Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
holowey

#751 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by holowey »

stevan2712 wrote:
Jeff Bingham wrote:
NeyDan wrote:
Ne znam sta ste zapeli za telekome vise, da imaju bolju i prihvatljiviju ponudu niko ne bi ni isao u druge radnje.

Primjer: HTC Desire S, u univerzalnom 520KM keša...u telecomu, na tarifi 30 izađe 20,70 KM mjesečno na dvije godine, + PDV. sve zajedno bude 581 KM.

Eh sad, bil ti radije iskesirao 520 maraka za dekodiran telefon sa "sestomjesecnom garancijom za softver"., ili bi u ratama dao 581 za nov telefon sa dvogodisnjom garancijom "na sve" ?

ako idemo na vise tarife, na 50 te Desire S dodje 468KM, a ko bas puno prica, na tarifi 100 ga moze dobiti za 188KM :-) sve sa PDv-om.
Pa hoces mi ti placati 30KM pretplatu? Ne planiraju svi da potrose tih 30KM i nisu na pretplati!!! A ko god koristi pretplatu pa normalno da ce to uzeti pa i ja bi to uzeo imam garanciju sve provjereno i sve extra!

Samo to je meni najveca sramota! Ti se obavezes da ces im 2 godine davati minimalno 30KM za razgovore a oni nisu u stanju da ti prodaju jeftinije telefon nego sto on kosta u radnji. Pa ako to nadjes u bilo kojoj drzavi u Evropi ja ne znam....
za nokia telefone sam siguran da nije takva situacija... otidji do jedinog oficijelnog zastupnika nokia telefona (mobis) pa provjeri cijene i uporedi sa cijenama na bhtelecom stranici i vidjeces da su identicne cijene za kupovinu telefona bez obaveeznog trajanja ugovora... ako se obavezes da ces u narednih 12/24 mjeseca placati pretplatu od bar 15km, telefon dobijes jeftinije nego u radnji...

to sto ti radnjom zoves ove svercere, to je drugi par cipela
zateznistub

#752 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Za ove "strucnjake"
otiđite gospodo u hrasno gdje se nazazi firma koja je za potrebe BH Telecom-a nabavlja mobilne aparate. konkretno Nokia i pogledajte cijene istih u njihovoj ponudi. Ja sam jednom odnjeo jedan moj na servis i zamalo se slagirao kag sam vidio cijene. Eh onda ih fino uporedite sa cijenama u Telecom-u.
Pijacari njihove cijene tipa Univerzalno, fontele i sl. me ne inreresuju jer nisu autorizovani reseleri.
AdNaN88

#753 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AdNaN88 »

Planiram otici u univerzalno i zamjeniti samsung jet uz moju doplatu za neki bolji pa me zanima da li su realni kad treba da procijene moj mobitel ili te ubiju u pojam pa skroz smanje cijenu :) i da, da li je potrebno sta od dodatnih papira tipa nesto od mobitela, kopija licne ili nesto slicno ili samo onako ko na pijaci zamijenis :mrgreen:
neoneo

#754 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by neoneo »

@zatezni stub, gdje se tacno nalazi ta radnja za mobitele u Hrasnom i kako se zove?
zateznistub

#755 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

neoneo wrote:@zatezni stub, gdje se tacno nalazi ta radnja za mobitele u Hrasnom i kako se zove?
Objekat se mislim zove mali bosmal ili tako nekako, ulaz u radnju je sa glavne ulice (negdje na sredini objekta) pa siđe dole. Ne znam tacno ime firme. Ali kad i ako odes popij apaurin prije gledanja u cijene.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#756 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

zateznistub wrote:
neoneo wrote:@zatezni stub, gdje se tacno nalazi ta radnja za mobitele u Hrasnom i kako se zove?
Objekat se mislim zove mali bosmal ili tako nekako, ulaz u radnju je sa glavne ulice (negdje na sredini objekta) pa siđe dole. Ne znam tacno ime firme. Ali kad i ako odes popij apaurin prije gledanja u cijene.
Firma se zove Mobis.
zateznistub

#757 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Entropio wrote:
zateznistub wrote:
Firma se zove Mobis.
:thumbup:
alibaba_i_30_godina

#758 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by alibaba_i_30_godina »

stevan2712 wrote:
Jeff Bingham wrote:
NeyDan wrote:
Ne znam sta ste zapeli za telekome vise, da imaju bolju i prihvatljiviju ponudu niko ne bi ni isao u druge radnje.

Primjer: HTC Desire S, u univerzalnom 520KM keša...u telecomu, na tarifi 30 izađe 20,70 KM mjesečno na dvije godine, + PDV. sve zajedno bude 581 KM.

Eh sad, bil ti radije iskesirao 520 maraka za dekodiran telefon sa "sestomjesecnom garancijom za softver"., ili bi u ratama dao 581 za nov telefon sa dvogodisnjom garancijom "na sve" ?

ako idemo na vise tarife, na 50 te Desire S dodje 468KM, a ko bas puno prica, na tarifi 100 ga moze dobiti za 188KM :-) sve sa PDv-om.
Pa hoces mi ti placati 30KM pretplatu? Ne planiraju svi da potrose tih 30KM i nisu na pretplati!!! A ko god koristi pretplatu pa normalno da ce to uzeti pa i ja bi to uzeo imam garanciju sve provjereno i sve extra!

Samo to je meni najveca sramota! Ti se obavezes da ces im 2 godine davati minimalno 30KM za razgovore a oni nisu u stanju da ti prodaju jeftinije telefon nego sto on kosta u radnji. Pa ako to nadjes u bilo kojoj drzavi u Evropi ja ne znam....
Napisano tacno ono sto sam i ja imao na umu! Dakle, na kraju te telefon ne izadje 580 KM, vec na to moras dodati svu onu pretplatu koju placas svaki mjesec. A sad nebuloze tipa sta ce nekom telefon od 600 KM i slicno nije potrebno posebno ni komentirati. Meni npr. najvise treba za internet, office, muziku i slike.

Stoga kada kupujem mobitel, gledam da kupim sto je moguce bolji u datom momentu!
zateznistub

#759 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

NeyDan wrote: Napisano tacno ono sto sam i ja imao na umu! Dakle, na kraju te telefon ne izadje 580 KM, vec na to moras dodati svu onu pretplatu koju placas svaki mjesec. A sad nebuloze tipa sta ce nekom telefon od 600 KM i slicno nije potrebno posebno ni komentirati. Meni npr. najvise treba za internet, office, muziku i slike.

Stoga kada kupujem mobitel, gledam da kupim sto je moguce bolji u datom momentu!
Kako pobogu dodati pretplatu na cijenu aparata? Pretpatu koju placam trosim na pozive, poruke internet... to nema veze sa cijenom aparata. Znaci kad placam pretplatu ja nesto i trosim za te pare, ako sam platio pretplatu a nisam kupio nikakav aparat npr. dvije godine sta onda?

A sto se tice ovoga "nebuloze" itekako stoji. neko trosi 5 KM mjesecno ultre a hoce telefon od cca 500KM. Ako nemas para za pretpatu onda nemas para ni za aparat. A to da office radis na telefonu je nebuloza. ako si zaposlen imas pc na poslu i vjerovatno i kuci i sad zamislsi excel ili word raditi na ekranu mobitela, meni je to ludo.
semirsar

#760 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

dupljak :D
alibaba_i_30_godina

#761 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

zateznistub wrote:
NeyDan wrote: Napisano tacno ono sto sam i ja imao na umu! Dakle, na kraju te telefon ne izadje 580 KM, vec na to moras dodati svu onu pretplatu koju placas svaki mjesec. A sad nebuloze tipa sta ce nekom telefon od 600 KM i slicno nije potrebno posebno ni komentirati. Meni npr. najvise treba za internet, office, muziku i slike.

Kako pobogu dodati pretplatu na cijenu aparata? Pretpatu koju placam trosim na pozive, poruke internet... to nema veze sa cijenom aparata. Znaci kad placam pretplatu ja nesto i trosim za te pare, ako sam platio pretplatu a nisam kupio nikakav aparat npr. dvije godine sta onda?

A sto se tice ovoga "nebuloze" itekako stoji. neko trosi 5 KM mjesecno ultre a hoce telefon od cca 500KM. Ako nemas para za pretpatu onda nemas para ni za aparat. A to da office radis na telefonu je nebuloza. ako si zaposlen imas pc na poslu i vjerovatno i kuci i sad zamislsi excel ili word raditi na ekranu mobitela, meni je to ludo.
Vec je ranije na ovoj temi pisano (cak na pretposljednjoj stranici) o odnosu cijene pretplate i onoga sta se dobije istom. Znaci, nema potrebe objasnjavati koje pogodnosti ljudi imaju u drugim zemljama u nasem okruzenju, a da ne pricam o onim koje su dalje.

Jako je neumjesno nekome govoriti sta ce raditi, a pogotovo izgovarati otrcane fraze i nebuloze tipa 'neko trosi 5 KM mjesecno ultre a hoce telefon od cca 500KM'! Zasto se nekome mijesati u odluku? To ispada isto kao kada bi nekoga pitao sto ce mu novo auto kada zivi samo 5 km od posla, bolje mu je kupiti neko staro?! :roll:

Evo ja licno ne trosim vise od 20 KM mjesecno (na mobitelu) i opet zelim i hocu da imam sto je moguce bolji mobitel. To za sta cu ga ja koristiti, nije tvoja, niti bilo cija briga ... mozda cu htjeti da nabrzinu pogledam neku prezentaciju kada nisam u uredu, da procitam neki pdf file, odem na fb i druge stranice, stavim slusalice i slusam muziku i slicno, ili mozda nekad samo za telefoniranje i slanje poruka.
zateznistub

#762 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

NeyDan wrote:
zateznistub wrote:

Vec je ranije na ovoj temi pisano (cak na pretposljednjoj stranici) o odnosu cijene pretplate i onoga sta se dobije istom. Znaci, nema potrebe objasnjavati koje pogodnosti ljudi imaju u drugim zemljama u nasem okruzenju, a da ne pricam o onim koje su dalje.

Jako je neumjesno nekome govoriti sta ce raditi, a pogotovo izgovarati otrcane fraze i nebuloze tipa 'neko trosi 5 KM mjesecno ultre a hoce telefon od cca 500KM'! Zasto se nekome mijesati u odluku? To ispada isto kao kada bi nekoga pitao sto ce mu novo auto kada zivi samo 5 km od posla, bolje mu je kupiti neko staro?! :roll:

Evo ja licno ne trosim vise od 20 KM mjesecno (na mobitelu) i opet zelim i hocu da imam sto je moguce bolji mobitel. To za sta cu ga ja koristiti, nije tvoja, niti bilo cija briga ... mozda cu htjeti da nabrzinu pogledam neku prezentaciju kada nisam u uredu, da procitam neki pdf file, odem na fb i druge stranice, stavim slusalice i slusam muziku i slicno, ili mozda nekad samo za telefoniranje i slanje poruka.
Ja samo rekoh svoje misljenje i pri njemu i dalje stojim. Ja ne govorimsta ce neko kupiti samo iznosim svoj stav po tom pitanju. Ko hoce da kesira pare na mobitel od 1.000 KM i da gleda prezentaciju u slobodno vrijeme bujrum.
alibaba_i_30_godina

#763 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Nekad je najbolje nista i ne pisati. Logicno je da cu s vremena na vrijeme poigrati i koju igricu ... nisam toliki tokmak! :mrgreen:

Jos uvijek vagam gdje da uzmem mobitel, bio sam maloprije u Univerzalno radnji u Importanne centru. Radnja jako mala, unutra 5 ljudi i vec guzva, osoblje nestrucno, nisu uopce izlozeni pravi mobiteli vec makete. Govori mi lik koji tu radi da je to protiv kradja, ogrebotina i slicno, a u sebi kontam zar oni nisu nikad culi za zujalice, ili vidjeli kako je to uredjeno u drugim prodavnicama (spojeni mobiteli onim ''lancima'', tako da je isti nemoguce iznijeti iz radnje ukoliko ih radnik ne otkljuca). Dalje, pitam da li mogu uzeti preko kartice, kaze ne mozete jer nam se pokvarila masina (ovim rijecima), dodjite u ponedjeljak ... kao da cu tek tako nositi u dzepu toliki kes. :roll:
stevan2712

#764 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

@Neydan
Brate u potpunosti te razumijem i slazem se sa tobom. Cuj da ja njima placam 30KM i da platim telefon skuplje nego u obicnoj prodavnici! Ako kazete da nema veze tih 30KM sa cijenom telefona zasto onda u slobodnoj prodaji nije 580KM nego 1000KM? Ja mozda i potrosim tih 30KM ali ja hocu da sam sebi krojim na sta cu ih potrositi a ne da mi on odredi pisljivih 100SMSova i 100 minuta za te pare,pa gdje to ima? a nemam ni MB za net. pa sta da radim sa telefonom!?
Jeff Bingham

#765 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jeff Bingham »

totalno nebulozno, hoce li ti onaj iz univerzalog placat telefon naredne 2 godine po 30 km mjesecno?? ako hoce, onda si upravu.
stevan2712

#766 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

Jeff Bingham wrote:

totalno nebulozno, hoce li ti onaj iz univerzalog placat telefon naredne 2 godine po 30 km mjesecno?? ako hoce, onda si upravu.
a sto ja moram potrositi 30KM? hocu jedan mjesec da ne trosim nikako nemam para, e sta onda? i ne trosi svako 30KM!!! Ove telefone najcesce kupuju srednjoskolci i ko ce njima dati pretplatu :)
holowey

#767 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by holowey »

stevan2712 wrote:
Jeff Bingham wrote:

a sto ja moram potrositi 30KM? hocu jedan mjesec da ne trosim nikako nemam para, e sta onda? i ne trosi svako 30KM!!! Ove telefone najcesce kupuju srednjoskolci i ko ce njima dati pretplatu :)
ako ne potrosis ovaj mjesec prebacuje ti se za sljedeci, znaci ovaj mjesec ne potrosis 30, iduci ces moci da potrosis 60... bar je tako kod bhtelecoma... dobro dodje pred godisnji, jedan mjesec malo ustedis na razgovorima da bi sljedeci imao malo vise za roaminga...
Jeff Bingham

#768 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Jeff Bingham »

stevan2712 wrote:
Jeff Bingham wrote:

srednjoskolci kupuju telefone od 500 600 km?
Fauja Singh

#769 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Fauja Singh »

Ma i osnovci, neki dan vidim dijete ne znam jel 5-ti razred a nosi Galaxy S2, jbg ko ima dobru familiju moze od bajrama skupiti za mobitel i jednu igru za PS3, a jos imaju dva bajrama godisnje :D
Sto se tice BH Telekoma i njihovih cijena mobitela, da nije njih i njihovih rata ja bih jos uvijek nosao SE k800i :)
Mislim gdje cu odjednom dati 7-8 stoja za mobitel :( Bajramluk odavno ne dobijam nego dijelim, a da volim imati dobru tehnicku stvar vala volim. Tako da rate ZAKON :thumbup:
Vec par godina sam na pretplati i ne vidim zasto ne bi u BH Telekomu uzeo mobitel i to na rate, nego npr u univerzalno za nekih 100-tinjak KM jefitinije ali uz 6-mjesecnu garanciju na software i to ga odjednom platim.
Mislim da je svugdje u svijetu skuplje kupiti telefon na rate preko operatera nego u nekoj radnji odjednom, s tim sto istina vani covjek ima neke druge pogodnosti, npr. u Swe se uz malo bolji telefon i jacu pretplatu dobije neogranicen 3G internet.
Qler

#770 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Zavisi od pretplate. Evo direktor je kupio X7 nokia-u u BHTelecomu za 246KM. To je daleko jeftinije u odnosu na Univerzalno i ostale.. A garancija je tu po PS-u i sve. Nije na rate neko odjednom. Glupo je to dijeliti na rate. A pretplata je 100KM.
baja

#771 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by baja »

3-4 mobitela sam uzeo na rate u BHT...zadovoljan pravo! ne kontam ove sto mjesec prezivljavaju sa 3-5 km kredita, a mobitel se nosa od 500km,
sto bi rekli "sve se nema a grah se povraca"
AmoK

#772 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmoK »

baja wrote:3-4 mobitela sam uzeo na rate u BHT...zadovoljan pravo! ne kontam ove sto mjesec prezivljavaju sa 3-5 km kredita, a mobitel se nosa od 500km,
sto bi rekli "sve se nema a grah se povraca"
Sve se nema a dva bubrega se nosaju :lol:
stevan2712

#773 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by stevan2712 »

Jesu li svi telefoni kupljeni kod BH telecoma kodirani ?
baja

#774 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by baja »

stevan2712 wrote:Jesu li svi telefoni kupljeni kod BH telecoma kodirani ?
jesu, i fix i mobilni...al posto ih koristis na njihovoj mrezi, nemas problem
ako hoces na drugoj mrezi, dekodiraj + gubitak garancije
Dupli_skalp

#775 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dupli_skalp »

kupovati u bilo kom od telecoma je privilegija samo za one dubljeg džepa.

i sva ona šuplja i filozofija koju ovdje prosipate je bespredmetna.

kad budu imali ponudu kao u hr ili srbiji, onda možemo dovoditi u balans telekome i ove tzv. "radnje".

dotad fino, neka lovatori plaćaju telekomima. a isti su lopovi kao i oni iz radnji. samo na drugačiji način. a šta to znači? to fino znači SKUPLJI i tzv. "legalni lopovi."
Post Reply