kao Almunia je znao pogrijesiti, ali su greske bile manje frekventne.
Come on Arsenal!
Last edited by Royal Arsenal on 02/05/2010 23:58, edited 1 time in total.
- ja.neron
#767 Re: Arsenal F.C.
Kumerle wrote:In Arsene We Trust!

evo jedne slike iz arhive
i još nešto Rooney je u prvoj utakmici koju je igrao za MAN UTD u Ligi Prvaka dao hat trick, a ne ko taj vaš hvaljeni mr.bandera
dominacija
Last edited by ja.neron on 03/05/2010 00:00, edited 2 times in total.
-
Kumerle
#768 Re: Arsenal F.C.
To ste svi vi tvrdili i prije pocetka ove sezone pa je Arsenal unatoc svim nesrecama i ozlijedama i kiksevima do 34. kola ravnopravno se borio za titulu! Naredne sezone mladi tim ce biti jos iskusniji uz dodatna pojacanja koja je Wenger obecao uvjeren sam u osvajanje titule!
Molim da se neko nasmije ovom neronu i kaze mu da ima smisla za humor pa da nas prestane bombardovati sa glupim slikama kojima se ni mala djeca ne smiju.
Molim da se neko nasmije ovom neronu i kaze mu da ima smisla za humor pa da nas prestane bombardovati sa glupim slikama kojima se ni mala djeca ne smiju.
- sinus
#769 Re: Arsenal F.C.
Ajd ciki nisi ni ti baš oličenje humora pa te eto trpi raja na forumu.Kumerle wrote:Molim da se neko nasmije ovom neronu i kaze mu da ima smisla za humor pa da nas prestane bombardovati sa glupim slikama kojima se ni mala djeca ne smiju.
Budi i ti tolerantan prema drugima majka mu stara...
- ultima_palabra
#770 Re: Arsenal F.C.
Ta priča se priča već 5 godina, a oni nikad nemaju problema da se plasiraju među 4.sinus wrote:Arsenal iduće sezone ako bude 4. trebaju se udariti nogom u guzicu što bi se reklo.
Muslera je dobar shotstopper, ali u Engleskoj moraš biti jak na visokim loptama, gospodar 16erca...nisam siguran da to Nando ima...mogao bi naučiti, ali bi prva sezona vjerovatno bila klimavaRoyal Arsenal wrote:Sta mislite o Fernando Muslera-i, golmanu Lazia?
Vrijedi razmisliti?!
In Wenger we trust!
-
Royal Arsenal
#771 Re: Arsenal F.C.
Nisam ga ja previse gledao, mozda nekoliko utakmica, djeluje mi nekako sigurno, a i visok je, pa pitam za misljenja.
@sinus
Ja nisam @Kumerle, a sto se tice mog humora, ja sam najsmjesniji insan na svijetu.
@sinus
Ja nisam @Kumerle, a sto se tice mog humora, ja sam najsmjesniji insan na svijetu.
- amar007
#772 Re: Arsenal F.C.
Zaboravljate osnovnu stvar kod arsenalovog dovodjenja igraca. U obzir dolaze samo polovni igraci koje niko nece i koji kostaju nula funti.
Mozda mogu dovesti piplicu za golmana.
- sinus
#773 Re: Arsenal F.C.
Ma niko ne osporava kvalitet momaka, ali fazon je što se i drugi pojačavaju. I sada je tu i City koji po svemu sudeći će sljedeće sezone biti ravnopravan protivnik ostalima. A ako sam jači ove sezone od tebe i ja se pojačam sa tri igrača kao i ti, opet ću ja biti jači. Kada bi drugi stagnirali i ne dovodili pojačanja, e možda bi onda Wenger sa ovom taktikom osvojio ligu. Do tada će kao i Benitez filozofirati o ubacivanju lopte iz auta rukom u šesnaesterac i žaleći se na sve i svašta samo da opravda svoje poteze i poraze.ultima_palabra wrote:Ta priča se priča već 5 godina, a oni nikad nemaju problema da se plasiraju među 4.sinus wrote:Arsenal iduće sezone ako bude 4. trebaju se udariti nogom u guzicu što bi se reklo.
- ultima_palabra
#774 Re: Arsenal F.C.
U redu je ta logika, ali treba potrefit pojačanja. Ako ja tebi prodam Adebayora i Tourea, onda sam pojačao sebe, a tebe oslabiosinus wrote:Ma niko ne osporava kvalitet momaka, ali fazon je što se i drugi pojačavaju. I sada je tu i City koji po svemu sudeći će sljedeće sezone biti ravnopravan protivnik ostalima. A ako sam jači ove sezone od tebe i ja se pojačam sa tri igrača kao i ti, opet ću ja biti jači. Kada bi drugi stagnirali i ne dovodili pojačanja, e možda bi onda Wenger sa ovom taktikom osvojio ligu. Do tada će kao i Benitez filozofirati o ubacivanju lopte iz auta rukom u šesnaesterac i žaleći se na sve i svašta samo da opravda svoje poteze i poraze.ultima_palabra wrote:Ta priča se priča već 5 godina, a oni nikad nemaju problema da se plasiraju među 4.sinus wrote:Arsenal iduće sezone ako bude 4. trebaju se udariti nogom u guzicu što bi se reklo.
@ciki,
Dobar je Muslera, ali ako traže gotovog golmana, onda je Lloris ili Frey bolje rješenje.
- Point.
#775 Re: Arsenal F.C.
Kanite se Muslere, ionako je prestar za Arsenov vrtic.